Brownie Opskrift Uden Chokolade

Der findes to typer mennesker – dem der elsker kage, som på ingen måde kan få nok –  og så alle andre. Uanset hvilken type man er, så falder en vellavet brownie altid i god jord.

Jeg selv hører til sidstnævnte type, hvor Sabine, min kæreste, nok hører mere til den første type. Derfor har jeg også allieret mig med hende til denne opskrift, således den står så stærkt som muligt for en kageelsker.

I al beskedenhed er det en mission, der er fuldført – vi har kreeret en intet mindre end vidunderlig brownie.

Den bedste brownie

Lige præcis med brownie er der dog den lille krølle på halen, at det er meget forskelligt hvordan man gerne vil have den.

Nogen foretrækker at den har konsistens på linje med et mere traditionelt stykke kage, mens andre (herunder undertegnede) gerne vil have den så snasket som overhovedet muligt.

Opskriften her giver, hvis du følger den til punkt og prikke, en snasket version. Bager du i lidt længere tid vil du få et mere fast stykke kage (se noterne i opskriften).

Andre søde opskrifter: Banankage med chokolade | Chokoladekage | Gateau Marcel | Chokolademousse | Æbletærte med brunsviger-kanelsneglsfyld | De bedste cookies | Pandekager | Brunsviger

En god brownie laves med god chokolade – der er ingen vej udenom.

Vi har at gøre med en meget simpel kage, der bruger få ingredienser, og så skal det altså bare have en fornuftig kvalitet, hvis den færdige kage skal være en af dem, som du drømmer om.

Valrhona (eller lignende) er naturligvis toppen af hvad der kan bruges, men en helt almindelig 70 % chokolade fra supermarkedet giver også et fremragende resultat.

I udgaven her er der også tilføjet lidt hasselnødder – det giver et vidunderligt sprødt modspil i den ellers bløde kage, og så fungerer hasselnød og mørk chokolade bare eminent godt sammen.

6 tips til at få den vidunderlige brownie

Mange kæmper med især konsistens på deres brownie – følger du nedenstående tips skulle du gerne komme i mål – hver gang.

 1. Brug rigtig chokolade (af god kvalitet) – 70 % er optimalt, højere end det og brownien bliver for bitter. Kakaopulver er et no-go i min brownie.
 2. Brug bagepapir når du skal bage, især hvis du vil have en snasket brownie. Den vil hænge fast – med bagepapir er det meget nemmere.
 3. Gør op med dig selv hvilken brownie du ønsker – det er frygteligt at forvente en snasket brownie, og den så kommer ud som en nærmest-almindelig-kage. Når du har taget en beslutning indretter du bagetiden herefter (se noterne i opskriften)
 4. Hold øje med din brownie – de første 15 minutter kan du gøre hvad du vil, derefter skal du være meget opmærksom. Prik gerne med en kødnål eller gaffel, og vurdér konsistensen. I min ovn er 20 minutter = perfekt snasket).
 5. Lad din brownie stå. Når du tager den ud af ovnen vil den bage lidt videre, og så skal den have tid til at sætte sig. Påregn mindst 1 time efter den er taget ud af ovnen – gerne flere.
 6. Salt er godt. Jep, lidt salt fremhæver chokoladesmagen og afrunder det samlede smagsindtryk helt perfekt. Du skal bruge mere end du tror – smag din dej til.

Bonustip: Selvom kagen ser lækker ud, så tag et lille stykke ad gangen. Det er en tung kage, som hurtigt sender dig i sofaen med en let mave, hvis du spiser for meget ????

Uden flere dikkedarer springer vi direkte ud i det: Sådan her laver du verdens bedste brownies, hvis man spørger mig (og kageelskeren Sabine)

Smelt din smør, tag den af varmen og hæld chokolade i – rør det sammen mens chokoladen langsomt smelter i den varme smør. Sæt til side mens du laver resten af kagedejen.

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Smelt smør og chokolade

Pisk æg og sukker luftigt i en skål – massen skal lysne lidt.

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Pisk æg og sukker

Sigt mel ned i din æggemasse og rør det sammen til det er en ensartet masse.

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Sigt mel

Hæld den lune (men ikke brændvarme) chokolade ned i æggemassen og rør det forsigtigt sammen.

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Chokolade og æggemasse samles

Hak dine hasselnødder groft og vend dem forsigtigt i dejen.

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Hak hasselnødder groft

Dejen hældes i en form  (min var 20x15x3 cm) beklædt med bagepapir. Jeg brugte en foliepakke. Sørg for at dejen har en højde på cirka 3 cm (eller mere), så du ikke står med en helt flad kage.

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Dej hældes i form

Bag nu din brownie i 20 minutter ved 175 grader (længere tid hvis den skal være knapt-så-snasket – se opskriftsnoter)

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Der bages

Den færdige kage skal hvile i mindst en time – gerne mere – før du spiser den.

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Hviletid

Og så får du en så lækker brownie som denne ????

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Verdens bedste brownie

Brownies, når den er bedst. Den er så nem at lave og smager SÅ godt!

Verdens bedste brownies det er det her.  Det er måske lige til den friske side at skrive det, men ikke desto mindre er det sådan jeg og familien synes at det er. Punktum. Det er ubetinget den mest gennemprøvede opskrift der ligger herinde i mit madunivers og vi bager den igen og igen og igen. 

Den her brownies opskrift er nemlig så dejligt nem at lave at den er så tilpas hurtig at lave.  Derfor er den god til både at stille den hurtige søde sult, men er lige så velegnet at servere som en delikat dessert med en kugle vanilleis og friske bær.

Den kan i øvrigt snildt laves dagen før den skal serveres og derfor fortrinlig som en nem dessert, hvis der er gæster, men tiden er knap den gældende dag. Den her brownies opskrift  kan også fryses ned, hvilket den ikke bliver ringere af.

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Brownies til børnefødselsdag

Tænk bare, jeg fatter det ikke, men lille Axel, vores total “efternøler-fyr”, og nummer fire barn i familien Thrane.

You might be interested:  Cookies Opskrift Uden Chokolade

Og nu er han så blevet 2 år! Så er det officielt. Jeg har ingen baby længere. Nogen vil nok mene, at det vist allerede var for godt et års tid siden, at han var baby?! Meeen her i familien kan sidstfødte godt være baby, eller kaldes baby ihvertfald i en rum tid… Ja, ja sådan har vi hver især vores særheder og det er så vores….!  :o)

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Brownies med kakao

(den bedste browniesopskrift)

Brownie Opskrift Uden Chokolade

 • 200 gram blødt smør
 • 4 stk. æg
 • 6 dl. sukker
 • 3 dl hvedemel
 • 8 spsk. kakaopulver
 • 1,5 spsk. vanillesukker
 • 0,5 tsk. salt
 • Tænd ovnen på 180 grader.
 • Pisk smør med æg til en luftig masse.
 • Kom sukker ved og pisk med.
 • Mel, kakaopulver, vanillesukker og salt piskes ved.
 • Kom dejen i en smurt kageform på ca. 25 cm. i diameter.
 • Bag kagen i ca. 50 min. til den er fast i toppen og karameliseret i siderne.

Skulle der ske det utænkelige at der er lidt rester tilbage kan du putte resterne i en hjemmelavet is eller blot drysse over en go´ købe-vanille- is.

Status september 2020:

Og her sidder jeg i skrivende stund og har lige afholdt Axels fem års fødselsdag. Hvad sker der for den tid altså! Han har lige været en  lille prut og nu fejrer vi hans fem års fest.

Og næste store skridt i hans liv? Skole. Om 7 måneder starter han skole. Dvs. ingen hegn foran børnehaven, masser af faste rammer og en kuffert af læring han skal igennem de næste mange mange år. Livet løber med mig og tiden går for stærkt.

Så er det da godt at der er én ting der er som det plejer: Den her brownies med kakao. Den er uforandret og bliver stadig bagt måned efter måned. Og i fredags var den så både med til uddeling i 8 klasse OG til uddeling i Axels børnehave. Og de fem årige? De ville have mere og mere.

Så den holder altså. Til store og små.

Axel har i et par år haft en stor begejstring for Lego ninjago. I det hele taget elsker han Lego, så det var passende med et fint sukkerprint til kage af Lego Ninjago. Sukkerprintet bestilte jeg på nettet. Det var nemt og rigtig fint. Jeg kom derfor kagen i en form der passede til printet og pyntede den resterende kage med lidt glasur og spiselige  legoklodser.

Brownie Opskrift Uden Chokolade
Brownie Opskrift Uden Chokolade

Andre kager med chokolade:

Brownie med bønner – svampet kage med sorte bønner, Saftig chokoladekage i bradepande, Saftig kage med appelsinjuice og chokoladepulver

Brownie

Brownie Opskrift Uden Chokolade

 • 200 g. mørk chokolade
 • 200 g. smør
 • 250 g. sukker
 • 3 tsk. vaniljesukker
 • 0,5 knivspids salt
 • 125 g. hvedemel
 • 3 æg

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
 2. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af.
 3. Pisk æg, sukker, hvedemel, vaniljesukker og salt sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine.
 4. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes.
 5. Fordel dejen i en form (ca. 18×18 cm), som er smurt med smør eller foret med bagepapir.
 6. Bag brownien i midten af ovnen i ca. 18-24 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 18 minutter.Den skal gerne virke blød, når du trykker på den, men den må ikke virke helt flydende. Du kan også tjekke den med en tandstik. Stik den i kagen. Hvis den kommer op uden bagt dej, så er kagen klar.
 7. Tag den ud af ovnen og lad den køle af.
 8. Brownien er bedst, hvis den laves dagen før og sættes på køl natten over.
 9. Den kan også sagtens fryses og så blot tages op 6 timer inden den skal bruges.

Her får du, hvis vi selv skal sige det, verdens bedste opskrift på brownie kage. Det er en intens, lækker og nem brownie uden nødder. Chokoladebrownie med masser af chokolade er den lækreste dessert. Server den med vaniljeis og eventuelt friske bær eller frugter.

Den er i hvert fald altid en sikker vinder, når vi skal have gæster og vi gerne vil servere en god dessert. Den kan serveres i alle anledninger og så er den også helt fantastisk som en nytårsdessert!

Den bedste brownie er saftig og på ingen måde tør. Det er derfor vigtigt, at når du tager den ud af ovnen, så skal den virke lidt ubagt, når man trykker på den. Når kagen så får tid til at sætte sig, så får du den bedste brownie, som er svampet, intens og helt uden tørre kanter.

LÆS OGSÅ: Hvid brownie

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Brownie uden nødder

Den her opskrift på browniekage er lavet uden nødder, men den er med masser af chokolade til gengæld. Hvis du gerne vil have nødder i, så kan du sagtens vende nogle hakkede valnødder, pekannødder eller hasselnødder i dejen inden den bages. Mange mener jo, at brownies har valnødder i, men vi synes også den er rigtig god uden.

Det er jo meget en smagssag om man vil have sin browniekage med eller uden nødder. Vi foretrækker den uden, men hvis der skulle lidt nødder i, så synes vi, at det er bedst med valnødder i. Hak dem evt. lige lidt groft inden de vendes i dejen.

Kan jeg lave brownien i en bradepande?

Jep, det kan du sagtens. Vi vil i så fald gange opskriften med 3,5-4. Den form vi har brugt er 18×18 cm. Den størrelse bruger vi igen og igen, da den er så god, hvis du skal servere brownie til 6-8 personer. Du kan se den lige her.

i samarbejde med PriceRunner

Nem brownie kage

Brownies er modsat en almindelig chokoladekage en meget tung kage og derfor kan man ofte ikke spise mere end et lille stykke. Vi serverer den ofte med vaniljeis og eventuel en sauce lavet af blendede hindbær eller frisk frugt.

Det er samtidig, efter vores mening, også én af de kager, som nærmest ikke kan slå fejl. Vi har lavet den her kage så mange gange og den er bare en sikker vinder. Det er også én af de der kager, som vores gæster har spurgt efter opskriften på, når vi har serveret den som dessert.

LÆS OGSÅ: Islagkage med Baileys og nøddebund

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Brownies med nødder

Du kan også sagtens lave din browniekage med nødder. Vi kan anbefale en browniekage med valnødder, da de komplimenterer den tunge chokoladesmag ret godt. Ellers kan du også bruge pekannødder eller hasselnødder. Men oftest er det nok valnødder man får i sådan en kage, som vi nævnte tidligere.

I stedet for nødder, så kan du også tilføje hakket chokolade. Det kunne være mørk chokolade, lys chokolade, hvid chokolade eller en kombination af flere slags. Det giver en endnu mere intens brownie med endnu mere spark i chokoladesmagen. Vi synes dog slet ikke det er nødvendigt at tilføje, da den er meget kraftig i smagen uden.

You might be interested:  Black Magic Kage Opskrift

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Hvilken chokolade bruger I i jeres chokolade brownie?

Vi bruger mørk chokolade. Vi har prøvet med en dyr chokolade og vi har også bagt den med den billigste fra Netto. Og vi synes altså ikke, at der er en kæmpe stor forskel, så brug endelig bare en billig mørk chokolade.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram 

Verdens bedste brownies

Disse fantastiske brownies er et kæmpe hit hos både store og små. Brownien kan spises som den er, serveres med is og bær, eller indgå i en lang række forskellige desserter.

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.

Hvordan er den perfekte brownie?

I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på.

Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve min lækre chokoladekage med appelsin eller min “klassens time” chokoladekage.

Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, kan denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Tips til at bage mine brownies

 • Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, for eksempel en Kitchen Aid (reklamelink).
 • De tørre ingredienser skal sigtes ned i de våde for at undgå klumper.
 • Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.
 • Fortvivl ikke hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.
 • Opskriften kan fordobles og tredobles men bør ikke firedobles. Rør i så fald hellere dejen ad flere omgange.
 • Hvis opskriften skal fordobles eller tredobles skal størrelsen på formen ligeledes øges.
 • Brownies er ikke velegnede som muffins.

Man kan fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det.

Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det.

Brownie Opskrift Uden ChokoladeBrownie Opskrift Uden Chokolade

Kan brownien fryses?

Ja, brownien er fryseegnet! For at fryse brownien skal du lade den køle helt af. Jeg anbefaler derefter, at du skærer den ud i stykker inden frysning. Kom browniestykkerne i fryseposer med bagepapir imellem. Så kan du let tage det antal browniestykker ud, du skal bruge, og bagepapiret forhindrer stykkerne i at fryse sammen.

Lad browniestykkerne tø op i en frysepose på køkkenbordet.

Hvad kan man bruge brownies til?

Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til! Den er et kæmpe hit til klassens time kage, eftermiddagskaffen, fødselsdag og meget andet.

Brownien er også fantastisk som bund i kager og desserter. Se for eksempel disse opskrifter, hvor brownies indgår:

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Her er nogle flere af mine mest populære kageopskrifter:

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Udskriv
Pin opskrift
Gem opskriftGemt som favorit Rigtige amerikanske brownies, den snaskede af slagsen. Disse fantastiske brownies har en helt sprød overflade med blød chokolade indeni og en raspet bund.

 • 100 g smør
 • 2 æg
 • 3 dl sukker
 • 1½ dl hvedemel
 • 4 spsk kakao
 • 1½ tsk vaniljesukker
 • 1 knivspids salt
 • 100 g hasselnødder (valgfrit)
 • Lidt rasp til formen

Brownien kan sagtens bages dagen før. Opbevar den på køkkenbordet pakket i plastikfilm.
Brownien er fryseegnet. Det anbefales at skære brownies ud i stykker inden frysning, og fryse stykkerne i fryseposer med bagepapir imellem.
*1 portion er til cirka 10-12 personer. Portionen i opskriften kan fordobles eller tredobles, men lav hellere dejen ad flere omgange hvis du skal lave større portioner end det.
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se, og bedøm gerne opskriften længere nede på siden.

Opskrift: verdens bedste (og nemmeste) brownie… Uden chokolade

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Ja, det lyder måske lidt mærkeligt at bage en brownie uden chokolade, men jeg har sjældent mørk bagechokolade liggende i mine køkkenskabe. Tilgengæld har jeg altid alt det denne opskrift kræver, og jeg vil vove at påstå at det samme gør sig gældende for de fleste.

Og det er jo rart, at have nogle kager, som man bare kan bage uden for meget planlægning. Sådan en kage man bager når lysten opstår til filmhyggen på sofaen.

Eller når man får uventede gæster, men det gør man jo ikke i disse tider.

Men altså. Lækker svampet brownie. Nem at bage. Og tager ikke ret lang tid. Lyder det ikke som en vinder?

Det er den ihvertfald herhjemme.

Opskriften har I måske allerede set, for det er faktisk én jeg har leveret til ChriChri-mag, men I får den også hér, for den er v.i.r.k.e.l.i.g.t. god.

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Opskrift – verdens bedste (og nemmeste) brownie.. Uden chokolade

Ingredienser:

 • 100 g smør
 • 2 æg
 • 3 dl sukker
 • 1.5 dl hvedemel
 • 4 spsk kakao
 • 1.5 tsk vaniljesukker
 • Lidt salt

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i mikroovn eller en lille gryde. Stil det til side og lade det køle lidt.

Pisk æg og sukker sammen på din køkkenmaskine eller med en håndmixer.

Tilsæt hvedemel, kakao, vaniljesukker og salt lidt efter lidt. Til sidst tilsættes det smeltede smør.

Fordel dejen i en bageform (evt beklædt med bagepapir) på ca. 20 x 25 cm og bag kagen ved 175 grader (almindelig ovn) i ca. 30 minutter.

Drøs med lidt flagesalt på toppen og lad kagen køle lidt inden den skæres.

Pssstt…. Jeg bliver altid glad, når I tagger mig, når I bager mine opskrifter – det er så fedt at se, når andre har glæde af det man laver, så gør endelig det❤️

Brownie Opskrift Uden Chokolade

Brownie opskrift I Nem opskrift på brownies I Madenimitliv.dk

Skal jeg vælge imellem en rigtig saftig chokoladekage og en god og snasket brownie, så er der ingen tvivl om, at jeg som oftest vil gå med brownien. Bevares, der er ikke noget i vejen med en rigtig lækker chokoladekage. Men jeg er vild med en sej og konfektagtig, chokoladebrownie. Og så er brownies jo bare noget så nemme at lave.

Se også – Brownies a la rocky road I Marabou chokoladekage I Klassisk chokoladekage

You might be interested:  Black Magic Kage Opskrift

Nem brownie med chokolade

Præcis som der findes chokoladekager, der laves med kakaopulver, så findes der brownies, der udelukkende laves med kakaopulver. Og det er jo ikke fordi, at de smager dårligt. Men for mig skal den bedste brownie altså indeholde chokolade. Og gerne en god og mørk chokolade.

Denne her opskrift på brownie indeholder både kakaopulver og god, mørk chokolade. Og jeg synes, at chokoladesmagen er helt perfekt og at det er verdens bedste brownie.

Er man en rigtig chokoladeelsker og vil man gerne have en endnu mere intens smag af chokolade, så er der dog den mulighed, at man tilsætter 75-100 gr hakket, mørk chokolade til dejen sammen med valnødderne (eller i stedet for).

Det giver ekstra chokoladesmag og ikke mindst nogle lækre små “lommer” af smeltet chokolade, hvis man spiser brownien, imens den er lun. Fx til dessert med en kugle is og friske bær.

Brownie Opskrift Uden Chokolade

 • 125 gr smør
 • 125 gr mørk chokolade (grofthakket)
 • 2 æg
 • 125 gr sukker
 • 125 gr brun farin
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 100 gr hvedemel
 • 2 spsk kakaopulver (bage- og drikkekakao)
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 75 gr valnødder eller hasselnødder (kan udelades)
 • Kom smør og chokolade i en lille gryde og smelt det over svag varme. Stil blandingen til side og lad den afkøle let.
 • Pisk æg, sukker, brun farin og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
 • Bland chokoladesmørret i æggesnapsen og pisk det sammen.
 • Sigt vaniljesukker, hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen og vend det forsigtigt i chokolademassen sammen med grofthakkede valnødder.
 • Fordel dejen i et ildfast fad (ca 20×20 cm) foret med bagepapir.
 • Bag kagen ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca 25-30 minutter, indtil brownien lige netop har sat sig. Tjek evt. ved at stikke en tandstikker i midten af kagen – der må gerne sidde en smule dej tilbage.
 • Lad brownien afkøle på bageristen og skær den ud i 12-15 firkanter.
 • Brownies kan holde sig i 2-3 dage, hvis de pakkes godt ind. Kagen kan desuden fryses.

Modtag gratis madplan hver uge!

Ofte stillede spørgsmål.

Kan brownies fryses?

Ja det kan de. Man kan enten fryse den hele brownie kage eller skære den ud i tern og fryse stykkerne enkeltvist. Evt. i en bøtte med låg.

Han man bagt en stor portion, så kan man med fordel stable stykkerne med bagepapir imellem lagene.

Ved servering skal et passende antal brownies blot tages ud af fryseren og optøs på køkkenbordet i 30-60 minutter.

Perfekte og snaskede brownies

Det er som sagt supernemt at bage brownies, og duften af chokolade, der lynhurtigt breder sig til hele huset er virkelig skøn. Det eneste, som man skal være opmærksom på er, at kagen endelig ikke må bage for længe. Så bliver den tør, trist og kedelig i stedet for lækker, svampet og konfekt-agtig.

Det er de færreste ovne, som bager helt ens. Derfor skal man holde lidt øje med sin kage, når bagetiden er ved at være gået.

Man kan med fordel bruge et lille træspyd, en strikkepind eller bare en tandstikker, som man kan stikke i midten af kagen.

Den skal selvfølgelig ikke være flydende under overfladen, ligesom der ikke skal løbe rå dej ned fra pinden. Men der må gerne sidde en lille smule dejrester tilbage på pinden.

Hellere en brownie, der er bagt et par minutter for lidt, end en der er bagt for længe. Og uanset hvor mange gange, man har bagt brownies, også efter den samme opskrift, så anbefaler jeg, at man bruger tricket med træspyddet hver eneste gang.

Hygge og dessert.

Brownies er relativt hurtige at bage. De er derfor oplagte som eftermiddagshygge-kage sammen med familien eller som et lille sødt indslag til eftermiddags- eller aftenskaffen. Og selvfølgelig til uddeling på jobbet eller i skolen. Kagerne går jo ikke ligefrem i stykker, selvom de bliver pakket ned i en dåse og kommer med en tur i bussen eller bagpå cyklen.

Men derudover er chokoladekagen også den ultimative dessertkage, som smager fantastisk sammen med en kugle is og måske lidt friske bær eller en frugtsauce. Fx en hindbær- eller jordbærcoulis.

Helt oplagt til nytårsaften, små og større fester, en gæstemiddag eller måske bare en aften – hverdag eller weekend – hvor man har lyst til at gøre lidt ekstra ud af det, og servere en lækker dessert.

Brownies uden chokolade | La Dolce Vita – mit middelhavskøkken

 • Første gang jeg bagte disse brownies, var jeg sikke på, at de var mislykkedes; de var flade og virkede tunge og alt for tætte i konsistensen, men inden jeg smed hele pladen ud, skulle jeg alligevel lige smage på dem og jeg var solgt.Lækker konfektagtig brownie, mums
 • De er overvældende intense og fyldige i smagen og har en snert af karamelliseret kant; de er ikke tunge på den dårlige måde – tværtimod, så er de nærmest konfektagtige i konsistensen.
 • De er blevet bagt mange gange siden og  det er nu på tide, at jeg deler opskriften på disse brownies med dig ????
 • Til en bradepande på 20×30 cm skal du bruge:
 • 150 g smør af den gode slags
 • 3 store æg fra en glad og veltilpas høne
 • 4½ dl rørsukker
 • 2 1/4 dl hvedemel
 • 6 spsk. god usødet kakao
 • 2½ tsk. vaniljesukker
 • 1 knivspids fint salt
 • Tænd ovnen på 170 grader, ikke varmluft.

Smelt smørret i en lille gryde og lad det køle af. Pisk æg og sukker sammen i en skål til det er lyst og luftigt, det tager cirka 5 minutter.

Kom mel, kakao, vanilje og salt i en anden skål. Rør det sammen og sigt det i ægge-sukkerblandingen. Tilsæt også det smeltede afkølede smør. Vend dejen forsigtigt sammen og fordel den i en bradepande på 20×30 cm, der er foret med bagepapir.

Bag kagen midt i ovnen i cirka 20-30 minutter. Mærk efter med en kødnål om kagen er gennembagt; hvis der sidder lidt dej fast på kødnålen efter 20 minutters bagetid, skal kagen have lidt længere.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen på en rist. Delikat “mislykket” kage ????

Kagen smager allerbedst dagen efter den er bagt. Det giver den tid til at “sætte sig” og blive lækker, konfektagtig i konsistensen.

 1. Smagen er dyb og intens og på trods af, at kagen ikke har set skyggen af chokolade, har den en fyldig chokoladesmag.
 2. Skær kagen ud i mindre stykker og voila, du har nu en lækker brownie bagt uden chokolade ????Brownie pyntet op til narrestreger ????
 3. Server den, som den er eller med en kugle god vaniljeis og lidt friske bær til. Du kan også røre lidt skyr med lidt vaniljesirup og putte på toppen af hver brownie og pynte med friske, danske hindbær – det smager vidunderligt og det er en perfekt dessert ovenpå en god sommermiddag ????Lækker og let sommerdessert, mmmhhh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *