Waarom Stronghold Op Recept? (Perfect answer)

Is Stronghold giftig?

Het geeft geen vette plek in de nek en is niet giftig als het opgelikt wordt na toediening. Een bijkomend voordeel van Stronghold Blauw is, dat het ook werkzaam is tegen diverse mijtensoorten waaronder oormijt. Ook werkt het tegen diverse wormen, waaronder spoelwormen, hartwormen.

Hoe werkt Stronghold?

Voor de behandeling en preventie van vlooieninfestaties (Ctenocephalides spp.). Het diergeneesmiddel heeft een onmiddellijke en aanhoudende vlo-dodende werking tegen nieuwe infestaties gedurende 5 weken. Het diergeneesmiddel doodt volwassen vlooien voordat ze eitjes leggen gedurende 5 weken.

Wat is het verschil tussen Stronghold en Stronghold plus?

Bij een vergelijk van de twee valt het enige verschil op: de plus -variant biedt ook bescherming tegen teken. Stronghold kan dus ‘off-label’ door een dierenarts geadviseerd worden na een risico-baten analyse. Hierbij moet aangetekend worden dat Stronghold ( Plus ) enkel op recept bij een dierenarts verkrijgbaar is.

Hoe vaak moet je Stronghold toedienen?

Minimaal 2x een pipet Stronghold in de nek (met een maand tussentijd) is een effectief middel. Maandelijks een pipetje Stronghold beschermt tegen uw kat tegen oormijt.

Waar zit Selamectine in?

De werkzame stof in Stronghold Groen is selamectine, selamectine is een dermate veilig vlooienmiddel dat zonder problemen bij jonge dieren zoals kittens en pups gebruikt kan worden. EigenschappenHet diergeneesmiddel is een oplossing voor spot-on gebruik met een insecticide en acaricide werking.

You might be interested:  Hoe Koken Op Inductie?

Hoe werkt Selamectine?

Selamectine heeft een adulticide, ovicide en larvicide werking tegen vlooien. Het doorbreekt de levenscyclus van de vlo effectief door het doden van de volwassen vlooien (op het dier), het voorkómen van het uitkomen van de eitjes (zowel op het dier als in de omgeving) en het doden van de larven (in de omgeving).

Hoe snel werkt Stronghold hond?

Een behandeling met Stronghold was werkzaam na toediening van één enkele dosis of herhaalde toediening met tussenperiodes van een maand, afhankelijk van het type besmetting die men wilde behandelen of voorkomen.

Hoe snel werkt Vlooienmiddel kat?

Nieuwe vlooien kunnen op elk moment vanuit de besmette omgeving op uw dier springen. Daarom is het normaal om een aantal vlooien op uw huisdier te zien na behandeling. Elke nieuwe vlo wordt binnen 24 uur gedood. Het kan wel maanden duren voordat een vlooienbesmetting is verholpen.

Waar is Stronghold voor?

Stronghold is een veilig middel voor honden en katten en werkt tegen vlooien, hartworm, spoelwormen en bepaalde mijten en luizen. Gezien de veiligheid is het een populair middel van eerste keus bij dierenartsen. Het is een zogenaamde spot-on en werkt eenvoudig door maandelijks een pipet in de nek leeg te drukken.

Is Stronghold ook tegen teken?

Let op: Stronghold werkt niet tegen teken. Spot-on toepassing tegen vlooien (zowel volwassen, larven als eitjes), teken, zandvliegen, muggen en stalvliegen. Doodt vlooien binnen 2 uur na bijten.

Wat is Stronghold kat?

Stronghold is een spot-on oplossing om infecties met parasieten die op de huid of in de vacht van katten en honden leven te behandelen of te voorkomen, zoals vlooien en mijten, alsook het behandelen van wormen die in het lichaam wonen. Stronghold is geschikt voor katten van 2,6 tot 7,5 kg.

You might be interested:  Hoe Bak Je Een Gewone Banaan? (Correct answer)

Hoe snel werkt Simparica?

Zoals eerder aangekondigd is Simparica de nieuwste ontvlooiingstablet in ons gamma. De tablet dient net zoals een pipet maandelijks toegediend te worden en de eerste vlooien worden drie tot vier uur na toediening afgedood. De eerste teken sterven acht uur na het geven de tablet.

Kan je ontwormen en ontvlooien tegelijk?

Kan ontwormen en ontvlooien tegelijk? Ja, wij raden zelfs aan om uw kat tegelijk te ontvlooien en te ontwormen. Larven van een vlo eten namelijk lintwormeitjes op. Het is daarom verstandig om uw kat tegelijkertijd te behandelen tegen zowel vlooien als wormen.

Hoe snel werkt advocate?

Advantix druppels worden maandelijks toegediend op de huid en verspreiden zich door de vacht. Advantix werkt zowel tegen vlooien als tegen teken. De teken worden afgeweerd en bijten minder snel. Indien ze bijten worden ze binnen enkele uren gedood.