- 3 stk. æg
- 160 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 0,5 tsk. salt
- 1,5 tsk. vaniljesukker
- 4 spsk. sukker
- 75 g. smør
- 2 dl. kærnemælk
Contents
- 1 Fremgangsmåde
- 2 Belgiske vafler – sprøde, søde og luftige belgiske vafler | B
- 3 Belgiske vafler – nem og lækker opskrift på vafler
- 4 De bedste belgiske vafler!
- 5 Det vidste du ikke, at du kan tilberede i dit vaffeljern
- 6 Vaffeljern – bag selv lækre vafler – Se det store udvalg på imerco.dk
- 6.1 Hvad kan man bruge et vaffeljern til?
- 6.2 Hvordan bruger man et vaffeljern?
- 6.3 Fire typer vaffeljern
- 6.4 Klassisk vaffeljern
- 6.5 Belgisk vaffeljern
- 6.6 Krumkagejern
- 6.7 Dobbelt vaffeljern
- 6.8 Stort udvalg af vaffeljern
- 6.9 Køb de bedste vaffeljern hos Imerco
- 6.10 Købsguide: hvilket vaffeljern skal jeg vælge?
- 6.11 Design
- 6.12 Funktioner
- 6.13 Størrelse
- 6.14 Hvordan gør man et vaffeljern rent?
- 6.15 Appetit på hjemmelavede vafler
- 7 Vaffeljern | H.W. Larsen | Kvalitet. Håndværk. Tradition
Fremgangsmåde
- Del æggene. Hvider i én skål og blommer i en anden skål. Det her er tricket til sprøde vafler, som min mormor lavede dem. Smelt smør i en skål.
- Til æggeblommerne tilsættes først hvedemel, bagepulver, salt, vaniljesukker og sukker, som piskes sammen.
- Herefter tilsættes kærnemælk og det hele røres til en ensartet dej.Jeg plejer at bruge en elpisker, så undgår man klumper.
- Til sidst piskes det smeltede smør i.
- Æggehviderne piskes så stive, at man kan vende skålen påhovedet uden at de ryger ud. Herefter vendes hviderne forsigtigt i dejen.
- Varm dit vaffeljern op. Smør det med lidt smør og hæld ca. 1 dl. dej i (alt efter hvor stort dit vaffeljern er).
- Bag indtil de er gyldenbrune.
- Læg dem over på en bagerist, så undgår du, at de danner fugt i bunden og bliver bløde.
Opskrift på lækre og luftige belgiske vafler. Siden vi fik et belgisk vaffeljern, så har vi lavet dem her i massevis. Der er bare et eller andet over belgiske vafler, som gør, at vi føler, at de er bedre til brunch.
De egner sig så godt til lige at få lidt friske bær og en klat nutella på.
Vi laver ofte brunch. Det er sådan en hyggelig måde at starte weekenden på. Her serverer vi ofte enten vafler eller sunde pandekager. Udover det laver vi også hjemmebagte boller, ofte i form af vores populære kærnemælksboller. De falder nemlig altid i god jord ved alle.
LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på vafler
Den her opskrift på rigtige belgiske vafler er den bedste vi har prøvet. Den har nemlig et hemmeligt trick i sig. Man skal dele æggene i hvider og æggeblommer, hvorved hviderne piskes stive og vendes i til sidst. Det er et trick vi har fra vores mormor og vi bruger samme trick i vores almindelige opskrift på vafler.
Det giver de sprødeste og mest luftige vafler og det er det, som adskiller sig fra andres opskrifter. Så hvis du lige står og mangler lidt brunch opskrifter eller ideer, så kan vi uden tvivl anbefale de her belgiske vafler.
Kan dejen laves i god tid?
Dejen kan sagtens laves i god tid. Bare vent med at piske æggehviderne og blande dem i, indtil du skal bruge dejen. Så kan du sagtens lave dejen dagen inden og så blot blande med æggehvider på dagen. Grunden til, at man skal vente med æggehviderne, er at så mister dejen ikke sin luftighed.
Så er du klar til at bage verdens bedste belgiske vafler, så er det her vores bedste opskrift. De kan selvfølgelig også laves i et almindeligt vaffeljern. Men vi anbefaler selvfølgelig et belgisk vaffeljern. Evt. det fra Tefal, da det er et multijern med flere funktioner. Se, det er smart.
Belgiske vafler – sprøde, søde og luftige belgiske vafler | B
1k
Jeg er ret pjattet med belgiske vafler. Både de lette og sprøde af slagsen, og den helt tunge udgave (Gaufres de Liége) med perlesukker og gær.
Denne opskrift på belgiske vafler er den lette udgave uden gær, som både er sød, luftig og sprød, og som skal bages helt gyldne på vaffeljernet. En kop kaffe og en friskbagt belgisk vaffel med lidt softice ovenpå, så er jeg i den syvende gourmet-himmel.
Belgiske vafler er også et hit til brunchbordet, hvor de kan serveres med lidt friske bær, skiveskårne bananer, hjemmelavet nutella og ahornsirup.
Prøv lige at se opskriften på: Rasmus Klump pandekager
Denne opskrift på belgiske vafler er:
- Den lette udgave på belgiske vafler uden gær
- Søde, luftige og sprøde vafler
- Perfekte til brunchbordet og et lækkert alternativ til pandekager
- Meget nemme at tilberede med et belgisk- eller almindeligt vaffeljern
- Nok til minimum 4-6 personer – giver minimum 12 flotte belgiske vafler
Prøv lige at se opskriften på: Canelé
Disse ingredienser skal du bruge:
- Hvedemel
- Smør
- Mælk
- Æg
- Sukker
- Brun farin
- Vaniljesukker
- Bagepulver
- Salt
Har du styr på de forskellige måleenheder for ingredienser?Du har garanteret søgt en gang eller to efter madopskrifter på nettet, hvor du er stødt på forskellige begreber for måleenheder og forkortelser som fx cups, ounces og sticks. I USA anvender man betegnelsen “cup” for både tørre og våde ingredienser, hvor vi i Danmark anvender det gængse decilitermål som rummål. Så hvor meget er det lige en cup sukker svarer til i gram og hvor meget svarer to sticks smør til i gram? Læs mere om de forskellige måleenheder her.
Prøv lige at se opskriften på: Kanelgifler
Belgiske vafler med stiftpiskede æggehvider
Der findes rigtig mange opskrifter på belgiske vafler, og jeg har efterhånden spist mig igennem snesevis af forskellige vafler, hvilket har afstedkommet denne ultimative opskrift på belgiske vafler. En opskrift på belgiske vafler, som både er lette, søde og knasende sprøde, og som takket være de stiftpiskede æggehvider gør dejen utrolig luftig og let.
Prøv lige at se opskriften på: Churros
Den traditionelle belgiske vaffel
Min opskrift på belgiske vafler er den helt traditionelle udgave, som er noget mere mættende end fx hjemmelavede pandekager. Der er noget mere føde i en belgisk vaffel, og til trods for at dejen er forholdsvis let og luftig, kan man max. spise et par stykker.
Belgiske vafler skal tilberedes på det originale firkantede vaffeljern, hvor der ofte er plads til at stege to vafler samtidig.
Jeg kan godt lide vafler med en skøn smag af vanilje, blød midte og en sprød skorpe, og denne opskrift på belgiske vafler indfrier alle mine forventninger til en god vaffel.
Nordisk vaffeldag
Den 25. marts fejrer man “Vaffeldag” her i Norden, og denne fejring markerer vinterens afslutning og forårets komme, som blandt andet byder på lysere tider. Samtidig er fasten slut, som bliver erstattet af påsken.
God bagelyst.
- 275 gr. økologisk hvedemel fra Økomølleriet/Kragegaarden (reklamelink)
- 110 gr. smør, smeltet
- 5 dl. mælk
- 2 æg
- 75 gr. sukker
- 25 gr. brun farin
- 3 tsk. vaniljesukker
- 4 tsk. bagepulver
- 0,25 tsk. salt
- Opvarm vaffeljernet til max. varme.
- Pisk æggehviderne stive i en lille skål.
- Pisk æggeblommer, mælk, smeltet smør og vanilje sammen i en anden røreskål.
- Sigt alle de tørre ingredienser ned i æggemassen, og rør det hele godt sammen.
- Vend de stive æggehvider ned i dejen, og rør det hele forsigtigt rundt med en dejspatel.
- Smelt lidt smør på det varme vaffeljern, og bag de belgiske vafler sprøde og gyldne i ca. 5-7 minutter.
- Server de færdigbagte vafler lune.
- Velbekomme.
Den færdige dej kan sagtens opbevares på køl i 2-3 dage, og skal blot lige piskes godt igennem inden dejen hældes i vaffeljernet. Belgiske vafler er meget velegnede til brunchbordet, hvor de fx kan serveres med friske bær, skiveskårne bananer, hjemmelavet nutella og ahornsirup.
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Belgiske vafler – nem og lækker opskrift på vafler
Jeg er vild med vafler. Både til morgenmad, evt som vi får det i USA med scrambled eggs, bacon, pølser og sirup til, eller som dessert med en kugle is, god chokoladesauce og syltetøj til. Desværre har det været ret vanskeligt, for ikke at sige umuligt, at skaffe et belgisk vaffeljern herhjemme.
I de senere år er det dog som om, at de er begyndt at dukke op og jeg er nu den heldige ejer af et Tefal Snack Collection jern med tilhørende plader til belgiske vafler.
Til forskel fra almindelige hjertevafler, der helst skal spises med det samme, så kan belgiske vafler sagtens bages i forvejen og gemmes. Når de skal spises, skal de bare varmes i ovnen. De kan faktisk også kommes i brødristeren, hvis det skal gå hurtigt, eller man bare vil varme en enkelt, så tøv ikke med at lave en dobbelt portion vafler, når jernet alligevel er i gang.
Og lad mig så også lige for god ordens skyld slå fast, at man som udgangspunkt ikke kan bage belgiske vafler i et almindeligt vaffeljern. De belgiske vafler hæver en hel del under bagningen, fordi der er gær i dejen. Og jeg er bange for, at dejen ikke vil blive ordentligt gennembagt i et almindeligt valffeljern, der som bekendt ikke har helt så dybe “huller”, som et belgisk jern.
Belgiske vafler skal være sprøde og let søde, og det synes jeg absolut denne opskrift lever op til. I de originale belgiske vafler er der hele stykker af hugget sukker, der knaser når man spiser dem.
Den slags sukker, som er en form for meget grov perlesukker, kan ikke købes herhjemme, men på nettet læste jeg mig til, at man kan bruge sukkerknalder, som man kommer i en frysepose og giver et par dask med en kødhammer eller en kagerulle.
Det valgte jeg så at droppe, for jeg kan ikke så godt lide fornemmelsen af sukker, der knaser imellem tænderne. Jeg har derfor bare brugt almindeligt sukker og brun farin i opskriften, men man kan jo gøre, som man lyster.
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
- 1½ dl mælk (lillefingervarm)
- ½ pk gær
- 3 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 350 gr hvedemel
- 125 gr smør (smeltet)
- 100 gr brun farin
- 100 gr sukker
- Tilsæt herefter æg, vanilje, salt og mel og rør det hele sammen til en glat dej, som hæver tildækket i ca 45 minutter.
- Smelt smørret og kom det i dejen sammen med brun farin og sukker. Rør dejen godt igennem og lad den efterhæve i ca. 15 minutter.
- Varm vaffeljernet op og kom ca 2 spsk dej i jernet pr. vaffel. Bag vaflerne i 3-4 minutter, til de er gyldentbrune.
- Flyt vaflerne fra jernet over på ovnristen. Så kan de nemmere slippe af med dampen på begge sider. Vaflerne er bløde lige når de er bagt, men de bliver sprøde efter et par minutter.
- Server vaflerne med is eller flødeskum, flormelis, syltetøj og chokoladesauce.
Dejen bliver temmelig fast, og det er ikke nogen fejl. Man lægger ca. 2 spiseskefulde på jernet, fordeler dejen og bager herefter vaflerne. Modtag gratis madplan hver uge!
De bedste belgiske vafler!
Belgiske vafler er altid populære at servere, og heldigvis er vaflerne også nemme at lave med denne lækre vaffeldej.
De belgiske vafler er kendetegnet ved, at de er store og firkantede, og de passer perfekt som en god dessert. Eller når du bare trænger til en god vaffel. Sådan kan man jo godt have det.
Tidligere blev de belgiske vafler ofte lavet med gær, men i dag er det mere typisk med bagepulver som hævemiddel. Dette gælder også i denne opskrift.
Mælken kan du i øvrigt skifte ud med kærnemælk, og rørsukker med almindeligt sukker.
Gem opskriften Gemt Print opskriften
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå sort skærmHolder skærmen tændt mens du laver mad
Køb den lige her!
- Pisk smørret godt med en el-mikser først, så det bliver som skum.
- Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg, rør det godt sammen.
- Bland melet og bagepulver, pisk det i ved laveste hastighed.
- Tilsæt til sidst mælken, mens der stadig piskes ved laveste hastighed. Når mælken er pisket nogenlunde ind i dejen, piskes der videre på højeste hastighed i 2-3 minutter. Din vaffeldej skal være ret tyk (som grød), hvis den er for tyk, kan den fortyndes med lidt mere mælk.
- Varm vaffeljernet op, pensl med lidt smeltet smør den første gang og så behøves det ikke at gøres mere.
- Bag de belgiske vafler ca. 2½-3 minutter, til de er gyldne.
- Læg de færdigbagte vafler på en bagerist, så de ikke blive bløde.
- Næringsindhold
- Belgiske vafler
- Mængde pr. portion
- % Daglig værdi*
- * Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kom med din mening
- De belgiske vafler serveres med en kugle god vaniljeis, en lækker ahornsirup og friske blåbær.
- Velbekomme.
- Se også disse opskrifter:
- Pandekager
- Æbleskiver
Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv.
og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
Det vidste du ikke, at du kan tilberede i dit vaffeljern
De fleste af os har et vaffeljern stående i køkkenskabet, men i mange hjem bliver det kun sjældent fundet frem fra gemmerne. Det er en skam, for dit vaffeljern kan bruges til meget andet end traditionelle vafler. Her får du en række smarte vaffeljern-hacks – og pludselig bliver dit vaffeljern det mest alsidige køkkenudstyr, du har!
1. Toast
Har du ikke noget toastjern? Intet problem – en lun toast smager fantastisk, når den er tilberedt i vaffeljernet.
Tag to skiver toastbrød og kom smør på den ”forkerte” side – dvs. de sider af brødet, der vender opad og nedad og kommer i berøring med vaffeljernet. Så bliver brødet lækkert og gyldent. Du kan fylde din toast med lige det, du har lyst til: Skinke, ost, tomat, ananas osv.
2. Bacon
Den sene morgenmad en lørdag eller søndag er ikke helt fuldkommen uden bacon, hvis du spørger os. Steg dit bacon på vaffeljernet i stedet for stegepanden – det bliver sprødt, og du slipper for at brænde dig på stegefedtet, som sprøjter fra panden. Hurtigere og lettere!
3. Æg
Foretrækker du scrambled eggs, omelet eller et spejlæg? Scrambled eggs fungerer udmærket i vaffeljernet og bliver til en rigtig god, lille æggekage.
Du kan også slå et æg ud direkte i vaffeljernet for at lave spejlæg – men lad være med at lukke låget og vend helst ikke ægget, medmindre du vil have blommen til at løbe ud …
4. Grillede grøntsager
Asparges bliver rigtigt lækre i vaffeljernet og beholder deres karakteristiske sprødhed. Du skal bare bruge lidt olie og salt – lækkert og enkelt! Du kan i princippet grille alle slags grøntsager, omend nogle egner sig bedre end andre.
Prøv f.eks. med gulerødder og andre rodfrugter. Svampe, squash og aubergine er også gode i vaffeljernet.
5. Kartoffelpandekager
Jo – det fungerer udmærket og kan gøres med en helt traditionel opskrift. Du kan f.eks. prøve med denne fra Alletiders Kogebog. Kartoffelpandekager er perfekte til hurtig aftensmad – og lige så gode til frokost dagen efter.
6. Brownies
En rigtig brownie er bedst, når den er næsten rå i midten – og det fungerer rigtig godt i et vaffeljern. Det er allerbedst i et belgisk vaffeljern, men kan også sagtens lade sig gøre i et almindeligt vaffeljern.
Du skal blot være forsigtig med at fylde for meget på, fordi det kan flyde ud og lave lidt af et griseri. Men det er det værd! Du kan også sagtens fryse dine brownies, så smager de faktisk næsten endnu bedre.
Belgisk eller traditionelt vaffeljern
I YouTube-klippet nedenfor bruges et belgisk vaffeljern, men alt kan også tilberedes i et almindeligt vaffeljern. Det eneste, du skal tænke på, er, at låget måske ikke altid kan lukkes helt – f.eks., når du tilbereder tomater, men det kan sagtens lade sig gøre alligevel.
Embedded content: https://youtube.com/embed/JAR79OAuRZ4
7. Uendelige variationer af vaffelhjerter
Vaffelhjerter med syltetøj, sukker, flødeskum, nutella, sirup … Du kan næsten variere tilbehøret til dine vafler i en uendelighed. Det gør dem ganske gode til mange anledninger – som mellemmåltid, tilbehør eller i stedet for kiks til osten.
Brug din fantasi
Prøv f.eks. med laks, flødeost og avocado. Eller hvorfor ikke et godt stykke ost med marmelade? Det er faktisk kun din egen fantasi, der sætter grænser – vafler er ikke kun gode med sukker og marmelade, så prøv dig frem og find dine egne favoritter.
Hos Wilfa finder du en glimrende grundopskrift og tips til masser af variationer – velbekomme!
8. – og til sidst ..
Det kan være svært at få brugt resterne fra dagen før, men det behøver faktisk ikke at kræve så meget. De kogte kartofler fra aftensmaden er glimrende i vaffeljernet – på med lidt olie og flagesalt – og mums, så er der serveret!
Find inspiration på nettet
YouTube og forskellige online kogebøger bugner af forslag til anderledes vafler. Har du et godt tip til en lækker vaffelvariation, er du også mere end velkommen til at dele den med os i kommentarsporet.
Vaffeljern – bag selv lækre vafler – Se det store udvalg på imerco.dk
Hvem er ikke vild med lune og sprøde vafler? De er både lækre til morgenmad, frokost og aftensmad, og selvfølgeligt som dessert og til kaffen.
Vafler kan laves i et utal af variationer, hvilket måske er grunden til, at alle er vilde med vafler – der er nemlig en vaffel til enhver smag. Der er dog intet, der slår en god, hjemmelavet vaffel og for at kunne kreere sådan nogle, skal du have fat i et vaffeljern.
Når du har et vaffeljern, kan du tilgengæld fremtrylle de lækreste og mest velsmagende vafler – helt efter din smag.
Hvad kan man bruge et vaffeljern til?
Du kan bruge et vaffeljern, eller en vaffelmaskine, til at lave de sprødeste vafler, du kan drømme om i mange forskellige former og størrelser.
Det kan være de klassiske hjerter, firkantet belgiske eller norske vafler og variationer af disse.
Du kan også kaste dig ud i andet end vafler såsom sandwiches eller tortillas, der lige skal have en sprød skorpe eller lidt ekstra varme – det kan nemt klares i dit vaffeljern, hvis du ikke har en toastmaskine.
Hvordan bruger man et vaffeljern?
Vaffeljernet sættes til strømmen og tændes. Indikatoren på vaffeljernet lyser, når dejen kan hældes i jernet. Tilsættes dejen før lyset lyser, vil det tage længere tid, og resultatet vil være knap så godt.
De fleste af de vaffeljern, som Imerco forhandler, har non-stick belægning – dvs. at dejen undgår at klæbe fast. Skulle det alligevel ske, at dejen klæber fast, så kan du tilføre noget smør, olie eller andet fedtstof.
Derved undgår du, at vaffeldejen sætter sig fast.
Fire typer vaffeljern
Der findes flere forskellige typer vaffeljern, og de kan hver især lave én bestemt type vaffel. Hvilket vaffeljern du bør vælge, kommer derfor an på, hvilke vafler du er mest vild med.
Klassisk vaffeljern
Et almindeligt og klassisk vaffeljern bager de velkendte vafler, der er formet som hjerter. De bager omkring fem styks vafler. Det er altså et sikkert valg, hvis du er vild med de traditionelle vafler.
Belgisk vaffeljern
Et belgisk vaffeljern er en belgisk klassiker. Vaflerne, der kommer ud af dette vaffeljern, er formet som firkanter og med fordybninger, og skiller sig derfor ud fra de vafler, vi kender i Danmark. Derudover er de generelt mere tykke end hjerte vafler, hvilket gør, at de skal bages i længere tid – alt afhængigt af vaffeljernet.
Krumkagejern
Et krumkagejern er ikke helt så kendt som de førnævnte vaffeljern, men krumkager er ikke desto mindre rigtig lækre, og minder meget om en klassisk vaffel. En krumkage er en norsk traditionel kage, som ofte bages i juletiden.
De er kendetegnet ved at være runde og tynde, og ved deres fine norske Østerdals mønster, som krumkagejernet laver, når vaflerne bages – ofte rulles kagerne sammen som små kræmmerhuse inden de spises.
Du kan derfor også bruge dit krumkagejern som et kræmmerhusjern, eller isvaffeljern, til at lave hjemmelavede isvafler eller vaffelskåle.
Dobbelt vaffeljern
Et dobbelt vaffeljern er to vaffeljern samlet i ét vaffeljern. Det giver altså 2 x 5 styks vafler. En større familie eller et selskab kan snildt få brug for dette funktionelle vaffeljern. Smid dejen i og se, hvordan det dobbelte vaffeljern klarer familie- eller børnefødselsdagen som en leg.
Stort udvalg af vaffeljern
Hos Imerco finder du et stort udvalg af vaffeljern fra producenter som Cook & Baker, Sage, Cloer, Wilfa, Steba m.fl. Der er altså et vaffeljern for enhver smag og temperament, hvad enten du vil lave klassiske vafler, belgiske vafler eller krumkager.
Imerco forhandler vaffeljern i alle prisklasser – fælles for dem alle er, at de er produceret af anerkendte producenter, og at de er i høj kvalitet.
Imerco gør det desuden nemt og billigt for dig at købe en af de bedste vaffeljern af god kvalitet til en god pris – vi har nemlig ofte tilbud og udsalg.
Køb de bedste vaffeljern hos Imerco
Der er massevis af vaffeljern på markedet, som du kan vælge mellem, og endda også forskellige slags.
Vores store sortiment gør det måske endnu sværere at vælge, men vi kan forsikre dig om, at vi har nogle af de bedste producenter og derved også de bedste vaffeljern på markedet.
Mange af vores vaffeljern får også en god anmeldelse, og det sker endda, at et af vores produkter bliver bedst i test i kategorien. Derfor kan du trygt købe dit vaffeljern hos Imerco.
Købsguide: hvilket vaffeljern skal jeg vælge?
Hvis du overvejer at investere i et vaffeljern, er der enkelte ting, som du kan have med i dine overvejelser. Det kan måske gøre valget nemmere, og vil sikre dig, at du vælger det rigtige vaffeljern til dine behov. Det kan f.eks. være nyttigt at vide, hvor mange du skal lave vafler til, og om den skal have særlige funktioner.
Design
De fleste vaffeljern ligner hinanden, og er lavet i et enkelt design, så de passer ind i ethvert køkken. Det der dog differentierer sig, er den færdigbagte vaffels udformning. Alt efter hvad du foretrækker, kan du vælge et vaffeljern, der passer til din præference. De fleste vaffeljern er desuden lavet i et kompakt design, så du nemt kan opbevare det i dine køkkenskabe.
Funktioner
Langt de fleste vaffeljern er meget simple at betjene, og kræver blot, at du sætter vaffeljernet til strøm, lader det varme op og hælder din vaffeldej i jernet.
Du kan dog få nogle mere avancerede modeller med temperatur indstilling, automatisk bagetid, hurtig opvarmning, fingerbeskyttelse eller opsamlingskant – alle sammen funktioner, der vil sikre dig de mest perfekte, sprøde og friskbagte vafler.
Størrelse
Du kan få både et lille vaffeljern og store, dobbelte vaffeljern. Størrelsen på dit vaffeljern er vigtig at overveje, hvis du har intentioner om at lave mange vafler ad gangen.
Det kan være en fordel at kunne lave mere end én vaffel ad gangen, hvis du eksempelvis skal lave vafler til hele familien.
Så undgår du, at nogle familiemedlemmer må vente tålmodigt, eller at dine vafler bliver kolde inden servering.
Hvordan gør man et vaffeljern rent?
For ekstra lang levetid er det vigtigt at gøre vaffeljernet rent efter brug. Du rengør dit vaffeljern ved at bage en vaffel til sidst, der suger alle resterne fra vaffeljernet op.
Alt, du skal gøre, er at blande 0,5 dl vand, 1 dl hvedemel og 2 spsk. salt sammen, hæld blandingen i vaffeljernet og steg det, som var det en vaffeldej.
Stegetiden vil være længere end en almindelig vaffel, til gengæld får du renset belægningen på vaffeljernet. Husk at smide denne vaffel ud, da den ikke må spises.
Appetit på hjemmelavede vafler
Mmm… smagen af lune, sprøde og lækre friskbagte vafler. Det er der altså intet, der slår en lørdag morgen eller som en syndig dessert, når det skal være ekstra lækkert, eller familien skal forkæles.
Udvalget af vaffeljern er endda stort, så uanset om du er til den klassiske vaffel, en belgisk vaffel eller vil prøve dig frem med hjemmelavede isvafler med et krumkagejern, så er der rig mulighed for dette.
Du har også mange muligheder for at servere dine vafler på forskellig vis. De belgiske vafler er tykke og serveres derfor ofte til morgenmad med sirup, men hvorfor ikke servere dem med en frugtkompot? Du kan også prøve at tilsætte kanel i dejen og servere med masser af glasur.
De klassiske hjerte vafler serveres ofte som dessert med syltetøj eller flormelis, men hvorfor ikke forvandle dem til nuttede minivafler med pynt af frisk frugt? Herimod er der få, der kender til et krumkagejern, som gør det muligt at fremtrylle hjemmelavede isvafler til en varm sommerdag – eller året rundt – og disse kan du også forvandle til lækre vaffelskåle.
Men vafler kan være mere end en sød og syndig dessert. Du kan sagtens spise vafler til morgen, middag og aften – det er nemlig blevet populært at lave madvafler.
I en madvaffel tilsætter du blot revet grøntsager i din vaffeldej, og udover at vaflerne får de fineste farver, så er det en smart måde at få dine børn til at spise grøntsager på.
Du kan også kaste dig ud i en lækker taco-vaffel, quesadilla, panini eller hvad med en omelet?
Psst… glem ikke Nordisk Vaffeldag d. 25. marts, hvor du roligt kan fyre op for vaffeljernet, og sætte tænderne i bunkevis af vafler dagen lang. Så det er bare med at få fingrene i et vaffeljern til Vaffeldag.
Vaffeljern | H.W. Larsen | Kvalitet. Håndværk. Tradition
Få ting er så sommerlige som at servere vafler direkte fra jernet ude i solen eller til indendørs hygge, hvis vejret er i det humør. På denne side kan du vælge mellem klassiske vaffeljern, jern til belgiske vafler og jern til norske krumkager. Læs mere nederst på siden.
Hvis du kan lide desserter, kan du sikkert lide vafler. Få ting er så sommerlige som at servere nybagte vafler direkte fra vaffeljernet ude i haven eller på altanen, når solen skinner – eller til indendørs hygge, hvis sommerregnen siler ned over vinduerne.
Slip kreativiteten fri
Den klassiske dessertvaffel bliver ofte serveret med bær eller syltetøj og flødeskum eller vanilleis, og det jo en klassiker, fordi det smager så lækkert. Man kan dog virkelig variere vafler ved at tænke en smule kreativt.
Intet forhindrer dig i at lave vafler med lige præcis det, du bedst kan lide.
Det kan for eksempel være chokoladeis, blommekompot og knuste hasselnødder, mascarpone, lemon curd og krokant eller creme fraiche, henkogte pærer og ristede mandelflager og meget mere.
Vafler uden alt det søde
Vafler er desuden meget mere end en lækker dessert. De er også lækre som bund i forretter eller sideretter, hvor bærrene og isen skiftes ud med alt fra creme fraiche, rødløg og kaviar til avokado, krebsehaler og aioli – eller hvad med en Eggs Benedict på en nybagt vaffel med pocheret æg og en cremet hollandaise?
På denne side finder du vores velsorterede udvalg af vaffeljern – uanset om du vil lave klassiske vafler til dessert eller måske en forret, de tykkere belgiske vafler eller norske krumkager.
Hvad er en krumkage?
Krumkager er en norsk spise, som også mange danskere er blevet glade for at lave derhjemme. De særdeles flotte ruller ligner egentlig mere pandekager end vafler, men de tilberedes i et jern med låg, der er med til at give det sirlige mønster, der kendetegner en krumkage. Man ruller krumkagen, når den er nybagt og stadig blød, og kommer fyldet i lige før servering.
Det er almindeligt at bruge kardemomme i dejen, da krumkager er en almindelig dessert i juletiden. Men ellers gælder det samme som for vafler, at krumkager kan fyldes med alt fra flødeskum, is eller mascarpone og forskellige bær, nødder eller marcipan til fx creme fraiche og skinke, kaviar eller laks.
Vi ønsker dig al mulig held og lykke med dine kreationer!
Har du spørgsmål om et køb?
Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.
Kontakt kundeservice her >>
Ekstra lang returret
Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.
Er den på tilbud?
Hvis man ikke er interesseret i at investere de helt store penge, kan det være en fordel at kigge efter køkkenmaskiner blandt alle vores tilbudsvarer. At købe en køkkenmaskine på tilbud giver masser af værdi for pengene – uden at gå på kompromis med kvaliteten.
H.W. Larsen – vi har din ryg
Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W.Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.
Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>