Banan Pandekager Uden Mel

Bananpandekager er en nem og nærende morgenmad, der smager af den rene forkælelse. De mætter godt, har en dejlig konsistens og smager lige tilpas sødt.

Jeg laver mine bananpandekager af ganske få ingredienser:  hovedsagligt banan, æg og havregryn, der let blendes sammen til en jævn pandekagedej.

Banan Pandekager Uden Mel

 • 2 bananer
 • 4 æg
 • 2 dl havregryn
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 nip salt
 • 1 spsk. smør til stegning

Kom bananer, æg, havregryn, bagepulver og salt i en blender. Kør, til du får en helt glat og jævn konsistens.

Smelt smør på en pande, og steg bananpandekager i din ønskede størrelse, til de er gyldne på begge sider.

Servér eksempelvis med peanutbutter, bananskiver og lidt hakket mørk chokolade.

Banan Pandekager Uden Mel Banan Pandekager Uden Mel

Opskrift på bananpandekager uden mel

Bananpandekager er nemme at lave af ganske få ingredienser. Min opskrift består af bananer, æg og havregryn samt en smule bagepulver og salt.

Det er næsten ikke til at forstå, at man kan lave så lækre, svampede og søde pandekager helt uden sukker og mel. Men når du bruger modne bananer, får de både den helt rette konsistens og sødme.

Jeg kan anbefale dig at lave en stor portion bananpandekager, når du alligevel skal i sving. De smager nemlig også dejligt kolde, og ellers kan de nemt lunes på en brødrister.

TIP: Prøv også at lave lækre klatkager af havregrød eller bagt gulerodskagegrød

Banan Pandekager Uden Mel

Hvordan laver man sunde bananpandekager?

Jeg laver mine bananpandekager ved at blende alle ingredienserne sammen til en jævn, glat dej. Den bliver dermed utrolig nem at stege, uden at pandekagerne falder fra hinanden. Samtidig får de et virkelig fint udseende, nærmest præcist som americanske pangekager – bare i en sund og hverdagsvenlig udgave.

Bananpandekager uden blender

Hvis du ikke har en blender, kan du bruge en stavblender eller foodprocessor til at lave dejen. Du kan dog også sagtens bruge opskriften, hvis du ikke ejer nogen køkkenmaskine. Her skal du blot mose bananerne grundigt, inden du pisker ingredienserne godt sammen.

Pandekagerne vil blive lidt mere grove i deres udseende, og de kan også være sværere at stege. Men jeg lover, at de vil smage herligt uanset. Du kan overveje at tilsætte en smule mel til dejen, hvis du ikke blender den.

Blot en spiseske eller to, vil få dejen til at hænge bedre sammen, så de bliver nemmere at stege. Desuden vil jeg anbefale dig at bruge finvalsede havregryn, hvis du laver din dej til bananpandekager uden blender.

På den måde bliver den knap så grov.

TIP: Hvis du er på udkig efter en opskrift på helt klassiske pandekager, som mormor lavede dem, kan jeg anbefale Maria Vestergaards opskrift.

Banan Pandekager Uden Mel

Bananpandekager af Fairtrade ingredienser

Jeg laver mine bananpandekager af økologiske fairtrade bananer fra Lidl.

Lidl har generet et virkelig flot udvalg af fairtrade i deres butikker – blandt andet også fairtrade chokolade, der jo passende kan bruges topping til pandekagerne.

Når man handler Fairtrade, støtter man, at bønder og plantagearbejdere får en fair og stabil indkomst. Samtidig arbejder Fairtrade-ordningen også for, at råvarerne bliver produceret under ordentlige forhold, og at der bliver taget hensyn til miljøet.

I Lidl kan man finde deres egen serie af Fairtrade-produkter, som går under navnet Fairglobe. Det er altså super nemt, at spotte udvalget i butikkerne, og jeg vil blandt andet anbefale jer at kigge efter Fairglobe appelsinjuice, kaffe og chokolade.

TIP: Brug også bananer til at lave lækre sunde bananis.

Banan Pandekager Uden Mel

Flere sunde og lækre morgenmadsopskrifter

Jeg elsker at starte dagen med en sund, smuk og velsmagende morgenmad. Hvis du ønsker at lave pandekager uden banan er mine pandekager med havregryn. Ellers er dette nogle af mine favoritter:

Bananpandekager – uden sukker, mel og mælk

Hop til opskriften Banan Pandekager Uden Mel

Bananpandekager er et sandt morgenhit for dig, der gerne vil starte dagen på en mæt og glad mave – på den hurtige (og ok sunde!) måde.

Nemme bananpandekager uden mel, sukker og mælk

Har du det lidt svært med den store morgenmad, kan du ikke lige overskue rugbrød eller havregrød? Vil du helst undgå sukker, mel og mælk – eller elsker du bare en blid og sød morgenmad?

Bananpandekager har den fordel, at de smager sødt, faktisk uden egentlig at smage af banan. Selv min yngste, der ellers på ingen måde elsker banan, hun laver en bananpandekage hver morgen. Godt med kanel i. Det virker.

Bananpandekagerne er søde, sunde og mættende. Og virkelig så simple, at du knap behøver at være vågen for at få det til at lykkes.

Og opskriften er så enkel, at en to-årig kan lære den udenad 😉 Det har min mands kvikke barnebarn bevist.

Vil du prøve en ny smag?

Selv eksperimenterer jeg tit lidt med smagen. Dropper kanel og bruger vaniljepulver. Tilsætter kardemomme. River lidt citronskal i. Moser dejen med en gaffel, så den bliver lidt grovere. Steger i smør i stedet for kokosolie. Blander lidt frosne hindbær i. Hakker lidt mandler og blander i. Prøv dig frem!

Hvis du vil bruge bananpandekagerne i din (morgen)madpakke, kan du også tjekke opskriften på sukkerfri, melfri og mælkefri bananmuffins. Samme princip, bare nemmere at ha’ med i madpakken.

Banan Pandekager Uden Mel

Bananpandekager til børn og småbørn

Har du småbørn, eller vil du bare gerne spare på sukker, mel og mælk, er pandekagerne også et hit. Når du laver bananpandekager uden sukker, mel og mælk, kan du også bruge dem til småbørn, før du introducerer sukker, gluten og komælk i deres mad.

Og tro mig, ingen vil tænke over, at der mangler noget, hvis du laver dem til en almindelig brunch. Server dem med friske bær – eller kom lidt blåbær i dejen – det er himmelsk.

 • Er du i gang med at planlægge brunch, så kan du forresten hente lidt ekstra inspiration her.
 • Og hvis du gerne vil finde flere typer pandekager, er der også:
 • De tynde dessertpandekager med sprøde kanter
 • De små veganske bananpandekager med chokoladesauce
 • Og de klassiske amerikanske pandekager
 • Og lidt i samme boldgade: Klatkager!
You might be interested:  Belgiske Vafler Med Stenbiderrogn

Morgenmad og brunch

Banan Pandekager Uden Mel

 • 1 banan
 • 2 æg
 • en smule vaniljepulver
 • 1 tsk kanel
 • 2 spsk finvalsede havregryn
 • lidt kokosolie til at stege i (eller smør)
 • Gerne (lidt syrlig) frisk frugt til – fx bær
 • revet citronskal
 • kardemomme
 • hakkede mandler
 1. Blend dejen sammen med stavblenderen. Eller mos bananen med en gaffel og brug gaflen til at piske bananen sammen de øvrige ingredienser.
 2. Varm en pande til middelvarme, gi’ den en lille klat kokosolie, og steg din bananpandekage stille og roligt. Vil du have små pandekager som på billedet, hælder du bare dejen ud i små klatter. Det tager lidt længere tid, fordi du ikke steger hele portionen på én gang.
 3. Vend bananpandekagen, når overfladen næsten er stivnet. Hvis du steger den som én pandekage, kan du liste den over på et godt stort grydelåg eller en tallerken, lægge panden på hovedet over den og tippe rundt. Så går den ikke i stykker. Små pandekager er nemme at vende med en paletkniv.
 4. Server med frisk frugt.

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Mens bananpandekagen steger på den første side, kan du fordele fx hindbær, blåbær eller rabarberstykker i overfladen og presse dem lidt ned, inden du vender pandekagen. Det giver lige et syrligt pift.

Tip 2:

Et søndagstip: Riv lidt citronskal i dejen. Det giver en helt fantastisk duft og smag.

Tip 3:

Du kan også bage bananpandekagerne i ovnen som en slags små fritter – efter samme princip som fritterne med røget laks eller æggefritter med spinat.

Bananpandekager

Banan Pandekager Uden Mel

 • 1,5 stk. banan
 • 2 stk. æg
 • 1 dl. havregryn
 • 1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde

 1. Banan, æg, havregryn og bagepulver blendes sammen med en stavblender, i en blender, foodprocessor eller lignende.
 2. Lad dejen stå og trække i 10 minutter, så den får lov at samle sig. Det gør også, at den bliver lidt tykkere. Hvis den virker lidt for tynd, så kan du tilsætte lidt ekstra havregryn. Du kan også tilsætte lidt kanel eller vaniljepulver.
 3. Lidt fedtstof varmes op på en pande ved middel varme. Herefter laves små pandekager. Steg ca. 40-60 sek. på hver side.
 4. Som pandekagerne bliver færdige, så lægges de på en tallerken.
 5. Dæk den evt til med staniol, så de holder varmen.
 6. Serveres med det samme, gemmes på køl eller fryses ned.

Her får du en nem opskrift på sunde, nemme og luftige bananpandekager uden mælk, sukker og mel, som er helt perfekte til morgenmad eller som en sund og nem snack. De er lavet med havregryn, banan, bagepulver og æg, hvilket vil sige kun 4 ingredienser. Vi spiser dem ofte til morgenmad sammen med en klat skyr eller hytteost.

De er så gode at starte dagen med, da de mætter godt og holder en mæt længe. Og hvem vil ikke starte dagen med pandekager.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på bananpandekager

Banan Pandekager Uden Mel

Bananpandekager uden mel

De her lækre og luftige bananpandekager er lavet uden mel, men er i stedet lavet med havregryn. Det gør, at pandekagerne mætter rigtig godt og så er de også ideelle til dig, som gerne vil undgå hvedemel.

Og selvom, at pandekagerne er lavet uden hvedemel, så bliver de stadig super lækre og svampede. De er også perfekte, hvis man spiser efter sense principperne eller hvis man vil bruge dem til sin baby eller små børn.

Et sundt og lækkert mellemmåltid.

Sunde bananpandekager

De her sunde bananpandekager uden mel, mælk og hvedemel er, som sagt, gode til morgenmad, men de er også perfekte som en lækker og sund snack til aften. Derfor laver vi ofte en stor portion og så fryser vi dem ned. Så er de nemme at tage op om morgenen  eller om aftenen og så lige give dem en hurtig tur på brødristeren eller i mikroovnen.

Sunde snacks til madpakken

Hvis du har børn eller hvis du bare selv mangler en god idé til en sund snack til madpakken, så er de her sunde pandekager altså også geniale. De er nemlig også rigtig fine, selvom de er kolde.

Og hvis du så har mulighed for at lune dem hurtigt, så er det jo blot et plus.

Hvis du mangler flere gode idéer til sunde snacks og desserter, så kan vi også anbefale disse lækre og nemme dadelkugler, som smager af romkugler. 

Følg også med på de sociale medier

Pandekager uden mel med hindbærfyld

Pandekager uden mel kan være lidt svære at håndtere men når man først lige får grebet på det går det fint. Og med denne pandekageopskrift gik det faktisk rigtig fint.

Banan Pandekager Uden Mel

 • Put hindbær i en kasserolle og kog dem forsigtigt op sammen med vanilje. Sæt dem til afkøling og mos dem godt sammen.
 • Blend æg sammen med cremefraiche, citronskal, vanilje og krydderier.
 • Tilsæt loppefrøskaller og blend igen.
 • Opvarm kokosolie på en lille pande og steg dine pandekager på begge sider. De skal vendes meget forsigtigt, ellers går de i stykker. Min den første gik helt i smadder.
 • Smør pandekagen med hindbær og rul den sammen. Skær dem evt. i små hapsere og sigt lidt SukrinMelis udover inden servering. Spis og nyd den gode mad.
 • Gem resten af hindbærsylten i et glas i køleskab.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Hvordan laver man pandekager uden mel?

Hvis man spiser Keto eller LCHF dukker det spørgsmål hurtigt op, for det må da være muligt at lave pandekager uden mel. Og det er det heldigvis også.

En af mine mest populære pandekage opskrifter er de proteinrige pandekager med hytteost. De er supergode, hurtige og nemme at lave.

Men med disse pandekager ønskede jeg, i stedet for de små runde pandekager, at lave en mere klassisk tynd pandekage, som man kunne rulle om fx bærsylt. Og det gik rigtig fint og blev superlækkert.

Når jeg laver pandekager uden mel er æg basis. Hertil bruger jeg oftest et surmælksprodukt som fx yoghurt, hytteost eller cremefraiche. Og så lidt sødning, lidt smag i form af krydderier fx vaniljepulver, kanel eller kardemomme og så også en smule fibre til at give en form for struktur og pandekagefornemmelse.

Men hvorfor er det, at den første pandekage altid splatter sammen på panden? Er panden ikke varm nok, er den for varm? Nogen, der ved det? Eller er det bare mig, der oplever det? Eller gælder det kun, når man laver pandekager uden mel?

Keto pandekager med få kulhydrater

Pandekager uden mel kan ud fra et kulhydratsynspunkt fint spises på Keto. Det er ofte fyldet, der giver flest kulhydrater. Som du kan se på energiberegningen lander vi pænt lavt i kulhydrat her.

You might be interested:  Broccoli Vafler Uden Mel

Mange vil dog opleve at retter som pandekager ikke giver samme mæthed pr. kalorie som et måltid med kød, grøntsager og fedt. Så hvis vægttab målet kan det være at pandekager ikke skal være hverdagskost.

Er disse pandekager LCHF?

Det er sådan et spørgsmål, jeg svarer på ofte. Eller er disse pandekager Keto? Men det er jo ikke sådan hverken LCHF eller Keto foregår.

Begge dele handler om at spise få kulhydrater samlet set i løbet af dagen. Det er ikke en madliste med tilladte og forbudte madvarer og jo før man lærer sig dette, jo før lykkes man med at komme ind på det spor, der fører til en realistisk og langtidsholdbar livsstilsændring.

Så et bedre spørgsmål ville i virkeligheden være: Passer denne opskrift på pandekager til min LCHF/Keto-kontekst? Så kigger man på helheden og vurderer ud fra det.

På Keto er konteksten ret låst. Her spiser du max 20-30 g pr. dag. Det kræver lidt fokus. En Low Carb-LCHF-kost kan indeholde alt fra 20-100 g g det er klart, at det giver lidt mere spillerum. Generelt gælder det dog, at jo færre kulhydrater, des bedre effekt.

Disse pandekager er ret lav på kulhydrat pr. stk. Men der skal ikke mange til før du rammer max gram kulhydrat pr. dag.

Flere pandekageopskrifter uden mel

Jeg har masser af opskrifter på pandekager og du kan gå ombord i mit store pandekagearkiv. Jeg er sikker på, du finder nogle pandekager som du har lyst til at prøve.

Hvis du også gerne vil undgå mejeriprodukter, har jeg faktisk også denne opskrift på Pandekager uden mel og uden mælk (hvad pokker er der så i dem?).

Har du lyst til at prøve en lidt sjov idé, kan du også prøve mine pandekagevafler med bærskum og skal du lave pandekager til dine børn, vil de garanteret elske mine bananpandekager med mandelsmør.

Alle mine pandekageopskrifter er glutenfrie, da ingen af dem indeholder mel i traditionel forstand.

Banan Pandekager Uden Mel

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler
 • adgang til at lytte til min podcast (og stille dine egne spørgsmål, du ønsker jeg svarer på deri)

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden????

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS

Banan pandekager

Pandekager er noget, alle elsker! Men hvorfor er vi egentlig så pjattede med de papirstynde, pandestegte banditter?

Jeg har muligvis et kvalificeret bud!

 • De er både søde og salte: Sødt og salt er to ting, der passer HELT FORRYGENDE godt sammen (det er derfor de søde, sprøde cornflakestoppe er så geniale). Pandekager bliver typisk stegt i en god mængde smør, hvilket giver dem en nøddeagtig og let salt smag. Når vi så kommer vaniljeis eller sukker og syltetøj ovenpå de lune pandekager, så sker der ting og sager!
 • De er både kolde og varme: Ja, vi mennesker har åbenbart ét eller andet med modsætninger der mødes, for lune pandekager med kold vaniljeis er noget, der nærmest får englene til at synge i vellyst.
 • De er nemme at variere: Om de skal spises til morgen, middag, aften eller dessert, så er det fyldet, der gør den allerstørste forskel. Til aften kan de eksempelvis fyldes med et lækkert kødfyld og drysses med revet ost, efterfulgt af en hurtig tur i ovnen, så osten smelter. Mums!
 • De kan også være sunde: Det er virkelig nemt at lave pandekager, der også kan berolige selv de mest sundhedsfikserede mennesker. De kan for eksempel laves uden sukker, med grahamsmel, med blomkålsris, med havregryn, med æble – de kan også laves veganske. Og så er lækre bananpandekager selvfølgelig ej heller at forglemme!

Den internationale pandekagedag

Enhver undskyldning for at spise pandekager er i dén grad velkommen, og hvert år i februar er der specielt én dag, hvor det nærmest er helt obligatorisk at spise pandekager! Tirsdagen efter Fastelavn er nemlig den årlige, internationale pandekagedag, og det er ikke engang én eller anden nymodens opfindelse, næ nej, det er faktisk en virkelig gammel, kristen tradition.

I gamle dage kaldte man det bare “Hvid tirsdag”. Herefter startede den 40 dage lange faste nemlig, og under fasten var det ikke tilladt at spise “hvide ingredienser”, det vil sige æg, mel, mælk og sukker. For at få tømt ud i køkkenskabene indførte man så mærkedagen “Hvid tirsdag”, hvor de hvide ingredienser blevet lavet til skønne pandekager.

I dag er mærkedagen knap så kendt herhjemme – det er mest i de engelsktalende lande, at dagen virkelig bliver praktiseret. Lad os lige få ændret på det!

Pandekager til aftensmad

Vi har allesammen minimum én ret, vi nærmest kan bikse sammen i blinde og som vi laver, når vi ikke lige kan finde på andet. For rigtig mange danskere er det garanteret lasagne eller spaghetti kødsovs. For mig er det pandekager.

Ja, den er altså god nok! Og derfor er det hjemme hos os helt almindeligt, at der i hvert fald én gang om måneden er pandekager på aftenmenuen. I kan nok forestille jer, hvor populær jeg er på hjemmefronten lige den aften, he he.

Mom of the year, jeg ved det ????

Sundere pandekager

Jo oftere man er forfalden til at spise pandekager, jo vigtigere er det måske også, at man skærer lidt ned på sukkeret. Ved at udskifte sukkeret med en moden banan får du ikke alene sødme, du får også den spændende, eksotiske smag fra bananerne! Og det er altså bare lækkert.

 • Vores datter har været fan af denne opskrift siden hun var bare 6 – 8 måneder gammel, og bananpandekager er generelt helt perfekt, når der skal laves pandekager til familiens mindste – så kan man nemlig undlade sukkeret.
 • De er også en virkelig god løsning, når du selv gerne vil synde lidt, uden at det bliver alt for usundt.
 • I denne opskrift er der hverken sukker eller salt, men hvis du ikke laver pandekagerne til småbørn, kan du med fordel vælge at tilsætte en knivspids salt til dejen.

Bananpandekager er geniale at have med på farten og i madpakken – det er en sund og lækker selvforkælelse, når den lille sult melder sig! De kan dog også sagtens spises med friske bær, is og lidt syndig sirup, eller hvad du ellers ville servere til almindelige pandekager.

Banan pandekager opskrift

Banan Pandekager Uden Mel

 • 1 stk. Banan Meget moden
 • 1 stk. Æg
 • 1 deciliter Mælk Er det til små børn så modermælk el. erstatning
 • 0.25 stk. Vanilje stang Korn – kan undlades
 • 10 gram Smør Til stegning
 • 1.5 deciliter Hvedemel
 • Kom bananen i en skål og mos den godt med en gaffel.
 • Kom æg, mælk og vaniljekorn med i skålen og rør det sammen med den moste banan.
 • Rør herefter melet i lidt ad gangen, så der ikke dannes melklumper i dejen.
 • Varm en pande op til middelvarme og smelt lidt smør til stegningen.
 • Kom cirka en ½ deciliter pandekagedej på den varme pande og lad det stege i cirka 1 – 2 minutter på hver side.
 • Et godt pejlemærke er, at pandekagen er klar til at blive vendt, når der begynder at komme bobler i dejen.
 • Forsæt indtil der ikke er mere dej, og hold de færdigbagte pandekager lune på en tallerken med et viskestykke.
 • Bananpandekager er allerlækrest, når de stadig er lune, men lad dem gerne køle lidt af, inden de serveres for de mindste.
You might be interested:  Belgiske Vafler I Almindeligt Vaffeljern

Om forfatteren

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Hvorfor skal bananerne være modne/overmodne?

Jo mere moden en frugt er, desto sødere er den – og blødere. Så der er faktisk to gode grunde til at bruge modne eller overmodne bananer i kager. En overmoden banan giver en dybere sødme til kagen, og den er nemmere at mase ud og blande i dejen.

Hvorfor skal bananerne være modne/overmodne?

Jo mere moden en frugt er, desto sødere er den – og blødere. Så der er faktisk to gode grunde til at bruge modne eller overmodne bananer i kager. En overmoden banan giver en dybere sødme til kagen, og den er nemmere at mase ud og blande i dejen.

Kan man lave bananpandekager dagen inden og opvarme dem på dagen?

Man kan sagtens lave bananpandekagerne dagen inden man skal bruge dem. Man skal bare huske at opbevare dem i køleskabet i lufttæt emballage. Skal man bruge dem varme dagen efter man har lavet dem, kan man gøre det på forskellige måder.

Hvis man bruger en mikrobølgeovn, kan man lægger 4 på en tallerken og så give dem 20 sek.

Hvis man heller vil opvarme dem i en ovnen, kan man sprede dem ud på en bageplade, dæk dem til med staniol (det forhindrer dem i at tørre ud under opvarmning) og så give dem 10 min. ved 180 grader.

Hvad kan man bruge som toppings til bananpandekager?

Det er stort set kun ens egen fantasi der sætter grænser. Hvis man rigtig skal forkæle sig selv, kan man putte is eller sirup ovenpå. Hvis man derimod gerne vil holde den sunde linje, kan man komme frisk bær og frugter ovenpå. Derudover er nødder, skyr eller yougurt og smeltet mørk chokolade ovenpå også noget vi kan anbefale.

Hvor længe kan bananpandekager holde sig?

Bananpandekager kan typisk holde sig i et par dag i køleskabet. Det er en fordel, hvis man opbevarer dem i lufttæt emballage, da de ellers godt kan tørre ud.

Kan man fryse bananpandekager ned?

Man kan godt putte bananpandekagerne i fryseren, men de bør dog ikke ligger der længere end 2 måneder, da de ellers bliver “kedelige” at spise. Man kan med fordel lægge mellemlægspapir i mellem pandekagerne, når man fryser dem ned. På den måde kan man tø dem op én ad gangen.

Kan man lave bananpandekager uden æg og mælk?

Det er muligt at lave veganske pandekager, hvor man kan skifte mælken ud med plantemælk, og æg ud med aquafaba. Aquafaba er den væske som kikærter ligger i, som har nogen af de samme egenskaber som æg.

Kan man lave bananpandekager uden brug af mel?

Hvis man lider af glutenallergi, er det muligt at lave bananpandekager uden brug af mel. Her kan man i stedet for bruge havregryn, som fra naturens side ikke indeholder gluten. For en sikkerhed skal bør man altid købe glutenfri havre, så man er helt sikker. Hvis man bruger havregryn i stedet for mel, er det vigtigt at man stadig opnår den samme konsistens på dejen.

Kan man spise bananpandekager hvis man har tendens til hård mave?

Hvis ens barn eller man selv har tendens til hård mave, bør man så vidt muligt undgå at spise bananer på nogen måde. I stedet kan man erstatte bananerne i pandekagedejen, med æbler eller pære som er tilpas søde. Det giver meget den samme sødme til pandekagerne.

Sunde pandekager uden mel

Banan Pandekager Uden Mel

Foto: Flickr.com/Caterina Guidoni. Photo cropped.

Her får du endnu en opskrift på sunde pandekager uden mel. De smager sååå godt! Prøv også min anden pandekageopskrift her – Maries Sunde Pandekager.

Denne opskrift er uden mel eller mælk og er super nem at lave. De bliver relativt tykke i konsistensen á la american pancakes, så steg dem på medium varme, så de når at blive bagt godt igennem.

1 person

 • 1 æg
 • 1 æggehvide
 • 1 moden banan
 • 0,5 dl grovvalsede havregryn (kan udelades)
 • 1 tsk kanel
 • 1 spsk chiafrø og/eller hakkede mandler
 • 1 spsk kokosolie til stegning

Mos banan med æg og æggehvide. Pisk herefter med havregryn, kanel og chiafrø. Steg pandekagerne i kokosolie ved middel varme til de er gyldenbrune. Pandekagerne er rigeligt søde i sig selv, så du behøver hverken sukker eller sirup.

Bananpandekager uden mel og sukker – banan pandekager

Jeg har lavet sunde bananpandekager uden mel og sukker. Jeg spiste dem til morgenmad, men jeg tænker, at de også sagtens kan bruges som en sundere dessert. Måske med lidt græsk yoghurt til og friske bær eller som et mellemmåltid til drengene om eftermiddagen.Banan pandekagerne kan også godt bruges i madpakken, da de både kan spises varme og kolde.

Bananpandekager med tre ingredienser:

Opskriften er nem. Meget nem! Blot tre ingredienser – banan, æg og ren vaniljepulver. Når jeg skriver ren vaniljepulver, så er det vanilje uden tilsat sukker. Det er det samme som der er i vaniljestænger, men det er noget nemmere at bruge, når det bare kan tages direkte fra en bøtte.

Jeg har to mærker vaniljepulver, som jeg plejer at bruge. Det er enten den fra Urtekram eller den fra Mill & Mortar. De er begge rigtig gode til at søde desserter med, og så dufter de helt vildt skønt. Der kan også blandes lidt kanel i dejen inden pandekagerne steges på panden.

Det giver lidt mere smag til pandekagerne og smager godt sammen med smagen af banan.

Bananpandekagerne blev luftige og lækre, og både bananen og vaniljepulveret fungerede fint som erstatning for sukker. Jeg tror, at jeg bliver nødt til at lave et par pandekager mere i eftermiddag til drengene. Jeg kan forestille mig, at de bliver ret glade for at høre, at der er banan pandekager til eftermiddagssnack.

Tilbehør til pandekager uden mel:

 • Sirup (eventuelt en uden sukker)
 • Marmelade
 • Hakkede nødder
 • Mørk chokolade
 • Bær fx blåbær, jordbær eller brombær
 • Kanel
 • Bananskiver

Se flere gode opskrifter på pandekager her. Prøv for eksempel bananpandekager med havregryn de mætter godt og kan også spises både som morgenmad eller et mellemmåltid.

Pin
Print opskrift

 • 1 moden banan
 • 2 æg
 • 1 tsk. vaniljepulver (uden tilsat sukker)
 • Smør til at stege i
 • Mas bananen med en gaffel og kom den op i en skål. Tilsæt æg og vaniljepulver og rør det hele sammen. Kom smør på en varm pande og hæld dejen på panden med en sovseske. Steg pandekagerne på hver side i 1-2 minutter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *