Amerikanske Pandekager Med Kærnemælk

Amerikanske Pandekager Med Kærnemælk Amerikanske Pandekager Med Kærnemælk Amerikanske Pandekager Med Kærnemælk Amerikanske Pandekager Med Kærnemælk Amerikanske Pandekager Med Kærnemælk Amerikanske Pandekager Med Kærnemælk

Luftige amerikanske pandekager – Opskrift på de bedste luftige og tykke amerikanske pandekager med kærnemælk. Jeg elsker små tykke amerikanske pandekager og denne opskrift er min favorit. Jeg har lavet disse pandekager SÅ mange gange efterhånden og hver gang bliver de så gode.

Dejen består af bl.a. kærnemælk og græsk yoghurt som gør dejen virkelig lækker og smagfuld. Derudover vendes stiftpiskede æggehvider i dejen, som giver de lækreste luftige og bløde pandekager. Pandekagerne kan serveres til morgenbordet søndag morgen, til brunch, eftermiddagshyggen eller som en hyggelig snack om aftenen.

Hvad kan jeg servere til pandekagerne?

Pandekagerne smager vidunderligt bare som de er, men der er så mange lækre ting, der kan serveres til pandekagerne. Her på billederne er pandekagerne serveret med koldt smør og sirup. Diverse syltetøj, kompot, nutella og friske bær er også lækkert. Rigtig god fornøjelse!

Amerikanske Pandekager Med Kærnemælk Amerikanske Pandekager Med Kærnemælk Amerikanske Pandekager Med Kærnemælk

Frys din pandekagedej ned

Det er super nemt og smart, hvis du har pandekagedej tilover, at fryse den ned. Hæld dejen i en isterningebakke og frys ned. Så kan du hurtigt bage luftige friskbagte pandekager.

Følg med på de sociale medier

Amerikanske pandekager – nem og lækker opskrift

I går morges sov vi længe og blev efterfølgende enige om, at vi fortjente lidt ekstra til morgenmad. Så imens Morten dækkede bord, stegte bacon i ovnen og lavede scrambled eggs, så lavede jeg en portion amerikanske pandekager. Af den gode tykke slags, der nærmest soufflerer på panden og kan suge nogle solide mængder sirup.

Se også – Bananvafler I Bananpandekager I Honningristet müsli I Koldhævede morgenmadsboller.

Amerikanske pandekager til morgenmad

Der var blåbær og jordbær i køleskabet. Og amerikansk ahornsirup – hjembragt fra New York – i skabet. Desuden var der friskbrygget kaffe og te og friskpresset blodappelsinjuice i glassene.

Så kunne vi vist heller ikke forlange mere. Det skulle da lige have været en skål yoghurt med masser af frisk frugt og bær og hjemmelavet, honningristet müsli på toppen.

Men jeg tror faktisk ikke, at vi havde kunnet spise det alligevel, hvis vi havde haft muligheden.

Tip! Se også tips til at forberede pandekagedejen i god tid under opskriften. 

Amerikanske Pandekager Med Kærnemælk

 • 300 gr hvedemel
 • 1 tsk natron
 • 1½ tsk bagepulver
 • 40 gr sukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • ½ tsk salt
 • 4 dl mælk
 • 1 stort æg
 • 2 spsk smagsneutral olie, fx rapsolie
 • evt. smør eller lign til stegning
 • Bland hvedemel, natron, bagepulver, sukker, vaniljesukker og salt i en skål.
 • Tilsæt æg, mælk og olie og pisk det hele sammen til en tyk pandekagedej.
 • Varm en stegepande op og hæld en skefuld dej på panden. Pandekagerne skal være ca. 10-15 cm i diameter. Når pandekagen danner bobler i overfladen, vendes den og steges på den anden side.
 • Jeg bruger en slip-let pande (en pande med teflonbelægning), men har man ikke sådan en, så kan det være nødvendigt at komme lidt fedtstof på panden, når man bager pandekagerne.
 • Læg pandekagerne ovenpå hinanden, så de danner en fin stabel og server med ahornsirup og friske bær. Man kan også gå “all in” og servere sprødt bacon, pølser og scrambled eggs til pandekagerne.
 • Skal man bage en større portion pandekager, så kan man holde dem varme i ovnen ved 100 °C. Pandekagerne kan desuden fryses og lunes i ovnen.
You might be interested:  Amerikanske Pandekager Med Natron

Modtag gratis madplan hver uge!

Den perfekte brunch

Vi spiste scrambled eggs og bacon først og så fik vi pandekagerne bagefter som sådan en slags dessert. Hver enkelt bid sendte os direkte tilbage til New York og USA generelt.

Hold da op, hvor har vi efterhånden spist morgenmad og pandekager på mange forskellige diners, restauranter og hoteller. Og der blev da også udvekslet en hel del ferieminder hen over morgenbordet.

Noget så hyggeligt, at sidde og hyggesnakke og dele dejlige minder og skønne oplevelser hen over et godt måltid og friskbrygget kaffe.

Amerikanerne skelner i øvrigt ikke så meget imellem det søde og det salte, når de spiser morgenmad.

På de fleste menukort kan man således finde både vafler, french toast og pandekager, som serveres med friske bær og scrambled eggs samt et udvalg af skinke, bacon og pølser. En lidt pudsig sammensætning.

Men når man først har vænnet sig til det, så er der altså noget over kombinationen af det søde og det salte. Gerne med et ordentligt skud amerikansk ahornsirup på toppen.

Forbered dejen og spar tid

Nu var pandekagerne i går jo en lidt spontan beslutning. Derfor rørte jeg dejen sammen fra bunden og stegte dem efterfølgende og det kan man selvfølgelig sagtens gøre. Men vil man servere pandekager til morgenmad og gøre det lidt nemmere for sig selv, så kan jeg anbefale, at man forbereder sig ved at blande de tørre ingredienser i en skål om aftenen og dækker dem til.

Derefter er det blot at piske mælk, æg og olie i blandingen om morgenen og så er dejen klar til at komme på panden. Lidt ligesom hvis man køber en pakke færdiglavet mix i butikkerne men bare på den gode, hjemmelavede måde. Faktisk kan man også lave en større portion, så man altid har pandekagemix, der blot skal blandes med mælk, æg og olie, stående klar i køkkenskabet.

You might be interested:  Belgiske Vafler Med Stenbiderrogn

Skal man lave en større portion, kan man desuden holde pandekagerne varme i et fad i ovnen efterhånden som de bliver færdige. Indstil ovntemperaturen på ca 100 °C Og dæk evt. fadet til med et stykke stanniol.

Så bliver de ikke “tørre”, imens de står i ovnen. Vil man være ude i god tid, så kan man også fryse pandekagerne og blot lune dem i ovnen lige inden servering.

Helt oplagt til større bruncharrangementer som fx fødselsdage, barnedåb og lign.

Amerikanske pandekager – luftige og uimodståelige

Når det kommer til morgenmad i den mere – skal vi sige – knap så sunde ende, så er amerikanerne i førertrøjen. Og en af kongerne på de amerikanske morgenborde er deres uimodståelige amerikanske pandekager. Du ved, sådan fluffy, luftige og dryppende af lækker ahornsirup og masser af smør.

Jeg kan huske, første gang jeg var i USA, hvor jeg flere gange besøgte en diner i Denver, Colorado. Der fik vi serveret de skønneste amerikanske pandekager.

Ovenpå pandekagerne lå der, hvad jeg først tænkte, var en kugle is. Men nej, det var ikke is – det var en kugle smør, som så kunne ligge der og smelte sammen med pandekager og sirup.

Åh, min Gud, hvor smager det godt – og hvor tæller det hurtigt opad på kaloriekontoen.

Det var i øvrigt på selvsamme tur til USA, at vi måtte lave en regel om, at man på en diner kun måtte bestille én ting ad gangen. Og det var svært, for der var så meget, der fristede. Men portionerne var – og er jo generelt i USA – gigantiske.

Se også: Japanske souffle-pandekager

Se også: Bananpandekager

Nemt at lave amerikanske pandekager

Nu er det jo ikke, fordi vi vælter os i amerikanske dinere her i Danmark. Og på de fleste brunchborde på ligegyldige caféer kommer pandekagerne jo gerne færdiglavede fra frost og er egentlig ikke rigtigt vær at have med at gøre.

You might be interested:  Banan Pandekager Uden Mel

Men fortvivl ej, for det er heldigvis ikke svært at lave amerikanske pandekager selv derhjemme.

De bliver bedst, hvis du bruger kærnemælk, men har du ikke kærnemælk, så kan du også bruge almindelige mælk – så får de bare ikke helt den samme syrlige smag, og konsistensen bliver også lidt anderledes.

Hvis du i øvrigt oplever, at pandekagerne ikke bliver tykke nok, fordi de ikke hæver ordentligt op og holder formen, så prøv at tilsætte lidt mere mel til dejen. Det afhænger nemlig meget af, hvilken konkret type mel, du bruger, hvor meget mel, der præcist skal i.

Nem og lækker opskrift på luftige amerikanske pandekager.

Udskriv
Pin Opskriften
Din bedømmelse

Antal: 4

 • 6 dl kærnemælk Kan erstattes med almindelig mælk
 • 2 æg
 • 325 g hvedemel Evt. lidt mere, hvis pandekagerne ikke hæver ordentligt under bagning og bagefter falder sammen
 • 3 tsk bagepulver
 • 3 tsk natron Hvis du bruger almindelig mælk kan du udelade natron og evt. tilsætte lidt ekstra bagepulver
 • 50 g smør
 • 1 tsk Salt
 • Smør til bagning af de amerikanske pandekager
 • Smelt smørret i en gryde.
 • Bland mel, salt, bagepulver og natron godt i en skål. Rør mælk, æg og smeltet smør i, til du har en ensartet dej. Lad evt. dejen hvile en halv times tid i køleskabet, inden du bager pandekagerne.
 • Smelt smør på en pande ved middejhøj varme og kom en stor klat dej på. Bag pandekagen et par minutter, og vend den, når dejen begynder at boble og pandekagen begynder at være bagt halvvejs igennem. Vend forsigtigt, så den stadigt flydende del af dejen ikke kommer for meget ud over det hele. Nu hæver pandekagen voldsomt. Hvis den falder sammen igen efterfølgende under bagning, så tilsæt lidt mere mel – og evt. en anelse mere bagepulver til dejen.
 • Bag resten af de amerikanske pandekager på samme måde.
 • Server med honning, ahornsirup eller lignende – og måske med en god klar smør, der kan smelte sammen med siruppen. Nam, nam, det er godt.

Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Stik os en kommentar Brunch opskrift pandekager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *