Hoe Weet Je Of Een Schaal In De Oven Kan?

Hoe Weet Je Of Een Schaal In De Oven Kan
De verschillende materialen: –

Aardewerk : strikt genomen is aardewerk of keramiek gemaakt van klei die gebakken wordt tot 1100 graden Celsius. Maar al te vaak wordt de term aardewerk gebruikt als verzamelnaam voor alles wat bekers, schaaltjes en serviezen omvat. Aardewerk heeft altijd een glazuurlaag nodig, zodat het waterdicht wordt. Behalve wanneer aardewerk wordt gedecoreerd of beschilderd bovenop de extra glazuurlaag, is aardewerk of keramiek perfect geschikt voor de oven. Porselein : is eigenlijk een specifieke soort van aardewerk of keramiek. Het is een mengeling van verschillende grondstoffen, waaronder witte klei en kwarts. Het wordt eveneens gebakken op zeer hoge temperatuur (meestal 800 tot 1000 graden Celsius) en het kan in de oven makkelijk temperaturen tot 250 graden Celsius of meer verdragen. Glas en Opaal : zijn van de meest gebruikte materialen voor borden en ander servies. Denk maar aan merken zoals Luminarc en Arcoroc, Glas op zich is niet echt een grondstof. Het hoofdbestanddeel van glas of opaal is zand, waaraan verschillende elementen worden toegevoegd tijdens het productieproces. Goed om weten is, dat om glas te maken een temperatuur nodig is van om en bij de 1000 graden Celsius. Opaal zou zelfs tot 20 keer sterker zijn dan porselein. Zowel glas als opaal zijn perfect geschikt voor de oven.

Kan een normaal schaaltje in de oven?

Staat er geen temperatuurslimiet op je borden aangegeven? Verhit ze dan nooit boven 200 graden. Borden van porselein kun je beter onder de 160 graden houden om beschadigingen te voorkomen. Beschadigde borden of borden die versierd of beschilderd zijn kun je beter nooit in de oven zetten.

Welke schaal in oven?

Welke soort ovenschaal koop ik best om vlees in te garen? Het hangt er van af wat je met het vlees wil doen. Wil je het traag garen of stoven, dan is een aardewerken schaal de beste optie, hoewel je ook een vuurvaste glazen schaal of een metalen schaal kan gebruiken.

Kan een vuurvaste schaal in de oven?

De vuurvaste klei waarvan de schaal is gemaakt is hetzelfde materiaal wat ook terug te vinden is in de ovens. Rood aardewerk is geschikt voor gebruik in de houtgestookte oven Ook kan het in de vriezer.

Kan een Ikea schaaltje in de oven?

Door de maat en de vorm van de schaal is deze ideaal voor ramen. Vaatwasserbestendig. Geschikt voor de oven.

Waarom schaaltje met water in de oven?

Stoom tijdens het bakken – Door stoom toe te voegen tijdens het broodbakken krijg je een extra lekker brood. De stoom zorgt ervoor dat het brood nog meer rijst en dat de korst extra krokant wordt. Bakkersovens hebben een functie voor stoom, maar thuis kun je dit ook makkelijk doen.

Kan je bakken in een ovenschaal?

Glazen bakvormen – Vuurvaste glazen ovenschalen zijn handig om in te bakken. In een glazen ovenschaal kan je je baksel zowel in de vriezer als in de oven zetten, want deze kan temperaturen aan van wel -30 tot 400 °C! Dat de vorm in de vriezer kan, is bijvoorbeeld makkelijk bij het maken van een cheesecake of kwarktaart, omdat deze vaak even moeten opstijven.

Een voordeel van glazen ovenschalen is dat deze heel lang meegaan. Er komen niet snel krassen op het glas en de ovenschalen van het merk Pyrex zijn zelfs helemaal krasvrij! Je zou je baksel dus zelfs kunnen snijden terwijl deze nog in de vorm zit. Glas is gezond om te gebruiken, omdat er geen stukjes kunnen afschilferen, zoals bijvoorbeeld bij antikleef coatings het geval kan zijn.

Glas is een redelijk goedkoop materiaal en de ovenschalen zijn natuurlijk ook voor overheerlijke ovenschotels en lekkere lasagnes te gebruiken. Deze eigenschappen maken de vuurvaste glazen ovenschaal een must voor in elke keuken! Je moet ze alleen niet laten vallen

Kan een emaille schaal in de oven?

Email Ovenschaal Small – 40, 95 In winkelmandje Op verlanglijst

 • Geschatte leverdatum: donderdag 13 april (België)
 • Verstuurd in plasticvrije verpakking ( meer over onze werking )
 • Gratis levering vanaf 75 euro binnen België (Nederland: € 120)
 • Gratis afhalen in Brugge
 • Betalen met digitale Ecocheques mogelijk ( meer info )

De emaillen ovenschalen van Riess zijn tot ver buiten de grenzen van Oostenrijk geliefd. Ze roepen herinneringen op aan grootmoeders tijd. Echter, deze nostalgische emaillen pannen worden nog steeds gemaakt en gebruikt in de huidige, eigentijdse keukens.

 1. De eenvoudige vormen, de goede materialen en mooie kleuren spreken mensen aan die houden van tijdloze kwaliteit en duurzaamheid.
 2. Een emaillen schaal gaat een leven lang mee! Eigenlijk is email niets anders dan een soort glas dat bij 840ºC is vast gesmolten op een basis van ijzer, deze techniek was al gekend in de tijd van de Romeinen en Egyptenaren.

Dit zorgt voor een zeer glad, niet poreus oppervlak dat geen stoffen afgeeft. Er kunnen geen stoffen uit de schaal in het voedsel trekken en het voedsel blijft daardoor zuiver en de smaak puur. Een emaillen ovenschaal is niet slechts de eerste keus voor iemand met een nikkelallergie, maar ook een groene manier van koken Bij de productie worden natuurlijke minerale bronnen gebruikt zoals staal, kwarts, klei, veldspar, borax en soda.

You might be interested:  Hoe Krijg Je Ingebrand Vet Uit De Oven?

Kan een glazen schaal in de magnetron?

Hieronder vind je een lijst van voorwerpen die al dan niet in het toestel kunnen gebruikt worden. Indien je het voorwerp dat je wilt gebruiken niet terugvindt in deze lijst, kan je via volgende handeling nagaan of het voorwerp geschikt is voor de microgolf:

Vul een microgolfveilige container met 250 ml koud water en plaats dit samen met het te testen voorwerp in de microgolfoven. Schakel de microgolf in op het maximum vermogen, gedurende 1 min. Voel voorzichtig aan het voorwerp. Wanneer het lege voorwerp warm is, is het niet geschikt voor gebruik in de microgolfoven. OPGELET: het voorwerp nooit langer dan 1 minuut in de microgolf koken.

Materialen die kunnen gebruikt worden:

Aluminiumfolie : Alleen voor het afdekken van voedsel. Kleine stukjes folie kunnen gebruikt worden om over voedsel te leggen, om te voorkomen dat het overgaar wordt. Vonkjes kunnen ontstaan wanneer de folie te kort tegen de microgolfwand ligt. De folie moet minstens 2,5 cm van de wand verwijderd zijn. Servies : Alleen microgolfveilig servies. Gebruik geen servies waar barstjes in zijn of schilfertjes af zijn. Glazen kan : Gebruik de kan altijd zonder deksel. Mag alleen gebruikt worden voor het lichtjes opwarmen. De meeste glazen kannen zijn niet hittebestendig en kunnen dus barsten. Glaswerk : Hittebestendig ovenglaswerk mag gebruikt worden. Let erop dat het glas geen metalen versiering of metalen onderdelen heeft. Gebruik geen gebarsten of beschadigd glas. Ovenkookzakjes : Volgens de instructies van de fabrikant. Sluit het zakje niet met een metalen sluiting. Maak gaatjes in het zakje, zodat de stoom kan ontsnappen. Plastiek : Alleen plastiek geschikt voor de microgolf. Volg de instructies van de fabrikant. Op het plastiek moet steeds vermeld staan “microwave safe”. Sommige plastic containers worden zacht, als het voedsel binnenin warm wordt. Kookzakjes en dichte zakjes moeten doorprikt worden om de stoom te kunnen laten ontsnappen. Plastic verpakking : Alleen plastiek die mag gebruikt worden in de microgolf. Kan gebruikt worden voor het afdekken van voedsel, om het voedsel niet te laten uitdrogen. Zorg er steeds voor dat het plastiek niet in contact komt met het voedsel. Thermometer : Alleen microgolfveilige thermometers.

Materialen die niet mogen gebruikt worden in de microgolf :

Aluminium schotel : Dit kan vonken veroorzaken. Leg het voedsel op een microgolfveilige schaal. Voedselhouder met metalen handvat : Kan vonken veroorzaken. Leg het voedsel op een microgolfveilige schaal. Keukenmateriaal uit metaal of met metalen afwerking : Metaal schermt het voedsel af van microgolfenergie. Metalen afwerking kan leiden tot vonken. Metalen sluitingen : Kan leiden tot vonken en kan vuur doen ontstaan in de oven. Papieren zakken : Kunnen brand doen ontstaan in de oven. Schuimplastic : Dit kan smelten of het voedsel in het schuimplastic besmetten wanneer het blootgesteld wordt aan hoge temperaturen. Hout : Hout droogt uit in de microgolf en kan daardoor barsten of splitsen.

Kan een Arcopal schaal in de oven?

Arcopal ovenschaal of dekschaal, Fruits de France Ø 20 cm

Vervaardiger: Arcopal France, Arc International Vervaardigingsdatum: 1970 – 1980

Beschrijving Mooie in wit uitgevoerde ovenschaal met het decor Fruit de France. Kleurecht zonder beschadigingen. Meerdere schalen zijn stapelbaar, wanneer het deksel wordt omgekeerd. Zowel deksel als schaal met decor. Conditie Deze ovenschaal verkeert in een nette vintage staat zonder noemenswaardige sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Schaal Ø 20 cm. (22 cm oor tot oor). Deksel 23,5 cm oor tot oor. Hoogte schaal 8 cm. Met deksel 11 cm.

Prijs is per stuk! Meerdere exemplaren in voorraad. Selecteer het gewenste aantal. Hoe Weet Je Of Een Schaal In De Oven Kan Het merk Arcopal werd geïntroduceerd in 1958. Dit volledig getemperd glaswerk staat bekend om zijn hoge sterkte en duurzaam en, hoewel zeer dun, is Arcopal glas vijf keer sterker dan porselein. Arcopal servies was beroemd om zijn doorschijnend opaal borosilicaatglas.

Kan een terracotta schaal in de oven?

Wat is een vuurvaste ovenschaal? – Van oorsprong komt de terracotta ovenschaal uit de Spaanse keuken. Terracotta is Italiaans voor aarde gebakken/gebakken in klei. De schaal wat dus is gemaakt van aardewerk, wordt gebruikt om gerechten te bereiden. Deze aardewerk producten worden, nadat de klei in vorm is gebracht, gebakken in de oven met temperaturen die boven de 1000 graden komen.

Vervolgens wordt de buitenkant voorzien van een glazuurlaag. Dit zorgt ervoor dat de ovenschaal bestand is tegen hoge temperaturen, zodat je er de lekkerste ovengerechten in kunt bereiden. Het voordeel van aardewerk producten zoals de terracotta ovenschaal is dat het de warmte lang vasthoudt. Het is wel zaak om de terracotta ovenschalen goed te reinigen.

Aardewerk is best kwetsbaar maar mits je het goed schoonmaakt is dit geen enkel probleem. Je kunt de ovenschaal gewoon na het gebruik ervan gewoon afwassen, en het is slim om ze op het fornuis te laten drogen. Zo ontstaat er ook geen schimmelvorming, en kan de terracotta ovenschaal nog jaren mee.

Kan Ikea servies in de oven?

Productbeschrijving –

De eenvoudige, klassieke lijnen en het witte steengoed zorgen dat deze servies bij de meeste gerechten en gelegenheden past. Het is bovendien gemakkelijk te combineren met je mooiste tafeltextiel en je lievelingsglazen.

Veilig in de magnetron, oven en vriezer en in de vaatwasmachine.

De borden zijn bestand tegen een maximale temperatuur van 300 graden en een minimum van -15 graden (Celsius)

Dit servies is de juiste keuze voor formele feesten en casual bijeenkomsten, brengt kleurrijke en frisse stijlen die indruk maken op je gasten.

You might be interested:  Wat Is Zuiniger Airfryer Of Oven?

6 x platte borden, 6 x soepborden en 6 x dessertborden van hoogwaardig aardewerk voor een uitstekende duurzaamheid en robuustheid.

Kan een glazen schaaltje in de oven?

Kunnen alle glazen schalen in de oven? In principe kunnen alle glazen schalen in de microgolf en in de oven.Er mag enkel geen open vlam aankomen. Pyrex is natuurlijk het veiligste. jc54 10 jaar, 2 maanden geleden Als je ze in een koude oven zet en langzaam laat meeverwarmen wel.

 1. Zet je een koude schaal in een hete oven, dan kan het fout gaan.
 2. Meestal moet je een schaal in een voorverwarmde oven zetten.
 3. Als je een schaal hebt, welke eigenlijk geen ovenschaal is, dan loop je het risico dat de schaal door het plotselinge temperatuurverschil breekt.
 4. Ovenschalen zijn in het algemeen een stuk dikker dan “niet” ovenschalen.

Verwijderde gebruiker 10 jaar, 2 maanden geleden En als je de oven gewoon nooit voorverwarmd, maar de schalen in het begin al erin zet, kunnen ze er dan wel allemaal tegen? jc54 10 jaar, 2 maanden geleden Nee, dan nog niet allemaal maar er zal minder snel iets mis gaan.

Ik heb zelf hier een schaal staan (een erfstuk van mijn schoonmoeder) die ik niet zal proberen, omdat deze een veel te dunne wand heeft.Dan praat je eigenlijk over een serveerschaal. Als de schaal in kwestie er uitziet alsof hij bedoeld is voor een ovengerecht (en in de regel ook als zodanig verkocht wordt), kan hij in de oven.

Als de schaal in kwestie er uitziet – en vermoedelijk bedoeld is – als bijvoorbeeld slakom of serveerschaal, of bijvoorbeeld dessertkommetjes, mag je er NIET van uitgaan dat hij in de oven kan. Vaak gaat het dan nog wel een heel eind goed zolang de oven niet bloedheet is en de schaal niet ijskoud, maar maar als het mis gaat, gaat het ook HEEL erg mis, en gezien de prijs van een goede glazen ovenschaal (en de vaak hogere prijs voor sierglaswerk) loont die gok eigenlijk niet de moeite.

 1. Wat er kan gebeuren is niet dat de schaal ontploft, maar dat hij barst als hij te heet wordt.
 2. Als de inhoud dan niet vast is, loopt die er uit, je hele oven door, met alle ellende van dien.
 3. Je kunt eigenlijk nooit aan de buitenkant ZIEN of glas ovenbestendig is, al is ovenglas in de regel behoorlijk dik.

Maar dat zijn sommige slakommen bijvoorbeeld ook, terwijl die de temperatuurverschillen niet altijd kunnen hebben en er eigenlijk ook niet voor gemaakt zijn. Ook de vorm is vaak een aanwijzing : ovenschalen hebben een relatief grote platte bodem, ook als ze rond zijn.

 1. Meer dan de helft van het totale oppervlak van de schaal.
 2. Ook heeft ovenglas zelden of nooit versieringen als randjes of graveringen.
 3. Maar meestal is uit de vorm de functie goed af te zien, en iets wat er duidelijk uitziet als een kom voor bowl of salade, daar maak je geen lasagna in.
 4. Antoni 10 jaar, 2 maanden geleden Je schrijft: “Je kunt eigenlijk nooit aan de buitenkant ZIEN of glas ovenbestendig is.” Maar op sommige glazen schalen staan aan de onderkant toch kleine tekentjes, een soort stempeltjes? Wat is de betekenis daarvan dan? Is er daar niet een bij, waarmee wordt aangegeven of de schaal geschikt is voor gebruik in een oven? Verwijderde gebruiker 10 jaar, 2 maanden geleden Soms wel, maar meestal niet.

Die ‘stempeltjes’ zijn om aan te geven of je er levensmiddelen uit mag eten (mesje/vorkje ofzo) en of het vaatwasbestendig is, en volgens mij ook of het in de magnetron kan. Maar op glas (of aardewerk, zelfde verhaal) heb ik ze nog NOOIT gezien, alleen op plastic.

Antoni 10 jaar, 2 maanden geleden Ik denk dat je gelijk hebt! Ik heb zojuist gezocht naar een glazen schaal met dat soort symbooltjes -ik was niet helemaal zeker van mijn reactie-, maar vond ze (ook) alleen maar op plastic bakjes. Nee, je kunt zonder problemen van breuk te krijgen, niet alle glazen schalen zomaar in een oven zetten.

Met de temperatuur van de oven mee laten gaan zal tot bepaalde warmte mogelijk zijn, maar het risico van opeens barstende of kapot springende schalen moet je niet nemen. Hier moet je toch echt hitte bestendig glas gebruiken, om geen ongelukken te krijgen.

 1. Het materiaal heeft een lagere uitzettingscoëfficiënt dan gewoon glas, het zet dus minder uit bij verwarming en krimpt minder bij afkoeling.
 2. Daardoor knapt het niet snel, zodat het geschikt is voor hittebestendig keukengerei zoals ovenschalen.
 3. Veel laboratoriumglaswerk wordt van boriumsilicaat gemaakt.

Het is breukvast en beter dan gewoon glas bestand tegen chemische aantasting. Vanwege de lage uitzettingscoëfficiënt wordt het materiaal ook veel gebruikt voor telescoopspiegels.Het hittebestendig glas dat in de winkel verkocht wordt, bestaat voor het overgrote deel uit boriumsilicaat, en werd ontwikkeld door Otto Schott.

Men komt het tegen onder aanduidingen als borosilicaat, boraxglas en boraatglas en onder de merknamen Pyrex en Kimax. Overigens verkoopt Pyrex ook andere glassoorten onder dezelfde merknaam, althans in Amerika. Omdat het smelttraject bij een hogere temperatuur ligt, is boriumsilicaat duurder in de productie dan gewoon glas.

Een ander nadeel is, dat het niet in de glasbak mag: bij de temperatuur die gewoon glas laat smelten, vormt boriumsilicaat taaie klonten die de machines in de glasfabriek verstoppen. : Kunnen alle glazen schalen in de oven?

Is porselein Ovenbestendig?

Porselein of aardewerk? Bij porseleinen servies wordt al snel gedacht aan wit en standaard servies. Echter is deze gedachte erg achterhaald. Porseleinen servies is tegenwoordig in alle kleuren en vormen verkrijgbaar. Maar waarom zou je kiezen voor porseleinen servies en niet voor aardewerk? In deze blog geef ik jou antwoord op diverse vragen over deze serviessoorten.

You might be interested:  Wat Is Goedkoper Elektrisch Of Inductie Koken?

Porselein Porseleinen servies is gemaakt van zeer stevig materiaal. Bij de productie wordt gebruik gemaakt van witte klei (kaolien). Deze klei wordt gemengd met zilverzand, waardoor het glasachtig wordt, en met veldspaat. Daarna wordt met vocht de gewenste vorm gekneed of geperst. In de oven wordt het porselein op zeer hoge temperaturen gebakken (tussen de 1300 en 1500 graden Celsius).

Hierdoor is het porselein zeer stevig en vaatwasser- en magnetronbestendig. Naast de uitstekende kwaliteit heeft porselein ook een luxueuze uitstraling en is het licht in gewicht, waardoor het praktisch is voor dagelijks gebruik. Porselein wordt dus geproduceerd met een wit kleisoort.

Dit betekent echter niet dat het servies alleen in het wit verkrijgbaar is. Tegenwoordig wordt op het porselein een reactieve glazuurlaag aangebracht. Hiermee kunnen alle kleuren en vormen op het servies gecreëerd worden. Aardewerk Aardewerk is een populair materiaalsoort onder servies. In vergelijking tot porselein zijn er een hoop verschillen.

Aardewerk wordt gemaakt van klei. Het wordt gebakken bij lagere oventemperaturen (tussen 800 en 1150 graden Celsius). Hierdoor is het zachter dan porselein. Met een glazuurlaag wordt het servies minder gevoelig gemaakt en komt er een mooie glans op. Aardewerk is dikker en zwaarder dan porselein en het is ook breekbaarder.

Aardewerk servies is in alle kleuren en vormen verkrijgbaar. Door de reactieve glazuurlaag worden er prachtige exemplaren gecreëerd. Porselein of aardewerk? De grote vraag is nu voor welk materiaalsoort je moet gaan kiezen. In ieder geval zijn in zowel porselein als aardewerk veel uiteenlopende en prachtige serviezen verkrijgbaar.

Als we dan verder gaan kijken dan alleen het uiterlijk van het servies komen we bij de kwaliteit en het materiaal. Porselein is licht servies, kras- en stootvast en geschikt voor dagelijks gebruik. Aardewerk daarentegen is zwaarder en breekt sneller. Hiermee is het ook minder geschikt voor dagelijks gebruik.

Porselein gaat dus niet alleen een stuk langer mee, maar is daarmee ook een stuk duurzamer. Een belangrijk aspect waar we tegenwoordig niet meer omheen kunnen. Als je het aan mij vraagt is de keuze snel gemaakt. Mooi kwaliteit servies, licht van gewicht, kras- en stootvast, geschikt voor dagelijks gebruik en duurzaam.

Het klinkt mij als muziek in de oren. Ben jij benieuwd wat voor porseleinen serviezen er allemaal verkrijgbaar zijn? Check dan snel link! : Porselein of aardewerk?

Wat is de beste ovenschaal voor lasagne?

Welk materiaal ovenschaal voor lasagne? – Glas of keramiek is de beste keuze voor een lasagneschaal. Zowel glas als keramiek wordt niet zo snel warm als een metalen ovenschaal, maar zorgt wel voor een gelijkmatigere garing zonder hotspots. Metalen ovenschalen kunnen reageren met de aciditeit van ingrediënten zoals tomatensaus en hier een onwenselijke metaalsmaak aan toevoegen.

Kan bakpapier vlam vatten in de oven?

2 Help! Brand in de oven! – Laat ons raden: je bakpapier is in brand gevlogen? Dan lag het te dicht bij de verwarmingselementen of bij de wanden van je oven. Gebruik ook geen bakpapier als je de ovengrill aanzet of terwijl je de oven voorverwarmt: bakpapier is maar bestand tot temperaturen van maximaal 220°C.

Kan elk schaaltje in de oven?

De verschillende materialen: –

Aardewerk : strikt genomen is aardewerk of keramiek gemaakt van klei die gebakken wordt tot 1100 graden Celsius. Maar al te vaak wordt de term aardewerk gebruikt als verzamelnaam voor alles wat bekers, schaaltjes en serviezen omvat. Aardewerk heeft altijd een glazuurlaag nodig, zodat het waterdicht wordt. Behalve wanneer aardewerk wordt gedecoreerd of beschilderd bovenop de extra glazuurlaag, is aardewerk of keramiek perfect geschikt voor de oven. Porselein : is eigenlijk een specifieke soort van aardewerk of keramiek. Het is een mengeling van verschillende grondstoffen, waaronder witte klei en kwarts. Het wordt eveneens gebakken op zeer hoge temperatuur (meestal 800 tot 1000 graden Celsius) en het kan in de oven makkelijk temperaturen tot 250 graden Celsius of meer verdragen. Glas en Opaal : zijn van de meest gebruikte materialen voor borden en ander servies. Denk maar aan merken zoals Luminarc en Arcoroc, Glas op zich is niet echt een grondstof. Het hoofdbestanddeel van glas of opaal is zand, waaraan verschillende elementen worden toegevoegd tijdens het productieproces. Goed om weten is, dat om glas te maken een temperatuur nodig is van om en bij de 1000 graden Celsius. Opaal zou zelfs tot 20 keer sterker zijn dan porselein. Zowel glas als opaal zijn perfect geschikt voor de oven.

Kan een terracotta schaal in de oven?

Wat is een vuurvaste ovenschaal? – Van oorsprong komt de terracotta ovenschaal uit de Spaanse keuken. Terracotta is Italiaans voor aarde gebakken/gebakken in klei. De schaal wat dus is gemaakt van aardewerk, wordt gebruikt om gerechten te bereiden. Deze aardewerk producten worden, nadat de klei in vorm is gebracht, gebakken in de oven met temperaturen die boven de 1000 graden komen.

Vervolgens wordt de buitenkant voorzien van een glazuurlaag. Dit zorgt ervoor dat de ovenschaal bestand is tegen hoge temperaturen, zodat je er de lekkerste ovengerechten in kunt bereiden. Het voordeel van aardewerk producten zoals de terracotta ovenschaal is dat het de warmte lang vasthoudt. Het is wel zaak om de terracotta ovenschalen goed te reinigen.

Aardewerk is best kwetsbaar maar mits je het goed schoonmaakt is dit geen enkel probleem. Je kunt de ovenschaal gewoon na het gebruik ervan gewoon afwassen, en het is slim om ze op het fornuis te laten drogen. Zo ontstaat er ook geen schimmelvorming, en kan de terracotta ovenschaal nog jaren mee.

Kunnen Tapas schaaltjes in de oven?

Geschikt voor de oven. Niet geschikt voor de afwasmachine en vriezer. Ø 14 cm.