Crown Prince Græskar Opskrift

Crown Prince Græskar Opskrift

Sød græskarpuré sammen med krydret salsiccia og salvie. Det fungerer SÅ godt på en pizza!

Crown Prince Græskar Opskrift

Jeg fandt inspirationen til denne pizza, da vi på vej hjem fra Legoland i efterårsferien spiste på Enzo &co., som er et stort pizzaria, der mærkeligt nok ligger ved motorvejsfrakørsel 59 ved Vejle. Mærkeligt, fordi man jo ikke ligefrem forventer særligt god mad ved et stort transportcenter langs motorvejen. Men Enzo & co. er et super godt sted at spise, når du er på de kanter.

Crown Prince Græskar Opskrift

Nu skal det egentlig ikke handle om det sted, men derfor kan jeg jo godt lige hurtigt anbefale det. Der fik vi nemlig en pizza med græskarpuré og salsciccia og det smagte virkelig godt. Især efter to dages frygtelig mad i Legoland!

Crown Prince Græskar Opskrift

Jeg fik i hvert fald lyst til selv at lege med kombinationen, og det er der kommet denne opskrift ud af. Pizza med grov græskarmos, salsiccia, salvie og pecorino.

Pizza med græskar, salsiccia og pecorino

 • 3-4 små pizzaer
 • Dej2 dl vand20 g gær8 g salt100 g stenkværnet hvedemel
 • ca. 250 g tipo 00 hvedemel

Cremet græskarsuppe med ingefær og chili

Vinter er lig med suppe, og græskarsuppe er efter min mening en af de bedste af slagsen. Denne er tilsat ingefær og chili, som passer perfekt til græskarets søde smag.

Derudover giver det spicy touch lidt ekstra varme til kroppen. Hvis du synes, at suppe ikke mætter nok, er denne helt perfekt, fordi linserne er med til at give lidt mere mæthed på grund af deres høje proteinindhold.

Server suppen med ristede nødder og, hvis overskuddet er til det, med nybagte boller, for eksempel disse lækre skyrboller med gulerødder.

Velbekomme

Savner du flere ideer til aftensmad? Så kig nærmere på vores aftensmad opskrifter eller hent vores gratis kostplan der er fuld af ideer.

4 personer

 • 1 stk hokkaidogræskar eller 1/4-1/2 crown prince græskar
 • 1 stk løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1/2 stk rød chili
 • stk 2 cm ingefær
 • 1 dl fløde
 • 2 dl røde linser
 • stk vand, så det dækker græskarstykkerne
 • 2 tsk gurkemeje
 • 1 drys salt og peber

Skræl løget og hak det fint. Pil hvidløget og hak også dette fint eller pres det med en hvidløgspresser. Skræl desuden ingefær og hak også dette fint og hak til sidst chilien fint. Skræl hokkaidogræskaret og skær det i små stykker. Svits løg, hvidløg, chili, ingefær og gurkemeje et par minutter.

You might be interested:  Crispy Chicken Burger Opskrift

Tilsæt derefter græskaret. Hæld vand over, så det dækker græskaret og lidt til. Tilsæt lidt bouillion til suppen. Brug hellere for lidt end for meget, du kan altid spæde til, når suppen er blendet. Lad det komme op at koge og lad det derefter stå og simre, indtil græskaret er så mørt, at det kan blendes.

Tag suppen af varmen og blend den med en stavblender. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis du ønsker en mere flydende konsistens. Tilsæt herefter fløde og kog op igen. Smag til med salt og peber. Server suppen med skyr eller cremefraiche og eventuelt ristede og saltede nødder.

Hvis du ønsker lidt mere mæthed, kan du spise et stykke brød til.

Velbekomme!

Græskar nuggets

Sprød, lækker og nem opskrift på græskar nuggets. Søde og sunde nuggets, som er lavet med græskar stykker vendt i rasp og bagt i ovnen.

Den bedste efterårsopskrift med hokkaido græskar i sæson.

Græskar har aldrig smagt bedre.. Det er første gang, jeg har lavet nuggets med græskar.. Og det var faktisk den første opskrift, jeg kom på, da det gik op for mig, at der var græskar i sæson. De ovnbagte nuggets er vendt i en mel/mælke blanding, vendt i rasp og bagt i ovnen – så de er ikke stegt i friture.

Du kan sagtens stege dem i friture i stedet for i ovnen. Det gør jeg selv ret ofte. Men jeg synes faktisk, at de her nuggets blive mindst ligeså sprøde og lækre uden friturestegning.. Hvilket jo også er en fordel, hvis man generelt gerne vil undgå for meget olie.

Jeg serverede de her sprøde hjemmelavede nuggets med to slags dip. En hjemmerørt persille dressing lavet med vegansk yoghurt, hvidløg, sort peber, salt, lidt limesaft og finthakket persille. Den anden var faktisk denne » røde og lækre grill marinade som smager så skønt til både salater, grillmad og som dip!

Print

 • 500g. Græskar, hokkaido
 • 1,5 dl. Plantemælk
 • 1 dl. Mel
 • 3 dl. Rasp
 • 2 tsk. Paprika
 • Salt og peber
 • Dip:
 • Grill marinade
 • Persille dressing

1

Tænd ovnen på 180°C varmluft. Skær skrællen fra græskaret og skær ca. 500g. ud i mindre stykker. Læg stykkerne på en bageplade og drys med olie, salt og peber. Bag dem i ovnen 15-18 min. De er perfekt færdige, når man kan stikke en gaffel i dem, og de er bløde men stadig faste. Lad dem køle af.

2

I en skål laves en tyk dej af mælk og mel. Rør grundigt sammen. Hæld rasp og paprika i en anden skål, og drys godt med salt og peber

You might be interested:  Cream Cheese Frosting Opskrift

3

Dyp græskar stykkerne i dejen, dryp af og vend dem til sidst i rasp. Sørg for at de er godt dækkede til over det hele. Læg dem tilbage på bagepladen. Skru ovnen op på 200°C varmluft og bag dem i 17-18 minutter i alt (men vend dem gerne efter 10 min.) Bag til de er gyldne på toppen og sprøde i kanterne.

4

Server de sprøde nuggets sammen med en hjemmelavet kold dip, ketchup, chili sauce eller anden dressing.

Græskar nuggets i ovn – sådan gør du

 1. Først skal græskarstykkerne bages i ovnen i 15 min, så de bliver møre og bløde, men stadig har bid. Gør rasp og mel/mælke blandingen klar.
 2. Dyp de bagte græskarstykker først i mel/mælk og derefter i rasp.

Gør sådan med dem alle og læg dem tilbage på bagepladen. Bag nu igen i 17-18 min. ↓

Hjemmelavede nuggets med grøntsager

Jeg elsker virkelig nuggets! Og især fordi at de også er så nemme at lave med grøntsager. Man kan godt være begrænset til at tænke, at hjemmelavet nuggets kun kan laves med kylling.

Men kyllingenuggets er altså ikke det eneste, som smager fantastisk. Du kan sagtens hælde nogle grøntsagsstykker i ovnen, vende dem i rasp og forklæde dem som sprøde nuggets.

Så er der næsten ingen, der vil tænke noget underligt over det.

Andre forslag til veganske / vegetar nuggets:

Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser, når det gælder nuggets. Du kan bruge virkelig mange forskellige grøntsager. Og hvis du serverer dem med dip eller dressing som her, så vil det være et hit både for børn og voksne.

Du kan også serverer dem som en lille sprød forret, som tilbehør til forskellige salater, sammen med pommes fritter – eller du kan bruge dem som små nuggets i pitabrød eller wraps.

Jeg håber, at du kunne bruge opskriften! Følg endelig med hos mig under @micadeliInstagram hvor jeg også deler opskrifter og mad inspiration ♥

Giv opskriften på græskar nuggets stjerner her ↓

Tid til efterårshygge – og græskar

Kan du også mærke, hvordan efteråret har sneget sig ind på os? Det er mørkt, når vi står op, og igen når vi går i seng. Vi tænder atter op i lys og pejs, og hvad vi ellers har for at kompensere for det lys og den varme, vi ikke længere får i gavmilde mængder fra solen.

Som stolte stiftere af begrebet ’hygge’, gør vi os klar til de koldere tider, trækker i uldsokkerne og begynder at glæde os til de hygge-ting, som hører efteråret til. Som kok glæder jeg mig over de fantastiske råvarer, som efterårssæsonen byder på. Mange af dem lægger nemlig op til velsmag, samvær og ægte hygge.

You might be interested:  Blinis Opskrift - Arla

Det er tid til at tage familien med i køkkenet og skabe gode, varmende smagsoplevelser. I efteråret kan du især forkæle dig selv og familien med æbler, kastanjer, kål, citrusfrugter, svampe og græskar.

I denne omgang vil jeg gerne give et par fif til, hvordan græskar kan bruges til at skabe hygge derhjemme, for der er nemlig mange gode muligheder i denne frugt, som kan veje alt mellem 200 g til en verdensrekord på næsten 1.200 kg! Der findes ikke andre frugter eller grøntsager, som kan variere så meget i størrelse, farve og form som græskarfamilien.

Pynt op med græskar Du kan sagtens købe en kasse med forskellige græskar og lade dem pynte rundt omkring i hjemmet og på terrassen for så at tage dem med i køkkenet og spise dem efter en måneds tid.

De fleste græskar holder sig nemlig virkelig godt, indtil man skærer i dem. Du behøver altså ikke købe deciderede pyntegræskar, som du ikke kan spise.

Køb hellere et udvalg, som først kan pynte og dernæst blive til lækker aftensmad og kage, så er der dobbelt glæde og masser af hyggepotentiale i dit køb.

Lav mad med græskar Der findes et væld af opskrifter med græskar. Prøv fx at lave en cremet suppe med hokkaido-græskar, chili, citrongræs, ingefær og kokosmælk. Den suppe luner helt ud til spidsen af uldsokkerne.

Eller prøv at halvere et Crown Prince-græskar, skrab kernerne ud, fyld det med blå ost, valnødder, æble og krydderier, sæt toppen på igen og bag det i ovnen i en times tid ved 180 grader.

Det er en hofret i sig selv, der vil imponere og skabe glæde ved middagsbordet.

I det søde køkken Når nu græskarret faktisk er en frugt, rent botanisk set, er det oplagt at få lyst til at bage en kage. Der findes et væld af gode kageopskrifter med græskar. Jeg har en standardopskrift, som jeg ved fungerer med både squash, æbler, gulerødder og græskar.

Du finder opskriften herunder, og så håber jeg, at den fungerer lige så godt for dig, hvis du skulle få lyst til at kaste dig ud i det. Husk i øvrigt at nyde græskarsæsonen, mens den er her.

Før vi får set os om, er det slut og så må vi vente et helt år på at sætte tænder og hobbyknive i den pragtfulde frugt igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *