Hoe Moet Ik Koken Op Inductie?

Hoe Moet Ik Koken Op Inductie
Geschikte pannen – Om te koken op inductie is het belangrijk dat je de juiste pannen hebt. De bodem van de pan moet magnetisch zijn, zodat hij contact maakt met de kookplaat en dus warm wordt. Het is ook belangrijk dat de bodem van je pannen recht is. Als de bodem van je pannen licht vervormd is door koken op gas is dit geen probleem.
Volledig antwoord bekijken

Wat betekent de H bij inductie?

Wat betekent de letter ‘H’ op mijn keramische kookplaat? Restwarmte-indicator Je keramische kookplaat blijft na gebruik heet tot de plaat volledig is afgekoeld. De letter ‘H’ of ‘h’ van ‘HOT’ brandt tot de plaat koel is. Dit is de restwarmte-indicator. Raak de kookplaat niet aan als de indicator brandt. De restwarmte-indicator brandt als:

je de kookplaat uitzet.na tijdelijke stroomuitval tijdens het gebruik van de kookplaat.

: Wat betekent de letter ‘H’ op mijn keramische kookplaat?
Volledig antwoord bekijken

Wat betekent een L op een inductiekookplaat?

De melding L op jouw kookplaat duidt aan dat het kinderslot actief is. De procedure voor het uitschakelen van het kinderslot verschilt van model tot model. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor meer informatie.
Volledig antwoord bekijken

Hoe rijst koken op inductie?

Rijst koken in een pan met ruim water (ook voor inductie) – De meest simpele manier van rijst koken. Doe de rijst in een pan met veel kokend (eventueel gezouten) water. Laat het goed koken en proef na 8 minuten regelmatig of de rijst al gaar is. Zo ja, giet af in een zeef, doe de korrels terug in de pan en laat rijst nog even lekker uitwasemen met de deksel erop.
Volledig antwoord bekijken

You might be interested:  Hoe Lang Koken Op 1 Kg Gas?

Kan alles op inductie?

Kunnen alle pannen op inductie? – Niet alle pannen zijn geschikt voor inductie. Er zijn namelijk materialen die niet geschikt zijn voor inductie: aluminium, RVS en koper. Inductiekookplaten werken alleen met roestvrij staal en gietijzer, of met pannen met een dikke metalen bodem.

Probeer een magneet tegen de onderkant van de pan te houden. Als de magneet blijft plakken, dan is de pan in ieder geval gemaakt van materiaal dat geschikt is voor inductie. Houd een liniaal tegen de onderkant van de pan om na te gaan of de pan recht genoeg is. Het contactoppervlak tussen de pan en de plaat moet namelijk onverstoord zijn voor een optimale wisselwerking tussen de pan en de inductiekookplaat. Soms is het zo dat een gebruikte pan wel qua materiaal geschikt is voor inductie, maar door de bodem niet meer. Die kan namelijk verborgen zijn door dat de pan in zijn vorige level veel boven het gas heeft gestaan. Zet de pan op een inductiekookplaat en doe de plaat aan. Sommige oude pannen werken wel op inductie, alleen kan het soms wat langer duren voordat ze opwarmen.

Volledig antwoord bekijken

Kan iedereen inductie?

Wat voor aansluiting heb je nodig voor inductie? – Ok, we beginnen even technisch. Als je op elektriciteit gaat koken, vraag je soms heel veel stroom in één keer. Dat moet je meterkast wel aankunnen. Hoe makkelijk je een inductiekookplaat aan kan sluiten hangt af van hoeveel elektriciteit deze verbruikt.

In sommige gevallen heb je een aangepaste of moderne meterkast (met 3 fasen) nodig met een speciale kookgroep. Dan moet er een nieuwe aansluiting met nieuwe groepen worden aangelegd en een aansluiting naar de keuken. Ook moet je er op letten dat de hoofdverzekering het verhoogde stroomverbruik aankan.

Er zijn verschillende soorten inductiekookplaten, die in drie groepen zijn onder te verdelen naar het stroomverbruik.

You might be interested:  Wat Kost Een Aansluiting Voor Elektrisch Koken?

Platen die maximaal 3.680 watt (dit noem je de aansluitwaarde) tegelijkertijd nodig hebben. Aan deze platen zit een normale stekker en ze kunnen gewoon in het stopcontact. Dan is het nog steeds wel slim om deze platen op een eigen groep aan te sluiten of gebruik te maken van een energieverdeler. Deze platen kunnen wel vier kookzones hebben, maar die kunnen vaak niet alle vier tegelijkertijd voluit aanstaan. De kookplaat reguleert zelf waar de energie naartoe gaat. Platen die maximaal 7.360 watt tegelijkertijd nodig hebben. Aan deze kookplaten zit een perilex stekker. Dat is zo’n stekker met vier ronde pinnetjes en een platte iets langere pin in het midden. Die stekker zorgt ervoor dat de kookplaat niet van één groep in de groepenkast zijn stroom haalt, maar van twee tegelijkertijd. Die combinatie wordt meestal een kookgroep genoemd. De meeste kookplaten, ook die met vijf pitten, vallen in deze categorie. Als je daar geen aansluiting voor hebt zitten in je keuken, moet die aangelegd worden inclusief aanpassingen in je meterkast. Platen die meer dan 7.360 watt tegelijkertijd nodig kunnen hebben. Dit zijn kookplaten met vijf kookzones of van die hippe kookzones die zich aanpassen aan de grootte van de pan of fornuizen. Deze kun je alleen hebben als je een 3-fasen meterkast hebt. Dat noemen mensen wel eens krachtstroom, maar die term is niet correct. Moderne huizen hebben standaard een 3-fasenaansluiting. Als je die nog niet hebt, kun je het aanvragen bij je netwerkbedrijf. Daarnaast heb je wederom een perilex stekker inclusief aansluiting nodig.

You might be interested:  Hoe Lang Sugar Snaps Koken?

Volledig antwoord bekijken