Hoe Lang Moet Een Ei Koken In De Magnetron?

Hoe Lang Moet Een Ei Koken In De Magnetron
The store will not work correctly in the case when cookies are disabled. Het is nu een eitje om een eitje te koken met deze Magnetron Eierkoker. Doe je ei en wat water in de Boiley en stop hem in zijn geheel in de magnetron. In 3 tot 5 minuten heb je dan een lekker hard of zacht gekookt eitje met weinig moeite! • Neemt weinig ruimte in • Leuk kippen design • Voeg water toe en zet het in de magnetron Om een lekker eitje te koken heb je voortaan alleen nog maar deze Magnetron Eierkoker en een magnetron nodig.

Zo krijg je toch nog de nodige eiwitten binnen tijdens alle haastige bezigheden. Zet je eitje ‘s morgens in de magnetron en kleed je aan voordat het ei gekookt is. Of nog mooier: je hebt in no time een gekookt ei tijdens je lunch zonder een gasstel nodig te hebben of een pannetje! Ook bij het bereiden van een snelle avondhap is deze magnetron eierkoker een ware uitkomst.

Geen gedoe met een pannetje, gas, water dat overkookt en eieren die barsten. Met deze magnetron gadget maak je binnen ca.3-5 minuten een zacht, medium of hard gekookt ei bij maximaal 1000Watt. Alles wat je moet doen is het ei in deze schattige eierkoker zetten, een beetje water erbij doen, de bovenkant erop draaien en hem in de magnetron zetten. Wacht een paar minuutjes en ping! Daar is jouw perfect gekookte ei zonder barsten en precies naar wens.
Volledig antwoord bekijken

Kan je een ei koken in een magnetron?

Het is zo verleidelijk: denken dat je even snel een ei kunt koken in de magnetron. Maar als je ‘m er gewoon met schil en al in legt, ontploft je ei. Waarom is dat? En kun je voorkomen dat je ei explodeert in de magnetron? Een magnetron heet in het Engels ‘microwave oven’ en die microgolven, daar draait het om.

De microgolfstraling van de magnetron zorgt ervoor dat watermoleculen, maar ook de moleculen in bijvoorbeeld vet of suiker, gaan trillen. Een pan of een oven verwarmt alleen de buitenste laag, waarna het tijd kost om de hitte door te laten dringen tot wat je wilt verwarmen, of dat nu soep, melk of een kliekje van gisteravond is.

De microgolfstraling dringt sneller in het binnenste van wat je wilt opwarmen door. Ook het binnenste van een ei wanner je dat in de magnetron wilt koken. Het water in het ei is dus vatbaarder voor de microgolfstraling dan de eischaal er omheen. De watermoleculen gaan sneller trillen, worden warmer en veranderen in stoom.

Stoom neemt veel meer ruimte in beslag dan water. Deze snelle uitzetting kan de eischaal niet aan en ze knapt. De ontploffing in de magnetron wordt dus veroorzaakt doordat straling de watermoleculen sneller verwarmt dan het omhulsel; de schil van je ei. Er zijn manieren om je ei wel in een magnetron te koken.

Zo kun je het eiwit en eigeel in een glas doen en het ongeveer 1,5 minuut op de laagste stand laten garen. Makkelijker: een ei-koker die speciaal ontwikkeld is voor in de magnetron. Zo ben je gegarandeerd van een lekker eitje zonder de troep van een ontploffend ei, zoals je die in onderstaande video ziet.

En dat scheelt een hoop schoonmaakwerk terwijl je wél van je eitje kunt genieten. Waarom ontploft een ei in de magnetron? #EGGSPLOSIE – Vraag het Google #35 – YouTube Google Nederland 171K subscribers Waarom ontploft een ei in de magnetron? #EGGSPLOSIE – Vraag het Google #35 Google Nederland Watch later Share Copy link Info Shopping Tap to unmute If playback doesn’t begin shortly, try restarting your device.

More videos
Volledig antwoord bekijken

You might be interested:  Hoe Lang Vis Koken Voor Kat?

Hoe maak je een ei in de magnetron?

Een gepocheerd ei is een ei dat zonder de eierschaal is gekookt door middel van pocheren. Er wordt geen olie of vet gebruikt bij de bereiding, dus het is ook nog eens supergezond. Veel mensen vinden het pocheren van een ei lastig of spannend. Maar met deze truc gaat het zeker lukkenMisschien dat je even moet wennen aan het idee, maar een ei pocheren doe je vanaf nu gewoon in de magnetron.

Een ei 125 ml water Een magnetron en Een magnetron bestendige mok

Zo pocheer je het ei in de magnetron: Vul het kopje met de 125 ml water en breek het ei voorzichtig in het kopje. Het is de bedoeling dat het ei onder water staat, dus mocht dat niet zo zijn, voeg dan wat water toe. Zet het kopje 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron.
Volledig antwoord bekijken

Hoe lang moet een ei in de microgolf?

4. Eieren bakken en pocheren – Een omelet bakken of een eitje pocheren in de microgolf? Eitje! Voor een lekker omelet mix je gewoon 2 eieren met een scheutje melk in een glas (of een klein schaaltje) en verwarm je dit 2 minuten op 600 watt. Eet je liever een gepocheerd eitje? Breek dan een ei in een microgolfbestendig kommetje, giet er één derde kop water en mogelijk een scheutje azijn (dit zal het ei beter samenhouden) bij.
Volledig antwoord bekijken

Wat mag er in de magnetron?

Groente, aardappelen, vis, kipfilet en gehakt. Ook erg handig voor het opwarmen van kliekjes, kant-en-klaargerechten en het ontdooien van diepvriesproducten. In een magnetron kun je het beste glas, geglazuurd aardewerk, porselein of eventueel bepaalde soorten kunststof, karton en papier gebruiken.
Volledig antwoord bekijken

Hoe stoom je in de magnetron?

U verdeelt uw maaltijd in gelijke delen. Plaats een hoeveelheid water onder de zeef. De zeef gaat in de stoomkoker en daarop liggen bijvoorbeeld groenten, vlees en aardappelen. Als laatste klemt u het deksel met (open)ventiel op de pan en plaatst deze in de magnetron.
Volledig antwoord bekijken

Kan een plastic bakje van de Chinees in de magnetron?

Chinese bakjes kopen? Bekijk hier ons assortiment Wij hanteren scherpe prijzen zonder verlies van kwaliteit en service! Ruim 10.000 artikelen kunnen binnen 1 werkdag bezorgd worden, overige artikelen binnen 2-3 werkdagen. De exacte levertijd staat per product vermeld. Chinese bakjes staan bekend om het verpakken en meegeven van voedsel. De witte Chinese bakjes zijn gemaakt van polypropeen, wat stevige en tegelijkertijd wendbare eigenschappen heeft. Hierin kunnen gerechten warm worden gehouden, bewaard of meegegeven worden.

 • De Chinese bakjes zijn tevens magnetron bestendig en geschikt voor in de vriezer.
 • Dit maakt het naast horeca gebruik ook ideaal voor huishoudelijk gebruik, etensresten kunnen eenvoudig worden bewaard in deze bakjes, het bakje kan vervolgens de koelkast in.
 • De volgende dag kan het Chinese bakje rechtstreeks vanuit de koelkast de magnetron in! Uitvoering model HQ, inhoud van 1000ml.

Deze plastic kilo bakken zijn ook verkrijgbaar in andere formaten. Bekijk hier het overzicht, : Chinese bakjes kopen? Bekijk hier ons assortiment
Volledig antwoord bekijken

Wat is goedkoper koken op gas of magnetron?

Klein verschil – In de jaren zeventig en tachtig leek de magnetron dé nieuwe uitvinding voor in de keuken. Maar het imago van de magnetron veranderde. Er was weinig bekend over de straling, het apparaat werd geassocieerd met slechte kant-en-klare maaltijden en het kreeg de stempel ‘makkelijk’. Lees ook: Kun je een mondkapje reinigen in de magnetron? ‘Echt niet doen’ Joyce Donat van de Consumentenbond verwacht niet dat de magnetron dé oplossing gaat zijn voor de dure gasrekening. Echt veel kosten besparen doe je namelijk niet door de magnetron te gebruiken.
Volledig antwoord bekijken

You might be interested:  Waarom Zout Bij Eieren Koken?

Kan een glas water in de magnetron?

Inhoudsopgave –

Wat niet in de magnetron kan Metaal in magnetron Melk Wat wel in de magnetron kan Kip, rijst en saus uit de magnetron

Niks zo handig als een magnetron, Even snel iets warm maken: ping en klaar. En koken in de magnetron is ook al lang niets meer om je voor te schamen. Maar welk materiaal kunnen in de magnetron ? En wat nou écht niet? Kan elke soort plastic in de magnetron? En wat gebeurt er als je er een soepblik in zet? Sowieso is het belangrijk om zelf te checken of het kopje of bakje dat je wilt gebruiken, geschikt is voor de magnetron. Metaal en magnetrons zijn elkaars natuurlijke vijanden. Dat komt omdat een magnetron werkt met elektromagnetische golven. Deze golven zorgen ervoor dat watermoleculen in beweging komen. Moleculen die bewegen, worden warmer. Als je echter metaal in de magnetron doet, botsen de golven met het metaal, en worden de golven gereflecteerd.

Dit leidt letterlijk tot vuurwerk in de vorm van flitsen en soms zelfs heuse vlammen. Aluminium in de magnetron stoppen levert hetzelfde gevaar op. Niet doen dus. Behalve dat je bepaalde materialen dus beter niet kunt gebruiken, zijn er ook bepaalde maaltijden die je niet met microgolven moet verwarmen.

Het bekendste voorbeeld is een ei koken in de magnetron. Zoals gezegd zorgen de microgolven ervoor dat de watermoleculen in het ei gaan bewegen en opwarmen. Daardoor zet de inhoud van het ei ook snel uit. De schil kan die druk niet aan en explodeert. Er zijn wel speciale eierhouders beschikbaar die je met wat water in afgesloten plastic in de magnetron kunt zetten.

Op die manier kun je toch een ei in de magnetron koken. Een andere stof die je beter niet zomaar in de magnetron kunt zetten is een kop of glas water. De microgolven verhitten het water heel snel, maar van buiten zie je dat niet. Het water gaat niet borrelen zoals wanneer je het op het fornuis zou verwarmen.

Dat komt omdat het water sneller tot het kookpunt is gebracht dan dat er stoom kan vormen (de bubbels bij kokend water). Het water is ‘oververhit’. Op het moment dat je het glas aanraakt en het water in beweging komt, ontstaat opeens veel stoom in de vloeistof en ‘explodeert’ het kokendhete water, wat tot nare brandwonden kan leiden. Je zou misschien denken dat je ook op moet passen met melk opwarmen. Magnetron melkschuimers (dus melkopschuimers die je in de magnetron kunt doen) zijn echter een prima en veilige manier om toch lekker cappuccinoschuim te maken zonder risico op brandwonden.

Sowieso zal melk niet oververhit raken zoals water dat wel doet. Afgezien van deze veiligheidsregels zijn er ook voedingsmiddelen die gewoon niet lekker worden in de magnetron. Met een magnetron pizza opwarmen resulteert in een slappe pizza met oververhitte kaas. Dat geldt voor alle deegwaren. Omdat de microgolven alleen het vocht in het product verwarmen, treedt geen bakproces op en krijg je ook geen krokant korstje.

Wil je dat toch, dan is een combimagnetron meer iets voor jou. Na het opwarmen kun je dan nog een paar minuten de grillfunctie aanzetten, om zo een lekker knapperig korstje te krijgen. Ook met bepaalde etenswaren moet je uitkijken als je ze in de magnetron wil opwarmen.

 • Het is bijvoorbeeld geen goed idee om bevroren vlees met de magnetronfunctie te ontdooien.
 • Hierdoor wordt het namelijk een feest voor bacteriën en loop je kans om er ziek van te worden.
 • Gebruik in dat geval altijd de speciaal hiervoor ontworpen defrost functie die op bepaalde magnetrons zit.
 • Ijk daarnaast ook uit met het verwarmen van een rode peper.

Deze zal niet gauw ontploffen maar de pittige stoffen komen wel vrij in de damp waardoor je je ogen moet beschermen zodra je het deurtje van de magnetron opent! En ga je kliekjes chinees eten opwarmen? Check dan altijd of de plastic bakjes wel magnetronbestendig zijn voordat er giftige stoffen uit het plastic vermengd raken met je eten.

Gelukkig zijn er heel veel dingen die je wel prima met microgolven kunt verhitten. Sowieso zijn er heel veel producten in de supermarkt die speciaal voor de magnetron ontworpen zijn: de bekende kant-en-klaar maaltijden en stoommaaltijden. Je kunt ook zelf lekkere verse producten bereiden. Denk aan een gepofte aardappel uit de magnetron.

Aardappelpuree opwarmen gaat ook snel en makkelijk. De meeste magnetrons hebben een ontdooistand waarmee je bijvoorbeeld een kip snel ontdooien kunt. Uiteraard is het ook mogelijk om allerlei soorten vlees en gehakt te ontdooien. Magnetronrijst bestaat al een tijdje. Gewone rijst koken in de magnetron kan ook.
Volledig antwoord bekijken

You might be interested:  Hoe Ei Koken In Magnetron?

Kan melk in de magnetron?

Mag je de melk ook opwarmen in de magnetron? – Ja, je kunt melk opwarmen in de magnetron. Maar we raden het sterk af. Melk opwarmen in de magnetron is moeilijk om goed te doen, zeker bij kleine hoeveelheden. Als je melk in de magnetron opwarmt, zal het op sommige plekken sneller heet worden.

Dit zijn zogenaamde hotspots. De temperatuur kan in de hotspots 15 °C hoger zijn dan in de rest van de melk en dat moet voorkomen worden. Bij hoge temperaturen gaan de eiwitten in de melk kapot, en dan verliest de melk zijn voedingswaarde. Gebruik daarom voor het opwarmen in de magnetron uitsluitend een zéér laag vermogen, bijvoorbeeld 200 Watt.

Zet de magnetron korte tijd aan, schud of roer de melk door, en ga weer verder met verwarmen in de magnetron. Blijf dit steeds afwisselen, totdat de melk de juiste temperatuur heeft. Doordat je steeds tussendoor de melk moet schudden, geeft het gebruik van de magnetron geen tijdswinst.
Volledig antwoord bekijken

Kan je een pan in de magnetron doen?

Eten opwarmen: Kan mijn pan in de magnetron? Het is een veelvoorkomende vraag: Kan mijn pan in de magnetron? Het antwoord is kort en simpel: Nee. Het is zelfs zeer gevaarlijk om een pan te verwarmen in de magnetron. Dat komt namelijk door de samenstelling van de pan. Een magnetron kan niet tegen het staal van de pannen.

 • Zowel het staal, het aluminium, als het gietijzer kan de straling niet goed doorvoeren waardoor er zelfs explosiegevaar is.
 • Ies er dus altijd voor om het eten op te warmen op een juiste warmtebron, zoals inductie of het gasfornuis.
 • Alle pannen van Sola zijn voor ieder type warmtebron geschikt.
 • Bij het opwarmen van eten wordt vaak gedacht aan de magnetron, wat meestal als gevolg heeft dat de maaltijd slap en onsmakelijk is.

Denk daarom eens aan de oven bij het opwarmen van eten. Plaats bijvoorbeeld overgebleven vlees, gebraden kip, vis, pizza, lasagne, burrito’s of pasta in een ovenschaal of leg overgebleven aardappelschijfjes op de bakplaat voor gelijke verwarming. Dek het voedsel wel altijd af met aluminiumfolie.

Het is per gerecht aan te raden om goed in de gaten te houden hoe snel de oven het eten verwarmd. Start daarom met 10 minuten verwarmen op zo’n 170 graden. Voor de pizzaliefhebbers is het ook mogelijk om de pizza knapperig te maken in de koekenpan door het stuk even kort te bakken Het is over het algemeen aan te raden om uw eten te bewaren in vershoudbakjes en niet met ‘pan en al’ in de koelkast te plaatsen.

Naast dat het eten zijn smaak verliest, kan het voedsel zich gaan hechten aan de pan waardoor dit lastig te verwijderen is. U kunt de pan zo ook niet gebruiken voor andere mooie gerechten. Met een warme pan in uw koelkast kost het daarnaast veel energie om de temperatuur laag te krijgen en te houden Dit heeft weer een negatief effect op uw energierekening.
Volledig antwoord bekijken