Hoe Lang Ei Koken Zwanger?

Hoe Lang Ei Koken Zwanger
Waarom geen eieren tijdens zwangerschap? – Deze eierproducten en -gerechten mag je wel en niet eten – Het eten van rauwe eieren en gerechten waarin rauwe eieren zijn verwerkt wordt afgeraden tijdens de zwangerschap. Dat komt door de salmonella bacterie die eieren kunnen bevatten, waar de zwangere erg ziek van kan worden.

Gekookt ei: bij een zacht gekookte ei is de kans op salmonellabesmetting erg klein, maar wel aanwezig. Het is dus beter om een hard gekookt ei te eten. Het advies is om een ei minimaal 8 minuten te koken. Roerei : een roerei mag je eten zolang het eiwit en de dooier goed zijn doorbakken. Gebakken ei of spiegelei : een gebakken ei mag je eten zolang het eiwit- en geel maar goed gaar zijn.

Gepocheerd ei : een gepocheerd ei kan je eten zolang het eigeel maar niet meer vloeibaar is. Omelet : een omelet mag je gerust eten omdat het ei voldoende is verhit. Dat geldt ook voor gerechten als quiche en hartige taart. Mayonaise/bearnaise-/hollandaisesaus : je mag mayonaise eten, maar let er wel op dat er geen rauwe eieren in verwerkt zitten.

De mayonaises uit de supermarkt zijn over het algemeen veilig om te consumeren, want hierin zijn de eieren gepasteuriseerd. In restaurants kun je wel even beter navragen of de eieren niet rauw zijn. Dat geldt ook voor bearnaisesaus en hollandaisesaus. Desserts (chocolademousse, meringue, crême brulée, tiramisu) : in veel verschillende desserts worden soms rauwe eieren gebruikt, vooral in desserts als bavarois, chocolademousse en tiramisu.

Eet desserts alleen als je zeker weet dat de eieren van tevoren verhit zijn en dus niet rauw zijn verwerkt. Meringue wordt meestal wel gemaakt van eiwitten die voldoende zijn verhit (boven 70 graden) en dus veilig zijn. Toetjes in de supermarkt zijn meestal ook veilig om te eten, omdat ze haast altijd erg bewerkt zijn waardoor er geen rauw ei meer in te vinden is.
Volledig antwoord bekijken

Hoeveel gekookte eieren als je zwanger bent?

Is een ei wel gezond? – Ja, eieren zijn heel gezond omdat ze veel goede voedingsstoffen bevatten. Dat is heel logisch als je bedenkt dat de inhoud van een ei de voeding is voor de groei van een kuikenembryo tot een kuikentje. Er zitten veel bouwstoffen in die belangrijk zijn voor de groei; zoals eiwitten, mineralen en vitamines.
Volledig antwoord bekijken

Is ei goed als je zwanger bent?

Eieren en zwangerschap Voor eieren geldt hetzelfde als voor sommige andere voedingsproducten. Eieren kun je prima eten tijdens je zwangerschap zolang het niet rauw is. Helaas houdt dat dus wel in dat je zelfgemaakte tiramisu of chocolademousse beter kunt vermijden. Dit maak je namelijk met rauwe eieren.
Volledig antwoord bekijken

Waarom geen zacht ei zwanger?

Zwangerschap en eieren: ons voedingsadvies Ben je zwanger en stel je je veel vragen? Heb je behoefte aan persoonlijk advies of een luisterend oor? Tijdens de zwangerschap pas je best op met rauwe eieren of producten waar rauwe eieren in verwerkt zijn.

 1. Rauwe eieren kunnen namelijk Salmonella-bacteriën bevatten.
 2. Bij het verhitten van eieren worden deze salmonellabacteriën gedood.
 3. Wanneer je eieren onvoldoende verhit, kan de salmonellabacterie ervoor zorgen dat je problemen krijgt in je maag en darmstreek, met misselijkheid, braken en diarree tot gevolg.

Dit is niet alleen vervelend voor jou, maar ook niet goed voor de ontwikkeling van je baby.
Volledig antwoord bekijken

Kun je een ei te lang koken?

Ei met groenblauwe waas De kleur is niet van invloed op de smaak, maar te lang koken vermindert wel de kwaliteit van het eiwit. De verkleuring kan worden voorkomen door het ei in koud water volledig af te koelen.
Volledig antwoord bekijken

Waarom mag je geen kaneel als je zwanger bent?

Kaneel eten tijdens de zwangerschap Kaneel eten tijdens de zwangerschap, 9 februari 2021 02:07 Laatste update op: 7 februari 2106 07:28 Kaneel behoort tot de specerijen en kruiden waarvan je je nog kan afvragen of je het wel mag eten tijdens de zwangerschap.

Een speculaasje of kaneelthee klinkt waarschijnlijk heerlijk, maar mag je wel kaneel tijdens de zwangerschap? Je kunt beter de consumptie van kaneel beperken tijdens de zwangerschap. In kaneel zit namelijk de stof coumarine, en te veel van deze stof kan tot leverschade en bloedingen leiden. En omdat kaneel een erg geconcentreerde specerij is, kan je kaneel beter gematigd eten tijdens de zwangerschap.

Gelukkig zal je niet gemakkelijk veel te veel kaneel binnenkrijgen met een gevarieerd en normaal eetpatroon. Geen 5 koppen kaneelthee per dag dus. Eén kopje kaneelthee, of drie speculaasjes, of bijvoorbeeld drie plakjes ontbijtkoek per dag is ongeveer het maximum als je zwanger bent.
Volledig antwoord bekijken

You might be interested:  Hoe Lang Moeten Sojabonen Koken?

Welke toetjes mag je niet als je zwanger bent?

Veel toetjes kun je veilig eten, maar er zijn ook toetjes waar alcohol in zit. Het staat daarnaast niet in de Schijf van Vijf, eet dit product dus niet te veel en niet te vaak. In tiramisu, kersenbonbons en in sommige voorverpakte toetjes kan alcohol zitten.
Volledig antwoord bekijken

Is avocado goed als je zwanger bent?

Avocado tijdens de zwangerschap Avocado tijdens de zwangerschap, 5 maart 2021 17:00 Laatste update op: 7 februari 2106 07:28 Een avocado is altijd lekker, bijvoorbeeld op een boterham, in een guacamole of in een salade. Maar hoe zit dat als je zwanger bent? Mag je dan onbeperkt avocado’s eten tijdens de zwangerschap? Het antwoord is ja! Avocado eten is hartstikke goed voor je tijdens de zwangerschap.
Volledig antwoord bekijken

Welke groente mag je niet als je zwanger bent?

Rauwe groenten en fruit tijdens je zwangerschap Rauwe groenten en fruit tijdens je zwangerschap, 6 maart 2018 12:22 Laatste update op: 12 januari 2021 15:12 Kunnen rauwe groenten en fruit schadelijk zijn tijdens de zwangerschap? Hoe kun je voedselinfectie voorkomen als je zwanger bent? Eet iedere dag minimaal twee ons groenten en twee stuks fruit, ook tijdens je zwangerschap.

Het liefst meer! In principe mag je alle groente- en fruitsoorten eten, er zijn geen soorten te noemen die je niet zou mogen, maar je moet ze wel extra goed schoonmaken. Varieer met veel soorten groenten en fruit, iedere soort bevat weer net even andere stoffen die goed voor je zijn. Variatie toepassen in je eetpatroon is overigens een basis tip, waardoor je verschillende vitaminen en mineralen binnen krijgt.

Rauwe groente en fruit kunnen aan de buitenkant listeriabacteriën bevatten. Was ze daarom goed voor gebruik. Vooral voorgesneden groenten (rauwkost en salades) kunnen listeria bevatten omdat ze bewerkt zijn. Bewaar deze daarom niet te lang. De listeriabacterie blijft zich vermenigvuldigen, ook in een koele omgeving (zoals de koelkast).

 1. Eet de voorbewerkte groenten en fruit het liefst dagvers.
 2. Als je rauwe groente en fruit voor consumptie niet goed wast onder stromend water, kun je de infectie listeriose oplopen.
 3. Een listeriabesmetting kan erg gevaarlijk zijn.
 4. De infectie kan leiden tot vroeggeboorte of zelfs het overlijden van de baby voor de geboorte.

Geef bacteriën geen kans en eet zo veel mogelijk dagverse groente. Bewaar je groente en fruit liever niet langer dan twee dagen in de koelkast. Dat geldt in het bijzonder voor kant-en-klare salades en voorgesneden groente. Was voorgesneden groente zelf ook nog een keer voordat je ze eet.
Volledig antwoord bekijken

Waarom mag je geen zalm eten als je zwanger bent?

Listeria – Omdat voorverpakte gerookte vis lang bewaard kan worden, kan de listeria-bacterie zich daar makkelijk in vermenigvuldigen tot schadelijke hoeveelheden. De listeria-bacterie kan gevaarlijk zijn voor je baby. Als je de gerookte vis eerst goed verhit (boven de 75 °C), is het wel veilig.
Volledig antwoord bekijken

Welke mayonaise mag je eten als je zwanger bent?

Kant-en-klare mayonaise kun je veilig eten. Als het zelfgemaakt is met rauw ei, eet het dan niet tijdens de zwangerschap. Zo verklein je de kans op een voedselinfectie bij jezelf.
Volledig antwoord bekijken

Welk ijs mag je eten tijdens zwangerschap?

IJs kun je veilig eten als je zwanger bent. Sorbet, softijs, waterijs, roomijs en Italiaans ijs (schepijs) kun je gerust af en toe eten. Alleen ijs met alcohol kun je beter laten staan.
Volledig antwoord bekijken

Hoe groot is de kans op salmonella in ei?

Salmonella in eieren – Hoe zit het dan met salmonella? Een besmetting met salmonella kan flinke maag- en darmklachten veroorzaken. Ongeveer 3 op de tienduizend eieren zijn besmet met salmonella. Zo’n besmetting komt dus gelukkig maar weinig voor in Nederland.

 1. De bacterie kan ín een ei zitten maar ook op de eierschaal.
 2. Door koken gaan de bacteriën dood.
 3. Eet daarom liever geen rauwe eieren of producten waarin rauw ei verwerkt is zoals zelfgemaakte mayonaise of bavarois.
 4. Bij 7 minuten koken zijn de bacteriën echt dood.
 5. Bij een zachtgekookt eitje is er een kleine kans dat er nog wel bacteriën in zitten.

Voor zieke mensen, ouderen, zwangeren en kinderen is ook een zachtgekookt ei daarom af te raden. Zij hebben vaak een verminderde weerstand en zijn gevoeliger voor voedselinfecties.
Volledig antwoord bekijken

Wat gebeurt er als je een rot ei eet?

Symptomen salmonella – De verschijnselen van salmonella ontstaan meestal binnen 12 tot 36 uur en houden vaak 2 tot 3 dagen aan. Een besmetting kan klachten geven zoals diarree, buikpijn en koorts. Hoe ziek iemand wordt, hangt af van de hoeveelheid salmonella, de soort salmonella (bijvoorbeeld salmonella Goldcoast) en de weerstand van de persoon. Een besmetting kan maag- en darmklachten veroorzaken, die na enkele dagen vanzelf overgaan. Salmonella kan in uitzonderingsgevallen ook doordringen in de bloedbaan waardoor organen, botten en gewrichten aangetast kunnen worden. Dit kan gewrichtsontstekingen of langdurige buikklachten zoals krampen, diarree of verstopping veroorzaken.
Volledig antwoord bekijken

Hoeveel stroopwafels zwanger?

Voeding en zwangerschap – PRAKTIJK VOOR VERLOSKUNDE DUNA LUS De hoeveelheden vitaminen zijn dan aangepast aan de zwangere, bijvoorbeeld een aangepaste hoeveelheid vitamine A, D en foliumzuur. Tijdens de zwangerschap breidt het bloedvatenstelsel enorm uit door de groeiende baarmoeder en de placenta en het bloedvolume wordt groter.

 1. Om die reden heeft u meer ijzer nodig dan buiten de zwangerschap.
 2. Het is dus belangrijk dat u voldoende ijzerhoudende voeding gebruikt en dat dit ook goed wordt opgenomen.
 3. Vitamine C in combinatie met ijzerrijke voeding is goed voor de opname van ijzer in het bloed; melk en melkproducten echter belemmeren de ijzeropname.
You might be interested:  Hoe Lang Water Koken Bacterien?

Het is dus van belang dat u geen melkproducten gebruikt van 2 uur vóór tot 2 uur na de maaltijd. Een glas vruchtensap bij de maaltijd is juist wel aan te bevelen. Hieronder geven wij aan welke aspecten van voeding en voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap een risico kunnen vormen.

 1. Rauw vlees Toxoplasmose is een infectieziekte die iemand heel onopgemerkt kan oplopen en die veroorzaakt wordt door een parasiet.
 2. Men wordt er niet echt ziek van.
 3. Meer dan de helft van de mensen is ooit met deze parasiet in aanraking geweest.
 4. Wie ooit besmet is geweest heeft antistoffen aangemaakt en kan niet nogmaals besmet raken.

Een besmetting in de zwangerschap kan leiden tot aangeboren afwijkingen bij het ongeboren kind en moet dus voorkomen zien te worden. De parasiet bevindt zich in de uitwerpselen van (jonge) katten. Ook kan de parasiet in (half) rauw vlees en in ongewassen groente en fruit zitten.

Als u eten klaar maakt moet u groente en fruit goed wassen. Zorg er verder voor dat andere voedingswaren niet in contact komen met rauw vlees. Door vlees goed te doorbakken wordt een eventueel aanwezige parasiet gedood. Zorg verder voor een goede hygiëne door regelmatig de handen te wassen, met handschoenen in de tuin te werken en in de zwangerschap de kattenbak niet te verschonen.

Rauwe melk Ook listeria is een bacterie die men ongemerkt op kan lopen. Het kan zijn dat u hier een beetje grieperig van wordt, maar gezonde volwassenen worden hier zelden ziek van. Een ongeboren baby kan hierdoor wel ziek worden. De bacterie kan voor afwijkingen aan het kind zorgen, maar ook voor een vroeggeboorte.

Een infectie moet dus voorkomen worden in de zwangerschap. De bacterie komt voor in kazen die zijn gemaakt van rauwe melk. In de Nederlandse supermarkten zijn er maar weinig kazen die gemaakt zijn van rauwe melk. U kunt de kazen herkennen aan de term ‘au lait cru’ die op de verpakking moet staan. De in Nederland gemaakte boerenkaas is wel van rauwe melk gemaakt.

Harde boerenkazen gemaakt van rauwe melk kunnen geen kwaad, de zachte wel. De zachte kazen die gemaakt zijn van gepasteuriseerde melk kunt u zonder probleem gebruiken. De bacterie kan ook zitten in andere rauwe producten zoals groente, vlees, kip, en vis die langer bewaard zijn in de koelkast.

 • Oop producten liever vers.
 • Door verhitting en koken doodt u de bacterie.
 • Dus iets wat u na verhitting opeet kan geen kwaad.
 • Restjes salades of producten die u niet kunt verhitten kunt u beter niet bewaren en opeten.
 • Wees ook voorzichtig met rauwe voorverpakte vis, zoals gerookte zalm.
 • Hierin kan de listeriabacterie ook voorkomen.

Vitamine A Vitamine A is onder meer belangrijk voor de ogen en goede ontwikkeling van botten en tanden. Teveel vitamine A is echter schadelijk voor het ongeboren kind, wees dus zuinig met het gebruik hiervan. Veel vitamine A zit in orgaanproducten zoals lever, maar ook in de producten die van lever zijn gemaakt, zoals leverworst, paté en hausmacher.

In boter en margarine zit ook vitamine A, dit zijn echter kleine hoeveelheden die bij normaal gebruik geen kwaad kunnen. In multivitamine-vruchtensappen kan ook een hoge dosis vitamine A voorkomen, gebruik dit dus met mate. Let ook op bepaalde crèmes, met name anti-verouderingscrèmes, deze kunnen ook een grote hoeveelheid vitamine A bevatten.

Als u tijdens de zwangerschap een multivitamine preparaat gebruikt, let er dan op dat het speciaal voor zwangeren gemaakt is (hierin is de hoeveelheid vitamine A aangepast; in gewone multivitamine preparaten zit te veel vitamine A). Cafeïne Grote hoeveelheden cafeïne kunnen leiden tot een verhoogde kans op een miskraam en groeivertraging.

3 koffie en 1 thee 2 koffie, 2 thee en 1 cola 2 koffie en 3 thee

Vitamine D Vitamine D zorgt voor een goede botopbouw van het kind. Volwassenen maken zelf voldoende vitamine D als ze buiten komen. Verder levert de voeding ook vitamine D (boter, bak/braadvetten, vlees, vette vis etc.). Het voedingscentrum is van mening dat het niet mogelijk is om de hoeveelheid vitamine D die extra nodig is tijdens de zwangerschap met de voeding op te nemen (een gemiddelde voeding levert 3 microgram) of zelf aan te maken.

 • Om die reden wordt aangeraden 5 microgram extra te gebruiken.
 • Dit is nog niet in een goed wetenschappelijk onderzoek aangetoond, maar er zijn wel aanwijzingen hiervoor te vinden).
 • Als bovengrens voor een veilige inname wordt 50 microgram per dag aangehouden.
 • Te veel vitamine D is namelijk schadelijk voor het lichaam.

Wij raden aan om een multivitamine speciaal voor zwangeren te gebruiken, daarin is de hoeveelheid vitamine D aangepast. Kwik Het risico op een kwikvergiftiging is in Nederland vrijwel nihil. Toch wordt aangeraden om in de zwangerschap en bij borstvoeding terughoudend te zijn met het eten van roofvissen zoals zwaardvis en tonijn (kunnen kwik bevatten).

efedra aloë sassafras kava kava absintalsem borage (komkommerkruid) groot en klein hoefblad smeerwortel boerenwormkruid.

Deze kunnen schadelijk zijn voor de ongeboren vrucht. Uit voorzorg wordt aangeraden niet te veel of te vaak het volgende te gebruiken (ook thee hiervan):

venkel fenegriek anijs nigelle moederkruid salie senna rabarber gember meidoorn dong quai

Kaneel Kaneel bevat coumarine. De risico’s van coumarine bij mensen lijken mee te vallen, al zijn er nog onduidelijkheden. Bij dieren blijkt het namelijk wel eens tumoren te kunnen veroorzaken. Het is vrijwel onmogelijk via eten zoveel coumarine binnen te krijgen dat dat schadelijk is voor de ongeboren baby.

 1. Normaal kaneelgebruik, tot gemiddeld 2 mg.
 2. Coumarine per dag zal dan ook geen nadelige effecten hebben.
 3. Het voedingscentrum raadt uit voorzorg een al te grote inname van speculaasjes, stroopwafels, ontbijtkoek en appeltaart af.
 4. Als dit beperkt blijft tot 2-3 koekjes per dag zit de zwangere ruim onder de grens.
You might be interested:  Bruine Bonen Koken Hoe Lang?

Drop en zoethoutthee In zoethout en drop zit de stof glycyrrhizine die effect heeft op de werking van de nieren. Door inname van grote hoeveelheden (over een langere periode) krijgt men last van hoge bloeddruk, vocht vasthouden en een tekort aan kalium.

Een gezonde zwangere mag dagelijks 50-150 gram drop eten of 4-6 kopjes zoethoutthee (600 ml.). Als de bloeddruk tijdens de zwangerschap gaat oplopen wordt het gebruik van drop afgeraden. Kalebaskalk West-Afrikaanse zwangere vrouwen gebruiken kalebaskalk (kalksoort gemengd uit bepaalde modder, in poedervorm of vaste vorm) tegen misselijkheid.

Dit wordt ontraden want er zit veel lood in, wat weer schadelijk is voor het ongeboren kind. Voor meer voedingsadviezen tijdens de zwangerschap of meer uitleg hierover verwijzen wij u naar de site van het voedingscentrum: : Voeding en zwangerschap – PRAKTIJK VOOR VERLOSKUNDE DUNA LUS
Volledig antwoord bekijken

Welke kruiden mag je niet eten zwanger?

Kruiden tijdens zwangerschap –

Niet veilig: Kruidenpillen en etherische kruidenolie. Niet veilig: Met mate gebruiken: anijs, dragon, venkel, basilicum, piment, nootmuskaat, kaneel, sassafras, dong quai, foelie en peper. Veilig: Vervang deze kruiden door andere kruiden als peterselie, bieslook, oregano en tijm.

Volledig antwoord bekijken

Hoe lang van te voren foliumzuur slikken?

Begin minimaal 4 weken voordat u verwacht zwanger te worden. Ga door met slikken tot u zeker weet dat u minstens 10 weken in verwachting bent, geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Blijf ermee doorgaan, ook als het langer duurt voordat u zwanger bent. Het kan geen kwaad als u dit langdurig gebruikt.
Volledig antwoord bekijken

Hoeveel mag je tillen als je zwanger bent?

7. Hoe zit het met bukken en tillen tijdens de zwangerschap? – Naarmate je verder in je zwangerschap komt is het belangrijk om goed op te letten met bukken en tillen. Ook hier geldt dat het belangrijk is naar je lichaam te luisteren en erop te letten dat je je lijf niet overbelast.

Let er ook op dat je op de juiste manier tilt (vanuit de benen in plaats vanuit je rug), om letsel te voorkomen. Wist je dat de overheid richtlijnen heeft opgesteld voor zwangere vrouwen die tijdens hun werk veel moeten tillen? Volgens deze richtlijn geldt dat je vanaf 3 maanden zwangerschap indien mogelijk helemaal niet meer tilt.

Moet je toch tillen? Let er dan op dat je niet meer dan 10 kilo per keer tilt. Vanaf week 20 mag je volgens de richtlijn niet meer dan 10 keer per dag tillen en het gewicht dat je tilt mag dan niet zwaarder zijn dan 5 kilo. Vanaf de 30 e week van de zwangerschap geldt dat je niet meer dan 5 keer per dag mag tillen.
Volledig antwoord bekijken

Wat gebeurt er als je te weinig eet tijdens zwangerschap?

Niet lijnen of vasten tijdens je zwangerschap – Lijnen of vasten als je zwanger bent kan gevaarlijk zijn voor je baby en voor jezelf. Vandaar dat zwangere vrouwen wordt afgeraden om te lijnen of te vasten. Te weinig eten kan (uiteindelijk) de groei van je baby in gevaar brengen en je kunt er zelf extreem vermoeid van raken.
Volledig antwoord bekijken

Wat mag je niet meer doen als je zwanger bent?

Wat mag je niet eten/drinken als je zwanger bent? –

Rauw vlees en rauwe melk Rauwe melk, leverproducten en rauw vlees moet je laten staan als je zwanger bent. Door het eten van rauw vlees (zoals filet américain, ossenworst, rauwe ham en, kun je voedselinfecties krijgen. De bekendste is wel de infectie toxoplasmose, Deze kan schadelijk zijn voor je baby tijdens de zwangerschap. kan tijdens de zwangerschap nadelig zijn voor je baby. De parasiet die toxoplasme veroorzaakt, wordt verspreid via kleine eitjes uit kattenpoep. Deze eitjes komen op veel plekken voor, dus ook op bepaalde voedingsmiddelen zoals rauw vlees en groenten en fruit. Daarom is het ook niet verstandig de kattenbok schoon te maken als je zwanger bent. Was ook altijd het groente en fruit goed voordat je het gaat eten/bereiden. Gerookte kant-en-klare vis uit de koeling, rauwe vis zoals haring, rauwe schaar- en schelpdieren zoals garnalen, roofvissen zoals makreel en tonijn (Producten met) rauwe eieren Rauwe kiemgroeten zoals Taugé Kaas gemaakt van rauwe melk Kruidenpillen en etherische kruidenolie

Volledig antwoord bekijken

Hoeveel gekookte eieren mag je op een dag?

Geadviseerde aantal eieren per week – Het Voedingscentrum adviseert om niet meer dan 2 tot 3 eieren per week te eten. Dit omdat eigeel cholesterol en verzadigd vet bevat. Beiden, maar vooral verzadigd vet verhogen het cholesterol in je bloed. Dit is slecht voor je hart en bloedvaten.
Volledig antwoord bekijken

Hoeveel gekookte eieren mag je per dag eten?

Hoeveel eieren mag je eten? – Vroeger kreeg je vaak te horen dat je maximaal drie eieren per week mocht eten, omdat ‘ze slecht zijn voor je cholesterol’. Dat advies blijkt intussen te streng, je mag gerust wat vaker een ei eten. Toch eet je het best niet meer dan zes eieren per week, eieren in bereidingen zoals mayonaise of gebak meegeteld.
Volledig antwoord bekijken

Hoe goed zijn gekookte eieren voor je?

Bevat een spiegelei meer vitaminen en mineralen? – Zowel een gekookt ei als een spiegelei bieden een interessante mix van mineralen zoals ijzer, zink en selenium en van vitaminen zoals vitamine A, D, B2 en B12. Bak je je spiegelei in boter of margarine verrijkt met vitamine A en D, dan voeg je wat extra vitamine A en D toe.
Volledig antwoord bekijken