Voeg de bevroren spruitjes toe aan ruim kokend water. Verwarm ze daarna ca.6 minuten. Met deze bereidingstijd krijg je groenten met een bite.
Volledig antwoord bekijken
Contents
- 1 Hoe spruiten ontdooien?
- 2 Kun je spruitjes in de diepvries doen?
- 3 Waarom diepvriesgroenten niet ontdooien?
- 3.1 Welke groenten niet in diepvries?
- 3.2 Kun je spruitjes weer opwarmen?
- 3.3 Hoe weet je of spruitjes nog goed zijn?
- 3.4 Hoe lang moet je blancheren?
- 3.5 Hoe lang kun je gekookte spruitjes bewaren?
- 3.6 Hoe correct ontdooien?
- 3.7 Is ingevroren groente vers?
- 3.8 Waarom moet je een muntje in de vriezer leggen?
- 4 Kan bloemkool rauw in de diepvries?
Kan je bevroren spruitjes koken?
Bevroren spruitjes koken – Bevroren spruiten kan je direct koken. Maar het lekkerste is om ze eerst uit te dooien als je hiervoor tijd hebt. Als je ze bevroren kookt blijft er veel vocht in de spruitjes zitten en zullen de spruitjes smaak verliezen. Hopelijk heb je veel gehad aan onze tips! Zet ‘m op en alvast eetsmakelijk! Team Cook and Pan : Beginner: Hoelang spruitjes koken?
Volledig antwoord bekijken
Hoe spruiten ontdooien?
Spruiten ontdooien en bereiden – De spruiten kun je zowel in als buiten de koelkast ontdooien, maar bij voorkeur niet in de magnetron ontdooien. Dan kunnen de spruiten zacht worden. Langzaam ontdooien is dus beter. Wil je de spruiten koken, dan hoeven ze niet eerst ontdooit te worden, maar kun je de spruiten meteen voorzichtig in het kokende water doen.
Volledig antwoord bekijken
Kun je spruitjes in de diepvries doen?
Spruitjes invriezen – Om spruitjes in de diepvries te bewaren moet je ze eerst even blancheren vooraleer ze in te vriezen (-18°C). In een goed afgesloten bakje of plastic zak blijven ze zeker een jaar goed. Vries ze niet allemaal samen in, maar verdeel de spruiten per portie.
Volledig antwoord bekijken
Hoe lang moet je spruitjes blancheren?
Hoe moet je spruitjes blancheren? – Het blancheren van spruitjes is snel en hartstikke makkelijk. Zo ga je te werk: Breng een pan ruim water aan de kook. De pan moet goed vol zijn, dan koelt het water niet te veel af wanneer je de spruitjes gaat blancheren.
Maak ondertussen de spruitjes schoon: snijd een dun plakje van de stammetjes af, verwijder de buitenste blaadjes en spoel de spruiten af onder stromend koud water. Kookt het water? Dan kun je de spruitjes blancheren. Doe ze in de pan en laat ze kort koken, 2 tot 4 minuten is voldoende. Giet de spruitjes af en spoel ze af onder stromend koud water.
Dit is essentieel! Zo kunnen de spruitjes niet doorgaren en blijven ze lekker knapperig. Na het blancheren kun je de spruitjes direct opdienen, of verder verwerken zoals wokken. Eet smakelijk!
Volledig antwoord bekijken
Waarom diepvriesgroenten niet ontdooien?
Het Voedingscentrum raadt sterk af om je ingevroren groenten of restjes te ontdooien op het aanrecht, aangezien ziekmakende bacteriën bij kamertemperatuur snel kunnen vermenigvuldigen. Lees hier waarom het zo belangrijk is om groenten te eten.
Volledig antwoord bekijken
Welke groenten niet in diepvries?
Invriezen doe je zo! Invriezen. Het lijkt zo simpel, gewoon je eten in een bakje en hop de vriezer in. Soms is het alleen echt niet meer lekker als je het ontdooit. En wist je dat je sommige dingen eigenlijk niet eens mag invriezen? Als student kook ik vaak voor mij alleen, maar enkele porties bij de supermarkt zijn vaak duur.
- Daarom koop ik liever wat meer, maar dan hou ik vaak eten over.
- Door deze vruchtjes in te vriezen ben je ook in de winter smoothie ready! Invriezen stopt de vermenigivuldiging van bacteriën in je eten.
- Hierdoor is je voedsel veel langer houdbaar en dat maakt invriezen zo ideaal.
- Maar er zijn een aantal regels waar je je aan moet houden, om nare dingen als voedselvergiftiging te voorkomen.
Ik vind het zonde om eten weg te gooien, dus ging ik op onderzoek uit naar alle do’s and don’ts. Een lesje invriezen! Belangrijk om te weten bij het invriezen van producten is dat bacteriën niet doodgaan. Door de kou stoppen de bacteriën met vermenigvuldigen, maar ze blijven wel in leven.
- Op het moment dat je producten ontdooit zullen de bacteriën dus ook weer actief worden en zich vermenigvuldigen.
- Daarom wordt het sterk afgeraden om producten na het ontdooien opnieuw in te vriezen.
- Bij de tweede keer ontdooien kunnen de bacteriën zich nog sneller ontwikkelen en dan heb je kans op voedselvergiftiging.
De regels bij het invriezen en ontdooien verschillen nogal per product. Daarom heb ik een overzichtje gemaakt van Vlees, Vis, Groenten en Fruit. Ik hoop dat je er iets wijzer van wordt! Vlees Vlees is een product wat je goed in kan vriezen, maar let op : soms is vlees dat als vers wordt aangeboden al een keer ingevroren geweest en dat kan je niet opnieuw invriezen.
Op de verpakking van het vlees kan je vinden of het ooit al eerder ingevroren is geweest. Rauwe vleesproducten kan je goed invriezen, mits je ze direct in de vriezer doet na aankoop. Vlees kan je drie tot acht maanden bewaren. Vlees dat is overgebleven van bijvoorbeeld een barbeque moet je weggooien, omdat het dan al te lang buiten de vriezer heeft gelegen.
Ontdooi vlees in de koelkast in een afgedekt diep bord. Zo krijgen bacteriën geen kans zich door de koelkast te verspreiden. Vis Over het algemeen is de vis die in onze supermarkten verkocht wordt niet geschikt om ingevroren te worden. Meestal is deze vis namelijk al eens ingevroren geweest.
- Verse vis kan je wel invriezen.
- Doe de vis gelijk na aankoop in de vriezer.
- Het liefst apart verpakt, met zo min mogelijk lucht erin.
- Vis kan maximaal 4 maanden bewaard worden in de vriezer.
- Groenten In principe kan je alle groenten invriezen, mits je voor het invriezen de groenten blancheert.
- Blancheren is een kooktechniek waarbij je de groenten 2 minuten in kokend water legt en daarna gelijk met koud water afspoelt.
Dit snelle koken doodt enzymen die je smaak en structuur van je groenten bederven. Het koude water stopt het kookproces, waardoor je groenten wel stevig de vriezer in gaan. Voorgesneden groenten en rauwkost kan je 3 maanden bewaren, andere groenten, vaak wel twaalf maanden.
Groenten die veel water bevatten zoals sla, tomaat en komkommer kan je beter niet invriezen. Tijdens het ontdooien geeft de groente dan zoveel water af dat er niets van overblijft. Fruit Het invriezen van fruit is een iets lastiger proces. Fruit bevat over het algemeen veel vocht en moet daarom snel worden ingevroren.
Vaak is een temperatuur van -18⁰C hiervoor niet voldoende, -24⁰C wordt aanbevolen, dus check of je vriezer voor een uurtje zo laag kan. Daarnaast moet je erop letten dat het fruit op zijn best is op het moment van invriezen. Onrijp fruit komt namelijk ook onrijp uit de vriezer! Frambozen, bramen, bessen en kersen zijn het meest geschikt voor invriezen, omdat je ze gewoon heel kan laten.
Bij Aardbeien moet je de kroontjes verwijderen en alle andere vruchten moet je ontpitten, schillen en in stukjes snijden. Vaak is het verstandig de partjes in citroensap te bewaren, om bruin worden te voorkomen. Fruit kan je wel acht tot twaalf maanden bewaren! Dus ideaal om fruit in het seizoen in te vriezen voor de wintermaanden.
Bevroren vruchten kan je het beste gelijk gebruiken, omdat ze anders al snel wat slap worden. Maak er dus gewoon een lekkere van! Kliekjes Naast verse producten is het natuurlijk ook heel fijn om kliekjes in te vriezen en dat kan! Het is het beste om gelijk nadat je een maaltijd bereid hebt een deel ervan opzij te zetten om in te vriezen.
Zorg ervoor dat je kliekje binnen een uur afkoelt en zet het dan afgedekt in de vriezer (met een bakje koud water kan je het proces versnellen). Het is beter om niet te veel tegelijk in te vriezen, omdat je vriezer anders heel veel energie kwijt is aan zoveel warmte en het dus veel langer duurt voordat je producten bevroren zijn.
Kliekjes kan je over het algemeen ongeveer drie maanden in de vriezer bewaren. Let wel op met gerechten waar veel zuivel in zit, want zuivelproducten als melk, yoghurt en slagroom gaan vlokken in de vriezer. Om dit artikeltje over invriezen af te sluiten i would like to bust a myth,
- Ingevroren producten zijn niet per definitie minder voedzaam dan verse producten.
- Ik ben ook geneigd om te zeggen vers boven alles, maar de verse groenten en fruit in de supermarkt hebben soms al een hele reis achter de rug.
- Vooral als het product niet in het seizoen is, worden groenten en fruit vroeg geplukt en dan hebben ze minder voedingsstoffen dan rijpe producten.
Diepvries groenten en fruit worden op hun best geplukt en dan gelijk ingevroren. Uiteindelijk gaan vitamines ook verloren in de vriezer, maar dat gaat heel langzaam dus je kan het makkelijk een paar maanden bewaren! Tip: Zet op alles wat je invriest een datum.
Volledig antwoord bekijken
Kan je spruitjes rauw eten?
In principe kun je spruiten rauw eten. Sommige rassen zoals erwten, kikkererwten en adzukibonen hebben echter fasine. Hoewel een groot deel van de fasine tijdens het ontkiemen wordt afgebroken, mogen grote hoeveelheden niet rauw worden gegeten. Het is daarom raadzaam om taugé voor het eten te blancheren of te koken.
Volledig antwoord bekijken
Kun je spruitjes weer opwarmen?
2/ Spruitjes opwarmen – Ook bij spruitjes opwarmen moet je het een en ander in de gaten houden. Warmte kan er namelijk voor zorgen dat de nitraten (een bron die ze nodig hebben om te groeien) van vooral spruitjes en spinazie ( goed tegen constipatie !) giftig worden. Daardoor kan de groente kankerverwekkend worden. Niet langer dan twee dagen in de koelkast (en wél in een afgesloten bakje).
Volledig antwoord bekijken
Hoe weet je of spruitjes nog goed zijn?
De spruitjes zijn verkleurd of beschimmeld. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Volledig antwoord bekijken
Hoe lang moet je blancheren?
Blancheren – Hoewel het invriezen de verouderingsproces vertraagt, wordt het niet helemaal gestopt. Daarom moeten de meeste groentesoorten een methode van warmtebehandeling ondergaan, meestal blancheren, om de rijpende enzymen te inactiveren en kleur, textuur en smaak te behouden.
- Om groenten te blancheren, dompel je de groenten enkele minuten in een pan met kokend water, en haal je ze er weer uit wanneer het water weer de kook bereikt heeft.
- Door ze hierna direct in een kom met (ijs)koud water te leggen, stop je direct het garingsproces.
- De meeste bevroren groenten blijven goed houdbaar voor negen tot twaalf maanden.
Dit zijn de basismethoden voor de enkele groentesoorten:
Bonen Was de bonen en dop ze. Blancheer hele bonen ongeveer 3 minuten en gesneden bonen 2. Droog ze af, verpak ze en label.
Erwten Haal de doperwten uit de peul. Blancheer de erwten of andere peulvruchten anderhalve minuut. Droog deze voor het verpakken.
Maïs Wil je de hele kolf invriezen? Blancheer deze dan 8 minuten en verpak ze individueel. Als je alleen de maïskorrels wil invriezen, haal deze van de kolf door de kolf rechtop op een plank te zetten en met een groot mes langs het midden van de kolf snijden. Blancheer de maïskorrels ongeveer 5 minuten.
Aubergine Snijd in plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat ze 30 minuten drogen. Dep ze droog en veeg het zout eraf. Sauteer (in weinig olie op hoge temperatuur bakken) de aubergine in een pan met wat olijfolie tot ze zacht zijn. Laat ze afkoelen voordat je ze verpakt.
Kruiden Alleen basilicum moet kort (1 minuut) geblancheerd worden, andere kruiden kun je zo invriezen. Leg de kruiden op een vetvrij papier in de vriezer.
Paprika/peper Paprika en pepers hebben geen verhittingsproces nodig. Je kan ze heel of in stukken invriezen.
Tomaten Methode 1: Was de tomaten. Snijd ze door de helft, in vieren of laat ze heel. Dep ze droog en zuig ze vacuum in een vacuumzak. Methode 2: Kruis de tomaten in de schil in en kook de tomaten een minuut. Haal ze uit het water en schil ze. Leg ze op een bakplaat en zet ze voor 30 minuten in de vriezer. Verpak ze daarna luchtdicht. Methode 3: Snijd de tomaten in stukken en laat 5 minuten sudderen tot ze zacht zijn. Druk ze door een zeef om de zaden en vellen te verwijderen. Laat afkoelen en verpak met wat ruimte voor het uitzetten. Ideaal als basis op pizza’s en in pasta’s.
Courgette/flespompoen Was de courgette of flespompoen. Snijd in plakken of blokjes en blancheer ongeveer 3 minuten. Dep droog en verpak.
Bron: Treehugger
Volledig antwoord bekijken
Kunnen spruitjes bederven?
Spruiten zijn in de koelkast zo’n 7 dagen houdbaar. Bewaar je ze buiten de koelkast op een donkere, koele plek? Dan blijven ze tot zo’n 3 dagen vers.
Volledig antwoord bekijken
Wat is het verschil tussen blancheren en koken?
Blancheren is een kooktechniek waarbij groenten kort worden ondergedompeld in kokend water. Het verschil tussen blancheren en koken is dat je de groente niet helemaal gaarkookt, maar slechts een paar minuten in kokend water houdt waarna ze in koud water worden gedoopt zodat ze niet doorkoken.
Volledig antwoord bekijken
Waarom zout bij blancheren?
Tips en weetjes over blancheren –
Wie gemakkelijk last heeft van een opgeblazen gevoel na het eten van kool, kan de groente gedurende 2 minuutjes blancheren om dat gevoel te verminderen. Wil je fruit of groente op een makkelijke manier ontvellen (bvb. om confituur of tomatensaus te maken), dan kan je ze eerst kort blancheren. Daarna is de schil makkelijker te verwijderen.
Hoe lang je fruit of groenten moet blancheren, hangt af van het voedsel. Bladgroente zoals spinazie moet slechts enkele seconden in het kokende water, vaste groenten zoals kool hebben al snel enkele minuten nodig. Ga je groenten blancheren, doe dan een snufje zout in het ijswater. Het koude water heeft immers de neiging om zout uit de groenten te trekken en zo de smaak af te zwakken. Bij fruit moet je dit uiteraard niet doen. Laat tijdens het blancheren het deksel van de pot. Anders ontstaat er hete stoom waardoor het voedsel sneller gaart, en dat is niet de bedoeling.
Hoe lang kun je gekookte spruitjes bewaren?
Kun je spruiten invriezen? Absoluut! Als je gekookte of rauwe spruiten langer wilt bewaren zijn er wel een aantal aandachtspunten. Bezoekers op invriezen.net zijn geregeld op zoek naar antwoorden op veelgestelde vragen als: hoe moet je spruiten in de diepvries bewaren en ontdooien? Hoe lang kun je spruiten invriezen? En, kun je spruiten opnieuw invriezen? Op deze pagina krijg je antwoord op veelgestelde vragen en vind je handige tips om spruiten te conserveren.
- Er zijn tal van recepten met spruitjes: spruitjessalade, stamppot van spruitjes, spruitjesgratin en ga zo maar verder.
- Maar soms blijft er na een maaltijd nog wat spruitjes over, kun je die dan langer bewaren? Absoluut! Zowel gekookte, rauwe alsook gerechten met spruitjes kun je eenvoudig langer in de koelkast of vriezer bewaren.
In de koelkast blijven ze enkele dagen houdbaar terwijl je in de vriezer de houdbaarheid maandenlang kunt verlengen. Maar hoe doe je dat? Bekijk hiervoor het onderstaande stappenplan.
Volledig antwoord bekijken
Hoe correct ontdooien?
Hoe voedsel correct ontdooien Je kan voedingsmiddelen vlak voor gebruik ontdooien in de magnetron of in een pan met heet water (au bain-marie). Roer regelmatig en maak de voedingsmiddelen onmiddellijk klaar. Ontdooide voedingsmiddelen opnieuw invriezen zorgt voor kwaliteitsverlies.
Volledig antwoord bekijken
Is ingevroren groente vers?
Het verschil – Zowel verse als ingevroren groenten verliezen kort na oogsten vocht, waardoor er ook een verlies van voedingsstoffen optreedt. Het gaat hier met name om vitaminen en antioxidanten. Qua voedingsstoffen is gebleken dat diepvriesgroenten gelijk zijn aan verse groenten. Als er een daling van voedingstoffen te zien is bij diepvriesgroenten dan is deze meestal klein.
Volledig antwoord bekijken
Hoe sneller laten ontdooien?
De truc met het water – Hoewel het al lang bewezen is door verschillende wetenschappers, weten heel veel mensen nog niet dat je voedingswaren het snelst en het best kunt ontdooien met koud water, Als je de etenswaren goed inpakt met plastic folie en in water legt, is de ontdooitijd een heel stuk korter dan in de koelkast.
Volledig antwoord bekijken
Waarom moet je een muntje in de vriezer leggen?
Als je boven op een bevroren (plastic) beker met water een muntje legt, deze in de vriezer plaatst en dit muntje na de vakantie op de bodem van de beker ligt, weet je dat het water, en dus de hele vriezer, ontdooit is geweest.
Volledig antwoord bekijken
Kan bloemkool rauw in de diepvries?
Bewaren Bloemkool is in de koelkast ongeveer een week houdbaar. Bloemkool bewaar je in de groentelade van je koelkast. Op een koele plek buiten de koelkast is bloemkool 3-5 dagen houdbaar. Je kunt bloemkool tot 12 maanden in de diepvries, bij minimaal -18°C, bewaren.
Rauwe bloemkool eerst 2-6 minuten blancheren (kort verhitten) kort voor invriezen. Hoe weet ik of bloemkool niet meer goed is? Voorgesneden bloemkool wordt slap, gaat zuur ruiken of beschimmelt. Bederf herken je snel met je zintuigen. Dus kijk, proef of ruik goed. Bereiden Verwijder voor gebruik de bladeren en snijd de dikke stronk eruit.
Snijd de bloemkool in roosjes en was deze. Tip: Je kunt de roosjes ook in plakjes snijden. Wil je bloemkool in zijn geheel koken? Snijd de stronk dan kruisgewijs in.
Volledig antwoord bekijken
Kun je eten van de Chinees invriezen?
Regels – De vuistregel is: je kunt voeding ongeveer drie maanden ingevroren bewaren zonder kwaliteitsverlies. Maar er zijn uitzonderingen:
Brood en gebak blijven 1 maand goed in de vriezer; Terwijl rauw rundvlees zo’n 6 maanden goed blijven; Van groenten en zacht fruit dat geblancheerd is, kun je nog langer genieten: 1 jaar; Bij magere vis zoals kabeljauw, schol en tonijn geldt een indicatie van 6 maanden; Margarine en boter zijn ook in te vriezen: 1 tot 2 maanden. Halvarine mag niet in de vriezer volgens het Voedingscentrum.
Dan de kliekjes. Daarvoor gelden weer andere regels, stelt Van der Ploeg.,Als je te veel hebt gekookt, laat het restje dan binnen twee uur afkoelen en doe het in een bakje met een datum erop. In de vriezer is het dan nog drie maanden houdbaar.” Een waarschuwing: een ontdooid kliekje kun je beter niet opnieuw invriezen, want dan loop je het risico op een voedselinfectie. : De vuistregels: dit is hoelang je eten kunt bewaren in de vriezer
Volledig antwoord bekijken
Kan ik gekookte spruitjes weer opwarmen?
2/ Spruitjes opwarmen – Ook bij spruitjes opwarmen moet je het een en ander in de gaten houden. Warmte kan er namelijk voor zorgen dat de nitraten (een bron die ze nodig hebben om te groeien) van vooral spruitjes en spinazie ( goed tegen constipatie !) giftig worden. Daardoor kan de groente kankerverwekkend worden. Niet langer dan twee dagen in de koelkast (en wél in een afgesloten bakje).
Volledig antwoord bekijken
Kan je bevroren groenten opnieuw invriezen?
Pinguin-groenten worden geteeld in de meest vruchtbare gebieden van Europa, In België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Hongarije beheren we in totaal 11 productiesites, die vlakbij de landbouwgronden liggen. De groenten- en fruitsoorten die we niet zelf telen, zoals exotisch fruit, komen uit specifieke teeltgebieden waar we samenwerken met zorgvuldig geselecteerde partners.
Onze groenten en fruit zijn van de allerbeste kwaliteit, Om die kwaliteit te garanderen, kiezen onze agronomen samen met onze landbouwers de beste gronden in de juiste streken. De keuze gebeurt op basis van soort teelt, het klimaat, het soort grond, enz. De groenten/fruit worden geoogst als ze perfect rijp zijn en vertrekken binnen de paar uur naar de fabriek.
Na een reeks controles worden ze er gewassen, geschild en gesneden. De volgende stap is het blancheren : groenten worden kort ondergedompeld in water, zodat hun voedingsstoffen en andere kwaliteiten bewaard blijven. Vervolgens worden de groenten/fruit afgekoeld en vertrekken ze richting ‘flow-freezer’.
Door een luchtstroom van -30°C koelen de producten in slechts enkele minuten af tot een temperatuur van -18°C. We reinigen onze groenten en fruit heel erg grondig. Van zodra ze de fabriek binnenkomen, worden alle zand, aarde, stenen en insecten verwijderd. Tijdens het productieproces doorlopen de groenten nog verschillende reinigingsstappen, waarna visuele inspecties volgen.
Om te voorkomen dat er tijdens de productie of de verpakkingsfase vreemd materiaal tussen onze producten terechtkomt, gebruiken we hoogtechnologische installaties (infrarood, lasers, magneet en metaaldetector). Absoluut. Onze groenten gaan meteen na het oogsten van het veld naar de fabriek.
Daar worden ze in een recordtempo verhit: door de groenten te ‘ blancheren ‘, desactiveren we de enzymen die vitamine C en andere voedingsstoffen afbreken en smaak- en geurafwijkingen veroorzaken. Aansluitend worden de groenten heel snel afgekoeld en diepgevroren. Zo gaan er nauwelijks vitamines en mineralen verloren.
‘Verse’ groenten of fruit die u in de supermarkt koopt, hebben vaak al een lange reis achter de rug voor ze in het schap belanden. Niet zelden bewaart u ze nog een tijdje in de koelkast voor ze op het bord komen. Zo verdwijnen veel van de essentiële voedingsstoffen.
Additieven, conserveermiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen gebruikt Pinguin niet: onze groenten en fruit worden puur natuur ingevroren. Het invriezen zelf gebeurt zo snel dat de celstructuur van de groenten optimaal behouden blijft. Hierdoor gaan tijdens het ontdooien en bereiden weinig voedingsstoffen verloren.
Onze vriesverse groenten en fruit zijn zonder bewaarmiddelen toch gemiddeld twee jaar houdbaar. Pinguin diepvriest zijn groenten IQF (individually quick frozen), wat niet hetzelfde is als invriezen. IQF diepvriezen is een geavanceerd industrieel proces,
- De temperatuur in de kern van de groenten wordt zo snel verlaagd dat de celstructuur en de smaak van de groenten niet worden aangetast.
- Vriest u thuis groenten in, dan daalt de temperatuur veel langzamer.
- Daardoor ontstaan grote ijskristallen.
- Die beschadigen de celstructuur waardoor voedingsstoffen verloren gaan en de groenten hun knapperigheid verliezen.
Diepvriezen is een 100% natuurlijke methode om voedingsmiddelen te bewaren. Door het invriezen van verse groente wordt de ontwikkeling van bacteriën in het product stilgelegd, waardoor het product veel langer houdbaar is. Als een diepvriesproduct ontdooit, krijgen de bacteriën echter weer de kans om zich te ontwikkelen.
- Als u het ontdooide product weer invriest, worden de bacteriën weer stilgelegd maar ze blijven aanwezig.
- Wilt u het ontdooide product opnieuw invriezen? Dan zullen de bacteriën zich dan ook versneld ontwikkelen.
- Bovendien is opnieuw invriezen nefast voor de smaak en de textuur van het product.
- Dit betekent trouwens niet dat een product dat een beetje is ontdooid tijdens transport van de winkel naar huis onveilig is.
Zolang de temperatuur van het totaal product niet boven de 6°C komt, is de veiligheid nog steeds gegarandeerd. Nitraatrijke groenten en de leeftijd waarop deze kunnen gestart worden:
Rode biet | 4 à 6 maanden |
Kervel | 4 à 6 maanden |
Bleekselder | 8 maanden |
Andijvie | 4 à 6 maanden |
Spinazie | 4 à 6 maanden |
Koolrabi | 8 maanden |
Venkel | 4 à 6 maanden |
Snijbiet | 4 à 6 maanden |
Bron: http://www.kindengezin.be/ Je maag vullen met enkel soep heeft geen zin. Soep is licht verteerbaar. Wanneer je enkel soep eet als hoofdgerecht zal je een uurtje later terug honger hebben. Niet interessant dus als je net minder wilt eten. Soep is wel ideaal om de grote honger al wat te stillen voor de maaltijd.
Volledig antwoord bekijken
Kun je spruitjes nog een keer opwarmen?
Na nog een onderzoek bleek dat de hoeveelheid nitriet dat na opwarmend vrijkomt zo minimaal is, dat het absoluut geen kwaad kan. Je kunt spruitjes dus gewoon opwarmen.
Volledig antwoord bekijken