Confit De Canard Opskrift

Confit De Canard Opskrift

Jeg elsker langtidsstegt and, især på julebordet, men confit de canard, eller andeconfit på godt dansk, er også en af mine absolutte yndlingsretter, når det gælder opskrifter med and. Derfor tænkte jeg, at det var på tide, at der kom en opskrift på den lækre spise på bloggen. Udover velsmag en masse, så er en af de bedste ting ved confit de canard, at det er super nemt at lave. Resultatet er altid smørmørt kød med lækkert sprødt skind. Man kan næsten kun elske retten.

Der er selvfølgelig en vis charme ved en helstegt and, men set ud fra et gastronomisk perspektiv, vil jeg vove at påstå, at andeconfit er helt perfekt til både Mortens Aften og juleaften, fordi smagen er i top, samtidig med at arbejdet på selve dagen er minimalt, og dermed er der mere tid til at hygge om familien eller gæsterne. Skal det være ekstra fint, kan man eventuelt servere det med rosastegt andebryst.

Dagens opskrift blev til i kølvandet på mit indkøb af 8 hele ænder den seneste måneds tid. Ja, du læste rigtigt. En hel and samt et par andrebryster ligger stadig i min fryser, men ellers er de fleste andelår blevet brugt til confit de canard, andebrysterne er blevet stegt rosa, skrogene er blevet brugt til fond, og det ekstra fedt er blevet smeltet og brugt til at confitere andelårerne.

Planlægning

Med hensyn til at lave confit de canard hjemme i eget køkken, så skal man begynde senest dagen før, at det skal serveres. Andelårene skal nemlig saltes et døgns tid eller natten over, inden de simres i eget fedt. Herefter kan man straks smide dem i ovnen eller opbevare andelårerne på køl dækket af eget fedt.

I gamle dage var det en måde, hvorpå man konserverede, og andeconfit kunne holde sig i månedsvis, men hvis ikke man steriliserer sine køkkenredskaber, vil jeg anbefale, at man spiser de confiterede andelår inden for cirka 5 dage.

Lader man dem ligge på køl dækket af eget fedt, sørger man blot for at skrabe fedtet af, inden man kommer dem i ovnen et kvarters tid for at varme dem og gøre skindet sprødt.

Andefedt

Andefedt (gåsefedt kan også bruges) kan blandt andet købes i Irma, hos Ma Poule i Torvehallerne, Lomos i København, Mad & Vin i Magasin, Salling Super og Deli’en i Jægergårdsgade i Aarhus samt hos mange slagtere og nogle af de bedre supermarkeder.

Det er ikke den billigste ingrediens, og man skal bruge en del, så køb eventuelt en bøtte eller to og så tilsæt smagsneutral olie som eksempelvis majs- eller rapsolie, indtil andelårerne er dækkede.

Alternativt kan man købe hele ænder og smelte det ekstra fedt, man trimmer af lår, bryst og skrog.

Confit De Canard Opskrift

Dag 1: Andelår saltes og krydres

Confit De Canard Opskrift

Begynd op til seks dage og senest dagen før, at andeconfiten skal serveres. Gnid andelårerne med rigelige mængder groft salt (cirka 40 g til 4 andelår eller 50 g til 6 andelår). Krydr herudover med frisk* eller tørret timian, 4 – 6 hvidløgsfed skåret i tynde skiver, friskkværnet sort peber og eventuelt et par laurbærblade revet i mindre stykker.* Sørg for at vaske det grundigt, hvis der bruges frisk timian.

Dag 2: Andelår renses af

Confit De Canard Opskrift

Læg andelårerne på køl tildækket natten over, gerne op til 24 timer, og rens så krydderiblandingen af med et rent viskestykke eller køkkenrulle. Andelårerne har nu smidt en del ekstra væske.

Dag 2: Andelår simrer i andefedt

Confit De Canard Opskrift

Læg andelårerne i en gryde, gerne ovnfast, og hæld smeltet andefedt over. Har man ikke nok andefedt, kan man som nævnt toppe op med smagsneutral olie som solsikke-, majs- eller rapsolie. Varm op, til andefedtet begynder at simre blidt, og læg så låg på den ovnfaste gryde og stil i en 100 grader varm ovn i 3 – 4 timer, indtil kødet er mørt. Har man ikke en ovnfast gryde med låg, kan man blot lade det simre ganske stille og roligt på komfuret.

Dag 2 – 6: Andelår steges sprøde

Confit De Canard Opskrift

Når andelårene er møre, tages de op af andefedtet. Skal de ikke spises straks, kan de lægges i en beholder og overdækkes med andefedt. På den måde udvikler smagen sig yderligere. Når de skal spises, skrabes fedtet af og de lægges på et ovnfast fad. Lad dem eventuelt stå ved stuetemperatur i en halv times tid og sæt dem i en 225 grader varm ovn i et kvarters tid, indtil skindet er sprødt. Nogle ovne kan drille, så kniber det med at få skindet sprødt, kan man eventuelt komme dem under ovnens grillfunktion eller stege dem sprøde på panden.

You might be interested:  Cote De Boeuf Opskrift

Server med rødkål, andesauce og brune kartofler, andet favorittilbehør eller blot et par kartoffelskiver stegt i andefedt med hvidløg og persille som på ovenstående billede, hvis det skal være helt simpelt.

For nemheds skyld har jeg lavet en mere komprimeret og printervenlig udgave af opskriften på andeconfit herunder.Bon appétit.

Confit de canard – Konfiterede andelår

Confit De Canard Opskrift Confit De Canard OpskriftConfit De Canard Opskrift” Udskriv opskrift

 • 4-8 andelår i dåse, konfiteret i andefedt (1-2 store dåser)
 • 800 g gode, faste spisekartofler
 • 1 løg
 • 2-3 fed hvidløg
 • 1 dl finthakket persille
 • Andefedt fra dåserne
 • Havsalt og friskkværnet peber

Til salaten:

 • 1 pakke rucola- eller baby spinatblade
 • 1 pære i tynde skiver
 • 1 god håndfuld knuste valnødder
 • Lidt cremet blåskimmelost i små tern (ca. 60 g)
 • En god sjat balsamicoeddike
 • Evt. nogle brombær eller blåbær til pynt

Tænd ovnen til 200 ºC. Lun de lukkede dåser ganske let i en gryde med vand. Det får fedtet indeni til at smelte. Tag dåserne op af vandet, åbn dem og tag lårene ud. Sæt dem på en rist, så det overskydende fedt kan dryppe fra. Husk at gemme andefedtet, både til denne ret og til senere brug (se Tip 1).

Lav så salaten: Vask og tør rucola- eller spinatbladene og læg dem på et serveringsfad. Pynt med pæreskiver, valnødder, blåskimmelost og evt. bær og dryp efterfølgende balsamicoeddike på.

Skræl og skær kartoflerne i ½ cm skiver. Tør skiverne i et rent viskestykke. Varm ca. 4 spsk. andefedt fra dåserne i en pande med tyk bund. Rist kartoffelskiverne forsigtigt i ca. 10 minutter og vend dem tit, så de ikke brænder på. Vær opmærksom på, at andefedt bliver meget varmt og stænker.

Hak løget og kom det i sammen med 1-2 spsk. andefedt. Læg så låg på, skru ned for varmen og lad det simre i 15-20 min., til kartoflerne er møre. Smag kartoflerne til med salt og peber, men pas på, da andefedtet i sig selv er saltet i forvejen.

Tilsæt hvidløg og persille og lad det simre uden låg i yderligere nogle minutter.

Sæt andelårene på en bradepande med skindsiden nedad. Da andelårene allerede er tilberedt, skal de blot varmes. Vend dem med skindsiden opad efter ca. 15 min og sæt ovnen på grillfunktion.

Hold godt øje med lårene, så skindet bliver sprødt, men ikke sort. Alternativt kan de også varmes på en pande – først med skindsiden opad og derefter med skindsiden nedad for at opnå sprødhed.

Servér straks.

Køb Confit de Canard lige her

Confit De Canard Opskrift

Tip 1: Andefedtet lunes, så man kan si det og gemme det i en lukket beholder i køleskabet (eller fryses). Fedtet kan med fordel anvendes til stegning. Spis med god samvittighed, da andefedt hører til de sunde fedtstoffer.

Tip 2: Har du en rest andekød, kan du med fordel pille det og komme det i en salat, fx med fintsnittet grønkål, æbletern, perlebyg og en god sjat balsamicoeddike.

Find vin til and her

Confit de Canard 1350 g/760 g 129,00 DKK v/6 stk. 145,00 DKK v. 1. stk. 89,95 DKK v/6 stk. 125,00 DKK v. 1. stk. 225,00 DKK v/3 stk. 249,00 DKK v. 1. stk. Côtes du Rhône, Jules Rochebonne 159,00 DKK v/6 stk. 179,00 DKK v. 1. stk. 130,00 DKK v/6 stk. 145,00 DKK v. 1. stk. Bourgogne Côte d’Or Pinot Noir 195,00 DKK v/3 stk. 229,00 DKK v. 1. stk. Find flere inspirationsvarer i vores store udvalg af vine.

Confiterede andelår – confit de canard

Hjem » Opskrifter » Juleopskrifter » Confiterede andelår – confit de canard

Confit De Canard Opskrift

Confiterede andelår eller confit de canard, som det hedder på fransk, er uden sammenligning den lækreste måde at spise and på. Den bedste opskrift på andelår får du her og når du først har prøvet den, laver du aldrig andelår på andre måder igen.

Confit De Canard Opskrift

 • 800 g andelår 1 pr. person
 • havsalt
 • tørret rosmarin
 • 300 g andefedt ro på, det skal ikke spises 🙂
 • Gnid andelårene godt med salt og drys dem med rosmarin.
 • Læg dem i en crockpot, slowcooker eller en gryde med låg. Fordel andefedtet ud over dem.
 • Giv dem 5-6 timer på LOW i crockpot ELLER 3-4 timer ved helt lav varme i gryden. Cirka en gang i timen kigger du til dem og hvis de ikke er helt dækket af andefedt, tager du et par skefulde af andefedtet, der sejler rundt i bunden og hælder over andelårene.
 • Når tiden er gået, fisker du forsigtigt andelårene op. Forsigtigt, fordi kødet risikerer at ryge af benene, og du vil gerne grille kødet, imens det sidder på benet, så du kan få sprødt skind.
 • Læg dem forsigtigt i et ovnfast fad.
 • Sæt ovnen til grillfunktion. Sæt andelårene i ovn og grill dem et par minutter under grillen, til skindet er helt sprødt. Du kan selvfølgelig også grille dem på udendørsgrillen. Det smager også fænomenalt godt.
You might be interested:  Chili Con Carne Opskrift

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Der er selvfølgelig tale om confiterede andelår. Confiteret betyder, at de er langtidstilberedt i fedt, som også er en konserveringsmåde.

Det giver dig de møreste andelår, hvor kødet nærmest vælter af benene. Jeg siger dig, det er godt!

Vi spiser dem året rundt. Til juleaften og faktisk igennem hele vinterhalvåret men også om sommeren, hvor vi slutter dem af med en tur på grillen.

Se også: Sprøde andelår på grill

Andeconfit – confit de canard

At lave confiterede andelår kræver, at du har en masse andefedt. Det kan du købe i de fleste supermarkeder.

Hver gang jeg har lavet andelår, hælder jeg fedt desuden og stegesaft fra og sætter det i køleskab. Næste dag kan jeg så skrabe fedtet fra og opbevarer det for sig. Stegesaften kan blive til en dejlig andesovs.

Efterhånden er der opstået mange muligheder for at købe færdigconfiterede andelår, både hos min yndlingsmadklub, Rigtigmad, og hos Nemlig. Det betyder, at også jeg confiterer lidt sjældnere, for alle gode færdige løsninger hilses velkommen med kyshånd her.

Confit De Canard Opskrift

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler
 • adgang til at lytte til min podcast (og stille dine egne spørgsmål, du ønsker jeg svarer på deri)

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden????

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS

Confiterede andelår – opskrift på den klassiske Confit de Canard

Fremgangsmåde

Krydring, dagen før
Kom salt, peber, salvie, rosmarin, citronskal, hvidløg, sukker og timian i en morter og knus det til en velduftende krydderblanding.

Gnid andelårene med krydderblandingen og stil dem på køl natten over i en skål med låg.

Dagen efter
Tør krydderierne af andelårene. Smelt andefedt i en gryde ved lav varme og kom andelårene i gryden, så de bliver dækket godt af fedt. Sæt låg på og lad andelårene simre ved svag varme i 3-4 timer. De må endelig ikke koge, men skal blot lige simre. På den måde bliver kødet på andelårene nemlig mørt som smør og ikke friteret sprødt.

Tjek andelårene efter et par timer. Når kødet er helt mørt, er andelårene færdige. Ellers giv dem lidt længere tid.

Tag andelårene op af gryden, når kødet er perfekt mørt som smør.

Til opbevaring for senere servering
Kom andelår i en rengjort skål, der er skoldet med kogende vand og tørret godt af.

Si andefedtet for grums. Hæld det rene hvide andefedt over de færdige andelår i skålen, så de bliver helt dækket af fedt.

Ved servering
Steg de confiterede andelår sprøde på en pande i fedtet fra anden eller kom dem på en bradepande med bagepapir. Drys skindet med lidt flagesalt og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i cirka 10-15 minutter til skindet er sprødt.

Confit de Canard – Få Brødrene Price opskrift her

Confit de canard

Gnid andelårene grundigt ind i hvidløg. Hak de skyllede krydderurter. OBS: Det er meget vigtigt, at de friske krydderurter er helt rengjorte, og at der ikke er det mindste jord ved dem!

Drys lårene med krydderurter, salt, peber og sukker. Kom køkkenfilm over og lad stykkerne marinere natten over i køleskabet.

Dagen efter smeltes fedtet i en gryde, og andestykkerne kommes i efter at være børstet fri for salt og krydderier. De skal være helt dækkede af fedtet.

De koges forsigtigt i ca. 2½-3 timer, eller til de er meget møre. Det er meget vigtigt at fedtet ikke bliver for varmt, for stykkerne må ikke stege. Fedtet skal bare lige småboble.

Kom andestykkerne i en lertøjskrukke eller lign. og dæk dem med det siede fedt. Andeconfit’en kan holde sig i køleskab i omkring 6 måneder, og man kan bruge af det lidt efter lidt, blot de resterende stykker er dækkede af fedt.

Når de skal bruges, skrabes de fri af det meste af fedtet og kan så enten steges sprøde på en pande ved ikke for høj varme, eller de kan sættes i en 200 grader varm ovn til de er gyldne og sprøde. Vend dem undervejs.

 • Server dem med råstegte kartofler, der er stegt i noget af andefedtet og en god rødkålssalat.
 • Rødkålssalat
 • Rødkål strimles ganske fint, gerne på pålægsmaskine og marinerer i en vinaigrette af appelsinsaft, balsamico, sennep, salt og peber og en smule sukker.
 • Inden servering vendes plukket frisé-salat i, samt appelsin fileter og hakkede valnødder.
You might be interested:  Coq Au Vin Opskrift

Confit de Canard – confiterede andelår

Intet madsite uden en opskrift på confiterede andelår – eller confit de canard som er det oprindelige franske navn. Og hvad er mere nærliggende end at smide opskriften på bloggen op til Mortens aften? Nej jeg ved det heller ikke…

Confitering er oprindeligt en konserveringsmetode og kendes bedst fra netop andelår, men kan, som du måske har erfaret her på Gastromand, med fordel anvendes på andre typer kød – eksempelvis svinebryst.

Sprødstegte confiterede andelår – yum!

Prøv også: Langtidsstegt and – den til jul og Mortens aften

Konceptet confitering er kort fortalt at kødet koges ved svag varme i eget fedt for derefter at blive kølet ned i fedtet, som således “beskytter kødet mod omverdenen”.

På denne måde kan det confiterede kød holde sig friskt lang tid i køleskabet og du har således det lækreste kød liggende, klar til at blive sprødstegt i ovn eller på pande, brugt i en cassoulet eller en über luksus confit de canard sandwich.

En bivirkning ved confiteringen er i øvrigt at kødet bliver super mørt, samtidig med at det bibeholder en intens smag… Ikke verdens værste bivirkning:)

Server eksempelvis lårene sprødstegt med en saute af rodfrugter…

Da det kan være svært og dyrt at skaffe 1 liter andefedt, kan du med fordel benytte alternativt fedtstof – eksempelvis smør eller smagsneutral olie. Det giver ikke helt samme intense andesmag, men kan sagtens bruges.

 • Læs også: Rosastegt andebryst
 • Og sørg så i øvrigt for at lave rigeligt – man bliver hurtig afhængig af at have confiteret and liggende klar i køleskabet!
 • Well, her får du undertegnedes udgave af denne franske klassiker.

Udskriv
Pin Opskriften
Din bedømmelse

Antal: 4

Forfatter: Gastromand.dk

 • 6 andelår
 • 1 liter andefedt – alternativt rapsolie
 • 3 fed hvidløg
 • 3 stængler frisk rosmarin
 • Skal fra 1 økocitron
 • 1 spsk salt
 • 1 spsk sukker
 • Friskkværnet peber

Dagen i forvejen: Saltning

 • Gnid lårene godt ind i hakket hvidløg, rosmarin, citronskal, sukker, salt og peber
 • Læg lårene i en frysepose og lad dem hvile i køleskabet i et døgns tid

På dagen: Confitering

 • Børst krydderurter, citronskal, salt og peber af lårene
 • Læg lårene i en passende gryde og dæk med fedtstof
 • Lad lårene simre i olien i ca. 3 timer – jeg havde komfuret stående på 2/9 – alternativt smides gryden/et fad i ovnen under et stykke staniol ved ca. 90 grader
 • Fisk lårene op af fedtstoffet og læg dem i en skoldet beholder
 • Si fedtstoffet og hæld det over lårene

Lårene kan nu holde sig i køleskabet, da der intet ilt slipper ind til lårene. Lårene bliver tilmed bedre med tiden.
Når du skal bruge lårene graver du dem blot op af fedtet og steger dem 10-15 min.

i ovn eller på pande – nemmere bliver det sgu da ikke at få perfekte andelår!

Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Vores rub til lårene…

Lækre lår…

Lårene er knap så lækre når man lige har gravet dem ud af fedtet…

Men efter en tur på panden er det ren nydelse…

Rodfrugter, hvidløg, forårsløg, frisk rosmarin, salt og peber…

Stik os en kommentar AND AND TIL JUL ANDELÅR CONFIT DE CANARD CONFITEREDE ANDELÅR CONFITERET AND

Confit de Canard

Lav selv de confiterede lårKøb 7-8 andelår og andefedt på glas eller dåse.Andelår gnides m. salt, sukker, peber og lidt enebær og stilles i køleskab 24 timer. Dup saften af kødet. Fjern krydderierne. Varm andefedtet langsomt op.Koges stille og roligt i andefedt m.

masser af hvidløg, løg og rosmarin 3-4 timer. Fedtet skal dække lårene. Hvidløg smager fantastisk efter kogning i andefedtet. Temperaturen må ikke være for høj.Efter kogning/konfitering afkøles lår og fedt. Hældes på glas eller krukke, så lårene er helt dækket. Kan spises efter et par dage.

Kan opbevares i krukke under fedtet og i køleskab i min. 1 mdr. Ofte længere.

Confiteret andelår på dåse

Du kan slippe for besværet med selv at confitere lårene ved at købe dem på dåse – ofte af glimrende kvalitet. Fx confiteret andelår fra Letz

Tilberedning af Confit de Canard – hjemmelavet eller fra dåse

Konserveringsfedtet fjernes. Lårene brunes i ovn v. 25-30 min. v. 200C til de er let sprøde. Evt. grill til sidst. Husk at overhælde med andefedtet undervejs. Spises med grøn salat med nødder og æbler og stegte rodfrugter i andefedt (gulerødder, selleri, pastinak, kartofler mm.).

Fif: Køb også lårene efter jul – de er altid på tilbud. Gem evt. fedtet fra juleanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *