Hoe Sinaasappel Vlekken Verwijderen? (Perfect answer)

Vlekken van appel, banaan, citroen, grapefruit, mandarijn, peer, pompoen, rabarber, wit druivensap, sinaasappel en vijgen kun je goed verwijderen met schoonmaakazijn. Of het nu witte T-shirts zijn of gekleurde kleding: Doe een beetje natuurazijn op de vlek, laat het inwerken en was het kledingstuk in de wasmachine.

Hoe krijg je sinaasappel uit kleding?

Methode 1: Ossengalzeep

 1. Spoel het textiel meteen met de hand in koud water.
 2. Behandel de vlek vervolgens met ossengalzeep.
 3. Laat de zeep intrekken.
 4. Was in de wasmachine.
 5. Als de vlek niet verdwenen is, kun je lichtgekleurd textiel bleken met citroenzuur opgelost in water of met sterk verdund bleekwater.

Hoe krijg je oranje vlekken uit kleding?

Gelukkig kan je dan deze tips gebruiken om de vlekken aan te pakken!

 1. Stop je bevlekte kleding in vier liter water met één schepje Vanish Gold Oxi Action poeder.
 2. Laat vervolgens je kledij één uur weken.
 3. Stop de geweekte kledij in de wasmachine met nog een schepje Vanish, en bewonder het resultaat na de wasbeurt!
You might be interested:  Welke Groenten En Fruit Zijn Vochtafdrijvend? (Question)

Hoe krijg ik Fruitvlekken uit mijn kleding?

De meeste fruitvlekken zijn vrij eenvoudig schoon te krijgen. Wrijf (niet te hard) zoveel mogelijk van het vruchtvlees van de kleding met keukenpapier, een schone doek die niet afgeeft of tissues. Bestrooi de vlek met wat vlekkenzout en was het kledingstuk dan mee met de andere was. Wacht hier niet te lang mee.

Hoe krijg je vlekken uit kleding?

Doe een eetlepel waspoeder of wasmiddel in een kom met koud water en laat de vlek daarin een uur weken. Om het wasmiddel diep in de vezels te laten doordringen, wrijf je een beetje over de vlek of gebruik je een borsteltje als hulpmiddel. Spoel de vlek daarna af met koud water en was het kledingstuk zoals gebruikelijk.

Hoe krijg je paprika uit je kleding?

Currypoeder, komijn, paprika, saffraan en nog veel meer. Gelukkig is dit gemakkelijk te verhelpen met Vanish Oxi Action.

 1. Spoel de vlek zo snel mogelijk met koud water.
 2. Zoals bij iedere vlek, dep de sausvlek met een vel keukenpapier om zoveel mogelijk te absorberen.

Hoe krijg je banaan uit kleding?

Hoe verwijder ik een bananenvlek op mijn kleding? Een bananenvlek verwijder je door voor het wassen in te wrijven met wat ossengalzeep of een scheutje pure vlekkenoplosser. Daarna in de normale was doen en de vlek is weg!

Hoe krijg ik vlekken van Vetluis uit mijn kleding?

Wasluis / vetluis verwijderen

 1. Draai een programma af op 90 graden (in elk geval minimaal 75 graden). Je kan er eventueel witte was bij stoppen die je toch al wilde wassen.
 2. Draai daarna nog een keer hetzelfde programma, maar doe er nu een halve liter schoonmaakazijn bij (16% azijnzuur).
You might be interested:  Hoe Snoei Ik Een Brem? (Solution found)

Welke vlekken krijg je niet uit kleding?

De meest lastige vlekken en hoe ze te verwijderen lees je hier.

 • gras. Je kunt beginnen met wat groene zeep of afwasmiddel.
 • groente. De meeste groente verwijder je gewoon met een doekje en wat koud water.
 • fruit. Spoel het met koud water en druppel er citroensap op en was het.
 • bloed.
 • poep.
 • rood fruit.
 • vet vlekken.
 • zweet.

Hoe haal ik vlekken uit vloerbedekking?

Meng 1/2 lauw water met 1/2 azijn, en voeg daar enkele druppels afwasmiddel aan toe. Dep met een spons over de vlek en je zult zien dat de vlek stilaan verdwijnt. Let er wel op dat je dept en niet wrijft, want dit kan je tapijt beschadigen. Achteraf goed spoelen met water, en klaar.

Hoe krijg je framboos uit je kleding?

Framboos vlek verwijderen Als je per ongeluk frambozen hebt gemorst op je kleding, dan kan dat behoorlijke rode vlekken opleveren. Je kunt hier goed citroensap tegen gebruiken. Bijvoorbeeld uit zo’n geel flesje. Laat de vlek met het citroensap vervolgens een in het felle zonlicht liggen en doe daarna in de wasmachine.

Hoe krijg je smoothie uit de bank?

Maak een sopje van lauwwarm water en wat zachte groene zeep (vloeibare groene zeep is ook mogelijk) Wrijf met een sponsje of microvezeldoek over de vlekken of doffe plekken. Heb je te maken met hele hardnekkige plekken? Wrijf de plek dan in met pure groene zeep en laat het intrekken.

Hoe krijg je vet van de muur?

Vetvlekken op de muur Mocht er grover geschut nodig zijn, bijvoorbeeld om een vetvlek te verwijderen, leng dan een beetje ammoniak aan met warm water en doe dit op een doekje. Als niets lijkt te werken, zit er maar één ding op: toch de vlek overschilderen, maar dan met afwasbare verf.

You might be interested:  Hoe Kun Je Zien Of Een Artikel Peer Reviewed Is? (Correct answer)

Hoe krijg je vlekken uit jas?

Een vlek uit een katoenen jas haal je bijvoorbeeld met behulp van lauw water en terpentine of wasbenzine. Ook Persil wasmiddel helpt bij katoen. Wil je een vlek uit een wollen jas halen dan heb je een flinke klus te pakken: vlekken in wollen kleding zijn hardnekkig. Gebruik daarvoor vlekverwijderaar en koud water.

Hoe krijg je vlekken uit polyester?

Opgedroogde vlekken op polyester hoeven niet permanent te zijn. Als je een opgedroogde vlek uit een polyester jurk moet halen, dan zal weken in een sopje van warm water en wasmiddel de vlek losweken en opfrissen zodat de vlek voorbehandeld kan worden.

Hoe krijg je vlekken uit natuursteen?

Je kunt ze absorberen met keukenpapier en warmte of verdunnen met soda en heet water. Je kunt ze ook te lijf gaan met wasbenzine, white spirit of aceton. Organische vetvlekken kun je verwijderen met een biologisch wasmiddel of met ammoniak (zie voor de juiste verdunning bij ‘ammoniak’).