Hoe Gezond Is Spinazie A La Creme?

Spinazie bevat voedingstoffen, zoals vitamine A en K, folaat- en foliumzuur en het mineraal Kalium. Daarnaast is spinazie laag in calorieën en bevat het ook nog eens veel vezels. Spinazie is ook geschikt voor een koolhydraadarm-dieet. Zo helpt spinazie je een goed gevoel te geven.

Hoe maak je een spinazie crème Fancy?

Maak spinazie à la crème nog lekkerder met uitgebakken spekjes, geroosterde pijnboompitjes, fijngesnipperde knoflook. Of maak dit gerecht een beetje meer fancy door het in een ovenschaal te doen, te bestrooien met een mengsel van geraspte (Parmezaanse) kaas en broodkruim, en 5 minuutjes onder een hete grill te zetten. Bron: Flickr.

Waarom is spinazie erg gezond?

Spinazie is erg gezond. Deze groente zorgt namelijk voor sterkere botten (beter dan zuivel), een gezond hart en de de opbouw van spieren. Daarnaast is spinazie goed voor je libido en verbetert deze extreem gezonde bladgroente je gezichtsvermogen. Luteïne, omega 3 & foliumzuur. Misschien dat spinazie enigszins, saai, groen en bladerig oogt,

You might be interested:  Hoe Droog Je Kamille Voor Thee?

Hoe droger is de spinazie?

1 kilo verse spinazie, goed gewassen. 100 ml crème fraîche. 100 ml slagroom. flinke klont boter. peper & zout. Snijd eventueel de steeltjes van de spinazie en was de spinazie goed. Dep deze daarna met een schone theedoek goed droog; hoe droger, hoe beter.

Hoe maken we de spinazie lekker zelf?

Inmiddels weten we wel beter, en maken we spinazie à la crème lekker zelf. 1 kilo verse spinazie, goed gewassen. 100 ml crème fraîche. 100 ml slagroom. flinke klont boter. peper & zout. Snijd eventueel de steeltjes van de spinazie en was de spinazie goed. Dep deze daarna met een schone theedoek goed droog; hoe droger, hoe beter.

Is diepvries spinazie a la creme gezond?

Aan blikken en potten wordt wel vaak zout toegevoegd. Koop je diepvriesspinazie, neem dan bij voorkeur niet de à la crème-variant: vanwege het vet is dat een minder gezonde keus dan naturel bladspinazie. Spinazie uit de vriezer, een blik of pot hoef je alleen maar even op te warmen.

Is Roomspinazie gezond?

Vitamines in spinazie

Spinazie is een bron van drie belangrijke vitamines: vitamine A, vitamine B11 en vitamine K. Vitamine A speelt meerdere belangrijke rollen in je lichaam. Zo is het goed voor de ogen, de huid, de weerstand, en het ijzermetabolisme.

Hoeveel spinazie a la crème per persoon?

150 gram per persoon. Kinderen hebben over het algemeen minder nodig. Een portie van ca. 100 gram zal voldoende voor hen zijn.

Wat zit er in spinazie a la creme?

Ingrediënten : Gehakte spinazie 84%, water, room (MELK) 2%, magere MELKpoeder, raapzaadolie, TARWEmeel, zout, weipoeder (MELK), tapiocazetmeel, suiker, specerijen.

You might be interested:  Snoeppaprika Hoe Eten?

Wat is gezonder diepvries spinazie of vers?

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat de hoeveelheid vitamines, mineralen en vezels in diepvries groenten even groot of groter is dan in verse groenten. Dit heeft te maken met de tijd tussen oogst, bereiding en diepvriezen. Zo duurt het even voordat verse spinazie vanaf het veld zijn weg vindt naar de supermarkt.

Hoeveel calorieën zitten er in spinazie a la creme?

1 opscheplepel (80 gram) spinazie à la crème bevat:

Energie 35 kcal
Vet 2,4 g
– waarvan verzadigd 1,2 g
Koolhydraten 0,6 g
– waarvan suikers 0,2 g

Hoeveel diepvries spinazie voor 5 personen?

Het Voedingscentrum geeft volwassenen dan ook het advies om minimaal 250 gram groente per dag te eten. Iglo hanteert een gemiddelde portie diepvries spinazie voor een volwassene van ca. 150 gram per persoon. Kinderen hebben over het algemeen minder nodig.

Hoeveel vitamine A in spinazie?

SPINAZIE EN VITAMINE A

Vitamine A, of anders genoemd retinol, zorgt voor een normale groei en een mooie en gezonde huid. 100 gram spinazie levert 85% van de ADH vitamine A op.

Hoeveel gram is 1 blokje diepvries spinazie?

Er zitten 16 kilocalorieën in 1 opscheplepel (80 gram) spinazie, diepvries. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in ‘spinazie, diepvries’? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.

Hoeveel ijzer zit er in broccoli?

Broccoli. Een kopje gestoomde broccoli toevoegen aan je diner levert je al bijna 10 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid ijzer op. De groene groente bevat ook vitamine C, die je lichaam helpt om ijzer te absorberen.

Hoeveel water zit er in spinazie?

Voedingswaardetabel van spinazie per 100 gram:

Per 100 g / ml Spinazie ADH*
Water (g) 93,6 4,68%
Eiwit (g) 2,5 4,46%
Koolhydraten (g) 0,6 0,23%
Suiker (g) 0,4
You might be interested:  Welke Yoghurt Heeft De Meeste Eiwitten?

Hoeveel vitamine C in spinazie?

Vitamine C en de voedingswaarde van enkele wilde groenten vergeleken met spinazie en kropsla

100 gr vers, rauw blad Brandnetel spinazie
C mg 333 50
mineralen in mg
Ca, calcium 630 99
P, fosfor 105 49

Hoeveel verse spinazie voor 1 persoon?

Spinazie slinkt erg tijdens het koken, zodat je vertrekt van een groot volume om een kleine portie over te houden. Misreken je echter niet: 200 tot 300 gram rauwe spinazie per persoon is voldoende. Spinazie kan je koken, in een klontje boter stoven of met andere groente roerbakken.

Hoeveel gram is een portie spinazie?

Een gebalde vuist aan groenten is ongeveer 80 gram, het hangt af van de soort groente hoeveel kcal het levert, bekijk dit dus goed van te voren, spinazie a la crème bevat bijvoorbeeld veel meer kcal dan broccoli.

Kun je spinazie a la creme opnieuw opwarmen?

Het antwoord is: ja, je kunt spinazie gerust opnieuw opwarmen – mits je de bereide spinazie direct na de eerste bereiding ervan koel bewaart.

Hoeveel koolhydraten zitten er in spinazie a la creme?

1 opscheplepel (80 gram) spinazie à la crème bevat:

Energie 55 kcal
– waarvan verzadigd 1,4 g
Koolhydraten 4 g
– waarvan suikers g
Vezels 1 g

Kun je spinazie opnieuw invriezen?

Spinazie opnieuw invriezen

Naast dat er meer bacteriën vrijkomen bij het koken na het opnieuw invriezen van de spinazie, komt de tweede keer spinazie invriezen de smaak en textuur van het product niet ten goede. Het opnieuw invriezen van diepvries spinazie wordt dan ook afgeraden.

Hoeveel koolhydraten zitten er in spinazie?

1 opscheplepel (70 gram) spinazie, gekookt bevat:

Energie 18 kcal
– waarvan verzadigd 0,1 g
Koolhydraten 0,5 g
– waarvan suikers g
Vezels 1 g