Wat Is Intermittent Fasting

Wat Is Intermittent Fasting

Hoe doe je aan intermittent fasting?

De bedoeling is elke dag 16 uur achterelkaar te vasten en 8 uur lang een normaal maaltijdpatroon te volgen. Als je om 20 uur ‘s avonds begint te vasten, mag je om 12 uur ‘s middags opnieuw eten. Zo kan je makkelijk met collega’s of familie lunchen. Ook het avondeten kan normaal gebeuren.

Wat mag je eten bij intermittent vasten?

Wat is Intermittent Fasting (IF)? – Eten volgens een Intermittent Fasting schema (of intermitterend vasten) betekent dat je periodiek vast. Meestal is dit een vastenperiode tussen de 14 en 18 uur. De meeste mensen starten met vasten na hun avondmaal en houden dit aan tot de lunch van de volgende dag.

Tijdens het vasten eet je logischerwijs niets. Je mag wel veel drinken, zolang je drankje geen calorieën bevat. Denk aan water, zwarte koffie, thee of water met een smaakje. Tijdens de andere 6 tot 10 uur van de dag kan je gewoon normaal eten. Dat betekent dus ook dat je bij Intermittent Fasting niet per se minder hoeft te gaan eten. Dit hangt volledig af van je doelstelling. IF zelf zegt niets over hoeveel je moet eten, alleen over wanneer.

In ons blog over intermitterend vasten lees je alles over de voordelen ervan. Een van de meest gekende voordelen is natuurlijk dat het je helpt vetten te verbranden. Maar er zijn nog veel andere gezondheidsvoordelen zoals het verlagen van ontstekingen in het lichaam.

Wat doet intermittent fasting met je lichaam?

Minder calorieën = minder vrije radicalen – Als je minder calorieën binnenkrijgt, maakt je lichaam ook minder vrije radicalen aan die je cellen kunnen beschadigen en kunnen bijdragen aan het ontstaan van bijvoorbeeld kanker en hart- en vaatziekten. Daar komt het effect van ketonen nog bovenop. Die kunnen schade aan cellen en organen helpen repareren en voorkomen.

Kun je met intermittent fasting alles eten?

Omschrijving – Bekende vormen van intermittent fasting (afwisselend vasten) zijn om de dag vasten en periodiek vasten. Om de dag vasten houdt in dat je de ene dag heel weinig eet (minder dan 25% van je energiebehoefte) afgewisseld met een dag waarop je alles mag eten.

Wat mag je wel en niet drinken tijdens intermittent fasting?

Dieetdrankjes –

Dieetdrankjes klinken gezond en behulpzaam, maar dat betekent niet dat ze geen zoetstoffen kunnen bevatten. Meestal zitten in de dieetdrankjes weinig tot geen koolhydraten of calorieën, maar zijn ze wel aangevuld met kunstmatige zoetstoffen. Deze stoffen kunnen het verlangen naar suikers verhogen en maken daardoor het vasten een stuk moeilijker.

 • Tijdens een vast periode is alcohol nuttigen een ‘no go’.
 • Ook tijdens de eetvensters van de immitent fasting is het aan te raden om alcohol met mate te drinken.
 • Ze kunnen namelijk de gunstige effecten beïnvloeden door het te vertragen of te verminderen.
 • Je kunt dus het beste tijdens immitent fasting geen dieetdrankjes, alcohol, reguliere frisdrank en limonade drinken.

Je kunt wel genieten van water, zwarte koffie, zwarte thee, groene thee en kruidenthee. Cola Zero en een beetje appelazijn opgelost in water kun je ook drinken, maar wel in kleine hoeveelheden. February 7, 2022 | View: 8102 | Categorieën: gezondheid

Wat mag je niet eten tijdens het vasten?

Tips voor gezond en lekker eten tijdens de Ramadan – Co-eur – Multidisciplinaire behandeling van eetstoornissen Tijdens de Ramadan mag je een maand lang tussen zonsopkomst en zonsondergang niet eten en drinken (ook roken, vrijen, liegen en vloeken mogen niet).

 • Het idee achter het vasten is onder andere dat je jezelf leert beheersen en je meer kunt inleven in de armen.
 • ‘s Nachts mag er wel gegeten worden.
 • Direct na zonsondergang komen families bijeen voor de iftar, een avondmaaltijd die bijvoorbeeld bestaat uit dadels, olijven, vijgen, harira en andere lekkere hapjes.

Na een korte nachtrust is het vlak voor de dageraad tijd voor de suhoor, een stevig ontbijt. Om de Ramadan gezonder door te komen staan hieronder een aantal tips.1. Eet vezelrijk en verdeel de eetmomenten Zorg voor een stevige basis met vezelrijke producten, zoals zilvervliesrijst, couscous, aardappelen, groente, fruit, volkorenbrood of bruinbrood.

 • Vezels zorgen langer voor een vol gevoel na de maaltijd, zodat je minder snel honger krijgt.
 • Begin de dag met een grote maaltijd en eet ‘s avonds niet te veel en niet te zwaar.
 • Zo zorg je ervoor dat je gedurende de dag langer verzadigd bent en dus minder snel weer honger krijgt.2.
 • Drink ‘s ochtends een paar extra glazen water om de dag goed door te komen Als je langere tijd niets drinkt, krijg je dorst.

Op zomerse dagen gebeurt dit sneller, omdat je dan meer zweet en dus vocht uit je lichaam verdwijnt. Daarom is het nodig voldoende water en thee te drinken in de tijd dat je mag eten en drinken. Drink ‘s ochtends een paar extra glazen water om de dag goed door te komen.3.

 • Varieer genoeg om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen Het is belangrijk om te variëren, zodat je genoeg koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen binnenkrijgt.
 • Neem verder niet te veel zoete en vette producten, zoals baklava of gefrituurde hapjes.
 • Daar zitten veel calorieën en weinig goede voedingstoffen in.

Zorg dat je voldoende afwisselt met de volgende producten:

You might be interested:  24 Kitchen Jamie Oliver

Peulvruchten, zoals erwten, linzen en alle soorten bonenAardappelenZilvervliesrijst, couscousVolkorenbrood of bruinbroodGroenteFruitVlees en visMagere yoghurt of zuivelproductenEet niet te veel om te zorgen dat je niet aankomt

4. Eet niet te veel om te zorgen dat je niet aankomt Door de zomertijd heb je tussen zonsondergang en zonsopgang maar een paar uurtjes om te eten. Je loopt daarmee het risico dat je in alle haast meer eet dan je nodig hebt. Als je meer eet dan je lichaam nodig heeft, dan kom je aan.

 • Schep daarom niet veel op je bord en eet rustig, zo zit je ook sneller vol.
 • Verder zijn de traditionele gerechten en hapjes meestal vrij vet en zoet, dus ook calorierijk.
 • Eet daar niet te veel van.5.
 • Eet rustig en neem kleine hapjes om buikpijn te voorkomen Het zou kunnen dat je last krijgt van je maag en darmen als je in te korte tijd te veel of te snel eet.

Je lichaam heeft dan moeite met het verwerken van al dat eten. Gerechten kunnen zwaar vallen als je na uren ineens weer iets eet. Om buikpijn te voorkomen is het belangrijk niet te veel vette en zoete hapjes te eten, niet te veel op je bord te scheppen en rustig te eten.

Eet niet vaker dan 1x per week gefrituurde voedingsmiddelen, zoals chebakia en loempia. Bereid zoveel mogelijk in de oven.Vermijd vette hapjes zoals gevulde bladerdeeghapjes, pastilla, briwat. Bij deze gerechten kun je het beste geen extra boter gebruiken voor de filodeeg. Besmeren met een ei geeft ook een mooie bruine kleur.Probeer niet te veel te eten; hoe meer er gegeten wordt, hoe meer energie het lichaam nodig heeft dit te verwerken en hoe groter de kans bestaat dat je lichamelijke klachten krijgt.Schep niet te veel op.Eet niet te snel. Kauw goed en rustig.Eet niet te veel verschillende gerechten tegelijkertijd. Als er twee vleesgerechten zijn, kies dan voor één ervan.Eet zoveel mogelijk ingrediënten waar je lichaam aan gewend is.Om te zorgen dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt, kun je erop letten om gezond te eten.Vaak wordt aan het begin van de maaltijd en na de maaltijd nog zoetigheid zoals baklava of chebakia geserveerd. Die bevatten veel suikers en vet. Dit is dus niet echt voedzame voeding. Ook gaat het lichaam tijdens de ramadan anders om met de binnengekregen energie. Omdat je overdag niet eet, verbruikt het lichaam minder. Het is beter om fruit, dadels of een schaaltje yoghurt met fruit te eten.Als je een keer te veel hebt gegeten, zorg dan de volgende dag dat je minder of geen zoetigheden eet.Beperk het drinken van koffie of cafeïne houdende dranken en gewone thee; ze onttrekken vocht aan het lichaam. Drink veel water en kruidenthee, groene thee met nana (=verse munt bladen) zonder suiker.

Dagelijks te gebruiken:

Geadviseerd wordt in totaal een halve liter melkproducten per dag te gebruiken (halfvolle melk, magere yoghurt en/of karnemelk).Maximaal 2 stuks/ 200 gram fruit per dag.Koffie, zonder toevoeging van suiker, zoetstof en/of creamers.Thee (alle soorten en smaken), zonder toevoeging van suiker en/of zoetstof.Mineraal – of leidingwater.Drink minimaal 1,5 liter, verdeeld over de dag, bij verhoogde transpiratie meer.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust met ons op. : Tips voor gezond en lekker eten tijdens de Ramadan – Co-eur – Multidisciplinaire behandeling van eetstoornissen

Hoe ziet intermittent fasting eruit?

Wat is intermittent fasting? – Intermittent fasting betekent ‘afwisselend vasten’. Het wordt ook wel restrictief eten of periodiek vasten genoemd. Sommige periodes eet je niets (of weinig) en daarna eet je weer wel. Het bekendste voorbeeld is de Ramadan: moslims eten tijdens deze periode alleen wanneer de zon onder is.

Hoeveel calorieën moet je eten met intermittent fasting?

Intermittent fasting voedingsschema, de 12-20-dieet-formule – • Intermittent fasting = 8 uur eten (je eat-window), 16 uur vasten! • Start je dag om 12:00 uur met koolhydraat-vrije voeding. • Glucose verbranding behouden, lipolyse stimuleren • Complete gezonde voeding inclusief complexe (langzame) koolhydraten.

Waarom intermittent fasting niet goed?

Conclusie – Hoewel wetenschappelijk onderzoek nog niet heeft uitgewezen dat intermittent fasting een ongezonde manier is om af te vallen voor mensen, waarschuwen experten wel voor de mogelijke negatieve gevolgen van het dieet. Lang vasten blijkt namelijk slecht voor het rustmetabolisme, is moeilijk vol te houden en kan leiden tot een slechte relatie met voeding.

Is intermittent fasting goed voor je lever?

Goed nieuws: de lever kan zich herstellen – Er bestaat geen medicijn tegen leververvetting. Het goede nieuws is dat, in tegenstelling tot bij levercirrose, je lever zichzelf kan herstellen, Dat is misschien wel de beste eigenschap van het orgaan: het vermogen tot hernieuwing.

 1. Snijd twee derde van een lever weg en die zal in een paar weken weer even groot zijn als voordien.
 2. Wie een foie gras in zijn of haar lijf heeft, kan dus nog altijd het tij keren door gezonder te leven.
 3. We moeten meer aandacht hebben voor het inperken van overgewicht en vooral voor het belang van meer bewegen’, vindt Aerts.

‘Helaas is het niet makkelijk om patiënten te motiveren. Het is al niet vanzelfsprekend om mensen ertoe aan te zetten te stoppen met alcohol. Spreken over gewichtsverlies en meer bewegen ligt nog moeilijker. Soms moeten we hen zelfs vragen om al die aspecten van hun levensstijl in één keer bij te sturen want niet-alcoholische en alcoholische leververvetting komen vaak samen voor.

Een typische patiënt is dus iemand die de bourgondische levensstijl aanhangt.’ De Paepe benadrukt dat die bourgondische levensstijl het best wordt ingeruild voor een gezonde en duurzamere manier van leven die de lever ontlast. Ze onderstreept vooral het belang van insuline, het hormoon dat het metabolisme van glucose (een vorm van suiker) in het lichaam regelt.

Dat mechanisme is heel belangrijk voor het lichaam maar sputtert in deze moderne tijden. Ook de populaire Franse biochemicus Jessie Inchauspé schrijft in haar internationale bestseller Glucoserevolutie over de nadelen van te veel glucose in je systeem,

 1. Haar Instagramaccount Glucose Goddess heeft bijna 2 miljoen volgers.
 2. De glucoserevolutie is meer dan een gezondheidshype’, zegt De Paepe.
 3. Er is een duidelijk verband tussen suikerpieken en een overbelaste lever.
 4. Omdat we zo vaak zo veel eten en ook nog eens te veel suiker en koolhydraten nuttigen, wordt het lichaam op den duur ongevoelig voor insuline, en dus voor de suiker in het bloed.
You might be interested:  Hoe Lang Kun Je Brood In De Vriezer Bewaren

Dat zorgt voor een energietekort, meer suikerdrang en een voortdurend hongergevoel. Je eet en drinkt vervolgens meer, waardoor je opnieuw suiker binnenkrijgt. De lever zet die suikers om in vetten, raakt vervet en zo begint het hele proces opnieuw.’ In haar boek geeft De Paepe tips (zie kader onderaan) om glucosepieken zo veel mogelijk te beperken.

Kan je ziek worden van intermittent fasting?

Is intermittent fasting ongezond? – Zolang je ervoor zorgt dat je buiten het vasten voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, is intermittent fasting niet slecht voor je gezondheid. Als je eet volgens de Schijf van Vijf krijg je alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.

Hoe lang moet je vasten om vet te verbranden?

Wanneer begint ketose? – Ketose is een brandstof voor je hersenen. De lever maakt dan ketonen uit vetzuren. Je hersenen verbruiken per dag 20% van de energie die nodig is om je lichaam te laten draaien. Dit heet de grondstof wisseling of het basaal metabolisme,

 • Gemiddeld 300 kcal per dag.
 • Het maakt niet uit of je slim bent of niet.
 • Je hersens “harder” laten werken leidt niet tot gewichtsverlies.
 • Na 48 uur niets eten is de vetverbranding hoog en maak de lever ketonen aan.
 • Het lichaam bevindt zich dan in ketose.
 • De hersenen “draaien” heel goed op ketonen.
 • Twee dagen vasten start het proces van ketose.

Door koolhydraten uit te sluiten in een dieet zoals een proteïne dieet met weinig calorieën begint de ketose, de verbranding van vet, eerder. Heb je tijdens het vasten toch honger? Vind je het moeilijk om te wennen aan 16 uur vasten? Met mct-olie-poeder in je ochtend-koffie krijg je extra energie in de vorm van ketonen.

Hoe lang mag je intermitterend vasten?

Volg IF zo lang voor optimaal resultaat Je kunt Intermittent Fasting zo lang volgen als je zelf wilt. Er zit geen max aan en het is ook niet ongezond of slecht om het langere tijd te doen. Het ligt er natuurlijk wel aan welke vastenmethodes je volgt. Om de rest van je leven nog maar één keer per dag te eten kan ik je niet aanraden, maar als je afwisselt tussen verschillende vastenmethodes dan gaat dit alleen maar een hele positieve invloed geven op je lichaam en gezondheid.

Intermittent Fasting wordt gezien als een ‘’dieet”, maar dit is volledig onterecht. Het is een manier van eten die maar één doel heeft: tijden van eten afwisselen met tijden van vasten (niet eten). Dit doe je in principe iedere dag. Ieder moment dat je niet eet, vast je. En ‘s nachts, tijdens je slaap, vast je al langere tijd.

Vasten op zichzelf is dus niet ‘’slecht” of schadelijk als je dit langere tijd doet. Ons lichaam is gemaakt om te vasten, om langere tijd zonder eten te doen. Het is alleen zo ontzettend normaal geworden voor iedereen om de hele dag door te eten. Als je vanaf vandaag alleen al twee of maximaal drie keer gaat eten, dan ben je het grootste gedeelte van de dag aan het vasten.

Dit kun je prima de rest van je leven volhouden, en daar doe je je lichaam en gezondheid ook nog eens veel plezier mee. Ik vast zelf al jaren lang en ben op die manier in staat om een fit, gezond en slank lichaam te behouden. Zolang je zorgt dat je genoeg van de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt kan je Intermittent Fasting zo lang volgen als je zelf wil.

Als je leest ‘’het wereldrecord vasten” dan kan ik me voorstellen dat je je lach in moet houden. Maar er staat echt een wereld record vasten in het Guiness book of World records. De schot Angus Barbieri woog 207kg en besloot in 1965 een tijdje niet te eten.

 • Dit beviel hem zo goed dat hij het wat langer vol wilde houden.
 • Pas na 382 dagen at hij weer voor het eerst, nadat hij zijn gewenste gewicht van 81kg had bereikt.
 • Gedurende de 382 dagen heeft hij alleen wat vitaminen en mineralen supplementen genomen.
 • Deze meneer verloor dus 126kg lichaamsvet door langer dan een jaar niet te eten.

Natuurlijk is dit een extreem verhaal, maar het laat zien dat je in principe bijna zo lang kunt vasten als je wil. De regel is, zolang je (genoeg) lichaamsvet hebt hoef je niet perse te eten en kan je gewoon overleven. Het is natuurlijk wel van extreem belang dat je altijd genoeg water drinkt.

Overtollig lichaamsvet is er namelijk maar voor één simpele reden: om te verbranden in tijden dat er geen eten is. Zo hebben wij als mensen miljoenen jaren overleefd in de natuur, en zo werkt ons lichaam nog steeds. Als je nog niet heel bekend bent met Intermittent Fasting dan kan ik me voorstellen dat het vreemd is om te lezen dat je het voor de rest van je leven kunt toepassen.

Maar als je serieus bent met het verbeteren en transformeren van je lichaam en gezondheid, dan kan ik het je zeker aanraden. lees je hoe jij het beste schema kunt ontwikkelen dat past bij jouw dagelijkse en sociale leven. Minder vaak eten betekent absoluut niet ‘’minder eten”.

Als je afwisseling creëert in de vastenmethodes die je hanteert, dan kun je het makkelijk volhouden en zal je snel merken dat je helemaal niet de hele dag door hoeft te eten.Je kunt bijvoorbeeld twee dagen in de week 24 of 36 uur vasten en de rest van de dagen ‘’normaal” twee of drie keer eten. Je kunt er ook voor kiezen om vijf dagen in de week de 16:8 vastenmethode te volgen, waarbij je 16 uur vast en 8 uur mag eten, en twee dagen per week 24 uur te vasten.

You might be interested:  Bossche Bol Kcal

Maak het houdbaar voor jezelf, en houd het vooral heel erg makkelijk. Nogmaals, de essentie van Intermittent Fasting is minder vaak eten. That’s it. Een 36-urige vast kan je helpen om gewicht te verliezen, maar heeft ook nog veel meer voordelen voor je gezondheid.

Zeker bij vrouwen (in de overgang) kan een wekelijkse 36-urige vast bijzonder effectief zijn. Het zou echter niet goed zijn om te vaak 36 uur te vasten. Dit omdat de kans groot is dat je niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt en omdat het behoorlijk wat stress op je lichaam brengt. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe je lichaamssamenstelling is.

Als je al erg slank bent en/of zelfs te dun, dan kan ik je aanraden niet te vasten, en al helemaal geen 36 uur. Is dat niet het geval, dan kun je prima één of twee keer per week 36 uur vasten, maar veel vaker zou ik niet aanraden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om iedere zondagavond tot dinsdagochtend te vasten, zodat je de week altijd goed en fris begint.

 1. Je kunt ook twee keer per week 36 uur vasten en de rest van de dagen ‘’normaal” twee of drie keer eten.
 2. Zoals je kunt lezen zijn er veel mogelijkheden om Intermittent Fasting eigen te maken.
 3. Het belangrijkste is om het passend te maken bij jouw leefstijl, zodat het je dagelijkse en sociale leven niet in de weg zit.

Je kunt Intermittent Fasting in principe zo lang volgen als je zelf wil. Het is namelijk geen dieet, maar een manier van leven. De essentie van het vasten is simpelweg minder vaak eten. Ben er wel zeker van dat je niet al te mager bent of misschien zelfs vecht tegen ondergewicht. Hoe 1000+ mensen 5-10kg verloren binnen 28 dagen met Intermittent Fasting : Volg IF zo lang voor optimaal resultaat

Wat is de beste app voor intermittent fasting?

De Zero Fasting-app is een kanshebber voor de eerste plaats in onze selectie van de 12 meest effectieve intermitterende vasten-apps voor 2020. Als u op zoek bent naar een app om u te helpen uw IF-plan het meest efficiënt en efficiënt te implementeren, selecteert u de Zero vasten-app is misschien de beste keuze.

Waarom val ik niet af met intermittent fasting?

Waarom Je Niet Afvalt Met Intermittent Fasting De meeste klanten die ik zie en spreek hebben al een rijk en lang dieetverleden. Helaas zijn alle diëten en manieren van eten tegenwoordig gericht op ‘’minder eten & meer bewegen”. Als je minder calorieën binnen krijgt dan je verbrandt dan zou je af moeten vallen.

 • Hierdoor zijn calorieën centraal komen te staan in ons dieet en wordt er nog maar weinig gekeken naar de kwaliteit van het eten.
 • Dit is naar mijn mening één van de grootste problemen op het gebied van menselijke gezondheid en de vele (welvaarts)aandoeningen en ziektes die we vandaag de dag onder ogen moeten komen Ik heb net al kort afgerekend met deze kortzichtige theorie, maar nu wil ik het doorvertalen naar de oorzaak van tegenvallend resultaat met het vasten.

Minder calorieën eten dan dat je verbrandt, en daarbij ook nog eens meer gaan bewegen, is de ultieme formule om je verbranding volledig op slot te gooien. Tel hier nog eens bij op dat de meeste mensen dit al lange tijd doen, en we hebben de #1 reden gevonden waarom sommige mensen niet meteen het gewenste resultaat behalen als ze starten met Intermittent Fasting.

 1. Stel je voor dat je €100.000,- per jaar verdient.
 2. Om het makkelijk te houden geef je ook €100.000,- per jaar uit.
 3. Je houdt dus aan het einde van het jaar niets over.
 4. Nou ga je, om wat voor reden dan ook, nog maar €25.000,- per jaar verdienen.
 5. Ik neem aan dat je niet zo stom zou zijn om dan nog wel €100.000,- per jaar uit te geven.

Je zou binnen de kortste keren blut zijn, niet meer kunnen eten en op straat belanden. Je past je uitgaven zo snel mogelijk aan aan je inkomsten. Zo werkt ons lichaam ook.

Als je 2000 calorieën op een dag verbrandt en je besluit, op aanraden van de conventionele diëten, 1500 calorieën te gaan eten, dan past je lichaam de verbranding snel aan naar deze 1500 calorieën.Het vertraagt allerlei processen in het lichaam zoals de hartslag, weefselopbouw, hersenfunctionaliteit, voedselverwerking en je energieniveau.Als je langere tijd diëten hebt gevolgd die zijn gericht op ‘’minder eten”, of als je sowieso al te weinig eet, dan is de kans groot dat je verbranding op z’n gat ligt.Een lage verbranding zorgt ervoor dat je, zeker in het begin, weinig vet verbrandt als je start met Intermittent Fasting.Symptomen van een lage verbranding zijn: vermoeidheid, weinig energie, het snel en altijd koud hebben, chagrijnig, futloos, altijd honger en zin in lekker eten etc.

Bijna al mijn klanten krijgen als opdracht mee om, naast het vasten, meer te gaan eten. Dit kan de verbranding weer op gang brengen en zorgt er voor dat je tijdens het vasten meer vet verbrandt. Wat ik je mee wil geven is om meer te gaan eten. Ik weet het, dit gaat tegen de hedendaagse adviezen en richtlijnen in.

 1. Maar hey, hebben die hedendaagse adviezen en richtlijnen je gebracht waar je naar op zoek bent? Je wil je verbranding op gang krijgen en houden.
 2. Dit is niet alleen goed om veel vet te verbranden, het is ook essentieel voor veel energie, een goede ‘’mood” en een goede gezondheid.
 3. Het is natuurlijk wel belangrijk wat je eet.

Dit kan wat ik net heb beschreven maken of breken. Let’s dive right in;) : Waarom Je Niet Afvalt Met Intermittent Fasting