Temperatuur Koelkast Te Hoog

Temperatuur Koelkast Te Hoog
Een te hoge koelkasttemperatuur is meer eten weggooien – Een op de vier huishoudens heeft, vaak zonder het te weten, de koelkast te warm afgesteld. Een koelkasttemperatuur boven de 6 graden is te warm. In een koelkast die onvoldoende koelt blijven etenswaren minder lang houdbaar.

 1. Daarnaast is er het risico dat bij een te hoge temperatuur de bacteriegroei onvoldoende wordt geremd waardoor je een voedselvergiftiging op kunt lopen.
 2. Ook betekent een te warme koelkast dat je vaker eten dat niet meer goed is weg zal moeten gooien.
 3. En dat is natuurlijk zonde, zowel voor het milieu als voor de portemonnee.

Bij twijfel is het beter om de koelkast een graadje lager te zetten omdat dat nog altijd minder duur is dan het weggooien van eten.

Hoe hoog mag de temperatuur van de koelkast zijn?

Je koelkast moet rond de 4 graden Celsius koud zijn. Wij adviseren de volgende temperatuurinstellingen te gebruiken: Koelgedeelte: rond de 4 graden Celsius. Vriesgedeelte: rond de -20 graden Celsius.

Wat als je koelkast warm wordt?

Het is normaal dat de buitenkant van een koelkast, met name de zijkanten, warm aanvoelen. Aan de buitenkanten van de koelkast zijn hittepijpen bevestigd die af en toe heet worden om de condensie aan de buitenwanden van de koelkast te verlagen. Als een koelkast zich bevindt in een vochtige plaats, zoals een schuur of garage, dan kan dit vaker voorkomen.

Als de wanden of zijkanten van de koelkast extreem heet aanvoelen, kan er een probleem zijn met de koelkast en dient deze nagekeken te worden door een monteur. Plaats hiervoor online een reparatieaanvraag, Heb je nog vragen? Voor vragen kun je terecht bij onze Nederlandse of Belgische Service- en Informatielijn.

Wij helpen je graag persoonlijk verder.

Hoe weet je of de thermostaat van de koelkast kapot is?

Hoe u de thermostaat van uw koelkast kunt vervangen Koelkast thermostaat testen / controleren Wat heb je nodig om je koelkast thermostaat te testen / controleren? Wil je de thermostaat van je koelkast testen, dan heb je hiervoor een multimeter nodig.

Met dit meetinstrument kun je de elektrische weerstand van bijvoorbeeld een Koelkast thermostaat of een ander onderdeel. Je kunt de koelkast thermostaat met een multimeter doormeten op ohmse weerstand. Je koelkast thermostaat moet op ohm een meting van 0 of 0,2 aangeven. Dan weet je dat hij nog goed werkt.

Is de weerstand, echter, groter dan deze waarde, dan is je koelkast thermostaat kapot en moet hij vervangen worden. Hoe u de thermostaat van uw koelkast kunt vervangen Als uw koelkast niet meer goed koelt, ook niet als u de temperatuur aanpast, dan is de kans groot dat uw defect is.

 1. We gebruiken in dit voorbeeld een Zanussi tafelmodel koelkast, maar het proces zal bij de meeste tafelmodellen hetzelfde zijn.
 2. Voor het vervangen van de thermostaat heeft u een platte en een kruiskop schroevendraaier, een tang en natuurlijk de vervangende thermostaat nodig,Om de juiste thermostaat te vinden heeft u het volledige typenummer nodig van uw koelkast, deze is te vinden op het typeplaatje.
You might be interested:  Vitamine B12 Voedingscentrum

In een koelkast is deze meestal te vinden onderin de koelkast bij de groentelade. Voordat u begint zorg er voor dat de stekker uit het stopcontact is gehaald voor uw eigen veiligheid. We beginnen met het verwijderen van de regelknop van de thermostaat, hiervoor kunt u de platte schroevendraaier gebruiken. De volledige behuizing kunt u nu naar voren schuiven en los halen. Let op! De capillair van de thermostaat zit nog in de wand. (plaatje 4) Haal het kapje van de behuizing eraf en u kunt nu de thermostaat wat losser halen, maar voordat u de bedrading los trekt maak er eerst wat foto’s van.

 1. Dan kunt u na vervanging de draden gemakkelijk op de juiste manier weer aansluiten.
 2. Plaatje 5) Als u de bedrading heeft los gemaakt, controleer dan eerst of de capillair los ligt en niet achter de koelkast nog ergens aan vast zit.
 3. Deze zou gemakkelijk uit de wand moeten komen zonder te veel kracht te zetten.

Haal dan de sleeve van de capillair, deze heeft u nodig voor de nieuwe thermostaat. Rol de nieuwe capillair voorzichtig uit en doe de sleeve erop. Bij het terugplaatsen van de capillair in de wand is voorzichtigheid geboden, deze mag niet knikken. Als dit allemaal gebeurt is kunt u de bedrading aan de nieuwe thermostaat bevestigen met behulp van de foto’s kunt u deze precies op dezelfde wijze aansluiten.

Het is handig om nu eerst de bout terug te zetten die we eerder onder de knop hebben losgedraaid op plaatje 2. dat houd de nieuwe thermostaat op zijn plaats bij het terug zetten van de behuizing. Zet nu de beschermkap terug en de gehele behuizing kan weer op zijn plaats. Zorg ervoor dat er geen draden beklemt raken.

koelkast Thermostaat bestellen Vind en bestel uw koelkast onderdelen, accessoires, toebehoren, direct online in onze eShop. U kunt zoeken naar vervangende koelkast Thermostaat door het invoeren van het E-Nr (model) nummer van uw apparaat. Deze kunt u vinden in de koelkast op het typeplaatje van het apparaat.

 1. Zoeken naar
 2. Blog witgoedsupport – onlineonderdelenshop.nl

: Hoe u de thermostaat van uw koelkast kunt vervangen

Hoe koelkast temperatuur instellen?

Als je je koelkast wilt instellen op de juiste temperatuur van 4 °C, dan verschilt het per koelkast hoe je dit moet doen. Bij sommige modellen kun je de koelkast digitaal instellen op de goede temperatuur, maar veel modellen hebben een draaiknop met standen. Heeft jouw koelkast een draaiknop met verschillende standen? Helaas is niet duidelijk welke stand bij welke temperatuur hoort, omdat dat afhangt van de temperatuur van de ruimte en hoe vol de koelkast is en hoe vaak hij open gaat. Wat je wel kunt aanhouden is: hoe hoger de stand, hoe meer hij koelt.

De beste temperatuur om je etenswaren te bewaren, is 4 °C. Als je je koelkast op een lage temperatuur zet, dan bederven producten minder snel en ook ziekteverwekkers groeien nauwelijks. Veel nieuwere koelkasten hebben een display met de temperatuur. Deze hoeft niet altijd te kloppen. Het beste is om de temperatuur te controleren met een losse thermometer in een glas water op de onderste plank.

You might be interested:  Nasi Goreng Recept

Is deze temperatuur hoger dan 4 graden? Stel dan een wat lagere temperatuur in bij je koelkast.

Hoe krijg je een koelkast snel koud?

Dit proces kun je iets versnellen door deze alvast vol te zetten met producten. Denk aan flessen drinken bijvoorbeeld. Hoe voller de koelkast, hoe kleiner de te koelen oppervlakte. De plek van de koelkast ook van belang.

Kan een koelkast te vol zitten?

Wat moet ik doen als mijn koelkast niet koud genoeg wordt? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de koelkast niet koud genoeg wordt. Controleer of je het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen. Controleer de omgevingstemperatuur Mogelijk werkt het apparaat niet goed als gevolg van de buitentemperatuur, vooral als het apparaat in een garage of op een plek zonder verwarming staat.

 • Als je denkt dat dit het probleem kan zijn, verplaats het apparaat dan.
 • Met de innovatieve Freezer Guard technologie van Beko kunt je het apparaat overal in huis plaatsen.
 • Vriezers met deze technologie werken zelfs bij temperaturen tot -15 °C.
 • Controleer de afdichtingen van de deur op spleten, barsten en scheuren De koude lucht binnen in het apparaat moet goed geïsoleerd zijn van de buitentemperatuur.

Controleer of er spleten tussen de rubberen afdichting van de deur en de kast zitten. In geval van een of meerdere spleten, vervorm je de rubberen afdichting door deze voorzichtig met je vingers van de deur af te trekken. Als de spleten niet geheel verdwijnen, moet je het rubber zo snel mogelijk vervangen.

Plaats niet te veel wasgoed in het apparaat Er moet voldoende lucht in de koelkast circuleren. Anders werkt de koelkast niet goed. Als de koelkast te vol is, kan de luchtstroom in de kast worden geblokkeerd. Als er in bepaalde delen van de koelkast geen koele lucht komt, verwijder dan een aantal items uit de koelkast en zorg dat de luchtstroom niet wordt belemmerd.

Kijk vooral in de buurt van de ventilatieopeningen. Controleer of de condensorspoelen moeten worden gereinigd De condensor zorgt ervoor dat de door het apparaat geproduceerde warmte wordt afgevoerd en verspreid in de omgeving. Als de draden bedekt zijn met vuil en stof werken deze niet goed.

Haal de stekker uit het stopcontact en lokaliseer de spoelen aan de achter- of onderkant van het apparaat. Je kunt de spoelen schoonmaken met een zachte borstel of een van de opzetborstels van je stofzuiger. Zorg dat de stofzuiger is ingesteld op een lage zuigkracht. Controleer het koelkastlampje Het koelkastlampje, indien aanwezig, moet uitgaan wanneer de deuren gesloten zijn.

Sluit de deuren langzaam. Als het licht niet uitgaat, kan het zijn dat het lampje blijft branden terwijl de koelkast in bedrijf is. Dit genereert warmte. Als dit het geval is, neem je contact op met een erkend installateur. Ondertussen kun je het lampje het beste verwijderen.

 1. Ijk in de handleiding waar het lampje zit.
 2. Je kunt de handleiding ook hier downloaden.
 3. Gebruik het modelnummer van jouw product.
 4. Wees voorzichtig, het lampje kan heet zijn.
 5. Technische problemen Als het probleem aanhoudt, is er mogelijk een technisch probleem met de koelkast.
 6. Als je denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.
You might be interested:  Witte Koolsalade Recept

: Wat moet ik doen als mijn koelkast niet koud genoeg wordt?

Wat is de gemiddelde levensduur van een koelkast?

Hoe lang gaat een koelkast mee? – Het is natuurlijk handig om te weten hoe lang een koelkast gemiddeld meegaat. Dit verschilt uiteraard voor elke koelkast, basisklasse koelkasten gaan gemiddeld 6 tot 7 jaar mee. Duurdere koelkasten gaan gemiddeld 2 keer zo lang mee en houden het vaak wel 15 jaar vol.

Hoe maak je je koelkast stiller?

Maak je koelkast zo stil mogelijk – Zet de koelkast goed recht Als je wil dat jouw koelkast zo min mogelijk geluid maakt, zorg er dan voor dat de koelkast geheel waterpas staat. De meeste koelkasten kun je verstellen met de stelpootjes onder het apparaat.

En als je dan toch bezig bent, zorg er dan meteen voor dat de koelkast niet wiebelt. Ook dit los je op met de stelpootjes. Voldoende ruimte tussen de achterkant van de koelkast en de muur Zorg ervoor dat de koelkast aan de achterkant minstens 5 cm ruimte heeft. Dit is waar de koelkast zijn warmte afvoert dus het apparaat moet voldoende kunnen ventileren.

Als het apparaat helemaal tegen de muur aanstaat, kan de warmte minder goed weg en moet de koelkastmotor harder werken. Ook heb je daardoor meer last van geluiden. Geen trillende glazen Veel mensen gebruiken de bovenkant van hun koelkast om spullen op te zetten en zeker bij een tafelmodel koelkast is dat ook niet zo gek.

 • Maar koelkasten hebben nog wel eens de neiging om een beetje te trillen.
 • Dus als je de bovenkant van je koelkast vol met glazen hebt staan, creëer je hiermee een waar concert, je moet er maar van houden.
 • Een tip is om de glazen net iets verder uit elkaar te zetten, dan hoor je er helemaal niks meer van.

Kijk bij een nieuwe koelkast naar het aantal dB Oude koelkasten kunnen soms veel lawaai maken. Dus als je wil dat je volgende koelkast stiller is, kijk bij de aanschaf dan naar het geluidsniveau. De meeste moderne koelkasten zijn al relatief stil, maar hoe lager dit getal in dB, hoe stiller de koelkast.

Hoe weet ik of mijn thermostaat kapot is?

U heeft de verwarming aan staan, maar het blijft koud in huis. Of u wil de verwarming uitzetten en het blijft warm in huis. Dat kan twee dingen betekenen: de cv-ketel doet het niet meer of de thermostaat is kapot.

Waar moet de koelkast op staan?

De ideale koelkasttemperatuur is 4 °C – Etenswaren die je op 4 graden C in de koelkast bewaart blijven tot wel twee keer langer houdbaar. Daarom is het belangrijk om de koelkast op de juiste temperatuur in te stellen. Bedorven eten weggooien is nog altijd duurder dan de koelkast een graadje lager instellen. –