Griekse Yoghurt Gezond

Griekse Yoghurt Gezond
7. Voor gezonde botten – Griekse yoghurt is niet alleen rijk aan eiwit, maar bevat ook calcium en fosfor, Dit zijn belangrijke stoffen voor je botten, Volvette Griekse yoghurt die gemaakt is van de melk van grasgevoerde koeien, bevat ook nog wat vitamine K2,

Is Griekse yoghurt goed voor de darmen?

Is Griekse yoghurt goed bij PDS? – Griekse yoghurt bevat probiotica. Dit zijn goede bacteriën die zorgen voor een goede en gezonde darmflora. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de precieze werking van probiotica. Daaruit blijkt dat het gebruik van probiotica een positief kan hebben als je last hebt van het prikkelbare darm syndroom (PDS).

Wat doet Griekse yoghurt met je lichaam?

5. Overwegend mild voor je darmen – Griekse yoghurt bevat gunstige bacteriën ( probiotica ) die bijdragen aan een gezonde balans in je darmflora, Op deze manier draagt de yoghurt bij aan gezonde darmen en daarmee aan een goede vertering. Griekse yoghurt kan nog op een andere manier goed zijn voor de darmen.

 1. Deze bevat namelijk minder lactose dan gewone yoghurt.
 2. Lactose is vooral te vinden in melkwei en bij Griekse yoghurt wordt dit er grotendeels uitgefilterd.
 3. Als je last hebt van lactose-intolerantie, kan het zijn dat je Griekse yoghurt beter verdraagt dan gewone yoghurt.
 4. Door het filteren bevat Griekse yoghurt ook minder wei-eiwit dan gewone yoghurt.

Als je gevoelig bent voor dit eiwit, kan het zijn dat je darmen rustiger blijven als je Griekse yoghurt eet. Daarentegen bestaat Griekse yoghurt voor een groot deel uit caseïne-eiwit, Ben je hier gevoelig voor, dan kun je juist last hebben van je darmen als je Griekse yoghurt eet.

You might be interested:  Hoeveel Vitamine C Per Dag

Welke is de echte Griekse yoghurt?

Wat is yoghurt Griekse stijl? – Yoghurt Griekse stijl komt dus niet uit Griekenland en wordt vaak ook anders gemaakt. In plaats van de yoghurt te laten uitlekken, worden verdikkingsmiddelen toegevoegd om de yoghurt wat dikker en romiger te maken. Maak je geen zorgen, die verdikkingsmiddelen zijn natuurlijke stoffen, die je prima kunt eten.

Hoeveel suiker zit er in Griekse yoghurt?

Andere soorten yoghurt

Soort yoghurt Suiker per 100 gram
Yoghurt Bulgaarse stijl 5 gram
Yoghurt Griekse stijl 6 gram
Yoghurt Turkse stijl 4 gram
Kefir 5 gram

Hoeveel Griekse yoghurt mag je per dag?

Nederlanders eten gemiddeld 100 gram yoghurt per dag, van mager tot volvet, van Griekse tot IJslandse varianten. Eet je volgens de Schijf van Vijf, oftewel de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan let je op het vetgehalte in de zuivel die je in je ontbijtkom schept.

Hoe eet je Griekse yoghurt?

We gaan jullie vandaag laten zien wat voor lekkere ontbijtrecepten je met Griekse yoghurt kunt maken. Als je benieuwd bent wat je kunt maken met Griekse yoghurt, lees dan gauw verder. In tegenstelling tot gewone yoghurt zorgt volle Griekse yoghurt langer voor een vol gevoel.

 1. De meeste varianten van Griekse yoghurt bevatten 10% vet, meer dan volle yoghurt dus.
 2. Het verschil is echter dat Griekse Yoghurt veel meer eiwitten bevat dan normale yoghurt en eiwitten zijn goed voor je.
 3. Daarnaast bevat Griekse yoghurt minder suiker.
 4. Er zijn trouwens ook Griekse yoghurt varianten met 0% vet, daar kun je dus ook voor kiezen.

Tips voor een lekker ontbijtje met Griekse yoghurt: Bakje yoghurt:

yoghurt met banaan, suiker/honing en stukjes pure chocolade yoghurt met honing, walnoten en pistache yoghurt met perzik en een paar lepeltjes muesli yoghurt met aardbeien en een paar lepeltjes havermout yoghurt met stukjes appel, scheutje honing en kaneel yoghurt met een lepel geraspte kokos en plakjes banaan

You might be interested:  Nasi Goreng Maken

Andere ontbijtjes met Griekse yoghurt

pannenkoekjes met Griekse yoghurt ontbijtmuffins met Griekse yoghurt en blauwe bessen smoothie met bramen en blauwe bessen gezondere versie van banana bread

Naast dat Griekse yoghurt heel erg lekker is tijdens het ontbijt, kun je er nog veel meer mee. Maak ook eens een salade met Griekse yoghurt voor op brood, tzatziki, een frisse komkommersalade, sandwichspread, gezondere eiersalade of mediterraanse aardappelsalade,

Is Griekse yoghurt mager?

Calorieën yoghurt en Griekse yoghurt – Het grootste verschil tussen beide varianten zit hem echter in het vetgehalte. Volle Griekse yoghurt bevat maar liefst 10% vet, waarmee de meeste merken per 100 gram al zo’n 120 calorieën bevatten. Bij gewone volle yoghurt is dat ‘slechts’ een vetgehalte van zo’n 3% en gemiddeld zo’n 60 calorieën – nogal een verschil, kortom! De magere varianten liggen iets dichter bij elkaar, maar ook hier blijft de Griekse variant energierijker.

Wat is beter volle of magere Griekse yoghurt?

Waarom volle yoghurt in plaats van magere? Veel mensen die graag yoghurt eten, kiezen een magere variant omdat ze denken dat ze van volle yoghurt dik worden. Uit onderzoeken is echter gebleken dat volle yoghurt beter is als je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven.

Diverse studies laten zien dat het eten van volle yoghurt juist tot een lager lichaamsgewicht, minder gewichtstoename en een lager risico op obesitas leidt. Hoe komt dat? In volle yoghurt zit van nature veel linolzuur, een essentieel tweevoudig onverzadigd omega-6-vetzuur. Wetenschappers van de University College Cork in Ierland hebben het linolzuur onderzocht en kwamen tot ontdekking dat linolzuur het lichaamsvet sneller en efficiënter helpt te verbranden.

You might be interested:  Aloe Vera Drank

Het percentage linolzuur in magere yoghurt is erg laag, bijna nihil. Daarom is volle yoghurt te prefereren boven de magere variant. Daarnaast hebben onderzoeken aangetoond dat volle zuivelproducten niet meer kans geven op hart- en vaatziekten en diabetes type 2 dan magere varianten.

 • Veel mensen denken dat magere yoghurt met vruchten minder calorieën bevat dan volle yoghurt.
 • Dat is een misvatting.
 • Vruchtenyoghurts bevatten juist meer calorieën.
 • Dit komt omdat aan magere yoghurt veel suiker wordt toegevoegd om het een beetje op smaak te brengen.
 • De termen vol en mager zeggen in dit geval dus alleen iets over hoe vet de yoghurt is en niet hoeveel calorieën het bevat.

Verzadiging Vetzuren in volle yoghurt zorgen voor een verzadigd gevoel dat langer blijft. Hierdoor heeft je lichaam minder behoefte om na de consumptie snel iets anders te eten. Lactose Yoghurt is anders dan melk voor wat betreft de vertering, maar bevat nog steeds lactose.

 • Wel in mindere mate dan in melk.
 • De darmen van volwassene mensen bevatten geen enzym om lactose af te breken.
 • De productie van het enzym lactase die lactose in de darmen afbreekt, neemt snel af vanaf ongeveer 3-jarige leeftijd en verdwijnt binnen een aantal jaar.
 • Daarom is het goed om zuivelproducten zoals yoghurt niet te vaak en met mate te consumeren.

Mensen met serieuze darmproblemen en lactose-intolerantie kunnen beter geen dierlijke zuivel eten waar lactose inzit. Tip: Eet yoghurt in goede combinaties en met mate om de voedingswaarde ervan optimaal te benutten. : Waarom volle yoghurt in plaats van magere?