Hoeveel Stroom Verbruikt Een Gemiddeld Gezin?

Hoeveel Stroom Verbruikt Een Gemiddeld Gezin
Huizen met 2 of meer bewoners

Type woning Gemiddeld gasverbruik per jaar (2020) Gemiddeld stroomverbruik per jaar (2020)
Oude kleine woning (hoek, tussen) 1220 m3 2790 kWh
Oude middelgrote woning (hoek, tussen) 1380 m3 3200 kWh
Nieuwe middelgrote woning (hoek, tussen) 1080 m3 3260 kWh
Oude grote woning (hoek, tussen) 1920 m3 3900 kWh

Nog 2 rijen

Wat is een normaal verbruik van elektriciteit?

Energieverbruik van een gezin in Nederland Voor een gemiddeld huishouden betekent dit: Gemiddeld verbruik stroom: 3.000 kWh. Gemiddeld verbruik gas: 1.470 m.

Hoeveel stroom verbruikt een koffiezetapparaat?

Hoeveel stroom verbruikt een koffiezetapparaat? – Een koffiemachine met bonen heeft een vermogen van 1.500 watt. Alhoewel het lastig is om het exacte stroomverbruik te bepalen gaan we ons best doen een betrouwbare schatting te maken. Allereerst, vergelijken wij het vermogen van verschillende typen koffiezetapparaten.

Filter-koffiezetapparaat 1.000 watt
Koffiezetapparaat met cups 1.200 – 1.500 watt
Koffiezetapparaat met bonen 1.450 – 1.500 watt
Piston espressomachine 1.200 – 1.700 watt
Senseo koffiemachine 1.200 – 1.500 watt

Het gaat hier om het aantal watt per uur.

Hoe komt het dat ik zoveel stroom verbruik?

– Sommige gebeurtenissen of aanpassingen in uw huis of in uw leven hebben veel invloed op uw energieverbruik. Terwijl u dat zelf misschien niet doorhebt. Ga voor uzelf na of er de afgelopen tijd iets is veranderd in:

You might be interested:  Vitamine D Hoeveel Per Dag?

uw gezinssamenstelling. Bijvoorbeeld een kind erbij of een nieuwe huisgenoot. uw situatie of leefstijl, zoals vaker en langer douchen, een verbouwing of meer thuiswerken. het gebruik van uw apparaten. U deed bijvoorbeeld de airco vaak aan door een lange warme periode. Of u zette in de winter vaker de verwarming aan omdat u vaker thuis was. welke apparaten u in huis hebt. Kocht u misschien een apparaat dat veel stroom vraagt? Denk aan een wasdroger, elektrische boiler, terrasverwarmer of een extra grote tv.

Bekijk de lijst van apparaten die veel stroom verbruiken (Milieu Centraal),

hoe u uw huis verwarmt. U stapte bijvoorbeeld over naar vloerverwarming of hebt een warmtepomp genomen. Soms gaat er bij de installatie iets mis of spelen er andere zaken. Dit kan ook een hoger energieverbruik veroorzaken. Lees wat u kunt doen:

Het rendement van mijn warmtepomp, isolatie of zonnepanelen valt tegen. Wat kan

Welke apparaten verbruiken stroom als ze uit staan?

Tips om sluipverbruik te voorkomen –

01 Heeft het apparaat een uitknop ? Gebruik die dan in plaats van de stand-by knop. 02 Trek de stekker eruit als je de, of stereo een tijdje niet gebruikt. Apparaten die nog stroom kunnen gebruiken als ze uit staan, zijn bijvoorbeeld: televisies, decoders, computers, transformatoren en (andere) apparaten met veel elektronica. 03 Heb je meerdere apparaten bij elkaar staan (bijvoorbeeld computer met randapparatuur of tv met dvd-speler)? Steek dan alle stekkers in een contactdoos met een aan/uit-schakelaar, Schakel de stekkerdoos na gebruik uit. 04 Zet bij halogeenlampen als het kan een schakelaar tussen de transformator en het stopcontact. Zo trekt de transformator na uitschakelen geen stroom meer. Of vervang de lampen door,

You might be interested:  Hoeveel Inch Is Mijn Tv?

Soms is het lastig om een apparaat helemaal uit te zetten, of de stekker uit het stopcontact te halen. Je kunt dan een plaatsen tussen het apparaat en het stopcontact. Die schakelt de stand-by stand volledig uit. Er zijn bespaarstekkers voor de televisie met dvd-recorder, de computer met randapparatuur en het koffiezetapparaat, maar ook voor elektrische boilers en kantoorapparatuur.

  • Ze werken op verschillende manieren, laat je dus goed informeren door de leverancier.
  • De prijzen voor schakelklokken liggen tussen de € 10 en € 50.
  • Overigens gebruiken de bespaarstekkers zelf ook energie, maar erg weinig.
  • Het vermogen is 0,1 tot 0,3 watt.
  • Ze zijn te koop onder merknamen als Stand-by killer, Energy keeper of Powersaver.

Met een energiemeter kun je meten hoeveel stroom een apparaat verbruikt. Je plaatst de meter tussen het apparaat en het stopcontact. Apparaten die erg veel stroom verbruiken, kun je -als je ze niet gebruikt- uitzetten of vervangen door een zuinig apparaat.

Hoeveel kWh gebruikt een gemiddeld gezin per maand?

Gemiddeld stroomverbruik per maand – Per maand kan het stroomverbruik verschillen. Bijvoorbeeld in de wintermaanden is het eerder donker en neemt het stroomverbruik doorgaans toe. Het stroomverbruik van een Nederlands huishouden is gemiddeld 225 kWh per maand, Dit verschil is wel heel erg afhankelijk van het type woning en de samenstelling van het huishouden.