Hoeveel Mensen Met Mijn Naam?

Hoeveel Mensen Met Mijn Naam

Hoe veel mensen zijn er met mijn naam?

Hoeveel keer is mijn naam in de wereld? – Op de site forebears.io kun je checken of jij echt een speciale achternaam hebt of dat er nog duizenden mensen met jouw naam zijn. Hier kun je zien in welke landen jouw achternaam voorkomt en hoeveel mensen in totaal deze naam hebben.

Hoe vaak komt je naam voor?

Je naam zoeken – De eenvoudigste manier om te zien hoe vaak je naam voorkomt, is door je naam op te zoeken in de zoekbalk op de homepage, In sommige gevallen stuurt de zoekbalk je direct naar jouw naampagina. Maar als je bijvoorbeeld Bo heet, krijg je eerst nog allerlei namen te zien waar -bo- in voorkomt.

Een andere manier om namen te zoeken is door lekker door de lijsten te scrollen. Begin bij jongensnamen, meisjesnamen of unisex namen, Of kies je favoriete letter uit het alfabet. Je kunt ook onze naamzoek-tool gebruiken, waarmee je kunt zoeken op de betekenis, het aantal letters of de oorsprong van een naam.

👶🏽 Tip: op deze pagina kun je bij ‘Namen ontdekken’ ook op de knop klikken voor een verrassingsnaam. Wie weet is dat wel jullie ultieme babynaam!

Hoe zeldzaam is je naam?

Via de Nederlandse Familienamenbank kun je grasduinen in zo’n 320.000 achternamen. Je kan daarbij achterhalen hoe vaak jouw achternaam voorkomt in Nederland, maar ook in welke provincies de hoogste concentratie is terug te vinden. Een simpele zoekactie laat zien dat de naam ‘ Hakkaart ‘ slechts 186 keer voorkomt in Nederland, waarvan de meeste in de provincie Zuid-Holland wonen.

Hoeveel mensen met mijn naam in Nederland?

Welke namen zijn populair? – Genderneutrale namen – Vanaf dit jaar publiceert de SVB ook een lijst met de populairste genderneutrale namen van Nederland. Het gaat hierbij om namen die niet aan een bepaald geslacht gebonden zijn. Dit jaar wordt de lijst aangevoerd door de naam Sam die aan 581 kinderen werd gegeven.

Jongens Meisjes Genderneutrale namen
1. Noah 1. Emma 1. Sam
2. Liam 2. Julia 2. Isa
3. Luca 3. Mila 3. Bo
4. Lucas 4. Sophie 4. Jip
5. Mees 5. Olivia 5. Lou
6. Finn 6. Yara 6. Charlie
7. James 7. Saar 7. Noa
8. Milan 8. Nora 8. Dani
9. Levi 9. Tess 9. Quinn
10. Sem 10. Noor 10. Bowie

Bekijk hier de volledige lijst Gerrit Bloothooft, naamkundige aan de Universiteit Utrecht, ziet een internationale trend: ‘Noah en Emma staan in 2022 weer aan de top, zoals al jaren in veel Europese landen. Maar als Luca, Lucas en Luuk samengenomen worden, winnen die ruimschoots bij de jongens, net zoals Sara en Saar bij de meisjes.

 1. Bij de topnamen zijn Mees, Sem, Daan, Luuk en Bram jongensnamen die je buiten Nederland weinig hoort, net zoals Yara, Saar, Noor, Tess en Milou voor meisjes.
 2. Wat minder populair maar toch al jaren opvallend binnen de top-40 zijn de oude Nederlandse roepnamen Siem, Gijs en Teun.
 3. Voor jongens lijken de Arabische naam Zayn en het Oudtestamentische Boaz er aan te komen, net zoals – ook internationaal – Luna en het Ierse Maeve voor meisjes.

Opvallend is dat na de successen van Max Verstappen zijn voornaam niet populairder is geworden. Korte namen met niet meer dan vijf letters en drie of vier klanken blijven de boventoon voeren.’

Hoe populair is je naam?

Met de namenteller kun je zien hoe vaak de babynaam van jouw kind voorkomt in de database van WIJ. Je krijgt een overzicht van de afgelopen tien jaar. Zo kun je zien of de naam populairder is geworden, of juist niet! Vul de babynaam in, en geef aan of je de resultaten voor een jongen of meisje wilt zien.

Wat is de meest zeldzame naam?

Zeldzame namen; alternatieven voor de populairste namen – We schreven in de introductie van dit artikel al over de prachtige namen die jaarlijks in de toplijsten staan. Wij speurden het internet af voor unieke varianten op de populairste namen, Noah wordt Yanoah Noah is een van de meest populaire unisex babynamen in Nederland.

 1. Door slechts twee letters aan de naam toe te voegen, maak je een toffe naamvariant.
 2. Je bent niet de enige die dit heeft ontdekt, maar gelukkig gingen maar weinig ouders je voor.
 3. In Nederlands wonen 8 meisjes en 24 jongens met deze naam.
 4. Emma wordt Maeve De klinkers van Emma komen overeen met de klinkers in de naam Maeve,

Maar de echte link tussen deze twee namen is de betekenis. Het razendpopulaire Emma betekent ‘groots’. De betekenis van Maeve is ‘bron van grote vreugde. Dit past natuurlijk ook perfect bij de geboorte van een kindje. En wanneer je de toffe Netflixserie Sex Education hebt gekeken, kende je de naam Maeve natuurlijk al! Daan wordt Danio Wanneer je jullie zoontje Daan noemt is de kans op naamgenootjes vrij groot.

 1. Deze kans is echter nihil wanneer je kiest voor Danio.
 2. Danio is een Hebreeuwse naam.
 3. De betekenis van deze zeldzame jongensnaam is onbekend.
 4. De afgelopen 10 jaar kregen minder dan 20 jongetjes deze naam.
 5. Mila wordt Mida Door slechts 1 klinker te veranderen, toveren we een van de populairste meisjesnamen om tot een uniek alternatief.
You might be interested:  Hoeveel Kost Gas Per Kuub?

Mida is een van de meest zeldzame namen van Nederland. Er werd namelijk alleen in 2014 een meisje met de naam Mida geboren. Lucas wordt Ludo Als doorgewinterde GTST-fan is de naam Ludo voor jou misschien niet zo uniek. Maar wist je ook dat Ludo een afkorting is van Ludovicus ? Deze naam was vooral populair in de 90e eeuw.

Wat is een unieke naam?

Wat zijn unieke babynamen? – Unieke babynamen zijn namen die je niet zo vaak tegenkomt. Ieder jaar wordt er een lijst met populairste babynamen bekend gemaakt. Een unieke naam zal je hierin niet tegenkomen. Unieke meisjesnamen en jongensnamen zijn vaak bekende namen die net iets anders gespeld zijn.

Hoe vaak komt de naam Jente voor?

Jente Lief Stoer Klassiek Hip Exotisch Internationaal Jente is afgeleid van Johannes. is een Hebreeuwse naam die ‘God is genadig’ betekent. Johannes is bekend uit de Bijbel en was al vroeg een populaire naam, allereerst vanwege Johannes de Doper, maar ook door Johannes, de discipel van Jezus.

 1. Johannes was eerst vooral in de oosterse kerk populair, maar met de kruistochten kwam deze naam mee naar het westen, waar hij in veel landen al snel de meest voorkomende naam werd.
 2. Jente is afgeleid van Johannes.
 3. Nog steeds is Johannes een bijzonder veel gebruikte naam.
 4. Er zijn meer dan 984.000 mannen die Johannes heten.

Daarnaast zijn er ook nog eens 7.000 vrouwen die deze naam dragen. Daarmee is Johannes verreweg de populairste naam met een J. Er zijn jaren geweest (vooral rond 1950) waarin 25.000 kinderen Johannes genoemd werden. Tegenwoordig ligt dat aantal toch iets lager, maar nog steeds krijgen jaarlijks meer dan 3.000 kinderen deze naam.

Er zijn heel veel varianten op de naam Johannes. De meest geliefde ervan is,889.000 vrouwen en bijna 10.000 mannen dragen deze naam. Ook wordt bijzonder veel gebruikt, 458.000 mannen heten zo. is een naam die door ruim 131.000 mannen gedragen wordt. Deze naam komt ook wel voor als, maar aanmerkelijk minder vaak: zo’n 6.000 mannen heten zo.

Johannes wordt ook wel geschreven als, Deze variant komt 38.000 keer voor. is de naam van ruim 25.500 vrouwen. Geschreven als komt hij ongeveer 6.000 keer voor. De verkorte vorm wordt voor zowel meisjes als jongens gebruikt.5.500 vrouwen en 2.000 mannen heten zo.

 1. De verkorte vorm wordt met name gebruikt als meisjesnaam.36.500 vrouwen dragen deze naam, 29.000 vrouwen heten,
 2. Komt 36.000 keer voor.
 3. Rond 1970 werden veel jongens genoemd.
 4. In totaal wordt deze naam door 25.000 mannen gedragen.
 5. De verkleinvorm komt zo’n 8.000 keer voor.
 6. Is met 1.000 naamdragers veel minder gebruikelijk.

Een andere Engelse variant op Johannes is, de Ierse vorm van John. Ook de spellingsvarianten en komen in Nederland voor. Deze vormen komen tussen de 300 en 2.000 keer voor. Niet alleen de Engelse, ook de Franse variant is geliefd. Bijna 13.000 mannen en 1.500 vrouwen heten,

 • Komt 12.000 keer voor, 10.000 keer.4.000 vrouwen heten,
 • Andere varianten zijn,, en,
 • Een tamelijk veel gebruikte combinatienaam is, deze komt zo’n 1.500 keer voor.
 • Paul betekent ‘klein, gering’.
 • Is een heel gebruikelijke variant, 18.500 vrouwen heten zo.
 • In de vorm komt deze naam 5.000 keer voor.
 • De naam wordt door 14.000 vrouwen gedragen.

komt bijna 11.500 keer voor, en elk 10.500 keer. wordt iets minder vaak gebruikt, namelijk zo’n 9.500 keer.9.000 vrouwen heten, Hoewel vaak wordt beschouwd als een variant van Johannes, kan deze naam ook van of afstammen. Jenny komt 6.820 keer voor. Deze naam wordt soms ook geschreven als,

Eveneens ongeveer 7.500 vrouwen heten, komt bijna 6.500 keer voor. De naam, die zo’n 6.000 keer voorkomt, kan behalve van Johannes ook van afstammen. Deze naam betekent ‘afkomstig uit Adria’. Deze plaats wordt in verband gebracht met het Latijnse woord ‘ater’, dat ‘dofzwart, donker’ betekent. is een variant die pas sinds korte tijd wordt gebruikt, deze naam komt ongeveer 1.600 keer voor.

De spellingsvorm is ongeveer 2.500 keer gebruikt. De variant wordt zo’n 7.500 keer gebruikt, ongeveer 7.000 keer. Andere varianten zijn en, en, De naam Jente komt zowel bij jongens als meisjes voor, in totaal ongeveer 2.200 keer. Deze namen komen allemaal minder dan 5.000 keer voor, net als de Deense variant, de Nederlandse variant, het Russische, en, het Schotse en het Spaanse en,

Ook komen de varianten of,, en, en, en voor. Als jongensnaam is wel bekend. Een van de meest voorkomende combinaties met Jan is, of is een samentrekking uit Johannes en een naam die op ‘lien’ of ‘lina’ eindigt. Jente is afgeleid van Johannes. De reformator Johannes Calvijn (1509-1564) was een Frans-Zwitserse theoloog.

Na zijn studie in Parijs, eerst theologie, later rechten en letteren, ging Calvijn over naar de Reformatie. Heel belangrijk werd Calvijns Institutie, waarin hij zijn zienswijze op het geheel van het christelijk geloof beschreef. Johannes Calvijn werd predikant in Genève, waar hij probeerde de kerk te hervormen. In samenwerking met : Jente

Waar komt mijn naam van?

De herkomst van een achternaam – Tegenwoordig kunnen we goed traceren waar onze achternaam vandaan komt. Op de Nederlandse Familienamenbank vind je de herkomst van een achternaam en ook waar die in Nederland het meeste voorkomt. Op Geneanet kan je je achternaam traceren in heel Europa.

 1. Hou bij Geneanet wel in gedachten dat de verspreiding van een naam uit de database komt van de stambomen in dat systeem.
 2. Als een achternaam niet in een regio voorkomt, wil dat niet zeggen dat daar nooit mensen met die naam hebben gewoond.
 3. Deze informatie is vooral interessant voor afstammelingen van voorouders die zijn geëmigreerd,
You might be interested:  Hoeveel Stroom Verbruikt Een Gemiddeld Gezin?

Je kunt ook de naam ook Googelen met een combinatie van stad of regio. Wellicht krijg je onverwachte resultaten. Een stamboomrapport kan de veranderingen van een naam laten zien gedurende de eeuwen (b.v. bij de familie van Eunen – van Unen ). Onderzoek naar de herkomst van je achternaam kan een goede reden zijn waarom iemand stamboomonderzoek gaat doen.

Wat is het meest gebruikte naam ter wereld?

Wereldwijd – Wereldwijd is de meest voorkomende naam Mohammed, al rekent men dan wel alle variaties ook mee, zoals Mohammad, Mohammed, Mohamed, Muhammed,Mahommed, Mehmed, Mehmet, Mahomet etc. Meer dan 15 miljoen mensen heten zo. Wil je weten hoe populair jouw naam is?

Wat zijn typische Nederlandse namen?

Vondsten – De vernoemingsnamen zijn een combinatie van klassieke Nederlandse en Friese voornamen en die in gelatiniseerde vorm. Dat laatste is opmerkelijk, in andere landen worden de mannelijke latijnse vorm op -us niet gebruikt (althans, door gebruikers van Behindthename niet genoemd).

Zo is Paul internationaal maar Paulus Nederlands (ook al wordt die dagelijks Paul genoemd). De klassieke Nederlandse mannennamen zijn Cornelis, Willem, Pieter, Gerrit, Dirk, Arie, Klaas,. waarbij Jan ( Johannes ) ontbreekt, want die komt elders veel voor. Bij de vrouwen bepaalt het suffix -je het Nederlandse karakter.

En uiteraard komen ook regionale voornamen in aanmerking zoals de Friese namen Anne, Marten, Douwe, Antje, Janke, of de oostelijke namen Harm, Geert, Berend, Roelof en vrouwennamen op -dina. De typisch Nederlandse modenamen die dominant waren tussen 1970 en 2000 missen de kenmerken van de traditionele vernoemingsnamen, vooral vrouwennamen op -ke vallen dan op, die vervangen de vrouwelijke -tje en -a uitgangen.

 1. Dat Gabriëlle en Mariëlle als typisch Nederlands komen bovendrijven ligt aan ons gebruik van het trema, dat gebeurt in het Frans niet, daar zijn het Gabrielle en Marielle,
 2. Zo is er meer in de spelling: Marjon is Nederlands, Marion Engels/Frans; Joeri Nederlands, Youri Frans.
 3. Moniek en Manouk ( Manon + Anouk ) zijn Nederlandse vondsten/spellingen.

De inmiddels landelijk populaire Friese namen halen de top-50 zoals: Jelle, Sjoers, Jochem, Gerben, Jelmer, Jorrit, Hessel; Sanne, Femke, Nienke, Nynke, Ook Carlijn en Carolien zijn typisch Nederlands. Maar in perspectief noemt Behindthename : Charlize (Afrikaans); Carolina (oud Duits); Carla (Catelaans); Karla, Karolina (Kroatisch); Karla, Karolína, Kája (Tsjechisch); Caroline, Karla, Karoline, Ina, Karolina, Lina, Line (Deens); Carla, Carlene, Carlyn, Carolina, Caroline, Charla, Charlee, Charleigh, Caleigh, Cali, Calleigh, Callie, Cari, Carol, Carolyn, Carrie, Carrol, Carry, Caryl, Ina, Kali, Kallie, Karolyn, Karrie, Lina (Engels); Karoliina, Liina (Ests); Karoliina, Iina, Liina (Fins); Carole, Caroline, Charlène, Charline, Charlotte, Lina, Line, Lyna (Frans); Carla, Carola, Carolin, Caroline, Karla, Karola, Karolina, Karoline, Ina, Lina (Duits); Karola, Karolina, Lili (Hongaars); Carla, Carola, Carolina, Lina (Italiaans); Karolina, Lina (Lets); Karolina (Macedonisch); Caroline, Karla, Karoline, Ina, Karolina, Lina, Line (Noors); Karola, Karolina (Pools); Carla, Carolina, Lina (Portugees); Karolína (Slovaaks); Karoline, Ina, Inia, Lina (Sloveens); Carla, Carolina, Lina (Zweeds); Carola, Carolina, Caroline, Karla, Karolina, Ina, Lina (Zweeds).

Hoe vaak komt mijn naam voor jeugdjournaal?

Dit zijn de populairste kindernamen

 • 2:21
 • Dit zijn de populairste kindernamen

dinsdag 19 januari 2016, 07:29 Liam en Emma zijn de populairste kindernamen van het afgelopen jaar. Dat betekent dat er twee nieuwe namen op de eerste plek staan. In 2014 waren Sophie en Daan het populairst.4 x Welmoed en 230 x Joris 720 kinderen kregen in 2015 de naam Liam en 793 meisjes werden Emma genoemd.

 1. Van onze presentatoren heeft Joris de populairste naam (230 keer) en Lysette de bijzonderste (0 keer).
 2. Nick komt 191 keer voor, Tamara 20 keer, Robbie 8 keer (onder wie één meisje), Siham 6 keer en 4 meisjes werden in 2015 Welmoed genoemd.
 3. Wil je weten hoe vaak jouw naam voorkomt? Op kun je het allemaal opzoeken.

Top 10 meisjesnamen 1. Emma 2. Julia 3. Sophie 4. Anna 5. Mila 6. Eva 7. Tess 8. Lotte 9. Sara 10. Zoë Top 10 jongensnamen 1. Liam2. Sem3. Lucas4. Luuk5. Noah6. Milan7. Daan8. Levi9. Finn10. Jesse Zijn er ook verboden namen? Welke voorletter is het populairst? En wat zijn de opmerkelijkste namen? We hebben ook drie vragen en antwoorden over namen:

 1. 1:06
 2. Drie vragen over namen

: Dit zijn de populairste kindernamen

Wat is de meest voorkomende naam in Nederland?

Julia en Noah nu de populairste kindernamen ANP NOS Nieuws • donderdag 6 januari 2022, 07:42 Julia en Noah waren afgelopen jaar de meest gegeven kindernamen. In 2021 werden 753 meisjes Julia genoemd en kregen 945 jongens de naam Noah. Dat is te zien in het jaarlijkse overzicht van de, Tot en met vorig jaar november werden er in Nederland 177.473 baby’s geboren: 90.943 jongens en 86.530 meisjes.

Over het algemeen is er elk jaar zo’n verschil: rond de 51,2 procent jongens en 48,8 procent meisjes. Zo ook in 2020 en bijvoorbeeld 2010, is terug te zien, Een jaar eerder was Noah ook al de meest gegeven naam voor jongens. Voor meisjes was dat toen nog Emma, maar die zakte afgelopen jaar met 648 keer naar de derde plek.

Op de tweede plek staat Mila (696 keer). De top-10 populairste meisjesnamen van 2021:

JuliaMilaEmmaNoraOliviaSophieTessMilouZoëYara

Voor jongens staat Lucas (734 keer) op nummer twee. De derde plaats is voor Sem. Die naam werd aan 653 jongetjes gegeven. De top-10 populairste jongensnamen van 2021:

NoahLucasSemDaanLeviLiamJamesFinnLucaMilan

De populariteit van voornamen in Nederland staat niet op zichzelf, zegt naamkundige Gerrit Bloothooft van de Universiteit Utrecht tegen het ANP. Hij ziet een internationale trend. “De nummer één bij de jongens is een internationale topnaam, net zoals Lucas, Liam, James en Finn”, zegt Bloothooft.

“Bij de meisjes maken Emma, Julia en Sophie al tien jaar de dienst uit. Ook dit zijn internationaal populaire namen, net zoals Mila en de nu snel opkomende Olivia. Vooral Amerika lijkt daarbij het voorbeeld te geven.” Verder vindt hij het opvallend dat “oudtestamentische” en korte namen steeds populairder worden, zoals Sem, Levi, Saar en Sarah.

Volgens Bloothooft zal er niet snel een compleet andere namenlijst komen. “Veranderingen in populariteit gaan langzaam maar gestaag. Pas na zo’n 25 jaar, een generatie, zien we weer een nieuwe toplijst.” Deel artikel: : Julia en Noah nu de populairste kindernamen

You might be interested:  Hoeveel Gram Gehakt Per Persoon?

Wat is je eerste naam?

Veelgestelde vragen Boeking & Betaling Nieuwe boeking Boeken Hoe vul ik mijn persoonsgegevens in tijdens boeking?

Hoe vul ik mijn persoonsgegevens in tijdens boeking? Het is belangrijk dat je gegevens in de boeking exact overeenkomen met je identiteitsbewijs. Bij “Eerste voornaam” hoeft alleen de eerste voornaam ingevuld te worden, dus geen roepnaam of voorletter en heb je meerdere voornamen dan hoef je alleen de eerste in te vullen.

 • Bij “Achternaam” moet de achternaam/familienaam ingevuld worden.
 • Voor getrouwde vrouwen is dit bij Nederlandse identiteitshouders de meisjesnaam.
 • Reis je met een identiteitsbewijs van een andere nationaliteit, dan kan dit anders zijn.
 • Bevat je voor- en/of achternaam accenten, trema’s en/of andere leestekens dan mag je deze niet gebruiken.

Tip: Veel reizigers vullen de persoonsgegevens in zoals deze staan weergegeven op het gegevensblad in je paspoort of identiteitsbewijs. Maar eigenlijk is de strook onderin je paspoort of op de achterkant van je identiteitsbewijs leidend. Dit wordt ook wel de machine leesbare strook genoemd.

Wat is een stoere naam?

Dit zijn de populairste korte en stoere babynamen van dit moment Korte stoere babynamen zijn op dit moment erg populair, zowel voor jongens als voor meisjes. Kan je nog wat inspiratie gebruiken? Dit vinden andere ouders korte stoere babynamen. Korte stoere babynamen hebben een aantal overeenkomsten. De babynamen:

Hebben drie tot vier letters;Bestaan uit één tot twee lettergrepen;Zijn bij meisjes vaak afkortingen. Bijvoorbeeld ‘Juul’, afgekort van Julia;Zijn bij jongens vaak internationaal, voornamelijk uit het Engels, zoals Jack en Dean.

Hoeveel mensen wijzigen hun naam?

Recordaantal naamsveranderingen en geslachtswijzigingen in 2022 Nooit eerder lieten zoveel mensen hun voor- of familienaam aanpassen als in 2022. Ook het aantal wijzigingen van de genderregistratie blijft stijgen, zo meldt De Zondag. Het voorbije jaar besloten heel wat mensen om hun naam te laten veranderen. Zowel op het vlak van voor- als familienaam was 2022 een absoluut recordjaar.

 • In totaal 5.104 landgenoten klopten aan bij hun gemeente of stad om hun voornaam te wijzigen, 1.120 mensen kozen een nieuwe achternaam.
 • De records zijn geen toeval.
 • Sinds 2018 zijn de procedures om de naam te laten veranderen heel wat versoepeld.
 • Jaar na jaar maken steeds meer mensen daar gebruik van.
 • Wie zijn voornaam wil laten veranderen, kan hiervoor terecht bij de burgerlijke stand in de gemeente of stad waar je ook gedomicilieerd bent.

De hele procedure duurt normaal maximaal drie maanden. Om de familienaam te wijzigen, zijn de voorwaarden strenger. De aanvraag moet goed gemotiveerd zijn. Die procedure neemt gemiddeld 6 à 12 maanden in beslag. Ook voor het aantal wijzigingen van de genderregistratie in de burgerlijke stand was 2022 een recordjaar. : Recordaantal naamsveranderingen en geslachtswijzigingen in 2022

Hoe bijzonder is mijn achternaam?

Op de website Forebears kun je zo’n beetje alle denkbare informatie vinden over je achternaam. Van de betekenis tot in welk land je achternaam het meest voorkomt en met hoeveel mensen je die naam deelt, tot alle verbasteringen van de naam. Je ontdekt het allemaal in een paar milliseconden.

Heeft je naam invloed op je leven?

Je naam oefent een grotere invloed uit op leven dan je denkt. Een video van Braincraft illustreert immers aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek dat de letters die in je naam voorkomen, voor een groot stuk bepalen waar je uiteindelijk woont en zelfs welk beroep je uitoefent.

VVA Zaterdag 4 april 2015 om 11:59 Een naam verzinnen voor je toekomstige zoon of dochter is geen sinecure. Maar uit recent onderzoek blijkt dat het belang van een geschikte naam zelfs groter is dan verwacht. De onderzoekers Polman, Pollmann and Poehlman van de Tilburg University ontdekten immers dat de letters uit je naam een grote invloed op je leven uitoefenen.

De onderzoekers noemen dit het ‘naamlettereffect’. De letters in je naam zorgen ervoor dat je sterker wordt aangetrokken tot steden, beroepen en zelfs andere personen met een naam die dezelfde letters bevatten. In de video wordt aangetoond dat in de Amerikaanse stad Saint Louis een hoog aantal personen de naam Louis dragen, in Virginia lopen dan weer heel wat Virginia’s rond,

Waar komt mijn familienaam voor?

De herkomst van een achternaam – Tegenwoordig kunnen we goed traceren waar onze achternaam vandaan komt. Op de Nederlandse Familienamenbank vind je de herkomst van een achternaam en ook waar die in Nederland het meeste voorkomt. Op Geneanet kan je je achternaam traceren in heel Europa.

Hou bij Geneanet wel in gedachten dat de verspreiding van een naam uit de database komt van de stambomen in dat systeem. Als een achternaam niet in een regio voorkomt, wil dat niet zeggen dat daar nooit mensen met die naam hebben gewoond. Deze informatie is vooral interessant voor afstammelingen van voorouders die zijn geëmigreerd,

Je kunt ook de naam ook Googelen met een combinatie van stad of regio. Wellicht krijg je onverwachte resultaten. Een stamboomrapport kan de veranderingen van een naam laten zien gedurende de eeuwen (b.v. bij de familie van Eunen – van Unen ). Onderzoek naar de herkomst van je achternaam kan een goede reden zijn waarom iemand stamboomonderzoek gaat doen.