Hoeveel Kost Een Nieuwe Badkamer?

Hoeveel Kost Een Nieuwe Badkamer
De prijs van een gemiddelde badkamer – Een gemiddelde badkamer kost tussen de € 5.000 – € 20.000 euro. Dit is een erg ruime bandbreedte. De prijs van een badkamer is namelijk van veel factoren afhankelijk:

Van welk merk of welke merken je sanitair aanschaft; hoe duurder het merk, hoe duurder de badkamer, logischerwijs. Hoe groot jouw badkamer is. Denk aan de oppervlakte die betegeld moet worden etcetera. De bewerkelijkheid van de nieuwe badkamer. Moeten er leidingen worden omgezet?

Wat kost een nieuwe badkamer inclusief plaatsen?

Betaalbare nieuwe badkamer – Voor een betaalbare, complete badkamer (inclusief montage) bent u minimaal €8.000 kwijt. Dit bedrag loopt op naarmate het aantal tegels hoger is en wanneer u liever duurdere apparatuur en accessoires kiest. De meeste mensen zullen bij het kiezen van een nieuwe badkamer uitkomen op een bedrag tussen de €3.000 en €8.000.

Hoe duur is een volledig nieuwe badkamer?

De gemiddelde kosten van een nieuwe badkamer ligt tussen de 10.000 en 13.000 euro. Afhankelijk van alle keuzes die je maakt, kunnen de kosten hoger of lager uitvallen. De gemiddelde kosten van een gerenoveerde badkamer ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro.

Wat kost badkamer verbouwen 2023?

Kosten badkamer renovatie – De badkamer renoveren kosten zijn erg sterk afhankelijk van heel wat factoren. De kleine badkamer verbouwen kosten liggen bijvoorbeeld veel lager dan de kosten voor het renoveren van een grotere badkamer en er zijn nog andere prijsbepalende factoren.

Wat kost een nieuwe badkamer inclusief montage 2023?

Wat kost een badkamer aanleggen? – De kosten voor het aanleggen van een nieuwe badkamer zijn grotendeels afhankelijk van de grootte van je badkamer. Een badkamer van 9 m² aanleggen kost gemiddeld tussen de € 5.000 en € 10.000. Ook je stijl- en materiaalkeuze zijn van invloed zijn op de totale kosten. Bekijk onderstaand overzicht voor de gemiddelde prijzen van diverse stijlen badkamers.

Type badkamer Gemiddelde prijs bij een gemiddelde badkameroppervlakte van 9 m2 (inclusief montage, materiaal en btw)
Basic badkamer € 5.000 – € 7.500
Gemiddelde badkamer € 7.500 – € 10.000
Luxe badkamer € 10.000 – € 15.000

Waarom is de badkamer zo duur?

Hoe de badkamer verbouwing schatten? – De beste manier om de kosten van een badkamer verbouwing te calculeren doe je zo. Stel eerst een beschikbare begroting vast. Onze voorbeeld: €8000 Ga hier van uit dat de nieuwe situatie van 8 m2 het volgende heeft: inloopdouche, douche kraan, wasmeubel, wastafel met 2 kranen, hangend wc en 15 m2 tegelwerk.

Douche kraan – € 200 Drain – € 150 Wasmeubel – € 145 Wastafel – € 150 2x kranen – € 100 Hangend wc – € 295 Tegels – € 375

Totaal sanitair incl. btw = €1415 Let op: €6585 – 21% btw= €5442 €5442 is het uiteindelijke bedrag waar het materiaal, arbeid en overige kosten inbegrepen zijn zonder btw. TIP: Houd rekening met eventuele onvoorziene kosten zoals: extra elektra aanleg, lichtpunten, tegel profielen, leidingen, en andere specifieke kosten.

Je kan deze elementen niet van tevoren berekenen zonder de hulp van een professional. In de meeste gevallen maakt materiaal 30% tot 55% uit het totale bedrag, 30% tot 40% arbeid en de rest is installatie en overhead kosten zoals parkeren en afvoerkosten. Dit is uiteraard zeer afhankelijk van de wensen van de klant.

Een badkamer verbouwen of renoveren is dus enorm kapitaalintensief. Je kan de badkamer ook een nieuw gezicht geven als je weinig geld hebt. Vaak kan je over de bestaande tegels (laten) tegelen. Laat voor de zekerheid eerst een vakman naar kijken. Om geld te besparen, kan je de stroomplaten, badkamer meubels en sanitair zelf verwijderen en monteren.

Wat kost een totale badkamer renovatie?

Wat is de gemiddelde kost van een badkamerrenovatie? De totale kostprijs van een badkamerrenovatie is afhankelijk van de installaties en materialen die gebruikt worden, de afwerkingsgraad en de oppervlakte van de badkamer. Voor een volledige badkamerrenovatie moet u rekenen tussen de € 12.000 en € 25.000.

Hoe lang duurt het plaatsen van een nieuwe badkamer?

Hoe lang duurt een badkamer renovatie? – Vaak is er sprake van een levertijd en/of montagetijd op badkamers. Als je zelf je oude badkamer wil verwijderen is het dus verstandig om eerst je badkamer te kopen en zeker te zijn van de leverdatum/montagedatum.

 • Niemand zit graag lang zonder badkamer.
 • Een goede voorbereiding is het halve werk, zo weet je exact hoe lang het proces van de badkamer verbouwen gaat duren en wat je allemaal te wachten komt te staan.
 • Hoe lang de verbouwing exact gaat duren is geen eenvoudige vraag.
 • Dit hangt af van de grootte en de werkzaamheden die gedaan moeten worden.

Wanneer je enkel een nieuwe waskom en wat sanitair plaatst, zal de badkamer relatief snel weer in gebruik genomen kunnen worden. Als je erover denkt om de gehele badkamer te verbouwen, zal dit waarschijnlijk veel meer tijd kosten. Gemiddeld duurt het proces van een badkamer verbouwen ongeveer 2 tot 3 weken.

Wat kost een nieuwe badkamer met inloopdouche?

Gemiddelde badkamer – Je hecht waarde aan de stijl en kwaliteit van je nieuwe badkamer. Echter ga je niet voor een duur design of luxe badkamermeubels, maar blijf je binnen een redelijk budget. Je wilt graag een toilet, inloopdouche, één of zelfs twee wastafels met bijhorende badkamermeubel en eventueel een ligbad laten plaatsen,

Wat is de levensduur van een badkamer?

9. Gemiddelde levensduur is 19,5 jaar – Gemiddeld gaat een badkamer 19,5 jaar mee. De meeste badkamers zijn tussen de 11 en 20 jaar oud. De oudere badkamers zijn vaak gedateerd of soms wel sterk verouderd. Bij de aanschaf van een nieuwe badkamer zijn advies, uitrusting, service en prijs belangrijk.

Hoeveel kost een aannemer voor badkamer?

Wat kost een badkamer installateur? – De kosten voor een badkamer verbouwen liggen gemiddeld rond de € 7.500. De prijs is afhankelijk van de badkamerspecialist waar je het project aan uitbesteedt, maar ook van de grootte van je badkamer en de hoeveelheid aan werkzaamheden. Hieronder volgt een overzicht met een indicatie van de kosten bij een gemiddelde badkamer van 9 m².

Type badkamer Gemiddelde prijs bij een gemiddelde badkameroppervlakte van 9 m2 (inclusief montage, materiaal en btw)
Basic badkamer € 5.000 – € 7.500
Gemiddelde badkamer € 7.500 – € 10.000
Luxe badkamer € 10.000 – € 15.000

Wat is het duurste van een badkamer?

20 juni 2017 Het is nog niet zo lang geleden dat de badkamer enkel een functionele ruimte was waar je snel binnen en buiten ging. Maar door de jaren heen is dit extreem veranderd en werd de badkamer de plek van ontspanning in het huis. Toegegeven, met deze verandering krijgt de badkamer ook een waardevollere prijs. Deze douche staat in Washington en heeft zoveel sproeiers dat het moeilijk is om een plek te missen. Een marmeren badkamer, een grote trend tegenwoordig. Maar gecombineerd met glas en spiegels al helemaal wauw! Ooit aan gedacht om een open haard in je badkamer te plaatsen? Deze mensen duidelijk wel! Heerlijk warm in de winter, beetje nutteloos in de zomer. Gwyneth Paltrow heeft er in ieder geval een stijlvolle badkamer met zwart en wit van gemaakt. Hieronder zie je de ‘slimste’ douche der douches. Hij gebruikt de zintuigen voelen, reuk en zicht. Hij kan van kleur veranderen en een aangenaam geurtje verspreiden. Iemand een badkamer met een fenomenaal uitzicht? Dat moet je naar Jade Mountain Resort in St. Lucia, Caraïben. Een bad nemen tussen exotische vissen? Dat kan in Dubai! De allerduurste badkamer ter wereld is deze! Het kost maar liefst 2,3 miljoen dollar om de badkamer te maken. Enig idee waarom? Kijk onderaan de foto! Deze badkamer is gemaakt van GOUD. ALLES IN HET GOUD! Dreams can come true!

Hoeveel kun je afdingen op een badkamer?

Hoeveel kun je afdingen op een badkamer? – Er is geen wettelijke bedenktermijn bij de aankoop van een keuken of badkamer. Dat betekent dat de winkelier 30 procent annuleringskosten in rekening kan brengen als de klant de koop toch niet wil laten doorgaan.

Wat kost een loodgieter badkamer?

Bijkomende kosten – Je kunt nooit alles budgetteren. Gaandeweg de verbouwing zullen er bijna altijd problemen opduiken die moeten worden opgelost. Een leiding die niet loopt waar hij zou moeten lopen, een oud deurkozijn dat rot blijkt te zijn en moet worden vervangen, onderhoud aan je ventilatiesysteem – noem maar op.

Dat zijn zaken die je gewoon niet kunt voorspellen. Daarom adviseert het Nibud om 5% van het budget te reserveren voor onvoorziene kosten, Je zult waarschijnlijk ook nog geld willen uitgeven aan het aankleden van je badkamer. Nieuwe handdoeken, een toiletrolhouder, een kleedje, een krukje. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit uit te smeren over een langere periode waarin je af en toe iets nieuws koopt, want de totale kosten voor dit soort accessoires kunnen ook nog flink oplopen.

Daarnaast krijg je mogelijk te maken met een aantal kosten die gerelateerd zijn aan je badkamer renovatie. Daarbij kun je denken aan:

 • Voorrijkosten van verschillende vakmensen. Probeer dus altijd te kiezen voor vaklui die in jouw regio wonen, want dat scheelt aanmerkelijk.
 • Misschien wil je een nooddouche laten plaatsen, want een grondige badkamer renovatie duurt toch al snel 2-3 weken.
 • Mogelijk worden er bezorgkosten gerekend voor de levering van grote en/of zware artikelen, zoals een badkuip of tegels.
 • Het bijplaatsen van een groep in je meterkast als je bijvoorbeeld een Sunshower of een whirlpool wilt plaatsen.
 • Als je een regendouche of zelfs twee douches plaatst, kan het zijn dat je een CV-ketel met een hogere CW-klasse nodig hebt.
 • Versteviging van de vloerconstructie als deze niet berekend is op het gewicht van een bad vol water.
 • Het ophogen van de betonvloer als hierin niet genoeg ruimte is voor het wegwerken van de sifon van je douchegoot.

Heb ik recht op een nieuwe badkamer?

Moet de verhuurder mijn douche en toilet opknappen? Wettelijk kunt u van de verhuurder alleen verlangen dat gebreken worden verholpen, bijvoorbeeld als het voegwerk is weggesleten, de tegels gebarsten zijn of van de muur vallen of als de wc-pot door ouderdom en slijtage lekkage vertoont.

Kun je onderhandelen over badkamer?

Bij de meeste keuken- en badkamerwinkels kun je onderhandelen over de prijs. Onderhandelen is zelfs heel gebruikelijk, daar is in de prijs vaak al rekening mee gehouden. Realiseer je dat je niets te verliezen hebt.

Hoe vaak badkamer vervangen?

Wat is de levensduur van een badkamer? – U heeft zich vast al eens afgevraagd: ‘Hoe lang gaat een badkamer mee?’. Laten we beginnen met het feit dat de meeste badkamers tussen de 11 en 20 jaar oud zijn. Het meeste sanitair gaat gemiddeld dus lang mee. Maar toch komen alle badkamers op een punt dat ze te verouderd of gedateerd zijn.

 • De gemiddelde levensduur van een badkamer is 20 jaar: daarna is deze meestal aan renovatie of vervanging toe.
 • Toch willen we u graag op het hart drukken dat niet iedere badkamer hetzelfde is.
 • De kwaliteit van het sanitair en de hygiëne van uw badkamer kunnen bijvoorbeeld een grote rol spelen.
 • Als u hoogwaardig sanitair heeft geïnstalleerd, kunt u er vanuit gaan dat uw badkamer langer meegaat dan wanneer u goedkoper sanitair installeert.

Hetzelfde geldt voor de hygiëne van uw badkamer: als u wekelijks uw badkamer netjes onderhoudt met een grondige schoonmaakbeurt, zal uw sanitair langer meegaan.

Hoeveel tijd kost het om een badkamer te slopen?

Het slopen van de badkamer De badkamer slopen duurt ongeveer een halve tot een hele dag als u dit karwei laat uitvoeren door vakmensen. De kosten hiervan schommelen tussen de € 600,- en € 800,-. U kunt er ook voor kiezen om de badkamer zelf te slopen.

Hoe goedkoop je badkamer renoveren?

Om de badkamer goedkoop te renoveren, ga je beter voor keramiek of marmerlook. Misschien wel de beste manier om de kosten te minimaliseren, is door de badkamer zelf te renoveren. Natuurlijk is een beetje handigheid vereist, maar in principe kan iedereen een groot deel van de renovatieklussen zelf.

Wat kost een badkamer van 2 bij 3 meter?

Keuze 2: Grootte en ruimtelijke inrichting – De grootte van je badkamer heb je niet altijd voor het kiezen. Hoe groter je badkamer is, hoe meer geld het je gaat kosten om deze badkamer te renoveren. Bij een renovatie van de badkamer moet je rekening houden met gemiddeld € 750 per m 2 badkamer.

 • De inrichting ervan heb je wel zelf in de hand.
 • Hoe meer badkamermeubels en sanitair er in de badkamer wordt geplaatst, hoe hoger de prijs zal zijn.
 • Laat een specifieke badkamer offerte opmaken, zodat je goed inzicht hebt in de prijzen van alle onderdelen die je graag in je badkamer zou willen.
 • Ook bijvoorbeeld schuine wanden zorgen ervoor dat maatwerk nodig is om de badkamer te vernieuwen, met hogere kosten als gevolg.

Bij een badkamer renovatie heb je nog een aantal extra opties. Deze extra opties en de prijzen ervan zijn in onderstaand overzicht weergegeven.

Extra optie Gemiddelde prijs (incl. materiaal, montage en btw) Toelichting
Vloerverwarming € 755 tot 10 m2 als hoofdverwarming (zonder radiatoren).
Whirlpool of spabad € 2.700 – € 6.700 Een wellness badmeubel met bijvoorbeeld bubbels in plaats van een standaard ligbad.
Stoom/spa douchecabine € 1.600 – € 4.300 Stoomcabine met massagestralen, led verlichting en radio.

Wat kost een nieuwe badkamer van 6m2?

Gemiddelde kosten badkamer verbouwen – Naast een renovatie is het mogelijk om de gehele badkamer of een gedeelte van de badkamer te laten verbouwen. De kosten zullen afhankelijk zijn van je keuzes, maar inclusief montage moet je al snel rekenen op een euro of 475 per vierkante meter.

Stel dat je een badkamer van 6 vierkante meter hebt, dan kost dit je ongeveer €2.850,-. Maar het is tevens mogelijk om een hoop zaken te laten verbouwen in de badkamer, waardoor de gemiddelde bovengrens qua kosten ligt rond de €17.0000,-. Net als bij een renovatie is het zo dat jouw eigen keuzes uiteindelijk een grote invloed zullen hebben op de uiteindelijke kosten van een badkamerverbouwing.

Hoe meer je laat verbouwen, hoe hoger de kosten zullen worden. Daarnaast moet je beslissen of je voor de beste merken gaat of de merken die normaliter tot de B-merken worden gerekend. De beste merken zijn duurder maar tevens van de hoogste kwaliteit. Tot slot kun je er voor kiezen om zelf de badkamer te verbouwen of dit door een professional uit te laten voeren.

 • Dit eerste alternatief is alleen een optie voor ervaren doe-het-zelvers.
 • Hoewel het normaliter een goedkopere optie is, wordt toch over het algemeen afgeraden om de verbouwing van jouw badkamer zelf uit te voeren.
 • Welke kosten gaan er nog meer gepaard met de verbouwing van een badkamer? Doordat de badkamer een hoge mate van vocht waarborgt (water van het bad/de douche, condensatie), zijn er meer factoren om rekening mee te houden in vergelijking met een normale kamer.

Een goed voorbeeld hiervan is ventilatie. Andere potentiële kosten zijn de betegeling, het toilet, het bad, het leidingwerk, het storten van cement voor de vloeren, het plaatsen van radiatoren en nog veel meer. Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde btw-tarief wanneer je nieuw sanitair laat plaatsen.

Hoeveel kun je afdingen op een badkamer?

Er is geen wettelijke bedenktermijn bij de aankoop van een keuken of badkamer. Dat betekent dat de winkelier 30 procent annuleringskosten in rekening kan brengen als de klant de koop toch niet wil laten doorgaan.

Wat kost een badkamer installateur per uur?

Wat verdient een Badkamermonteur als zelfstandige? –

Het uurloon van een Badkamermonteur is ongeveer € 40 per uur ex BTW.