Hoeveel Kost Een Auto Wrappen?

Hoeveel Kost Een Auto Wrappen
Als uw budget voor carwrapping ongeveer € 550 is, kan dit meestal worden bereikt door het wrappen van deurklinken, spiegels en zelfs de bumpers en dorpels achterwege te laten. Voor deze prijs mag u echter niet de hoogste kwaliteitsniveaus verwachten. De wrapfolie wordt dan gewoon gesneden en rond de randen van de carrosserie gevouwen.

 • De auto ziet er op het eerste gezicht totaal anders uit, maar niet als u goed kijkt.
 • De duurzaamheid en houdbaarheid van de wrapfolie kunnen in dit prijssegment ook beperkt zijn.
 • Als u € 3500 tot € 4500 uitgeeft aan een carwrap zit u in de topklasse.
 • Hier mag u carwrapping van het hoogste niveau verwachten, met uitzonderlijke aandacht voor detail.

Als u op zoek bent naar iets wat ruwweg in het midden ligt, kunt u een zeer goede carwrap realiseren voor ongeveer € 1700. In de meeste gevallen liggen de kosten van carwrapping ergens tussen deze gemiddelde en de hoge bedragen. Vanaf € 1700, met mogelijke extra’s van € 250 tot € 350 afhankelijk van het type auto en de gebruikte carwrapfolie, eindigt u met een zeer goed gewrapte auto.

 1. Deze mogelijke kosten van een carwrap omvatten in het algemeen de materialen, het huren van een ruimte voor de oppervlaktevoorbereiding en de arbeidsuren.
 2. Er zou ook een strenge beoordeling en definitieve schoonmaak moeten plaatsvinden voordat u de gewrapte auto terugontvangt.
 3. Tip: Praat met uw 3M Select Partner voordat u een besluit neemt.

Zij kunnen u adviseren en u een nauwkeurige offerte sturen op basis van uw persoonlijke behoeften en het gewenste eindresultaat.

Hoe lang blijft een wrap op je auto?

Als je wrap op de juiste manier geplaatst en onderhouden is, zal die gegarandeerd 3 jaar of 50.000km meegaan, wat er ook eerst komt. Binnen die periode is er ook een garantie op verwijdering zonder schade. Terug naar Veelgestelde vragen

Waarom is wrappen zo duur?

Prijzen Carwrapping De vraag die mensen vaak hebben is wat kost nou het laten wrappen van een auto? Carwrapping is specialistisch werk en de folie die er voor gebruikt wordt is vaak erg duur. De prijs voor deze carwrapfolie gaat per strekkende meter, waardoor een grote auto uiteraard duurder is dan een kleine auto.

Hiernaast vindt u wat globale prijzen voor autowrapping. Dit verschilt per type auto en de oppervlakte die gewrapt moet worden. Ga uit van minimaal 2 dagen voor de kleinere auto’s tot 4 dagen voor de grote auto’s en bestel/bedrijfsauto’s Wij kijken naar het aantal meters dat wij moeten gebruiken aan folie per auto.

Daarnaast worden onze man uren berekend aan de hand van de moeilijkheidsgraad van de auto. Dat kan zeker! Voor speciale aanvragen adviseren wij om bij ons langs te komen op kantoor of uw wensen door te sturen naar [email protected]. Het chrome wrappen van een auto vereist een zeer specialistische en tijdrovende aanpak.

Niet alleen de folie is flink duurder in verband met de hoge productiekosten, maar ook de man uren die er in gaan zitten om uw auto netjes af te leveren zijn flink hoger dan bij een simpele kleur. Dat kan zeker! Afhankelijk van waar uw auto moet worden opgehaald, kunnen wij een ophaal/breng service in gang zetten! Laat hier een bericht voor ons achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen via onderstaande gegevens. : Prijzen Carwrapping

Wat kost een BMW x5 wrappen?

Complete carwrap –

Segment A kleine 3-deurs auto zoals: VW Up, Fiat 500, etc. Vanaf: €1.750,-
Segment B hatchback auto zoals: VW Golf, Audi a3, etc. Vanaf: €2.150,-
Segment C sedan auto zoals: Audi a4, BMW 3-serie, etc. Vanaf: €2.450,-
Segment D station auto zoals: Audi a4, BMW 3-serie, etc. Vanaf: €2.550,-
Segment E suv auto zoals: Audi q5, BMW x5, etc. Vanaf: €2.750,-
Segment F sport auto zoals: Audi r8, Ferarri, Lamborgini, etc. Vanaf: €2.950,-

Kan je elke auto wrappen?

Kan elke auto gewrapt worden? – Hoe nieuwer de auto en de lak is hoe beter. Bij oudere auto’s is de lak toch vaak verweerd waardoor de folie op sommige punten minder goed hecht of dat zelfs de lak meekomt als je later de wrap zou verwijderen. Dit komt ook al door het wassen van de auto in de wasstraat; dit is slecht voor de lak en tast kunststof delen zoals ABS en rubbers aan waardoor deze moeilijk te demonteren worden, wat nodig is voor het wrappen.

Kun je met Gewrapte auto door wasstraat?

GEWRAPTE AUTO DOOR DE WASSTRAAT OF ZELF WASSEN – Wil je de gewrapte auto graag wassen? Houd er dan rekening mee dat de wrap eerst goed moet uitharden. Dit duurt 4 tot 5 dagen. Het beste is daarom om de gewrapte auto pas na een week te wassen. In principe kan de gewrapte auto door de wasstraat, maar houd daarbij rekening met het wasprogramma. Kies een programma dat geen harde borstels gebruikt, om krassen te voorkomen, en voeg een wax aan het programma toe om de wrap extra te beschermen. Let wel op welke wax je kiest, als je bijvoorbeeld een matte carwrap hebt dan wil je geen glanzende wax op je auto.

Wat is beter dippen of wrappen?

Wrappen of dippen? – Het verschil in prijs tussen dippen en wrappen is dus erg groot. Zo’n duizend euro als je het laat doen. Toch kan de levensduur dicht bij elkaar liggen. Volgens JD Customs blijft een wrap 3 tot 5 jaar goed, “als er goed voor wordt soms zelfs veel langer”.

 • De verkoper van Fulldip geeft aan dat een goede laag dip – inclusief een Topcoat – zelfs 10 tot 12 jaar kan blijven zitten op een auto die binnen staat en weinig rijdt (oldtimer).
 • Dipmerken geven aan dat als het goed opgebracht is, je aan een levensduur van 3 tot 4 jaar moet denken.
 • Desondanks staan er veel reviews op internet waarbij dip niet lang meegaat.

Zon, regen, aantal kilometers en kwaliteit en laagdikte zijn erg van belang voor de levensduur. Daarnaast is het afwerkingsniveau van – zelf aangebrachte dip – vaak minder. Oudere wraps blijven vaak beter van, Bij een dip kunnen door de jaren heen, of bij slecht opbrengen kleurverschillen ontstaan.

Hoe lang duurt wrappen?

Gemiddeld genomen duurt het wrappen van een auto een dag en duurt een doe-het-zelf motor set aanbrengen een aantal uren. Maar dit is afhankelijk van de complexiteit, de mate van voorbereiding, afwerking,, Als je ‘s morgens de auto brengt en ‘s avonds weer ophaalt zou het klaar moeten zijn. Echter, we raden aan om dit in samenspraak met de car wrapper te bekijken. Ook hier speelt de mate van voorbereiding en afwerking een rol, en is het vaak beter om je wagen iets langer te missen om een optimal resultaat te bekomen.

Kan je zelf wrappen?

Is zelf wrapfolie gebruiken makkelijk? Ja! Iedereen kan wrapfolie gebruiken. Het wrappen van de keuken is een makkelijke manier om je oude keuken een nieuwe look te geven.

Kun je alles wrappen?

Wrap folie is voor heel veel doeleinden geschikt, maar zal niet op elke ondergrond even goed hechten.

Het oppervlakte moet over een aantal eigenschappen beschikken: volledig vuil en vet vrij, glad, hard en niet poreus!

Op gespoten of geverfde ondergronden zal wrap folie heel goed hechten.

Als keukenkastjes, deuren, koelkasten, of andere interieurelementen een vlakke, structuurloze ondergrond hebben zijn ze geschikt om te wrappen. Maar zoals hierboven omschreven dienen deze helemaal vetvrij te zijn.

Wanden of muren zijn geschikt zolang deze schoon zijn en geen structuur hebben! Oneffenheden zie je door de folie heen. Bij te grote oneffenheden zal de folie op die plaatsen niet goed hechten.

Ook MDF- en gipsplaten kan je een wrap geven! Aan te raden is om met schuurpapier (met een zeer fijne korrel) wel de kleine oneffenheden van de muur te schuren. Oneffenheden zie je door de folie heen.

Zorg altijd dat je de wrap folie na het aanbrengen met warmte föhnt (ook langs de randen) zodat de lijm beter hecht op de wand.

Hout kan je wrappen maar dien je wel voor te behandelen met primer. Verwijder poreuze delen en vul gaten / kieren op met houtprimer. Schuur de ondergrond en maak deze weer vetvrij. Dan kan ook over dit hout een wrap!

Onbehandeld oud hout (dat poreus is) is echter niet geschikt voor wrap folie.

Is wrappen waterdicht?

Productbeschrijving – Deze milieuvriendelijke en niet giftige auto wrapping folie is weersbestendig en waterproof. Door deze folie kun je auto’s, motors, laptops en andere apparaten beschermen tegen schade. Het beschermt de onderliggende verf tegen krassen en dergelijke.

De folie plakt goed op alle gladde oppervlakken en kan makkelijk weer verwijderd worden zonder resten achter te laten. De luchtkanaaltjes aan de plakzijde zorgen ervoor dat je geen luchtbubbels krijgt tijdens bevestiging. De folie is gemaakt van hoge kwaliteit PVC en is makkelijk schoon te maken. De folie wordt meer elastisch en uitrekbaar als je deze voorzichtig verwarmt, bijvoorbeeld door een föhn te gebruiken.

• Kleur: zwart • Materiaal: milieuvriendelijk PVC, waterproof • Breedte: 152 cm • Lengte: 200 cm • Dikte: 0,14 mm • Zelfklevend • Luchtkanaaltjes zorgen voor luchtvrije bevestiging

Wat kost een golf 7 wrappen?

Als uw budget voor carwrapping ongeveer € 550 is, kan dit meestal worden bereikt door het wrappen van deurklinken, spiegels en zelfs de bumpers en dorpels achterwege te laten. Voor deze prijs mag u echter niet de hoogste kwaliteitsniveaus verwachten. De wrapfolie wordt dan gewoon gesneden en rond de randen van de carrosserie gevouwen.

De auto ziet er op het eerste gezicht totaal anders uit, maar niet als u goed kijkt. De duurzaamheid en houdbaarheid van de wrapfolie kunnen in dit prijssegment ook beperkt zijn. Als u € 3500 tot € 4500 uitgeeft aan een carwrap zit u in de topklasse. Hier mag u carwrapping van het hoogste niveau verwachten, met uitzonderlijke aandacht voor detail.

Als u op zoek bent naar iets wat ruwweg in het midden ligt, kunt u een zeer goede carwrap realiseren voor ongeveer € 1700. In de meeste gevallen liggen de kosten van carwrapping ergens tussen deze gemiddelde en de hoge bedragen. Vanaf € 1700, met mogelijke extra’s van € 250 tot € 350 afhankelijk van het type auto en de gebruikte carwrapfolie, eindigt u met een zeer goed gewrapte auto.

 1. Deze mogelijke kosten van een carwrap omvatten in het algemeen de materialen, het huren van een ruimte voor de oppervlaktevoorbereiding en de arbeidsuren.
 2. Er zou ook een strenge beoordeling en definitieve schoonmaak moeten plaatsvinden voordat u de gewrapte auto terugontvangt.
 3. Tip: Praat met uw 3M Select Partner voordat u een besluit neemt.

Zij kunnen u adviseren en u een nauwkeurige offerte sturen op basis van uw persoonlijke behoeften en het gewenste eindresultaat.

Wat kost een Audi a4 wrappen?

Onderwerp: A4 wrappen.waar en wat kost het?

 1. 13-07-16, 22:25 Ik zit er aan te denken mijn auto te wrappen. Nu heb ik er wat vragen over. – Waar kan ik dit het beste laten doen voor een schappelijke prijs? – Wat is ± een schappelijke prijs? – Hoelang blijft zoiets zitten? – Wat is jullie ervaring ermee? 2008 R8 V8 – 2010 RS5 V8 – 2018 SQ5 ABT Originele VCDS omgeving Nijmegen
 2. 14-07-16, 14:05 Geen wrappers onder Audi liefhebbers? Kan het me niet voorstellen 2008 R8 V8 – 2010 RS5 V8 – 2018 SQ5 ABT Originele VCDS omgeving Nijmegen
 3. 14-07-16, 14:37 Ik ga er binnenkort eens aan beginnen om het zelf te doen. Laten doen kan je rekenen op 1500+ euro voor een mid-size stationwagon. Materiaalkosten zijn 300-600 euro, afhankelijk van je folie/merk/kleur, arbeid is met 2 ervaren monteurs zeker 8 uur (dus 16 uur). Met 50 euro per uur zit je dus aan 800 euro montagekosten en 500 euro materiaal, dan zit je zomaar aan 1300 piek. Wil je het echt netjes (demontage van onderdelen, professionals), dan kan je denk ik beter nog een dag extra rekenen voor alles, dus kom je op 1800-2300 euro. Nog altijd goedkoper dan (goed) laten spuiten, maar zeker niet gratis of goedkoop. Uitdeuken moet je ook door professionals laten doen. Er zijn vaak van die “gratis uitdeuken zonder spuiten” dagen waarbij je twee of drie putjes gratis mag weghalen, effe opzoeken. Hobby: Hyundai Coupe GK FL met WIP 1.8T 20V AGU (A3) swap Lease: Peugeot E-208 GT Pack | Rouge Elixir | Full Option
 4. 14-07-16, 14:54 Thanks! Je hebt gelijk over de bump. Had even niet door dat ik het laat op de avond gepost had. Mijn excuses voor degene die zich er aan irriteren Probleem met mijn auto is dat het ooit een schadebak is geweest en ze de auto hebben gefikst met exterieur onderdelen die niet van aluminium zijn. Dus die delen beginnen nu te roesten. Dus ik zat er aan te denken om deze onderdelen (voorschermen en motorkap) van een donorauto af te halen in welke kleur dan ook en dan de auto te wrappen ipv te spuiten. Aangezien ik twee jaar terug er een nieuwe motor in heb gehangen, multitronic heb gereviseerd en de computer daarboven op ook heb laten maken (totaal 10k) moet ik er wel even mee doorrijden. Maar tot hoever ga je met het uitgeven van geld. Originele voorschermen kosten 250 euro ex btw ex spuiten per stuk. Dus toen dacht ik van laat ik hem maar helemaal overspuiten, maar dan zit je ook al snel op 3000-3500 euro. Dan kom je toch op een kostenplaatje van 4000+ euro uit. Terwijl als ik onderdelen van een donorauto pak en hem laat wrappen wellicht iets meer dan de helft kwijt ben. Het is allemaal zo dubbel haha. Dilemma’s dilemma’s.2008 R8 V8 – 2010 RS5 V8 – 2018 SQ5 ABT Originele VCDS omgeving Nijmegen
 5. 14-07-16, 15:46 Voorschermen zijn toch nooit van alu bij een A4? Bij elke 8E rotten ze aardig weg in elk geval, notoir probleem. En een motorkap roest altijd (steenslag). volgens mij is alleen de RS4 voorzien van een alu voorkant, de rest niet. Met wrappen komt het er wel op neer van hoe goed iemand is. Het lijkt heel makkelijk, maar het is echt lastig om mooi te krijgen. Ik ga binnenkort eens proberen een stukje van m’n Astra te wrappen, en als dat goed gaat doe ik de rest ook. Dan wil ik je ook wel eens helpen. Hobby: Hyundai Coupe GK FL met WIP 1.8T 20V AGU (A3) swap Lease: Peugeot E-208 GT Pack | Rouge Elixir | Full Option
 6. 14-07-16, 15:55 Mijn type heeft origineel alu voorschermen. Volgens mij is dat redelijk standaard sinds 2004 alst niet eerder is? 2008 R8 V8 – 2010 RS5 V8 – 2018 SQ5 ABT Originele VCDS omgeving Nijmegen
 7. 14-07-16, 15:59 Ik kan me vergissen, maar voor zover ik weet is dat niet zo. Constructed from fully galvanised steel in a monocoque (unitary/unibody) design, the B7 RS4 uses lightweight aluminium for its front wings (fenders) and bonnet (hood). Hobby: Hyundai Coupe GK FL met WIP 1.8T 20V AGU (A3) swap Lease: Peugeot E-208 GT Pack | Rouge Elixir | Full Option
 8. Ad

 9. 14-07-16, 16:01 laat ik het zo stellen.toen ik naar een schadebedrijf ging om over de roest te praten zeiden ze me dat ze dan geen originele audi schermen hadden gebruikt, want die roesten niet Misschien gebruik ik het woordje aluminium te snel, maar het schijnt dat de originele schermen niet roesten en de imitaties wel.2008 R8 V8 – 2010 RS5 V8 – 2018 SQ5 ABT Originele VCDS omgeving Nijmegen
 10. 14-07-16, 16:37 Oorspronkelijk geplaatst door TurboA4 laat ik het zo stellen.toen ik naar een schadebedrijf ging om over de roest te praten zeiden ze me dat ze dan geen originele audi schermen hadden gebruikt, want die roesten niet Misschien gebruik ik het woordje aluminium te snel, maar het schijnt dat de originele schermen niet roesten en de imitaties wel. Ik kan je vertellen dat dat in ieder geval onzin is! De OEM schermen roesten net zo goed. Vrijwel altijd bovenaan de ‘wheelarch’.
 11. 14-07-16, 17:15 Oorspronkelijk geplaatst door TurboA4 Geen wrappers onder Audi liefhebbers? Kan het me niet voorstellen Het is niet toegestaan om op dit forum reclame voor je bedrijf te maken. Je kunt natuurlijk altijd ‘car wrapping’ en je woonplaats googlen en wat offertes en referenties aanvragen. WARNING: Post may contain irony: discontinue use if experiencing mood swings, nausea or elevated blood pressure
 12. 14-07-16, 17:18 Oorspronkelijk geplaatst door tom Het is niet toegestaan om op dit forum reclame voor je bedrijf te maken Huh, doe ik dat dan? Ik vat hem even niet 2008 R8 V8 – 2010 RS5 V8 – 2018 SQ5 ABT Originele VCDS omgeving Nijmegen
 13. 14-07-16, 18:09 Zeg ik dat dan? Jij vraagt of er wrappers op het forum zijn, ik meld dat ze geen reclame mogen maken. Dat geeft wellicht aan waarom ze niet reageren. WARNING: Post may contain irony: discontinue use if experiencing mood swings, nausea or elevated blood pressure
 14. 14-07-16, 18:22 Mja doel ik eerder op degene die hun auto hebben gewrapped 2008 R8 V8 – 2010 RS5 V8 – 2018 SQ5 ABT Originele VCDS omgeving Nijmegen
 15. 14-07-16, 18:55 Oorspronkelijk geplaatst door TurboA4 laat ik het zo stellen.toen ik naar een schadebedrijf ging om over de roest te praten zeiden ze me dat ze dan geen originele audi schermen hadden gebruikt, want die roesten niet Misschien gebruik ik het woordje aluminium te snel, maar het schijnt dat de originele schermen niet roesten en de imitaties wel. Origineel Audi plaatwerk is verzinkt; er zit een zink coating op die roest voorkomt, tenzij er perforatie is geweest. After market panelen krijgen die zink behandeling vaak niet, en zijn dus veel gevoeliger voor oppervlakteroest. Een klein schrammetje in de toplaag (lak) is dan snel in staat om door te zetten naar echte roest. Helaas zijn de wielkasten bij Audi niet goed ontworpen; er blijft vuil en modder liggen in de opstaande rand (binnenzijde), waardoor ze langzaam maar zeker doorrotten. Toen ik mijn wielkasten ging omrollen brak er regelmatig een stukje verf af, en steevast zat er onder die verf al een bruin stuk metaal. Niet doorgerot, niet bobbelig, maar wel op de oppervlakte. Onder de lak dus. En 100% origineel plaatwerk. Hobby: Hyundai Coupe GK FL met WIP 1.8T 20V AGU (A3) swap Lease: Peugeot E-208 GT Pack | Rouge Elixir | Full Option
 16. 14-07-16, 19:27 Ik heb een R8 die gewrapt is in een zgn “alu-brush” wrap. Mat, met een lichte structuur.
  • Verstuurd met Tapatalk

  Kosten ca € 2.500,-. Bevalt prima, geen problemen mee. Zit er volgens mij nu 3 jaar op. Kleine tip (die ik ook kreeg): Let op dat de wrap evt vermeld staat in de verzekeringspolis. Anders kan het zijn dat een schade wel vergoed wordt, maar de wrap niet. Sommige verzekeraars zie het als accessoire. Laatst een schade gehad en toen ca 3 weken zonder wrap gereden. Hier zie je de originele kleur en wrap naast elkaar.2014 Audi A6 Avant 3.0 V6 TFSI quattro (JD – Stage 3) 😊 2010 Audi R8 4.2 V8 FSI

 17. 14-07-16, 20:20 Kleine deukjes kun je laten verwijderen door zgn. restylen. Een specialist daarvoor in je buurt is vast ook te vinden. WARNING: Post may contain irony: discontinue use if experiencing mood swings, nausea or elevated blood pressure
 18. 14-07-16, 22:37 Oorspronkelijk geplaatst door MoniqueB Verstuurd met Tapatalk Mooie auto! En bedankt voor je toelichting en tip. Weet ik waar ik naar moet kijken.2008 R8 V8 – 2010 RS5 V8 – 2018 SQ5 ABT Originele VCDS omgeving Nijmegen
 19. 14-07-16, 22:42 Oorspronkelijk geplaatst door TurboA4 Mooie auto! En bedankt voor je toelichting en tip. Weet ik waar ik naar moet kijken. Dank je! In welke regio woon je? Wellicht is het een idee om eens bij deze wrap persoon te informeren / kijken? Verstuurd met Tapatalk 2014 Audi A6 Avant 3.0 V6 TFSI quattro (JD – Stage 3) 😊 2010 Audi R8 4.2 V8 FSI
 20. 14-07-16, 22:51 Ik zit in de regio Arnhem-Nijmegen.2008 R8 V8 – 2010 RS5 V8 – 2018 SQ5 ABT Originele VCDS omgeving Nijmegen
 21. 14-07-16, 23:03 Oorspronkelijk geplaatst door TurboA4 Ik zit in de regio Arnhem-Nijmegen. Weer iemand uit een uithoek. 😝 Hebben jullie iets tegen Zuid West Nederland of zo? 😊 Verstuurd met Tapatalk 2014 Audi A6 Avant 3.0 V6 TFSI quattro (JD – Stage 3) 😊 2010 Audi R8 4.2 V8 FSI

: Onderwerp: A4 wrappen.waar en wat kost het?

Is auto wrappen moeilijk?

Het aanbrengen van folie is minder moeizaam dan lakken. Wel is het een complex werkje, dat met de nodige precisie moet worden uitgevoerd. Alleen door nauwkeurig te werken met op maat gesneden folie vindt een uiterlijke opwaardering van uw auto plaats.

Is Chrome wrap toegestaan?

Nergens in de wet staat dat het verboden is om een glimmende wrap aan te brengen, bijvoorbeeld chroom- of goudkleurig. Tijdens een APK zal er niets van gezegd worden. Het is wél verboden om andere weggebruikers te verblinden of te hinderen. Als je het zo bekijkt, is de wrap inderdaad illegaal.

Is wrap makkelijk te verwijderen?

Veel gestelde vragen over Car Wrapping – Staat uw vraag er niet toch niet bij? Neem dan gewoon even contact met ons op! Wat is de levensduur van de Carwrap? De levensduur van een carwrap folie ligt tussen de 4 en de 7 jaar. Wat meespeelt met betrekking tot de levensduur is het onderhoud van de wrap en of er veel kilometers worden gereden. Hoe onderhoud ik mijn gewrapte auto? U kunt bij ons speciale onderhoud middelen aanschaffen voor het onderhouden van uw carwrap. Kan ik met mijn gewrapte auto door de wasstraat? Ja en nee! De fabrikant raadt het streng af maar uit ervaring blijkt dat af en toe een wasstraat geen kwaad kan. Toch adviseren wij het niet te doen. De fabrikant kan de garanties laten vervallen door gebruik te maken van de wasstraat. Is de wrapfolie makkelijk en zonder risico te verwijderen bij Car Wrapping? De wrapfolie is binnen de levensduur van de folie vrij eenvoudig te verwijderen. Het verwijderen zal een professional gemiddeld 6 tot 8 uur kosten. Dit is niet in de prijs inbegrepen. Tegen betaling kunnen wij carwrap folie verwijderen. Bij het verwijderen van de carwrap is het mogelijk dat de blanke lak of zelf de lak beschadigd door onvolkomenheden in de lak. Wij zijn niet aansprakelijk voor deze schade wij kunnen immers niet zien of de lak ik goede conditie is. Is een wrap schadelijk voor mijn lak? Een carwrap folie is niet schadelijk voor de lak van uw auto. Het beschermt zelfs tegen verkleuring en lichte krassen. Kan ik ook mijn eigen design gebruiken voor Car Wrapping? Het is zeker mogelijk om uw eigen design te gebruiken. Samen met onze ontwerper kunt u uw design vertalen naar een carwrap. Moet ik RDW op de hoogte brengen als mijn auto is gewrapped? Het is verplicht om bij het RDW door te geven dat uw auto een andere kleur heeft gekregen. Dit kan gratis via de website van het RDW. Direct naar het RDW om een nieuwe kleur door te geven van uw auto. Naar het RDW >> Geven jullie garantie bij Car Wrapping? Wij geven 1 jaar garantie op de montage. Op de folie zelf geldt de standaard garantie van de folie fabrikant. De garantie van de fabrikant varieert per kleur, toepassing en onderhoud. Welke overheidsregels zijn er voor Window Titing? Volgens de wet is het bepaald dat de voorruit en de ruiten van de voorportieren minimaal 55% licht door moeten laten. De zijruiten van de achterportieren en de achterruit mogen een lagere doorlatendheid hebben. Op de website van Rijksoverheid is hier meer informatie over te vinden. Naar Rijksoverheid informatie autoramen blinderen >> Wat is de gemiddelde tijd bij Full Car Wrapping? Het kost gemiddeld 3 dagen om een full wrap te monteren. Na de montage is het vereist dat de auto nog 1 nacht binnen blijft staan om de lijmlaag zijn volledige sterkte te laten behalen. Wanneer de binnenkant van de deuren en dorpels mee worden gewrapt komen daar 2 dagen bij. Demonteren jullie ook onderdelen van de auto voor het wrappen? Ja, wij demonteren zo veel mogelijk om het beste resultaat te behalen. Denk hierbij aan handgrepen spiegels en bumpers. Wrappen jullie ook de binnenkant van de deuren en dorpels bij Full car Wrapping? Standaard wrappen wij tot om de eerste knik zodat er van buiten geen originele lakkleur meer zichtbaar is. Dit is wel mogelijk tegen een meerprijs.

Wat is de beste auto wrap folie?

Wat is het verschil tussen een Wrap Folie en Sticker Folie? Het belangrijkste verschil is zoals de namen al doen vermoeden het verschil tussen de aanbreng mogelijkheden. Een sticker folie is dan ook puur geschikt voor stickers terwijl een Wrap folie ook de mogelijkheid bied om gebruikt te worden om stickers uit te fabriceren.

Een sticker folie beschikt ten opzichte van een Wrap Folie “vaak” niet over een bubblefree plaklaag en laat zich niet vervormen. Kan ik met alle Wrap Folies alles beplakken ? Doorgaans kunt u met een wrap folie 95% van alle objecten beplakken, echter bestaat de kans dat u voor uw project net een andere / specifieke folie nodig heeft.

Een standaard mat of glans kleur wrap folie is ten opzichte van een hoogglans wrap of chroom wrap een stuk dunner en hierdoor meer geschikt voor dagelijks gebruik. Een dikkere folie vergt iets meer handigheid en tijd om aan te brengen, daarbij is een Hoogglans of Chroom folie minder/niet geschikt voor 3d en extreme vervorming, meer informatie hierover vind u hieronder bij; Hoe vervormbaar zijn de folie’s? Vragen over welke folie u nodig heeft ? of wilt u weten of de door u gewenste folie ook geschikt is voor uw project ? Wij adviseren u graag via onze persoonlijke klantenservice voordat u uw bestelling plaatst.

 • Welke folie is het meest geschikt voor het wrappen van mijn auto, motor of scooter ? Dat is een van de meest gestelde vragen welke wij krijgen.
 • Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten we eerst gaan kijken wat u wilt gaan wrappen.
 • De vorm en afmetingen van de te beplakken oppervlakte is de eerste cruciale stap tot het kiezen van een correcte folie.

Niet alle folies zijn even geschikt om op alle oppervlaktes aan te worden gebracht. Wij geven u dan ook graag een eerlijk advies alvorens u uw bestelling plaatst en/of onnodige onkosten gaat maken. Door de gewenste oppervlakte goed te bestuderen kan worden nagegaan welke folie benodigd is.

Wilt u een volledig voertuig wrappen of slechts een gedeelte hiervan ?Hoe sterk gevormd is de te beplakken oppervlakte(s)?Is er op het onderdeel zowel sprake van een vlakke als sterk gevormde/ronde oppervlak ?Beschikt de te beplakken oppervlakte(s) over diepe geulen?Beschikt de te beplakken oppervlakte(s) over grote hoogte verschillen ?Wilt u de wagen volledig in 1 kleur of structuur wrappen of in meerdere kleuren of structuren ? Indien uw voertuig of oppervlakte beschikt over diepe geulen, hoogte verschillen of sterk gevormde/ronde oppervlaktes dan dient u een folie te gebruiken welke geschikt is voor toepassingen in diepe geulen en contouren en welke bovendien beschikt over een excellente 3D vervormbaarheid. U zal dan uitkomen op een folie uit de 3M 2080 series en Avery Supreme Wrapping Films, Beschikt uw voertuig of oppervlakte wel over geulen maar zijn deze niet zo diep of zijn deze minder extreem? En beschikt deze ook over normale rondingen en sterke contouren. Dan kunt u kiezen voor een folie uit zowel de 3M 1080 series, 3M 1380 series, Avery Supreme Wrapping Films, en de Oracal 970 – 975 series, Wilt u echter een voertuig of oppervlakte wrappen welke over simpele vormen en contouren beschikt of zo goed als glad is ? Dan kunt u naast de bovenstaande folies ook kiezen voor een goedkopere folie welke niet beschikt over 3D en extreme vervormbaarheid zoals een folie uit de Ultimate Wrap series.

Wilt u uw voertuig volledig gaan wrappen? Dan krijgt u vaak met meerdere van bovenstaande factoren te maken. Wij raden dan ook aan eerst te kijken of uw voertuig voornamelijk beschikt over diepe geulen en sterk gevormde/ronde oppervlaktes of dat deze juist beschikt over voornamelijk simpele vormen en contouren.

 1. Op basis hiervan kunt u gaan kijken of dat u kiest voor de veilige optie, door te kiezen voor één en dezelfde folie welke beschikt over een excellente 3D vervormbaarheid.
 2. Of dat u toch gaat voor een goedkopere optie en kiest voor 2 soorten/merken folie’s waarbij u gebruik maakt van zowel een folie welke beschikt over een excellente 3D vervormbaarheid als één welke geschikt is voor simpele vormen en contouren.

U kunt dan tevens direct kiezen voor een meerkleurige wrap. Toch nog niet zeker welke folie u nodig heeft voor de door u beoogde toepassing ? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice welke bereikbaar is via het volgende e-mailadres : [email protected] Hoe vervormbaar zijn de folie’s ? Alle Wrap Folie’s zijn doorgaans vervormbaar echter is de ene folie de andere niet waardoor niet alle folies geschikt zijn voor extreme vervorming, 3D en diepe inlays / geulen.

 1. De meest vervormbare Wrap Folie’s zijn de 3M 1380 en Avery Supreme Wrapping Films.
 2. Dit zijn als het ware de zachtste folie’s en bieden bovendien een excellente 3D-vervormbaarheid voor toepassingen in diepe geulen en contouren.
 3. Hierna volgen de 3M 1080 Serie; Oracal 970 en 975 Series.
 4. Een Chroom en/of een Hoogglans Wrap Folie uit bijvoorbeeld de Ultimate Wrap CH of GL-800 Series is een stuk dikker dan een standaard Mat of Glans Kleur Wrap Folie uit dezelfde Serie.

Een Chroom en/of Hoogglans Wrap Folie is doorgaans met gebruik van warmte licht vervormbaar en aldus geschikt voor licht gebogen oppervlakken, echter geen 3D en extreme vervormingen, Wel bezitten deze folies wel over een hoge dimensionele stabiliteit en hebben deze tevens een breed bereik betreffende de aanbrengtemperatuur.

 • Op cruciale ondergronden en randen raden wij wel altijd het gebruik aan van de 3M VHB Primer 94,
 • Deze 3M Primer zorgt voor hoge hechting op kritieke ondergronden zoals PE, PP, ABS, PET/PBT-mengvormen, beton, hout, glas, metaal en beschilderde metalen oppervlakken.
 • Waardoor u dus niet meer bang hoeft te zijn dat de folie kort na het aanbrengen weer loskomt van de ondergrond.

Kan de Oracal 970 – 975, Avery Supreme Wrapping Films, 3M 1080 en 1380 met water worden aangebracht ? Nee, 3M, Avery en Oracal raad het af om deze folie’s in combinatie met water aan te brengen. Wel kan er gebruik worden gemaakt van water om het oppervlakte (bovenkant) te bevochtigen om een gladdere oppervlakte te creëren voor de rakel.

Is een auto wrappen met Wrap Folie eenvoudig ? Ja, zolang u maar de juiste stappen onderneemt, de te beplakken ondergrond goed reinigt, er zorg voor draagt dat de folie onder de juiste omstandigheden wordt aangebracht en u serieus tewerk gaat. Voor het aanbrengen heeft u o.a. de volgende attributen nodig : • Rakel met vilt of alcantara (aanbevolen) • Stanleymes • Wrap Magneten • 3M Surface Preparation System • Heteluchtpistool • Infrarood thermometer Juiste omstandigheden : • Schone, stofvrije en met licht gevulde ruimte (een montageplatform wordt sterk aanbevolen).

• Minimale voertuig oppervlaktetemperatuur zoals gespecificeerd bij pagina Technische Gegevens. De optimale oppervlaktetemperatuur varieert tussen + 21 ° C en + 23 ° C. De oppervlaktetemperatuur van de auto wordt eenvoudig gemeten met een infraroodthermometer.

Een foutje gemaakt? Verwarm dan altijd de folie met de föhn en u kunt deze rustig lostrekken. Indien u de folie bij het lostrekken niet verwamt bestaat de kans dat de folie gaat scheuren, vooral als al een grote gedeelte gemonteerd is. Al onze folie’s beschikken ook over een zelf plakkende achterkant met lijmlaag bestaande uit een herpositioneerbare lijm met luchtkanaaltjes,

Deze techniek zorgt ervoor dat eventuele achtergebleven luchtbellen eenvoudig kunnen worden verwijderd indien de folie nog niet volledig is aangebracht. Daarnaast zorgt de herpositioneerbare lijm ervoor dat het plakken van een groot stuk folie een heel stuk gemakkelijker wordt en staat het toe, indien de folie nog niet is aangedrukt, een gedeelte los te halen en weer opnieuw te plakken.

 1. Als de Folie niet al te groot is en nog niet is aangedrukt, kan deze zelfs in combinatie met warmte in zijn geheel los gehaald en opnieuw geplakt worden.
 2. An een wrap worden geïnstalleerd over krassen, deuken of roest ? Een Wrap Folie is doorgaans erg dun en flexibel om alle contouren van uw voertuig mooi te laten overkomen, maar dat betekent ook dat elke imperfectie zoals een kras of een deuk, door de folie heen zichtbaar zal blijven.

Roest is een andere zaak. Een Wrap Folie zal zich alleen laten hechten aan een solide en schoon oppervlak van een onbeschadigd voertuig. Als er roest aanwezig is, zal de folie zich alleen aan de roest hechten. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de film van het voertuig afvalt of loslaat net zoals roest dit doet.

 1. Voordat u uw tijd en geld steekt in het wrappen van een beschadigd of roestig voertuig, raden we u aan deze eerst te repareren met plamuur en af te maken met een epoxy primer / sealer, OEM verf en / of blanke lak.
 2. De reparatie dient vervolgens eerst uit te harden conform door de fabrikant gespecificeerde tijdsperiode voordat u de folie gaat aanbrengen.

Hecht een Wrap Folie op Plamuur ? Nee, een Wrap Folie laat zich niet hechten op plamuur. Een epoxy primer / sealer, OEM verf en / of blanke lak dient altijd over de plamuur te worden aangebracht. Hierna dient deze eerst uit te harden conform door de fabrikant gespecificeerde tijdsperiode voordat u de folie gaat aanbrengen.

 • An een Wrap Folie op alle gespoten / gelakte oppervlaktes worden aangebracht ? Nee, inspecteer de lak altijd om er zeker van te zijn dat er geen schade is door roest, vuur, krassen, steenslag, veroudering, verweer, of soortgelijke invloeden alvorens u een wrap folie gaat aanbrengen.
 • Slecht onderhouden, verweerd of beschadigd lakwerk kan namelijk altijd verder beschadigd raken als hierop een wrap folie wordt aangebracht.

Zorg er altijd voor dat de vers gespoten oppervlaktes altijd volledig uitgehard zijn en de tijd hebben gehad om al het vocht uit de verf te laten ontsnappen. Dit duurt meestal 2 tot 3 weken bij het gebruik van OEM verf. Indien de folie wordt aangebracht over verf welke nog niet volledig is uitgehard, bestaat de kans dat er luchtbellen ontstaan tussen de folie en de verf of in de ergste gevallen zelfs onder de verf.

 1. Bij andere goedkopere verf soorten zoals verf uit spuitbussen bestaat altijd de kans dat deze na het verwijderen van de wrap mee loskomt.
 2. Dit heeft vooral te maken daar er in goedkopere spuitbussen maar weinig daadwerkelijke lak zit en minimaal tot geen verharder.
 3. De plaatsen waar lak het makkelijkste loskomt is vooral op polyester en plastic onderdelen daar op deze 2 oppervlaktes verf zich het lastigst kan vasthouden.

Wrap Folies mogen alleen op kunststof auto onderdelen worden aangebracht als ze zijn geverfd volgens OEM-specificaties en als ze een volledig glad oppervlak hebben. Anders zal de hechting aanzienlijk worden aangetast. Een “waterdruppeltest” kan helpen bepalen of deze omstandigheden aanwezig zijn: bevochtig het plastic oppervlak met water.

 1. Als het water druppelsgewijs wegloopt, is het niet raadzaam om de folie aan te brengen.
 2. Als het water wegloopt zonder duidelijke druppelvorming, kan de folie op het plastic oppervlak worden aangebracht.
 3. Neem in geval van twijfel voor de appilcatie altijd contact op met de autofabrikant of een gespecialiseerd schadeherstelbedrijf.

Is het structuur op de aangeboden folies voelbaar en op welke zijde lopen deze ? Alle aangeboden folies waarin een structuur / reliëf verwerkt is, is het structuur of reliëf niet alleen zichtbaar voor het oog maar ook voelbaar. Het reliëf reflecteert het omgevingslicht afhankelijk van de inkijkhoek en laat het patroon leven.

 • Het structuur / reliëf zijn echter slechts aan 1 zijde zichtbaar en voelbaar, bij montage aan de binnenzijde van bijvoorbeeld een raam zal het structuur of reliëf van buitenaf niet zichtbaar zijn.
 • Om ervoor te zorgen dat zo goed als alle projecten ook in één geheel gewrapt kunnen worden loopt het structuur van alle merken en type folies altijd over de langste / bestelbare lengte en niet over de standaard breedte van 152 cm.

Bij afname van bijvoorbeeld 200 x 152 cm loopt het structuur dus over de bestelde lengte van 200 cm. Kunnen bepaalde kleuren of structuren van kleur verschillen bij montage in verschillende richtingen ? Ja, alle folie’s met een voelbaar en zichtbaar structuur, zoals geborstelde metaalstructuur of Carbon structuur, kunnen uiteindelijk in kleur gaan verschillen indien deze niet in dezelfde richting aangebracht worden.

Daarnaast kunnen alle Metallic, Pearl en Flip / Color Flow Wrap Folie’s een andere kleur krijgen indien deze niet op dezelfde manier en in dezelfde richting aangebracht worden. Dit zijn Directional folie’s welke het liefste overal in dezelfde richting aangebracht dienen te worden. De algemene regel is om alle folie als directioneel te behandelen.

Als u dit doet, is de kans klein dat u ooit tegen problemen aanloopt wanneer oppervlaktes niet overeenkomen. Als u folie’s op een ander oppervlakte draait komt u waarschijnlijk kleurverschillen tegen. De basis regel is; hoe groter het effect in de folie, hoe groter de kans dat er een kleurverschil in de folie ontstaat indien deze gedraaid wordt.

Voor het beste algehele eindresultaat, dient u dus geen afwisseling te maken in de aanbreng richting ( lengte en breedterichting ). Kunnen folies van kleur verschillen ? Ja, alle folies van alle merken kunnen ook van batch-tot-batch iets in kleur verschillen waardoor de afgebeelde kleuren op de website af kunnen wijken met de door u ontvangen folie.

Voor de meest consistente kleur, raden wij ook altijd aan om de benodigde hoeveelheid folie in 1 keer aan te schaffen en nooit in etappes. Indien de Folie in etappes worden besteld kunnen wij helaas geen garantie geven dat alle folie’s qua kleur en metallic hoeveelheid identiek aan elkaar zijn.

Indien u alles in 1x besteld houden wij er altijd rekening mee dat deze allemaal uit dezelfde batch afkomstig zijn. Indien de gewenste hoeveelheid folie bij ons niet op voorraad is of niet allemaal afkomstig is uit dezelfde batch zullen wij de volledige hoeveelheid nieuw bij de fabrikant bestellen. Wilt u weten hoe de kleur in het echt is ? Dan raden wij u altijd aan om eerst een sample te bestellen alvorens u uw definitieve bestelling plaatst.

Ik heb 2x 30 x 152 cm besteld ontvang ik dan 1x 60 x 152 cm ? Nee, indien u 2 x 30 x 152 cm besteld dan ontvangt u ook 2 rollen van 30 x 152 cm. Ook als u 2 x 200 x 152 cm besteld ontvangt u 2 aparte rollen van elk 200 x 152 cm i.p.v.1 rol van 400 x 152 cm.

 • Op deze manier bieden wij u de mogelijkheid om de exacte afmetingen te kunnen bestellen welke u op dat moment nodig heeft.
 • Naast dat dit u niet alleen tijd en extra arbeid scheelt, scheelt het u ook geld doordat u minder folie, overschot en afval overhoudt.
 • In sommige gevallen, worden folies wel in één geheel uitgeleverd, dit is echter alleen het geval bij de merken 3M, Oracal, Hexis, Avery, Sott en alleen bij afname van meerdere meters ( 100 x 152 cm ), indien hier sprake van is staat deze informatie tevens bij de desbetreffende artikelen vermeld.

Kleinere hoeveelheden zoals : 20, 30 en 50 cm worden net zoals alle andere folies los uitgeleverd. Heeft u toch een andere afmeting nodig en is deze niet direct te bestellen op onze website of staat deze niet vermeld ? Neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice, doorgaans kunnen wij namelijk alle folies leveren op afwijkende afmetingen.

 • De bovenste glanzende laag komt los ?! Op diverse folie’s hebben wij een extra beschermlaag aangebracht welke de folie’s beschermen tijdens het klaar maken van uw bestelling en tegen eventuele transportschade / krassen.
 • Deze extra beschermlaag dient echter altijd voor montage verwijdert te worden, deze is zéér eenvoudig te verwijderen en geen onderdeel van het uiteindelijke eindresultaat.

Bij alle folie’s welke voorzien zijn van deze extra beschermlaag wordt een notificatie blad meegeleverd. Meer informatie hierover kunt u terug vinden via de volgende link, Kan het milieu ( zon, regel, hagel ect.) de Wrap beschadigen ? Ondanks dat de 3M 1080 Serie, 3M 1380 Serie, Oracal 970 en Oracal Tint Folie’s t.o.v.

 • De Ultimate Wrap en Tint wel voorzien zijn van een speciale UV filter kunnen ook deze Wrap en Tint Folies (net zoals verf) worden aangetast door langdurige blootstelling aan zon, diverse weersinvloeden en verontreinigende stoffen.
 • Dit is met name het geval op horizontale oppervlakken zoals de motorkap, kofferbak en dak.

Niet alle kleuren verkleuren echter even snel, verkleuring, vergeling en vervaging komt het meest voor bij de kleuren Geel en Rood. Deze kleuren zullen t.o.v. alle beschikbare kleuren het eerste vervagen, daarna volgende de kleuren Blauw en Zwart. Indien mogelijk, zet een beplakte voertuig in een garage of in ieder geval in een schaduwrijk gebied gedurende de dag.

‘S Nachts dient u de auto tegen dauw of regen te beschermen, welke zure verontreinigende stoffen kunnen bevatten (een veel voorkomend probleem in veel grote grootstedelijke gebieden). Wanneer een garage niet beschikbaar is, dek uw voertuig dan overdag’s en ‘s nachts af met een hoes. Als uw wrap of tint folie toch verkleurt of bruin wordt (veroorzaakt door blootstelling aan de zon of zure vervuiling), dient u deze onmiddellijk te verwijderen van het voertuig om de doordrukking aan de onderliggende verf te voorkomen.

Hoe moet de Wrap Folie verwijderd worden ? Doordat alle Wrap Folies uitgerust zijn met een hoogwaardige lijm voor optimale prestaties, is het mogelijk dat er wat lijmresten achterblijven op het oppervlak wanneer u de folie verwijdert. Zulke restanten kunnen eenvoudig worden verwijderd met een silicone vrije, industriële wasmiddel.

 1. Omgeving en oppervlaktetemperatuur moeten minimaal + 20 ° C zijn voordat de Wrap Folies kunnen worden verwijderd.
 2. Til eerst een hoek van de Wrap Folie voorzichtig op met een mesje.
 3. Trek vervolgens de folie langzaam van het oppervlak in een hoek van 180 °.
 4. Bij matig opwarmen van de folie met een heteluchtpistool tot + 40 ° C of maximaal + 60 ° C wordt het verwijderen aanzienlijk vergemakkelijkt.

De manier van het verwijderen wordt ook aanzienlijk beïnvloed door het type en de textuur van het oppervlak en de gebruiksomstandigheden. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de kosten die worden gemaakt voor het verwijderen van onze folies. Wat is het verschil tussen Carbon Folie First Class Serie en de Buget Fine / Groot Serie ? Het verschil tussen de Zwart Carbon Budget Fine Serie en de Groot is vooral de structuurdikte.

De Zwart Carbon Groot Serie heeft de Originele structuurdikte terwijl de Fine juist een kleinere structuur heeft voor een fijner resultaat en speciaal voor de kleinere on derdelen. Daarnaast hebben wij ook de Originele Zwart Carbon First Class Serie in ons assortiment deze is met een folie dikte van 180 micron van een dikkere kwaliteit dan de Budget Serie welke een dikte heeft van 160 micron.

Het Totale verschil in dikte bedraagt 60 Micron

Budget Fine Kwaliteit Budget Groot Kwaliteit First Class Kwaliteit
Dikte Folie 160 Micron 160 Micron 180 Micron
Dikte Lijm 20 Micron 20 Micron 30 Micron
Dikte Siliconenpapier 140 Micron 140 Micron 180 Micron
Totaal 320 Micron 320 Micron 390 Micron

Hoe worden de folie’s verzonden ? Na het plaatsen van uw bestelling zal de door u bestelde folie(‘s) in de gewenste afmetingen op maat worden gemaakt. Hierna wordt de door u bestelde folie(‘s) ingewikkeld / ingepakt in een beschermende transport folie om vervolgens te worden verzonden in een speciale beschermende koker zodat u geen gevouwen folie ontvangt.

Grote van de wagen Voorbeelden Hoeveelheid Folie
Compacte Middenklasse Audi A3, BMW 1 Serie, Citroën C4, Opel Astra, Mercedes A Klasse, Mercedes CLA, Seat Leon, VW Golf, VW Beetle, Volvo V40 15 Meter
Middenklasse Audi A4, Audi A5, BMW 3 Serie, Ford Mondeo, Opel Insignia, Toyota Prius, VW Passat, Volvo V60 15 – 18 Meter
Hogere Middenklasse Audi A6, BMW 5 Serie, Chevrolet Camaro, BMW 6 Serie, Ford Mustang, Mercedes E Klasse, Jaguar XF, Volvo V70 18 – 20 Meter
Top Klasse Audi A8, BMW 7 Serie, Jaguar XJ, Mercedes S Klasse, Maserati Quattroporte, Porsche Panamera 20 – 23 Meter
Grote SUV Alfa Romeo Stelvio, Audi Q5, Audi Q7, BMW X3, BMW X5, BMW X6, Range Rover Evoqué, Mercedes M Klasse / GLE, Porsche Cayenne, VW Touareg, Volvo XC60, Volvo XC90 23 – 30 Meter

Bovenstaande afmetingen kunnen gebruikt worden als richtlijn en zijn op basis van NON-Directional folie’s. Ik wil mijn scooter wrappen met Wrap Fole, hoeveel meter heb ik nodig ?

Voorbeelden Hoeveelheid Folie
Scooter Kymco Agility, Sym Allo, Sym Mio, Vespa Sprint, Peugeot Kisbee, Peugeot Speedfight, Piaggio Zip 2 – 4 Meter

Bovenstaande afmetingen kunnen gebruikt worden als richtlijn en zijn op basis van NON-Directional folie’s. Er zit een kreukel/vouw in de 3D carbon folie ! Maakt u zich géén zorgen. De 3D carbon folie is een waanzinnig product en kreukels/vouwen zijn zonder probleem (evt met föhn) eruit te halen.

Hoe zit het met de garantie ? Voordat wij uw bestelling de deur uit doen wordt deze uitvoerig gecontroleerd en getest op gebreken. Bij gebreken of oneffenheden wordt uw bestelling niet verzonden maar vervangen met een onbeschadigd/werkend product, waarna uw bestelling alsnog zo spoedig mogelijk verzonden wordt.

Daarnaast besteden wij uiterste zorg aan het goed verpakken van uw bestelling om transportschade te voorkomen. Elke garantie, restitutie en aansprakelijkheid is met name uitgesloten in het geval van: • Nieuw lakwerk op voertuigen dat niet volledig droog of volledig uitgehard is op het moment van aanbrengen • Krassen op lakwerk welke aangebracht zijn tijdens de montage, zogenoemde snijlijnen • Aanbrengen op ongeschikte oppervlakken en op onprofessioneel ( spuitbus ) geverfde oppervlakken • Oppervlakken die niet op de juiste manier zijn voorbereid • Krassen / beschadigingen welke na levering of montage aangebracht zijn • Gebruik van materialen in combinatie met materialen van andere fabrikanten / leveranciers • Verschillende batches gebruiken voor het wrappen van één object • Gebruik van producten of productcombinaties die niet worden aanbevolen voor de beoogde toepassing • Ongepaste of onjuiste toepassing door ongeschoolde of niet-professionele wrappers / zelf aanbrengen • Lakwerk dat loskomt bij het verwijderen van de folie en veranderingen in het lakwerk (bijvoorbeeld “spookbeelden”) • Folies die loskomen van gebogen ribbels met scherpe randen (vaak gezien in bedrijfsvoertuigen zoals bestelwagens of paneelwagens) • Blootstelling aan de buitenlucht van de film kan leiden tot lichte kleurvervaging, geleidelijke verandering van glans en slijtage na verloop van tijd is normaal, wat niet wordt gedekt door een garantie.

Hoe sterk is wrap folie?

Kun je een aanrechtblad wrappen? – Uiteraard is dat mogelijk. De folie plakt er heel goed op. Echter geven wij wel altijd een waarschuwing als iemand een keukenblad wenst te wrappen. Hoewel de folie extreem sterk is, is deze niet geschikt om er bijvoorbeeld een hete pan op te zetten.

 1. Ook als u knoeit met bijvoorbeeld wijn of etenswaren, moet u dit direct schoonmaken.
 2. Het kan er namelijk in trekken.
 3. Daarnaast moet u opletten met het snijden van spullen.
 4. Het is en blijft een laagje vinyl natuurlijk.
 5. Eigenlijk moet u bij een gewrapte aanrecht extra voorzichtig zijn.
 6. Het dient ongeveer hetzelfde behandeld te worden als een natuurstenen of composiet aanrechtblad.

Ook daarin mag niets wat heet is gezet worden en kunnen er vloeistoffen in trekken.

Wat is spray wrap?

Productbeschrijving – WRAPPER Spray is een innovatief product dat toegepast kan worden als een gewone spuitverf. Het creëert een ‘film-laag’ op het gespoten object die eenvoudig weer te verwijderen is. Buiten het veranderen van de kleur heeft de WRAPPER-laag een beschermende werking met een zogenaamd ‘Soft-touch effect’.

Waarom een auto wrappen?

Voordelen van auto wrappen – Bescherming van de lak Een carwrap beschermt de lak, waardoor je geen last meer hebt van krassen of steenslag. Bijvoorbeeld op de motorkap, op het dak en op de spiegelkappen. Of op de complete auto, zodat je de originele lak op een uitstekende manier kunt beschermen. Nieuwe kleur Toe aan een nieuwe kleur voor de auto of gebruik maken van een mooie matte afwerking? Het kan door jouw auto te laten wrappen, waardoor het niet nodig is om te spuiten. Makkelijker, goedkoper en bovendien weer makkelijk te verwijderen. Snel klaar: paar dagen Één van de auto wrappen voor- en nadelen is de vlotte werkwijze. Het is mogelijk om jouw auto binnen een paar dagen te laten wrappen, zodat je daar snel weer in weg kunt rijden. Custom design Gaat het je om meer dan een kleur, omdat je gebruik wilt maken van een custom design of specifiek ontwerp? Het kan met carwrapping, ook als je reclame op de auto wilt aanbrengen. Doorverkoopwaarde De doorverkoopwaarde van jouw auto zo hoog mogelijk houden? Dan is een carwrap een uitstekend idee. De lak blijft als nieuw en we kunnen de wrap weer verwijderen zodat je de auto kunt verkopen.

Hoe veel m heb je nodig voor je auto te wrappen?

Hoeveel Wrap Folie heb ik nodig ? – Voor sommige autoliefhebbers is de standaardversie van hun auto slechts het begin. Hun auto wordt pas compleet nadat ze een persoonlijk tintje hebben toegevoegd om het volledige potentieel te bereiken. In veel gevallen is dat persoonlijke tintje een Wrap Folie.

 • Maar hoeveel heeft u eigenlijk nodig ? Een van de eerste stappen bij het starten van een auto wrap-project is bepalen hoeveel wrap er nodig is.
 • De twee belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen hoeveel Wrap Folie u nodig heeft om uw auto te wrappen, zijn de grootte van het voertuig en het gewenste te beplakken oppervlakte.

Voertuig grootte Of u nu een auto, sportwagen, SUV, camper, caravan, vrachtwagen of motor wilt gaan beplakken, de hoeveelheid folie die u nodig heeft, hangt altijd af van de grootte van uw voertuig. U heeft bijvoorbeeld ongeveer 15 meter Wrap Folie nodig om uw gemiddelde auto te wrappen en tot 30 meter vinyl om een SUV te wrappen.

Grote van de wagen Voorbeelden Hoeveelheid Folie
Mini Citroen C1, Peugeot 108, Toyota Aygo, Hyundai i10, Fiat 500, Opel Adam, Smart ForTwo 6 – 9 Meter
Economy Audi A1, Volkswagen Polo, Seat Ibiza, Ford Fiesta, Hyundai i20, Fiat 500x, Opel Corsa, Renault Clio, 9 – 15 Meter
Compacte Middenklasse Audi A3, BMW 1 Serie, Citroën C4, Opel Astra, Mercedes A Klasse, Mercedes CLA, Seat Leon, VW Golf, VW Beetle, Volvo V40 15 Meter
Middenklasse Audi A4, Audi A5, BMW 3 Serie, Ford Mondeo, Opel Insignia, Toyota Prius, VW Passat, Volvo V60 15 – 18 Meter
Hogere Middenklasse Audi A6, BMW 5 Serie, Chevrolet Camaro, BMW 6 Serie, Ford Mustang, Mercedes E Klasse, Jaguar XF, Volvo V70 18 – 20 Meter
Top Klasse / Mid SUV Audi A8, BMW 7 Serie, Jaguar XJ, Mercedes S Klasse, Maserati Quattroporte, Porsche Panamera, BMW X3, VW Tiguan, Volvo XC40, Mercedes GLC, Audi Q5, Range Rover Evoqué, Porsche Macan 20 – 23 Meter
Grote SUV Alfa Romeo Stelvio, Audi Q7, BMW X5, BMW X6, Range Rover Sport, Mercedes M Klasse / GLE, Porsche Cayenne, VW Touareg, Volvo XC60, Volvo XC90 23 – 30 Meter

Bovenstaande afmetingen kunnen gebruikt worden als richtlijn en zijn op basis van NON-Directional folie’s. Omdat Wrap Folie rollen breedt genoeg zijn om gemakkelijk de breedte / hoogte van auto’s of vrachtwagens te bedekken, hoeft u alleen de lengte te meten om te bepalen hoeveel u precies nodig heeft.

Hoe sterk is wrap folie?

Kun je een aanrechtblad wrappen? – Uiteraard is dat mogelijk. De folie plakt er heel goed op. Echter geven wij wel altijd een waarschuwing als iemand een keukenblad wenst te wrappen. Hoewel de folie extreem sterk is, is deze niet geschikt om er bijvoorbeeld een hete pan op te zetten.

Ook als u knoeit met bijvoorbeeld wijn of etenswaren, moet u dit direct schoonmaken. Het kan er namelijk in trekken. Daarnaast moet u opletten met het snijden van spullen. Het is en blijft een laagje vinyl natuurlijk. Eigenlijk moet u bij een gewrapte aanrecht extra voorzichtig zijn. Het dient ongeveer hetzelfde behandeld te worden als een natuurstenen of composiet aanrechtblad.

Ook daarin mag niets wat heet is gezet worden en kunnen er vloeistoffen in trekken.

Is wrap makkelijk te verwijderen?

Veel gestelde vragen over Car Wrapping – Staat uw vraag er niet toch niet bij? Neem dan gewoon even contact met ons op! Wat is de levensduur van de Carwrap? De levensduur van een carwrap folie ligt tussen de 4 en de 7 jaar. Wat meespeelt met betrekking tot de levensduur is het onderhoud van de wrap en of er veel kilometers worden gereden. Hoe onderhoud ik mijn gewrapte auto? U kunt bij ons speciale onderhoud middelen aanschaffen voor het onderhouden van uw carwrap. Kan ik met mijn gewrapte auto door de wasstraat? Ja en nee! De fabrikant raadt het streng af maar uit ervaring blijkt dat af en toe een wasstraat geen kwaad kan. Toch adviseren wij het niet te doen. De fabrikant kan de garanties laten vervallen door gebruik te maken van de wasstraat. Is de wrapfolie makkelijk en zonder risico te verwijderen bij Car Wrapping? De wrapfolie is binnen de levensduur van de folie vrij eenvoudig te verwijderen. Het verwijderen zal een professional gemiddeld 6 tot 8 uur kosten. Dit is niet in de prijs inbegrepen. Tegen betaling kunnen wij carwrap folie verwijderen. Bij het verwijderen van de carwrap is het mogelijk dat de blanke lak of zelf de lak beschadigd door onvolkomenheden in de lak. Wij zijn niet aansprakelijk voor deze schade wij kunnen immers niet zien of de lak ik goede conditie is. Is een wrap schadelijk voor mijn lak? Een carwrap folie is niet schadelijk voor de lak van uw auto. Het beschermt zelfs tegen verkleuring en lichte krassen. Kan ik ook mijn eigen design gebruiken voor Car Wrapping? Het is zeker mogelijk om uw eigen design te gebruiken. Samen met onze ontwerper kunt u uw design vertalen naar een carwrap. Moet ik RDW op de hoogte brengen als mijn auto is gewrapped? Het is verplicht om bij het RDW door te geven dat uw auto een andere kleur heeft gekregen. Dit kan gratis via de website van het RDW. Direct naar het RDW om een nieuwe kleur door te geven van uw auto. Naar het RDW >> Geven jullie garantie bij Car Wrapping? Wij geven 1 jaar garantie op de montage. Op de folie zelf geldt de standaard garantie van de folie fabrikant. De garantie van de fabrikant varieert per kleur, toepassing en onderhoud. Welke overheidsregels zijn er voor Window Titing? Volgens de wet is het bepaald dat de voorruit en de ruiten van de voorportieren minimaal 55% licht door moeten laten. De zijruiten van de achterportieren en de achterruit mogen een lagere doorlatendheid hebben. Op de website van Rijksoverheid is hier meer informatie over te vinden. Naar Rijksoverheid informatie autoramen blinderen >> Wat is de gemiddelde tijd bij Full Car Wrapping? Het kost gemiddeld 3 dagen om een full wrap te monteren. Na de montage is het vereist dat de auto nog 1 nacht binnen blijft staan om de lijmlaag zijn volledige sterkte te laten behalen. Wanneer de binnenkant van de deuren en dorpels mee worden gewrapt komen daar 2 dagen bij. Demonteren jullie ook onderdelen van de auto voor het wrappen? Ja, wij demonteren zo veel mogelijk om het beste resultaat te behalen. Denk hierbij aan handgrepen spiegels en bumpers. Wrappen jullie ook de binnenkant van de deuren en dorpels bij Full car Wrapping? Standaard wrappen wij tot om de eerste knik zodat er van buiten geen originele lakkleur meer zichtbaar is. Dit is wel mogelijk tegen een meerprijs.

Kun je wrap folie verwijderen?

Maak eerst een hoek los – Begin met het losmaken van een hoekje. Dat kan bij de bumper zijn, de rand van de motorkap of een hoekje van een spiegel. Het beste gaat dat door eerst de wrap goed warm te fohnen (let op: niet té warm want dan kan de wrap gaan smelten). Dan is het een kwestie van zoveel mogelijk wrapfolie van de rand los pulken totdat u de folie beter kunt vasthouden.

Hoe lang blijft een gevulde wrap goed?

Hoe lang blijven gevulde wraps goed? – Wraps kun je ongeveer zes maanden in de vriezer bewaren. Wraps die in de orininele verpakking zitten, mits niet geopend, kun je bewaren zoals op de verpakking staat aangegeven. Niet verpakte wraps kun je nog maximaal twee dagen in de koelkast bewaren.