Hoeveel Gas Verbruik Je Per Jaar?

Hoeveel Gas Verbruik Je Per Jaar
Een Nederlands huishouden verbruikt jaarlijks gemiddeld 1.169 kuub gas en 2.479 kilowattuur Hoeveel je daarvoor betaalt, hangt af van je energiecontract. Er zijn grote verschillen. De energieprijzen zijn in 2022 enorm gestegen. Liep je contract in 2022 af, of had je al een variabel contract, dan ging je fors meer betalen.

 • Maar als je nog een langlopend contract met lage prijzen had, was er voor jou weinig aan de hand.
 • In 2023 is er het prijsplafond voor 1.200 m3 gas en 2.900 kWh stroom.
 • Bovendien zijn de energieprijzen weer wat aan het dalen.
 • Op de pagina Energierekening lees je meer over het prijsplafond hoe jouw energierekening in elkaar zit.

Het gemiddelde verbruik in 2022 volgens prognose van het PBL voor woningen met aardgasaansluiting.

Hoeveel gas per jaar 2 personen?

Gemiddeld gasverbruik aantal personen – Het aantal personen in een huishouden heeft veel invloed op het gasverbruik. Ga je energie vergelijken en weet je niet hoeveel gas en stroom je verbruikt? Dan kun je in onze energievergelijker gewoon aangeven uit hoeveel mensen het gezin bestaat.

Op basis van een gemiddeld verbruik per aantal personen, berekenen wij dan de energiekosten, Al speelt het soort woning, de grootte en de mate van isolatie een grotere rol in het verbruik. Het gemiddelde gasverbruik van een eenpersoonshuishouden ligt rond de 1.000 m3 per jaar. Kijk je naar het gasverbruik van twee personen, dan komt daar maar 100 m3 bij.

Bestaat een huishouden uit meerdere mensen, dan stijgt het gasverbruik vooral door het verwarmen van water en koken. Het gasverbruik dat tot stand komt bij de verwarming van een woning wordt niet direct beïnvloed door het aantal personen in de woning.

You might be interested:  0 6 Fte Hoeveel Uur?
1 persoon 1.000 m3
2 personen 1.100 m3
3 personen 1.500 m3
4 personen 1.700 m3
5 personen 1.800 m3

Wat is normaal gasverbruik in de winter?

Besparing op gasverbruik door verwarming 1 graad lager te zetten – In de tabel hieronder hebben we het verbruik per maand weergegeven, als je 7 procent afhaalt van het gemiddelde gasverbruik in de maanden van oktober tot en met maart. Ofwel: hoe het doorsnee verbruik per woningtype uitpakt als je de thermostaat 1 graad lager zet.

 • Voor een flat/appartement waar normaal 80 kuub gas wordt verstookt in oktober, betekent een 7 procent lager gasverbruik dat er 5,6 kuub minder wordt verbruikt.
 • In de piekmaand januari gaat het om een verschil van 11,2 kuub.
 • Voor een tussenwoning gaat het om besparingen op het gasverbruik van respectievelijk 7,56 kuub in oktober.

en 15,12 kuub in januari. Uiteraard zijn er naast het woningtype nog veel andere factoren die het feitelijke gasverbruik bepalen voor individuele huishoudens. Maar de cijfers in de bovenstaande tabellen geven in ieder geval een referentiepunt voor je eigen gasverbruik.

Wat verbruikt een cv-ketel aan gas per dag?

Het gemiddelde verbruik – Gemiddeld genomen verbruikt een cv-ketel tussen de 0,6 en 1,5 kubieke meter gas per uur. Dit is gebaseerd op een gemiddeld vermogen van 24 kW en een gemiddelde efficiëntie van 90%. Maar het kan natuurlijk meer of minder zijn, afhankelijk van de factoren die ik hierboven noemde.

 • Om een beter idee te krijgen van het gasverbruik van jouw cv-ketel, kun je kijken naar het energielabel van de ketel.
 • Hierop staat het gasverbruik per uur aangegeven.
 • Als je de handleiding van je cv-ketel niet meer hebt, kun je deze vaak online vinden op de website van de fabrikant.
 • Het is ook belangrijk om te weten dat je het gasverbruik van je cv-ketel kunt verminderen door zuinig om te gaan met energie.

Zet de thermostaat bijvoorbeeld een graadje lager en zorg voor goede isolatie van je huis. Zo verbruik je minder gas en bespaar je geld op je energierekening.

Wat is goedkoper gas of elektriciteit?

Steeds meer Nederlanders worden zich bewust van hun energieverbruik en de bijkomende kosten, maar wat is duurder: gas of stroom? Dat antwoord is heel simpel: gas is duurder dan stroom. De leveringskosten voor stroom en gas zijn de kosten voor het aantal kilowattuur (kWh) stroom en kubieke meter (m³) gas dat je verbruikt. Deze kosten zijn voor gas hoger dan voor stroom.

You might be interested:  Hoeveel Schadevrije Jaren Heb Ik?

Wat kost meer gas koken of douchen?

Wat betekent dit voor de jaarrekening? – 75 procent van het totale gasverbruik gaat dus op aan verwarming. Het gaat hier gemiddeld om 900 kubieke meter, maal 1,45 euro: een gemiddeld huishouden is dus jaarlijks 1.305 euro kwijt aan verwarming.20 procent van het gasverbruik gaat op aan warm water, dat komt dus neer op een gemiddeld jaarbedrag van 348 euro.

Waar bespaar je het meeste gas mee?

1. Ga slim om met je verwarming – Gas besparen doe je het snelste door je huis slimmer te verwarmen, Want ongeveer 75% van het totale gasverbruik gaat naar de verwarming van je huis. Zo’n 20% wordt verbruikt voor warm water en 5% gaat naar het gasfornuis.

De verwarming is daarom een goed begin. Sluit de deuren in huis en zet de verwarming standaard een graad lager. Alleen daarmee bespaar je al snel 5% op je stookkosten. En een graad of 15 in de slaapkamer is oké. Wist je dat je daardoor dieper en rustiger slaapt? Én je bespaart tot wel € 80 per jaar als je je slaapkamer niet verwarmt.

Toch iets te fris? Gebruik bijvoorbeeld een kruik of extra deken.

Wat is duurder koken op gas of elektriciteit?

Hoe duur is koken op gas? – Gemiddeld verbruikt een gaskookplaat jaarlijks 37 m3 gas. Een elektrische kookplaat verbruikt ongeveer 200 kWh stroom. Op jaarbasis kost koken op gas gemiddeld twintig euro per huishouden en het koken op een inductie-kookplaat zo’n 35 euro.

Hoeveel gas gebruikt een 2 persoons huishouden?

Een Nederlands huishouden verbruikt jaarlijks gemiddeld 1.169 kuub gas en 2.479 kilowattuur Hoeveel je daarvoor betaalt, hangt af van je energiecontract. Er zijn grote verschillen. De energieprijzen zijn in 2022 enorm gestegen. Liep je contract in 2022 af, of had je al een variabel contract, dan ging je fors meer betalen.

Maar als je nog een langlopend contract met lage prijzen had, was er voor jou weinig aan de hand. In 2023 is er het prijsplafond voor 1.200 m3 gas en 2.900 kWh stroom. Bovendien zijn de energieprijzen weer wat aan het dalen. Op de pagina Energierekening lees je meer over het prijsplafond hoe jouw energierekening in elkaar zit.

Het gemiddelde verbruik in 2022 volgens prognose van het PBL voor woningen met aardgasaansluiting.

You might be interested:  1 Kcal Is Hoeveel Calorieën?

Hoeveel gas verbruikt een gezin van 2 per jaar?

Gemiddeld verbruik gas en elektriciteit | Verbruik per huishouden Met een gemiddeld verbruik gas en wordt het verbruik per huishouden bedoeld uitgedrukt in kilowattuur (kWh). Iemand die alleen woont, verbruikt gemiddeld 2.326 kWh aardgas. Het verbruik gas van een klein gezin is ongeveer het dubbele van een alleenwonend persoon, dus ongeveer 4652 kWh.

Een doorsnee gezin dat de woning ook verwarm met gas zit daar een stuk boven, zij hebben namelijk een gemiddeld verbruik gas van 23.260 kWh. Het gemiddeld verbruik gas en elektriciteit is ook afhankelijk van het type woning dat je hebt in verband met verwarming. Is het een vrijstaand huis, dan is het gemiddeld energieverbruik natuurlijk hoger dan wanneer je een appartement of rijhuis hebt.

Verder is de isolatie van je woning erg belangrijk en de grootte van de ruimtes. Een slecht geïsoleerd huis is moeilijk te verwarmen en daardoor moet je meer stoken om het warm te krijgen. Maar ook je apparatuur in huis is belangrijk voor het gemiddelde energieverbruik.

Hoeveel gas per maand 2 personen?

Gemiddeld gasverbruik per maand – overzicht per soort woning*

Type woning Gemiddeld gasverbruik per maand + kosten** Gemiddeld gasverbruik per jaar + kosten**
Hoekhuis 132 m³ – €130,- 1.580 m³ – €1.554
Twee onder één kap 150 m³ – €145,- 1.800 m³ – €1.736
Vrijstaand 201 m³ – €187,- 2.410 m³ – €2.240

Hoeveel gas per jaar 2 personen appartement?

Het gemiddeld gasverbruik per jaar op basis van het type woning (twee personen ): Appartement : 1.228 m³ Tussenwoning: 1.624 m³ Twee-onder-één-kap: 2.199 m³