Hoeveel Energie Verbruikt 1 Persoon?

Hoeveel Energie Verbruikt 1 Persoon
Kosten van elektriciteit

Aantal personen in huishouden Gemiddeld verbruik per jaar in kWh Kosten per maand in €*
1 1.830 40,40
2 2.850 74,50
3 3.430 116
4 4.010 159,50

Nog 2 rijen

Hoeveel kWh verbruikt een alleenstaande?

Energierekening 2023; bereken zelf hoeveel je gaat betalen.

Gemiddeld verbruik elektriciteit – Het elektriciteitsverbruik van je huishoudtoestellen vind je helaas niet terug op de factuur van je energieleverancier. Toch is het belangrijk om (ongeveer) te weten hoeveel ze verbruiken, zodat je weet welk prijskaartje eraan vasthangt. Om een idee te hebben van je gemiddelde elektriciteitsverbruik kan je je baseren op je thuissituatie :

Een alleenstaande met een appartement gebruikt ongeveer 600 kWh per jaar. Heb je een klein gezin en woon je in een rijhuis, dan verbruik je waarschijnlijk ongeveer 1.200 kWh per jaar. Een gemiddeld huishouden zal op jaarbasis ongeveer 3.500 kWh gebruiken. Een groot huishouden met een woning in de bebouwde kom verbruikt ongeveer 7.500 kWh,

Let op: als je ook elektrisch verwarmt ligt je verbruik waarschijnlijk een stuk hoger. Er kan dan maar liefst 12.500 kWh extra worden verbruikt! Hetzelfde geldt voor vloerverwarming en andere apparaten die veel stroom verbruiken, zoals bv. vijverpompen.

Hoeveel stroom verbruik je alleen?

Dit is het gemiddeld verbruik aan stroom in kWh voor 1 persoon en 2 personen – Volgens het Nibud verbruikt een huishouden met 1 persoon per jaar gemiddeld 1.830 kWh aan stroom. Als je alleen woont heb je namelijk minder stroom nodig voor je licht en apparaten dan met 2 of meer.

You might be interested:  Hoeveel Liter Drinken Per Dag?

Wat is het verbruik van een wasmachine?

Een wasmachine verbruikt ongeveer 2500 tot 3000 watt aan stroom. Dit is zoveel dat je hem op een aparte groep in je meterkast moet aansluiten. Dit voorkomt mogelijke kortsluiting en andere stroomstoringen.

Wat is een normaal sluipverbruik?

Sommige elektrische apparaten verbruiken alsnog stroom als ze uit of op stand-by staan. Dit heet sluipverbruik. In een gemiddeld huishouden gaat er 450 kWh per jaar op aan sluimerverbruik. Vooral oudere apparaten gebruiken in deze stand nog flink wat stroom.

Hoeveel stroom en gas verbruikt 2 persoon?

Veelgestelde vragen – Hoeveel gas en stroom verbruiken 2 personen? Het gemiddeld verbruik van stroom van 2 personen is 2.800 kWh per jaar. Dat is dus ongeveer 1000 kWh meer dan iemand die alleen woont. Woon je met twee personen in een tussenwoning, dan is je jaarverbruik gemiddeld 1.190 m³ aan gas.

  1. Voor een hoekwoning is 1.380 m³ gas verbruiken heel normaal.
  2. Verbruik je veel meer? Dan adviseren we onze praktische Duurzaam Wonen Check voor slimme bespaartips.
  3. Hoe krijg ik mijn gasverbruik omlaag? We hebben alle bespaartips voor je op een rijtje gezet.
  4. Om besparen zo makkelijk mogelijk te maken en je gasverbruik zo snel mogelijk omlaag te krijgen.

Hoeveel gas verbruik je met koken op gas? Gemiddeld is dat 5% van je gasverbruik. Het meeste gas wordt gebruikt om je huis te verwarmen en te douchen.

Wat is normaal sluipverbruik gas?

Sommige elektrische apparaten verbruiken alsnog stroom als ze uit of op stand-by staan. Dit heet sluipverbruik. In een gemiddeld huishouden gaat er 450 kWh per jaar op aan sluimerverbruik. Vooral oudere apparaten gebruiken in deze stand nog flink wat stroom.