Hoeveel Cm Is 24 Inch?

Hoeveel Cm Is 24 Inch
Is 24 inch goed? – Hoe kies je het beste beeldformaat voor je monitor? Geschreven door Jos 6 december 2022 14.50 Je bent op zoek naar een nieuwe monitor, maar er zijn tientallen verschillende formaten. Bijvoorbeeld 24 inch of 27 inch. Welk formaat heb jij nou nodig en past het beeldscherm wel op je bureau? En hoe zit dat met inches? In dit artikel helpen we jou het beste beeldformaat voor je monitor te kiezen.

 • Het beeldformaat is één van de belangrijkste keuzes die je maakt wanneer je een computerscherm koopt.
 • Een te klein scherm is moeilijk af te lezen en biedt weinig schermruimte, maar een te groot scherm past misschien niet op je bureau.22 inch: kleine bureau’s en zakelijk gebruik 24 inch: algemeen en zakelijk gebruik 27 inch: pc gaming, films en design 29 inch (vaak ultrawide): voor gaming, films, design en zakelijk 32 inch: console gaming, films en design 34 inch (ultrawide): voor gaming, films en zakelijk gebruik 38 inch (ultrawide): voor gaming, films en professionele designers 49 inch (super ultrawide): voor professionele designers en gamers Het beeldformaat van een monitor wordt uitgedrukt in inch.

Hiermee wordt het schermdiagonaal bedoeld. Dit is de afstand tussen de rechterbenedenhoek en de linkerbovenhoek van het scherm. Een inch is een Amerikaanse term en meet 2,54 centimeter. Voor het gemak noemen we bij elk inchformaat het aantal centimeters.

De kijkafstand en het formaat van je bureau zijn van invloed op je keuze. Voor de beste weergave is het belangrijk dat je niet te dicht op of te ver van het scherm zit. Buiten deze afstand worden beelden snel onduidelijk. Daarnaast is het ook belangrijk dat deze op je bureau past. Een 22 inch monitor meet 56 centimeter en is daarmee redelijk klein.

Hierdoor is deze vooral geschikt voor een studentenwoning of voor zakelijk gebruik. Voor het lezen en typen van tekst, internetten en het werken in Excel heb je niet altijd een groot formaat nodig.24 inch is met 61 centimeter in diagonaal het standaard formaat voor alledaags gebruik, kantoorwerk en studeren.

Op monitoren van dit formaat blijft full hd (1080p) aardig scherp. Doordat ze niet te groot zijn, zet je ze gemakkelijk in een setup met 2 schermen. Met een 27 inch monitor, of 69 centimeter diagonaal, heb je veel schermruimte. Hierdoor is 27 inch erg geschikt voor gaming, grafische vormgeving en beeldbewerking.

Je gaat door het grotere formaat meer op in je game of film. Voor een 27 inch scherm raden wij een QHD of 4K resolutie aan. Een 29 inch monitor, of 74 centimeter in diagonaal, ondersteunt vaak een ultrawide beeldverhouding. Hierdoor is 29 inch een goede optie wanneer je een ultrawide scherm wilt, maar geen ruimte hebt voor een 34 inch monitor.

 • Je geniet van dezelfde voordelen, waaronder de bredere schermruimte en films kijken in ultrawide settings.
 • Een 32 inch monitor meet 81 centimeter in diagonaal en is een groot beeldscherm voor de liefhebbers van entertainment.
 • Deze monitoren zijn erg groot als je dichtbij zit en daarom geschikt om van een afstandje te gamen en films en series te kijken.

Wil je toch van dichtbij helemaal opgaan in je Photoshop project, zorg dan dat je een 32 inch 4k monitor of 1440p monitor kiest. Alle bovenstaande monitoren, behalve 29 inch, hebben een 16:9 beeldverhouding. Dit is de standaard voor monitoren en tv’s, waarbij het scherm iets breder is dan hij hoog is.

 • Het grote formaat is geschikt voor professionele foto- en videobewerking, of het kijken van films en het gamen in ultrawide verhouding zonder zwarte randen.
 • Een 32:9 monitor is bij uitstek geschikt voor foto- en videobewerking in meerdere vensters of voor super ultrawide gaming.
 • Waar een Ultrawide scherm iets breder is dan een ‘normaal’ scherm, is een Super Ultrawide scherm maar liefst 2 keer zo groot.

Door de beeldverhouding van 32:9 en het schermdiagonaal van 125 centimeter is het net alsof je 2 beeldschermen hebt staan, maar dan zonder vervelende schermrand in het midden. Ook voor drukke analisten, programmeurs of developers kan de extra schermruimte geen kwaad.

Contents

You might be interested:  Hoeveel Afleveringen Rings Of Power?

Hoeveel centimeter 27 inch?

Hoeveel cm is een 27 inch monitor? Een 27 inch monitor is 68 centimeter in diagonaal, gemeten vanaf de linkeronderhoek tot de rechterbovenhoek.

Hoe groot is een 28 inch monitor?

Een 28 inch monitor is 71 centimeter in diagonaal, gemeten vanaf de linkeronderhoek tot de rechterbovenhoek.

Hoe groot is 24 inch beeldscherm?

📏 Wat zijn de afmetingen van 24 inch? – Een 24 inch monitor is ongeveer 20 inch breed (50,8 cm) en 12 inch (30,5 cm) hoog. De beelddiagonaal is 24 inch, wat overeenkomt met 61 cm. De meeste moderne monitoren hebben een beeldverhouding van 16:9. De beeldverhouding van een monitor is, zoals elke verhouding, een proportionele weergave van twee afzonderlijke getallen.

Hoeveel cm is 34 inch monitor?

LG IPS 21:9 UltraWide™ monitor met 86,36 cm (34 inch) beeldscherm (diagonaal) Algemeen

Afmetingen (inch) 34″ Type paneel IPS Kleurengamma (CIE1931) sRGB meer dan 99% Kleurdiepte (aantal kleuren) 10bits (8bit+FRC), 1.07B Pixel pitch (mm) 0,2325 mm x 0,2325 mm Resolutie 3440 x 1440 Helderheid (std.) 300cd/m 2 Contrastverhouding (origineel) 1000:1 (DFC) Mega Norm. reactietijd (aan/uit) 14 ms (GTG) 5 ms Kijkhoek (CR≥10) 178/178

Signaalingang/-uitgang

HDMI Ja (ver2.0, elk 2) DisplayPort Ja (ver 1.2) Thunderbolt Ja (2ea) Hoofdtelefoonuitgang Ja USB (upstream) Ja (USB3.0 elk 1) USB (downstream) Ja (USB3.0 elk 2) * inclusief snel laden voor poort 1

Luidspreker

Audiovermogen (watt) 2 luidsprekers à 7 watt Audiotuning MaxxAudio®

Voeding

Type Adapter Invoer 100 ~ 240V

ECO

Energieklasse A (Schaal: A+ tot F)

Stroomverbruik

Normale inschakeling (norm.) 70W Spaarstand/slaapstand (max.) 1,2W Gelijkstroom uit (max.) 0,3W

Frequentie

HDMI (H-frequentie) 30 ~ 90 kHz HDMI (V-frequentie) 56 ~ 61Hz DisplayPort (H-frequentie) 30 ~ 90KHz DisplayPort (V-frequentie) 56 ~ 61Hz (FreeSync 40 ~ 60Hz) USB-C (H-frequentie) 30 ~ 90KHz USB-C (V-frequentie) 56 ~ 61Hz

Speciale functies

Beeldmodus Aangepast, reader, foto, cinema, doka 1, doka 2, kleurzwakte, FPS game 1, FPS game 2, RTS game, aangepast (game),Kalibratie 1, Kalibratie 2 Verhouding Breed, origineel, bioscoop 1, bioscoop 2, 1: 1 PIP Nee (PIP-modus bij gesplitst scherm) PBP Ja DDC/CI Ja HDCP (versie) Ja Slot Ja Reactietijdregeling Ja Snel opladen Ja Freesync Ja (DP 40~60Hz) Gamemodus Ja DAS-modus Ja Black Stabilizer Ja Flikkerveilig Ja Slimme energiebesparing Ja Automatische stand-by Ja Leesmodus Ja Zesassige regeling Ja Kleurkalibratie Ja H/W-kalibratie (ware kleuren) Ja Dubbele controller Ja Screen split 2.0 (in OSC) Ja Mijn voorkeursinstellingen (in OSC) Ja OnScreen Control (OSC) Ja Dual EDID (H/W) Ja

Standaard

Kantelhoek -5~20 graden Hoogte (bereik) 120mm

Afmetingen(B x D x H, mm)

Set (met standaard) 829,9 x 252,4 x 428,9 (omlaag)’829,9 x 252,4 x 548,9 (omhoog) Set (zonder standaard) 829,9 x 49,2 x 379,8 Doos 978 x 207 x 522

Gewicht(kg)

Set (met standaard) 8.4 Set (zonder standaard) 6.3 Doos 11.3

Wandmontage(mm)

Afmetingen voor wandmontage 100 x 100 (VESA-compatibel)

Wikkel

Verpakkingsmateriaal EPS Stapeltype Verticaal Verpakkingstype voor standaard Losse onderzijde Drukwerk op doos Flexo (1 kleur) Handgreep Uitsparing voor hand

Standaard

UL (cUL) Ja TUV-Type Ja FCC-B, CE Ja CCC (voor China) Ja BSMI (voor Taiwan) Ja ErP Ja Windows Ja DisplayPort Ja

Accessoire

Netsnoer JA HDMI Ja DisplayPort Ja Kabelhouder Ja

NALEVING INFORMATIE : LG IPS 21:9 UltraWide™ monitor met 86,36 cm (34 inch) beeldscherm (diagonaal)

Hoe breed is 29 inch monitor?

Hoe kies je het beste beeldformaat voor je monitor? Geschreven door Jos 14 april 2023 16.20 Je bent op zoek naar een nieuwe monitor, maar er zijn tientallen verschillende formaten. Bijvoorbeeld 24 inch of 27 inch. Welk formaat heb jij nou nodig en past het beeldscherm wel op je bureau? En hoe zit dat met inches? In dit artikel helpen we jou het beste beeldformaat voor je monitor te kiezen. Het beeldformaat is één van de belangrijkste keuzes die je maakt wanneer je een computerscherm koopt. Een te klein scherm is moeilijk af te lezen en biedt weinig schermruimte, maar een te groot scherm past misschien niet op je bureau.

22 inch: kleine bureau’s en zakelijk gebruik 24 inch: algemeen en zakelijk gebruik 27 inch: pc gaming, films en design 29 inch (vaak ultrawide): voor gaming, films, design en zakelijk 32 inch: console gaming, films en design 34 inch (ultrawide): voor gaming, films en zakelijk gebruik 38 inch (ultrawide): voor gaming, films en professionele designers 49 inch (super ultrawide): voor professionele designers en gamers

Het beeldformaat van een monitor wordt uitgedrukt in inch. Hiermee wordt het schermdiagonaal bedoeld. Dit is de afstand tussen de rechterbenedenhoek en de linkerbovenhoek van het scherm. Een inch is een Amerikaanse term en meet 2,54 centimeter. Voor het gemak noemen we bij elk inchformaat het aantal centimeters. De kijkafstand en het formaat van je bureau zijn van invloed op je keuze. Voor de beste weergave is het belangrijk dat je niet te dicht op of te ver van het scherm zit. Buiten deze afstand worden beelden snel onduidelijk. Daarnaast is het ook belangrijk dat deze op je bureau past. Een 22 inch monitor meet 56 centimeter en is daarmee redelijk klein. Hierdoor is deze vooral geschikt voor een studentenwoning of voor zakelijk gebruik. Voor het lezen en typen van tekst, internetten en het werken in Excel heb je niet altijd een groot formaat nodig. 24 inch is met 61 centimeter in diagonaal het standaard formaat voor alledaags gebruik, kantoorwerk en studeren. Op monitoren van dit formaat blijft full hd (1080p) aardig scherp. Doordat ze niet te groot zijn, zet je ze gemakkelijk in een setup met 2 schermen. Met een 27 inch monitor, of 69 centimeter diagonaal, heb je veel schermruimte. Hierdoor is 27 inch erg geschikt voor gaming, grafische vormgeving en beeldbewerking. Je gaat door het grotere formaat meer op in je game of film. Voor een 27 inch scherm raden wij een QHD of 4K resolutie aan. Een 29 inch monitor, of 74 centimeter in diagonaal, ondersteunt vaak een ultrawide beeldverhouding. Hierdoor is 29 inch een goede optie wanneer je een ultrawide scherm wilt, maar geen ruimte hebt voor een 34 inch monitor. Je geniet van dezelfde voordelen, waaronder de bredere schermruimte en films kijken in ultrawide settings. Een 32 inch monitor meet 81 centimeter in diagonaal en is een groot beeldscherm voor de liefhebbers van entertainment. Deze monitoren zijn erg groot als je dichtbij zit en daarom geschikt om van een afstandje te gamen en films en series te kijken. Wil je toch van dichtbij helemaal opgaan in je Photoshop project, zorg dan dat je een 32 inch 4k monitor of 1440p monitor kiest. Alle bovenstaande monitoren, behalve 29 inch, hebben een 16:9 beeldverhouding. Dit is de standaard voor monitoren en tv’s, waarbij het scherm iets breder is dan hij hoog is. Een Ultrawide monitor heeft een beeldverhouding van 21:9 en meet ongeveer 86 centimeter. Wanneer je nog meer schermruimte nodig hebt, is een 38 inch monitor de uitkomst. Met een diagonaal van 96 centimeter heb je bijna hetzelfde formaat als met dubbele 24 inch monitoren. Hierdoor heb je een ruimer overzicht van je werk en open je nog meer vensters naast elkaar.

 • Het grote formaat is geschikt voor professionele foto- en videobewerking, of het kijken van films en het gamen in ultrawide verhouding zonder zwarte randen.
 • Een 32:9 monitor is bij uitstek geschikt voor foto- en videobewerking in meerdere vensters of voor super ultrawide gaming.
 • Waar een Ultrawide scherm iets breder is dan een ‘normaal’ scherm, is een Super Ultrawide scherm maar liefst 2 keer zo groot.
You might be interested:  Hoeveel Gram Ongekookte Rijst Per Persoon?

Door de beeldverhouding van 32:9 en het schermdiagonaal van 125 centimeter is het net alsof je 2 beeldschermen hebt staan, maar dan zonder vervelende schermrand in het midden. Ook voor drukke analisten, programmeurs of developers kan de extra schermruimte geen kwaad.

Hoe breed is een 28 inch tv?

Een 28 inch TV is 62,0 cm breed en 34,9 cm hoog. De beelddiagonaal is 71,1 cm.

Hoe groot is een 22 inch scherm?

Een 22 inch monitor heeft een beelddiagonaal van 56 centimeter.

Hoe meet je de grootte van een beeldscherm?

Dit is makkelijk te weten door de diagonale afmeting te meten. Gebruik een liniaal en leg die linksonder in de hoek van je scherm en meet tot de bovenste rechter hoek. Is jouw tablet/laptopscherm 33 cm?

Hoe groot is een 21 inch scherm?

Een 21 inch monitor is 53 centimeter in diagonaal, gemeten vanaf de linkeronderhoek tot de rechterbovenhoek.

Hoe ver moet je van je scherm zitten?

Afhankelijk van het displayformaat moet de gebruiker op ongeveer 50 tot 80 centimeter afstand van de monitor zitten (of staan). Voor een optimale hoogte-instelling moet de bovenste regel van de monitorweergave duidelijk onder de ooghoogte liggen.

Hoe groot is een 24 inch fiets?

✔ Hoe bereken ik de inchmaat van de fiets?

Inches Lichaamslengte Leeftijd
>> 20 inch 115 cm 6-8 jaar
>> 22 inch 122 cm 7-9 jaar
>> 24 inch 130 cm 8-12 jaar
>> 26 inch 145 cm 10-14 jaar

Wat zijn de afmetingen van mijn scherm?

Als je de afstand van de linkeronderhoek tot de rechterbovenhoek van je scherm in centimeters hebt, vermenigvuldig je dat met 0,39. Stel: je meet een schermdiagonaal van 81 centimeter.81 x 0,39 is 31,59. Je scherm is dan afgerond 32 inch.

You might be interested:  Na Hoeveel Dagen Alcohol Uit Je Lichaam?

Hoe groot is een 29 inch scherm?

Is 24 inch goed? – Hoe kies je het beste beeldformaat voor je monitor? Geschreven door Jos 6 december 2022 14.50 Je bent op zoek naar een nieuwe monitor, maar er zijn tientallen verschillende formaten. Bijvoorbeeld 24 inch of 27 inch. Welk formaat heb jij nou nodig en past het beeldscherm wel op je bureau? En hoe zit dat met inches? In dit artikel helpen we jou het beste beeldformaat voor je monitor te kiezen.

Het beeldformaat is één van de belangrijkste keuzes die je maakt wanneer je een computerscherm koopt. Een te klein scherm is moeilijk af te lezen en biedt weinig schermruimte, maar een te groot scherm past misschien niet op je bureau.22 inch: kleine bureau’s en zakelijk gebruik 24 inch: algemeen en zakelijk gebruik 27 inch: pc gaming, films en design 29 inch (vaak ultrawide): voor gaming, films, design en zakelijk 32 inch: console gaming, films en design 34 inch (ultrawide): voor gaming, films en zakelijk gebruik 38 inch (ultrawide): voor gaming, films en professionele designers 49 inch (super ultrawide): voor professionele designers en gamers Het beeldformaat van een monitor wordt uitgedrukt in inch.

Hiermee wordt het schermdiagonaal bedoeld. Dit is de afstand tussen de rechterbenedenhoek en de linkerbovenhoek van het scherm. Een inch is een Amerikaanse term en meet 2,54 centimeter. Voor het gemak noemen we bij elk inchformaat het aantal centimeters.

De kijkafstand en het formaat van je bureau zijn van invloed op je keuze. Voor de beste weergave is het belangrijk dat je niet te dicht op of te ver van het scherm zit. Buiten deze afstand worden beelden snel onduidelijk. Daarnaast is het ook belangrijk dat deze op je bureau past. Een 22 inch monitor meet 56 centimeter en is daarmee redelijk klein.

Hierdoor is deze vooral geschikt voor een studentenwoning of voor zakelijk gebruik. Voor het lezen en typen van tekst, internetten en het werken in Excel heb je niet altijd een groot formaat nodig.24 inch is met 61 centimeter in diagonaal het standaard formaat voor alledaags gebruik, kantoorwerk en studeren.

Op monitoren van dit formaat blijft full hd (1080p) aardig scherp. Doordat ze niet te groot zijn, zet je ze gemakkelijk in een setup met 2 schermen. Met een 27 inch monitor, of 69 centimeter diagonaal, heb je veel schermruimte. Hierdoor is 27 inch erg geschikt voor gaming, grafische vormgeving en beeldbewerking.

Je gaat door het grotere formaat meer op in je game of film. Voor een 27 inch scherm raden wij een QHD of 4K resolutie aan. Een 29 inch monitor, of 74 centimeter in diagonaal, ondersteunt vaak een ultrawide beeldverhouding. Hierdoor is 29 inch een goede optie wanneer je een ultrawide scherm wilt, maar geen ruimte hebt voor een 34 inch monitor.

 • Je geniet van dezelfde voordelen, waaronder de bredere schermruimte en films kijken in ultrawide settings.
 • Een 32 inch monitor meet 81 centimeter in diagonaal en is een groot beeldscherm voor de liefhebbers van entertainment.
 • Deze monitoren zijn erg groot als je dichtbij zit en daarom geschikt om van een afstandje te gamen en films en series te kijken.

Wil je toch van dichtbij helemaal opgaan in je Photoshop project, zorg dan dat je een 32 inch 4k monitor of 1440p monitor kiest. Alle bovenstaande monitoren, behalve 29 inch, hebben een 16:9 beeldverhouding. Dit is de standaard voor monitoren en tv’s, waarbij het scherm iets breder is dan hij hoog is.

 • Het grote formaat is geschikt voor professionele foto- en videobewerking, of het kijken van films en het gamen in ultrawide verhouding zonder zwarte randen.
 • Een 32:9 monitor is bij uitstek geschikt voor foto- en videobewerking in meerdere vensters of voor super ultrawide gaming.
 • Waar een Ultrawide scherm iets breder is dan een ‘normaal’ scherm, is een Super Ultrawide scherm maar liefst 2 keer zo groot.

Door de beeldverhouding van 32:9 en het schermdiagonaal van 125 centimeter is het net alsof je 2 beeldschermen hebt staan, maar dan zonder vervelende schermrand in het midden. Ook voor drukke analisten, programmeurs of developers kan de extra schermruimte geen kwaad.

Hoe groot is een 30 inch scherm?

30 inch 76.2 66 x 37 cm
35 inch 88.9 77 x 43 cm
40 inch 101.6 88 x 49 cm
45 inch 114.3 99 x 56 cm
50 inch 127 110 x 62 cm