55 Inch Is Hoeveel Cm?

55 Inch Is Hoeveel Cm
Tv afmetingen berekenen

Inch Centimeter
43 inch 95.3 x 53.6 cm
49 inch 108.2 x 60.96 cm
50 inch 110.7 x 62.3 cm
55 inch 121.7 x 68.6 cm

Nog 6 rijen

Welke tv op 4 meter afstand?

Ideale TV kijkafstand Full HD – Een Full-HD tv beschikt over een beeldkwaliteit van 1920×1080 pixels. Veel LED televisies beschikken op dit moment over deze beeldkwaliteit. Om optimaal te kunnen genieten van jouw Full HD televisie kun je de volgende kijkafstand aanhouden. De standaard regel is dat je 2 – 2,5 maal het aantal centimeter dat de TV groot is kunt aanhouden.

Dit betekent bij wijze van spreken dat bij een 40 inch (102 cm) tv, de ideale kijkafstand 2,04 – 2,55 meter zou zijn. Op deze pagina vind je een schema met daarin de ideale kijkafstanden bij de verschillende beelddiagonalen van televisies. Wij gaan hier wel uit van de beeldverhouding 16:9. Uiteraard is het slechts een advies.

Daarnaast moet de ruimte uiteraard wel aanwezig zijn in de woonkamer om een dergelijke TV te kunnen plaatsen. Tevens zal bij een goed digitaal signaal (bijvoorbeeld bij HD TV) de kijkafstand kleiner worden aangezien de beeldkwaliteit dan ook beter is.

Is een 75 inch tv te groot?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe televisie, kijk je waarschijnlijk eerst naar het gewenste formaat. Tegenwoordig zijn zelfs grote modellen van 55 of 65 inch prima betaalbaar, dus een fraaie televisie is voor veel mensen binnen handbereik. Sinds de opkomst van 4K stijgt de behoefte naar grote tv inch maten alleen maar, want Ultra HD-beelden komen op een fors scherm het beste tot hun recht.

You might be interested:  Hoeveel Aow Krijg Ik In Juli 2022?

Houd wel rekening met de beschikbare ruimte en bepaal vooraf de maximale breedte van de beeldbuis. Zo voorkom je dat je onverhoopt een te grote televisie aanschaft. Fabrikanten gebruiken de eenheid inch om de grootte van televisies uit de drukken. Vermeldt een televisiemerk bij zijn product bijvoorbeeld een formaat van 49 inch, dan wordt hiermee de afstand van het beelddiagonaal bedoeld.

Dit is dus de totale lengte tussen de hoeken linksonder en rechtsboven van het scherm. Wil je de afstand liever niet in inch berekenen? Geen probleem, want je rekent inches eenvoudig om naar centimeters. Vermenigvuldig het aantal inches met 2,54 en je achterhaalt de beelddiagonaal in centimeters.

In het geval van een 49inch-scherm is de som dus 49 × 2,54, wat resulteert in een beelddiagonaal van zo’n 124 centimeter. De meeste televisiemerken vermelden overigens in hun specificaties ook de schermdiagonaal in centimeters. Welke televisieformaat je het beste kunt kiezen, hangt nauw samen met de kijkafstand in de kamer.

In een bescheiden slaapkamer kun je waarschijnlijk uit de voeten met een kleiner model dan in een ruime woonkamer. Verder hangt het ook af van de hoofdactiviteit. Als je een televisie voornamelijk gebruikt om te gamen, zit je doorgaans dichter op het scherm dan wanneer je op een afstandje geniet van een spannende film.

Belangrijk om te weten is dat het voor een gemiddelde woonkamer haast onmogelijk is om een te grote televisie te kopen. Een goede kijkafstand heeft namelijk alles te maken met de gebruikte resolutie. Doordat de standaardresolutie van de meeste nieuwe televisies de afgelopen jaren steeg naar maar liefst 3840 × 2160 pixels (4K) moet je behoorlijk dicht bij het scherm zitten om het verschil met een Full HD-televisie (1920 × 1080 pixels) te zien.

You might be interested:  Hoeveel Stokbrood Per Persoon Bij Bbq?

Om alle details van een 4K-televisie zonder verlies waar te nemen, gebruik je de volgende vuistregel om de ideale kijkafstand te berekenen. Vermenigvuldig het schermdiagonaal in centimeters met 0,8 en je weet hoe ver je van de televisie kunt zitten. Een 55inch-televisie heeft een beelddiagonaal van ongeveer 140 centimeter, dus dan kom je uit op een ideale kijkafstand van slechts 112 centimeter. In de praktijk zit natuurlijk niemand op een meter voor de televisie. Een ideale kijkafstand afgestemd op het maximaal aantal waarneembare details is tenslotte iets anders dan een comfortabele kijkafstand. Een kanttekening is dan ook wel op zijn plaats, want op een langere afstand kun je natuurlijk ook van 4K-beelden genieten.

Wel neemt het aantal waarneembare details geleidelijk af wanneer je verder weg zit van het scherm. Deze korte ideale kijkafstand verklaart overigens wel waarom je in het geval van een 4K-televisie het beste voor een grote beeldbuis kunt kiezen. Bij een klein maatje zit je al gauw te ver weg, waardoor de meerwaarde ten opzichte van een Full HD-televisie wegvalt.

Een model van 65 of zelfs 75 inch is tegenwoordig helemaal niet vreemd voor een huiskamer met normale afmetingen. Bij een exemplaar van 75 inch bedraagt de ideale kijkafstand nog altijd slechts 152 centimeter, al is een afstand van enkele meters in de praktijk natuurlijk realistischer.

  • Heb je de keuze, ga dan altijd voor groot.
  • Je raakt er snel aan gewend en je zult er geen spijt van krijgen! Zit je relatief ver weg en wens je geen grote televisie, dan is een Full HD-televisie een prijsvriendelijk alternatief.
  • Overigens is groter niet altijd beter.
  • Als tweede televisie in de slaapkamer is een uit de kluiten gewassen beeldbuis zelfs ongewenst, omdat het felle licht je wakker houdt.
You might be interested:  Hoeveel Mb Is Een Gb?

Vlak voor het slapengaan nog even een talkshow kijken, is dus niet echt bevorderlijk voor de nachtrust. Een model van pakweg 32 of 43 inch voldoet voor de meeste slaapkamers al prima. Bijkomend voordeel is dat kleine televisies ook nog eens zeer betaalbaar zijn.

Hoe breed is een 55 inch tv in cm?

Tv afmetingen berekenen

Inch Centimeter
43 inch 95.3 x 53.6 cm
49 inch 108.2 x 60.96 cm
55 inch 121.7 x 68.6 cm
65 inch 144 x 81 cm

Hoe breed is een 65 inch televisie?

65 inch TV afmetingen Een 65 inch TV is 143,9 cm breed en 80,9 cm hoog. De beelddiagonaal is 165,1 cm.