YouRun Halvmarathon og mit nye træningsprogram

12736042_10156532409280008_1582448409_n

Idag er det nøjagtig 74 dage til jeg skal løbe You Run halvmarathon. Det besluttede jeg i november måned, og har nu virkelig startet optræningen. YouRun er et velgørenhedsløb hvor jeg, sammen med mange andre, løber for en organisation. Jeg synes det er en fantastisk måde at samle ind penge til et god formål.  

Jeg har valgt at løbe for Kræftens Bekæmpelse, og I kan være med at støtte organisation via mig,  ved at donere til mit løb. Det vil give mig endnu mere motivation til at fuldføre et godt løb! Man vælger selv hvor meget man vil give, og husk: alt er med til at hjælpe. I kan læse mere om hvorfor jeg har valgt at støtte Kræftens Bekæmpelse, og donere HER

I forbindelse med optræningen tog jeg kontakt med Martin Lund, som står bag Human Performance DK. Nogle bekendte tipsede mig om ham, og efter en snak blev vi enige om, at han skulle styre min træning frem til løbsdagen. 

Jeg var meget usikker på om jeg skulle køre mit eget løb eller om jeg skulle tage kontakt med personlig træner, og jeg er virkelig glad for at jeg valgte det sidste. Jeg troede jeg var godt trænet, men jeg har virkelig fået testet mine svagheder de sidste par uger. Ja, det er dyrt. Ja, det kommer til at kræve meget disiplin, men det er det hele værd! Jeg får kyndig vejledning så jeg undgår skader, og bliver presset udenfor min komfortsone med øvelser jeg aldrig ville fundet på. 

Målet med forløbet er at forbedre mine færdigheder som løber, samt vedligehold af muskler og videreudvikle mine svagheder, blandt andet core og mobilitet. Den første time jeg havde kikkede vi på løbeteknik og mobilitet, hvor jeg fik god tilbagemelding på hvad jeg skulle gøre fremover. Derefter fik jeg sendt mit første træningsprogram og jeg er nu inde i den 6. uge. 

  Jeg har 5 træningsdage om ugen, fordelt på 5 konditionstræninger og 4 styrketræninger. Jeg har 3 dage med løb som består af langdistance, intervaller og teknik. De andre konditionstræningerne er på romaskinen. Styrketræningen består af rigtig meget supersets, specielt på overkroppen. Der er meget fokus på hofter, hamstrings og core – meget vigtige muskler at have styr på som løber. Mine uger ser sådan ud:  MANDAG – LØB OG STYRKE, OVERKROP TIRSDAG – KONDITION OG STYRKE UNDERKROP ONSDAG – FRI TORSDAG – LØB OG STYRKE OVERKROP FREDAG – KONDITION OG STYRKE UNDERKROP LØRDAG – LØB OG REHAB (YOGA, UDSTRÆK OSV)  SØNDAG – FRI Jeg har også en sekvens på 10-15 minutter mobilitet hver eneste træning – det er kedeligt, men sindssygt effektivt! Da vi startede kunne jeg ikke lave en eneste pistol squat. Nu har jeg fulgt programmet, gjort øvelserne jeg har fået besked om til hver.eneste.træning, og det fungerer. Nu  kører det bare for mig. Det ser måske ikke så kønt ud, men så skulle I set mig for nogle uger siden 😉 

Det er hårde og lange træninger, men de fungerer. Jeg har haft en rigtig god fremgang på meget kort tid. Min tid på 8 km løb har forbedret sig fra 43:13 min til 39:43 min! Jeg har også tabt mig en lille smule, det er nok både lidt muskelmasse, men tror ikke det er specielt meget, samt lidt fedt med al den cardio. Jeg er virkelig tilfreds og jeg helt sikker på at jeg kommer til at være i mit livs bedste løbeform den 24. april. 

 

 

6 thoughts on “YouRun Halvmarathon og mit nye træningsprogram

 1. Eva

  Ser ut som et spennende program 🙂 Pistolsquats er utrolig gøy, fått litt dilla på dem selv i det siste – synes de fungerer kjempebra som oppvarming eller avslutning når jeg trener bein.

  Reply
 2. Den lille Østlendingen

  Hei! Jeg glemmer deg helt ut – helt til du dukker opp i kommentarfeltet på Chassibloggen innimellom. For en nydelig ny blogg du har! 😀

  Jeg sliter med dansken – noe du tydeligvis IKKE gjør. Jeg fant en morsom liste på Eurowoman.dk : http://www.eurowoman.dk/har-du-hort/kultur/59-tegn-pa-at-du-ikke-er-sa-original-som-du-gar-og-tror/
  – her er det mye jeg ikke forstår, blandt annet “bøssebarer”. Hva i all verden er bøssebarer? Og har du noen kule oppskrifter på Chiagrød og rawkager?

  Puss och kram – fra liten fan

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *