Vegan Vikings, vegansk festival i København – 5 steder du skal besøge.

img_6412-1

  1. november er World Vegan Day, og i den forbindelse har vi i Yelp København arbejdet benhårdt de sidste par måneder. Det har været lange dage, mange mødes, over 600 km på cyklen rundt om i byen for at få det hele på plads. Og i går startede det hele – Vegan Vikings er nu i gang! 

I den forbindelse har jeg også valgt at gå 100% vegansk for én uge. Jeg elsker æg og mejeriprodukter så det er en stor udfordring for mig. Men jeg elsker en udfordring, og jeg er sikker på, at jeg får lavet en masser lækker mad i løbet af ugen. 

Hvor Vegan Vikings?

Min chef i Yelp Camilla, aka CopenhagenByMe, kom op med en skør og god idé i USA, som endte op til at blive denne fantastiske kampagne. Vegansk mad har et ry for at være meget kedelig, at kan kun spiser kål og gulerødder, men vi havde et ønske om at vise, at det er så meget mere end det. Derfor startede vi det meget kontroversielle koncept Vegan Vikings – at vegansk mad også er for stærke vikinger. Det sjove er, at næsten alle veganske steder i KBH drives af mænd, mænd som går op i sundhed og bæredygtighed. 

Hvad er Vegan Vikings? 

Vegan Vikings er Københavns første veganske festival, hvor der er supergode tilbud rundt om i hele byen på vegansk mad. Det er både 100% veganske steder med, og steder som i anledningen, har lavet eksklusive veganske retter. Vi fik til sidst samlet hele 27(!) virksomheder, som ville bakke op om idéen. Sidecar gik blandt andet 100% vegansk i går, hvor HELE menukortet stod i grøntsagernes tegn. Hvor sejt er det ikke?! 
Alt du behøver at gøre er, at downloade Yelp-appen, og tjekke ind. Det har aldrig været nemmere at vælge bæredygtig 😉 

14940148_1195714810494377_2912109020996263611_o

 

 

Jeg har listet mine 5 favoritsteder som er med i Vegan Vikings. Foroven kan I også se oversigten over alle stederne som er med. Hvilke steder skal du besøge under Vegan Vikings?  

Processed with VSCO with a6 preset

Hafnia Bar 

Hafnia Bar kom med som en “joker” i sidste øjeblik, og det er jeg SÅ glad for. Jeg er helt vild med det her sted. Under Vegan Vikings har de 2 for 1 på udvalgte retter til morgenmad, frokost og aftensmad. De har den lækreste cashew yoghurt, samt at de kører tilbud på daal og græskarsuppe. Der er også mulighed for at få det hele med som take-away, så er aftensmaden sikret 😉 

 

 

image2-7

BlueTaco

Jeg har faktisk kun været her én gang, men deres tacos smager helt vildt lækkert! De har tre forskellige veganske tacos:
– Friteret græskar, græskarkerner, sorte bønner og salsa verde
– Hvide majs, peberfrugt, salsa mexicana, koriander og lime
– Avokado, achiote salsa, pico de gallo (tomat/rødløg-mix) og koriander

Jeg skal forbi en gang i løbet af ugen, og da snupper jeg nok 2x græskar og 1x hvide majs. De har nemlig 3 tacos for kun 50kr! Det er virkelig billigt for en sådan omgang. Det hele er også glutenfrit. Stedet er ikke stort, men der er glødelamper under parasoller ude, så du kan sagtens nyde dine tacos her. 

 

 

14732409_1195553633843828_3737328552677314985_n

Souls

Billede fra Souls.

Souls er nok den mest populære veganske café i København. De har tager Østerbro med storm og serverer de lækreste salater og sandwich, med 100% plantebaserede ingredienser. Deres currydressing lavet på cashewnødder er den bedste jeg har smagt. 

Under Vegan Vikings kører de et tilbud på sin populære burger, hvor du kan spise den dine-in til 99 kr eller tage 2 for 1 som take-away. Jeg har faktisk ikke smagt deres burger endnu, desto bedre grund til at besøge steder i denne uge. Arh, stedt lå tættere på end 11 km… 😉 

 

 

Processed with VSCO with a6 preset

Falafel Factory

Veganske, glutenfrie og superspændende falafler. Falafel Factory blev kåret til byens bedste falafel i 2016, og jeg synes bestemt de fortjener denne titel. Her får du dog ikke sprøde, friturestegte falafler som resten af Nørrebro serverer. Her kører de HELT plantebaseret, og de eksperimenterer med masser af grøntsager. De har tre slags falafler pt, og jeg kan varmt anbefale varianten med rødbede-ingefær. Husk at sige “JA” til alle deres dressings og dips, særlig deres tahin og hummus. 

Under Vegan Vikings får du et eksklusivt tilbud på deres HELT nye falafel med blomkål og peberrod. Den kommer først på menukortet medio november, så her har du chancen til at være en af de første som prøver den! De får en falafelsandwich + vand til kun 48 kr! 

 

 

Processed with VSCO with f2 preset

Social 

Sidst, men ikke mindst. Social serverer Københavns bedste sandwich, helt uden sammenligning. Jeg har aldrig fået en så lækker sandwich før, og hvis jeg kunne få den serveret hver dag, så ville jeg gladeligt blive veganer for livet. For hør lige: du får lunt, glutenfrit zucchinibrød serveret sammen med en tårn af sæsonens grøntsager, den lækreste hummus sammen med avokado og to forskellig typer pesto. Det er en kæmpeomgang og jeg kan ikke anbefale den nok. 

Og nu til det aller bedste; de kører -50% på sin sandwich hele ugen! Hvis I kun har planer om at besøge ét sted i denne uge (selvfølgelig har I ikke tænkt det!), så ville jeg valgt Social. Totalt yndlings. Husk også at snuppe en kaffe, drengene her inde laver den bedste flat white.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *