Dejlig varm kakao med hjemmelavet flødeskum

IMG_0700

Noget af det bedste ved vinteren er varme supper og drikke, på kolde dage. Jeg er ret vild med både kaffe og te, men det er virkelig intet som kan slå en kop kakao med flødeskum, og her skal der altså ikke spares på noget.

Jeg kan huske da jeg var yngre, så var der altid mors hjemmebagte boller med jordbærmarmelade, og en kop varm kakao som var regnvejrskost. Det var det bedste jeg vidste, og selv nu når jeg er blevet ældre, har jeg spurgt min mor en gang eller to (okay, hver gang jeg er i Norge!) om at sætte over en bolledej. Den varme kakaoen er det mig der laver, for vi er blevet om at det er den aller bedste. Ikke for at prale, men den er altså virkelig, virkelig god! Kakao i sig selv er rigtig god, men flødeskummen på toppen, gør det hele til et lille mestermærk.

IMG_0705

Kakao
– 2 koppe

  • 4 dl mælk
  • 30 g mørk chokolade
  • 1 ss sukrinmelis
  • 1 ts kakaopulver

Ha mælk, kakaopulver og sukrinmelis i en gryde, og omrør ved medium varme. Når mælken er varm, tilsætter du den mørke chokolade og omrører til den er smeltet. Jeg er blevet ret glad for Mørk mælk, den nye chokolade fra Toms, hvilket er perfekt at bruge i kakao – bare en servicemeddelse 🙂

Flødeskum

Pisk det hele sammen, enten med håndmikser, piskeris eller køkkenmaskine. Jeg bruger min KitchenAid, da jeg synes det giver bedst resultat. Den er færdig når skålen kan vendes på hovedet uden at flødeskummen falder ud, men pas på at det ikke bliver til smør. Ta en skefuld eller tre ovenpå kakaoen og drys også gerne lidt hakket chokolade.

// opskriften indeholder links til sponsede produkter

2 thoughts on “Dejlig varm kakao med hjemmelavet flødeskum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *