Supernem sukkerfri marcipan

Jeg har lavet sukkerfri marcipan fire-fem gange allerede i år, og de smager lidt bedre jo tættere vi kommer på juleaften. Jeg har egentlig aldrig været en marcipan-fan, indtil jeg startede at lave det selv for et par år siden. En af mine opskrifter fra sidste år kan I finde sammen med tre andre opskrifter i denne artikkelen på Klikk.no, men den version jeg har lavet i år er endnu bedre. Den har den hele rigtige konsistens uden at krumme, som ofte kan ske med sukkerfrie typer. Jeg havde de med til en julefrokost i fredags, og gæsterne var alle enige om, at de smagte bedre end købe-marcipan. Bedte kompliment skal man vel lede længe efter 😉

12395461_10156352732050008_1713976488_n

Denne opskrift tager udgangspunkt i ca 20 marcipan kugler.

 

Supernemme marcipankugler 

Bland de tørre ingredienserne sammen i en bageskål. Ha’ over fibersirup og bland sammen. Tilsæt til sidst æggehviden og bland det hele til en hård dej med hænderne. Hvis den er for tør, tilsæt 1-2 ss vand.
Sæt dejen i køleskabet i 10-15 minutter, i mens kan du temperede chokoladen.
Lav kugler á 1 cm diameter og træk chokolade over. Læg de overtrukne kuglerne på lidt plastfilm og sæt i køleskabet i yderligere 1-2 timer, til chokoladen har stivnet.

Jeg har købt nogle rigtig fine juleglas i Kvickly, perfekt til konfekt som de her. Her har I også en supergod julegave til familie eller venner.

TIPS!
Hvis du mangler nogle af ingredienserne kan de skiftes ud med: 
Fibersirup = Agavesirup, honning, æggehvider
Sukrinmelis = almindelig flormelis, malet sukker, malet sukrin, steviapulver, malede, tørrede frugter som dadler eller figner. 
Mandelmel = malede mandler

 

// Opskriften indeholder links til sponsorerede produkter.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *