Sukkerfri rabarberkompot

Rabarbersæsonen er her! Da jeg var lille havde vi de største rabarberplanter bag vores garage, nogle af de kunne blive næsten 1 meter høje, uden overdrivelse. Dengang blev de dyppet i et godt lag med sukker for at ikke rynke på næsen. Jeg har faktisk ikke spist særlig meget rabarber siden, selv om jeg synes det smager virkelig godt. Efter at jeg spiste på Tårnet for nogle uger siden, så fik jeg en virkelig god dessert med rabarberkompot, og har siden prøvet at finde det i supermarkedet. Og bum – i torsdag var de der. Endda danske rabarber. 

Årstiderne har en super fin guide til frugt og grønt i sæson, og vi kan stadig nyde rabarber i nogle måneder endnu. Jeg har startet rabarbersæsonen med at lave en virkelig nem rabarberkompot, som giver en perfekt kontrast til en sød morgenmad, pandekage eller en dessert. Jeg kommer også bestemt til at lave en rabarbertærte i nærmeste fremtid, eller måske begive mig på rabarbersnegl ala Café Rosa. Men i mellemtiden så skal rabarberkompotten nydes på min morgengrød til glasset er tomt. Så i hvert fald et par dage mere 😉 

Print
Sukkerfri rabarberkompot
En nem og let syrlig rabarberkompot uden tilsat sukker. Opskriften giver et glas.
Ingredienser
  • 3 dl rabarber
  • 2 spsk zero pure gold
  • 2 spsk zero
  • 0,5 dl vand
Instruktion
  1. Skyl rabarber og skær i tern i ca. 1 cm længde. Kom de i en gryde og tilsæt sødemiddel og vand. Kog op under høj varme, og skru ned til middels varme. Sæt låg på og lad det koge i ca. 5-7 minutter, afhængig af om du vil have den med stykker af rabarber, eller en mere fin kompot.
  2. Hæld det over på et glas og lad det afkøles helt inden servering.
  3. Kan opbevares i køleskabet i ca. 7 dage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *