Semlor – svenske fastelavnsboller

Semlor, de svenske fastelavnsboller

Semlor – de berygtede svenske fastelavnsboller. 

Glædelig fastelavn til jer! Vi har haft nogle venner over på besøg her til formiddag til dejlige semlor, varm kakao og hygge. Jeg er faktisk ikke særlig vild med den danske version. Jeg er jo ikke vokset op med de, og tror virkelig det gør meget for hvilken type man er mest vild med. Nogle laver jo en masse forskellige fyld til sine boller, både med marcipan, æblemost, vaniljecreme, syltetøj. 

Semlor, de svenske fastelavnsboller

Jeg er personlig mest glad for den som er hel plain med syltetøj og flødeskum, det er sådan min mor altid lavede de da jeg var barn. Men med årene har jeg fået øjnene op for den svenske version – semlor. 

Semlor, de svenske fastelavnsboller

Svenskerne er eksperter på “fika”, og har alle mulige traditioner (læs: undskyldning for at spise bagværk). Og deres semlor med marcipan og flødeskum er måske den bedste, efter kanelbullar. Det er det intet der skal slå! Og de er jo så smukke. Det er efterhånden også flere bagerier i København der er startet at lave de, jeg har blandt andet spottet de hos Juni The Bakery og Naturbageriet idag. Har nogle af jer i øvrig besøgt det hypede bageri på Østerbro? Det er jo helt vanvittig, at folk står 30 min i kø for bagværk i Danmark. Jeg er imponeret og skal bestemt snart aflægge en visit derhen. 

Semlor, de svenske fastelavnsboller

Jeg valgte dog at lave mine semlor selv, men med god hjælp fra Linn. Jeg stolede blindt på hendes opskrift, hun er trods alt vaskægte svensker som nok har styr på de her semlor. Og opskriften kan varmt anbefales. Jeg doblede opskriften, så har jeg nogle boller at smide i fryseren – hvis ikke min kæreste spiser de alle i morgen mens jeg er på arbejde. Det er sket før 😉 

Fortsat god søndag! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *