Key Lime Pie | Den lækreste pie i lidt sundere forklædning.

Key Lime eller Lemon Meringue? Forskellen er egentlig, at key lime bruger man (som navnet tilsiger) lime og i lemon meringue bruger man citron. Det er også en lille forskel på fremgangsmåden, men helt ærligt – det er same same. 

Om du vil kalde denne tærte det ene eller det andet – den smager for lækkert. Jeg smagte min første lemon meringue pie hos American Pie Company, for i øvrigt laver de lækreste, snaskede pies i København. Har du ikke været der endnu, så burde du sætte det på din bucket list. 

I øvrig når vi taler om navne, ville I kalde det her en tærte eller en pie? Jeg synes tærte lyder lidt for mormor-agtig, er I ikke enige? Synes også bare pie er lidt for amerikaniseret, sådan “hello, I’m sooooo international.” Ugh. Jeg siger pie, siden jeg trods alt er norsk. Det er da lidt internationalt, ik’? 😉 Nå, tilbage til opskriften. 

I modsætning til American Pie Company har jeg prøvet at gøre min pie en lille smulere sundere. Det er kun nogle små justeringer der skal til, for at ændre ret meget i næringsindholdet i en kage. Dette er selvfølgelig ikke nødvendigt, men jeg synes det er sjovt at se, om jeg kan få en kage til at smage lige så godt, uden at det er alt for meget sukker i. 

Key Lime Pie

  • 5 digestive kiks
  • 4 Wasa kanel knækbrød
  • 50 g smør
  • 3 æg, adskilt
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • Saft fra 2 lime
  • 30 g flormelis
  • 70 g zero melis

Bund: 
Tænd ovnen ved 175°C
Knus digestive kiks og knækbrød i en foodprocessor, eller kom det i en frysepose og knus med en kagerulle. Smelt smør og kom det hele sammen i en bageskål. Herefter skal massen i en tærteform mellem 20-24 cm, og presses sammen med hænderne eller bunden af et glas. Bag i ca. 10 minutter til den er gylden. Afkøl. 

Fyld: 
Skil æggeblomme og æggehvide. Pisk sammen æggeblommerne og kondenseret mælk til massen er luftig. Miks ind saften fra de to lime. Hæld massen over den afkølende kiksebund og bag i ca. 15 minutter. Midten af kagen skal stadig bevæge sig, hvis du ryster lidt på formen. 

Marengs:
Skru op varmen til 250°C varmluft med gril (hvis du har. Ellers er kun gril eller varmluft også fint).
Pisk æggehvider i 3-4 minutter til luftboblerne som dannes er forsvundet. Kom derefter i flormelis og zero melis og pisk til marengs. Det tager lidt tid, og skal helst piskes i 7-10 minutter, så du kan med fordel bruge en elektrisk håndmikser eller en køkkenmaskine. Kom massen over kagen og fordel den jævnt udover 3/4 del af kagen. Brug en spatel og form små toppe ved at presse den ned mod bunden, og hurtig op igen. Tænk at du skal sy i gennem marengsen, hvis det giver mening. Sæt kagen i ovnen i 1-5 minutter til marengsen er gylden på toppen. 
NB! Hold øje med kagen hele tiden, det går pludselig stærkt! 

Afkøl kagen helt inden servering. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *