Hvid pizza med vannamei rejer

Skaldyr på pizza har egentlig aldrig været en favorit. Jeg rynker altid en lille smule på næsen når jeg ser blåmuslinger og rejer sammen med tomatsauce og ost. Det er bare noget som ikke helt passer i min optik. Det var helt til jeg blev introduceret for hvid pizza. Altså scampi på hvid pizza – det er SÅ godt! 

Første gang jeg smagte denne type pizza var på Olivia i Oslo, da jeg besøgte en veninde. Senere har jeg også fået en endnu bedre variant hos Neighbourhood i København. Jeg var sådan semi tilfreds med min pizza derfra, men fyldet var the bomb! Jeg har længe ville prøve det hjemme, og i går blev altså dagen da min kæreste gerne ville have pizza til aftensmad. 

Dette er nok også den bedste pizzabund jeg har lavet længe, lavet på bagesten. Det er altså en investering jeg anbefaler alle der er vilde med pizza. Min er fra Bahne og kostede 129 kr så det behøver ikke at være den mest fancy af slagsen. 

Opskriften holder til ca. 4 personer:

Print
Hvid pizza med vannamei rejer
Forberedelsestid
1 hrs 30 mins
Tilberedningstid
10 mins
Totalt
1 hrs 40 mins
 
En lækker og anderledes pizza fuld af smag. Opskriften holder til 8 portionspizzaer eller 2-3 store pizzaer.
Ingredienser
Pizzabund
 • 3 dl lunkent vand
 • 25 g fersk gær
 • 10 g sukker
 • 15 g havsalt
 • 350 g tipo 00 mel
 • 150 g durummel + lidt til udrulling
 • 4 spsk olivenolie
Hvidløgsmarinerede scampi
 • 300 g vannamei rejer jeg brugte færdigkogte
 • 3 spsk olivenolie
 • 3 fed hvidløg pressede
 • 2 spsk friskrevet ingefær
 • 1/2 tsk chilipulver
 • Salt og peber
Mascarponecreme
 • 125 g mascarpone
 • 2 spsk olivenolie
 • 20 g rever parmesanost
 • 1 lille håndfuld frisk timian
Fyld
 • Squash
 • Svampe
 • Koriander
 • Lime
 • Pinjekerner
 • Parmesanost
Instruktion
Bund
 1. Opløs gær og sukker i lunkent vand. Tilsæt mel og salt og rør godt til sammen er kombineret. Tilsæt olivenolie og ælt i 10-15 minutter, dejen skal være glat og smidig. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et fugtig viskestykke. Tænd ovnen ved 250°C og læg bagestenen ind i ovnen i ca 30-45 minutter inden du starter at rulle ud pizza.
 2. Del dejen i 8 lige stykker, og rul ud på køkkenbordet, drysset med durummel.
Scampi
 1. Pres hvidløg og riv ingefær. Bland sammen med olivenolie, salt, peber og chilipulver. Læg scampi i marinaden og lad de stå i køleskabet i ca. 30 minutter. Hvis du bruger rå scampi, bør de let steges på panden i 1 min pr side inden de kommer på pizzaen.
 2. På hver pizzabund fordeler du 1 spsk mascarponecreme, 5-6 rejer, squash og stegte svampe. Bag på bagesten i ca 5-7 minutter. Efter bagning drysses pinjekerner, frisk parmesan, frisk koriander på toppen, og pres lidt limejuice over.
Tips:
Hvis du har tid - lav en omgang syltede rødløg. Det smager virkelig godt på denne pizza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *