Grilled cheese sandwich med bacon og avokado

Grilled cheese sandwich med bacon og avokado.

Grilled cheese – den amerikanske, snaskede af slagsen med masser af ost og lækkert fyld. 

Toast var min go-to mad da jeg kom hjem fra skole og håndboldtræning som barn. To skiver brød, ost, skinke og lidt ketchup – klap sammen, ind i toastjernet og bum. LÆKKERT! Det var faktisk den eneste måde jeg spiste brød på inden jeg flyttede til Danmark. Jeg kunne ikke fordrage brød hvis det ikke var tastet enten i brødrister eller toastjern. Det er dog ændret sig meget siden. Helt nybagt surdejsbrød med tandsmør, behøver jeg sige mere? 

Nå, tilbage til min lækre sandwich som blev gårsdagens frokost. Jeg synes denne grilled cheese sandwich er den perfekt balance mellem sund og syndig. Med avokado, tomat og spinat, sammen med bacon og cheddar. Joe & The Juice got nothing on this baby! 

Tip til at lave en rigtig god grilled cheese sandwich! 

Man kan bestemt bruge alt slags brød, men jeg vil helt klart anbefale enten ferskt landbrød eller måske hjemmelavet surdejsbrød eller grydebrød. Man skal ikke glemme at brødet er en stor del af en god sandwich, så drop det tørre toastbrødet fra Netto. 

Det er også vigtig at der er rigelig med ost. Ellers bliver den bare ikke lige så god. Spis heller en mindre og nyd en rigtig god én af slagsen!

En ægte grilled cheese skal helst laves i panden, hvor man smører lidt smeltet smør på hver side. Jeg har brugt en grillpande som jeg synes giver det klart bedste resultat – ellers kan man bruge en almindelig stegepande eller det klassiske toastjern eller lignende. 

Opskrift på grilled cheese sandwich

Print
Grilled cheese sandwich med avokado og bacon
: Lunch
: American
Portioner: 2 personer
Ingredienser
 • 8 skiver godt brød
 • 16 skiver cheddar
 • 8 skiver bacon
 • 1 stk avokado
 • 3-4 stk cherrytomater, skåret
 • 1 håndfuld spinat
 • 1/4 glas pesto
 • 3 spsk smeltet smør
Instruktion
 1. Start med at fordele 2 skiver ost på halvdelen skiverne med. Fordel 2 skiver bacon, skårede cherrytomater, 1/4 avokado, lidt spinat og pesto på halvdelen af brødskiverne. Fordel herefter 2 ost på de resterende skiver brød og klap de sammen. 

 2. Smelt lidt smør i en lille gryde og pensle på hver side af sandwichen. 

 3. Varm en tande med en lille smule smør eller olie i ved middels temperatur. Steg din sandwich to ad gangen, til de er gyldne og vend den derefter. Steg indtil osten er smeltet. Har du problemer med at osten ikke smelter, kan du komme sandwicherne ind i ovnen ved 200°C i et par minutter. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *