Bagte søde kartofler

IMG_1113

Søde kartofler er noget af det bedste jeg ved. Jeg kan spise det til alt, og selv alene synes jeg det smager vidunderlig. Jeg husker første gang jeg prøvede det, så synes jeg det smagte alt for sødt. Hvis man tror det smager af kartoffel, tro om igen. Som navnet tilsiger, så er den jo meget mere sød end almindelige kartofler, og denne smag er perfekt med salt tilbehør. Jeg er aller mest fan af søde kartofler som fritter til fx. falafler eller laks, eller som bagt kartoffel. 

Bagt kartoffel er en favorit fra barndommen, og jeg husker det altid som, at det tog ekstremt lang tid. Søde kartofler kræver mindre bagetid, så du behøver ikke vente i 60-90 min for at kartoflen er færdig bagt. Du kan vælge alle mulige varianter og her får I opskriften på min favorit – med svampe, kalkunbacon og cheddar. 

IMG_1121

Bagte søde kartofler med svampe, kalkunbacon og cheddar. 
– 2 til 3 personer

  • 4 store søde kartofler
  • 1 pakke kalkunbacon
  • 200 g champingnon 
  • 2 blommetomater 
  • 2 spsk Garlic & Herbs og 2 spsk Hot & Spicy fra Bodylab. (sponsoreret produkt)  
  • Revet cheddar

Varm ovnen til 225°C varmluft. Fold stanniol rundt om hver kartoffel, stik huller i gennem med en gaffel, ca. 6-10 huller. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 40-45 minutter, afhængig af størrelse. Tag en test med en gaffel, hvis det er meget modstand så skal de stå længer i ovnen.

Steg kalkunbacon ved middels varme. Skær champignonerne i tynde strimler og vend dem ind sammen med kalkunbacon i panden. Finhak tomaterne og ha’ dem over i panden sammen med krydderier, og lad det hele simre i 4-5 minutter, til champingnonerne har krympet til ca. halv størrelse (så afgiver de ikke så meget vand i kartoflen). 

Tag kartoflerne ud af ovnen, skær dem langs midten og “pres” indholdet op (bagekartoffel-style). Drys cheddar på, og derefter ønsket mængde fyld. Sæt kartoflerne i ovnen i yderligere 10 minutter. 

Serveres sammen med en lækker dip og friske grøntsager. Jeg valgte (selvfølgelig) guacamole, af 1 avokado, 1 spsk græsk yoghurt, salt, peber, frisk chili og hvidløgspulver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *