6 gode serier du skal se i 2017

En lille fun-fact: noget af det første min kæreste mærkede sig da vi startede at date var, at jeg havde set næsten alle de samme serier som ham. Og det med at se serier er noget vi begge to er ret vilde med. Og jeg er på ingen måde særlig fan af pige-pige serier. Don’t kill the messenger – men jeg er måske en af de få som slet ikke var særlig begejstret for den omtalte 13 Reasons Why, eller Døde piger lyver ikke som den hedder på dansk. ALT for forudsigeligt, så er det slet ikke sjovt for mit vedkommende. 

Hvis jeg skal sætte op tre kriterier for en god serie for mig: der skal være spænding, jeg skal slet ikke kunne regne (for meget) ud hvad der skal ske, og jeg skal ikke blive distraheret til at kigge på sociale medier. 

Jeg har samlet 5 serier som opfylder de krav for mig. Måske er det nogle af de du har set? 
I kan også finde flere serie-tips her. 

Big Little Lies

Denne serien kan godt sammenlignes med Desperate Housewives, med lidt mindre drama og lidt mere spænding. Det er en mini-serie med virkelig mange gode skuespillere, blandt andet Nicole Kidman og Alexander Skarsgaard. Den er baseret på en bestseller-bog som omhandler tre kvinder som har børn i samme klasse, som lever tilsyneladende perfekte “Hollywood”-liv, men der er hemmeligheder omkring et mord som får deres liv sat på spil. Min kæreste synes faktisk finalen var bedre end Westworld-finalen, det siger en del om denne serie! 

Taboo

Den her serie er så vanvittig god! Historien om den tilbagevendende søn som kommer hjem til sin fars begravelse for at arve hans handelsimperium. Det viser sig at være sværere end han antaog, og vi får indblik i de mørke og dystre familiehemmeligheder der gemmer sig. Serien er en af de få som tager dig tilbage til 1800-tallet  uden at man egentlig tænker over det. Tom Hardy er også grund nok til at se serien, altså… #mancrush #sorrybabe

The Leftovers

3. sæson er nu i gang på HBO og jeg har glædet mig så længe. Det er skaberen af Lost som har lavet serien, som er sat 3 år efter at 2% af jordens befolkning forsvandt helt pludselig, og handler om de som er tilbage og hvordan de fortsætter sine liv. Det er en hel masse religiøse aspekter inde i serier, og der skiftes mellem nutid og fortid hele tiden, som er virkelig spændende og forvirrende. 

Black Mirror

Black Mirror er en uafhængig serie, hvor episoderne har én sammenhæng – fremtiden og teknologi, og de mørke sider ved det. De første to episoder var jeg ikke sådan helt vilde med, men de andre er så vanvittig gode. Nogle temaer er blandt andet sociale medier, krig og utroskab. En meget tankevækkende serie som dygtige Michelle deler min fascination over. 

The Path

The Path handler om bevægelsen, The Meyerist, i udkanten af New York som tilbeder Lyset. Serien handler om Eddie Lane, som er startet er tvivle på bevægelsens tro. Hvilke konsekvenser dette har for hans familieforhold, og hvad det betyder at leve det liv de lever når de måske ønsker noget andet. Hele bevægelsen minder mig lidt om Scientology, og selv om man bruger nogle episoder på at komme ind i serien, er den overraskende spændende.

Billions

Billions caster to fantastiske skuespillere, Paul Giamatti fra filmen Sideways og Damian Lewis fra Homeland, som spiller en statsadvokat og en rig ejer af et hegdefond. Deres interne krig mellem hinanden, og jagten på rigdom. Serien foregår i New York hvordan de begge ønsker at fælde hinanden med dristige magtspil, korruption, og samtidig ikke komme på den forkerte side af loven. 

5 thoughts on “6 gode serier du skal se i 2017

 1. Sølvi

  Hei !!
  Jeg søkte opp cottage cheese Danmark – og så kom jeg inn på bloggen din 😉
  Så fin blogg du har , forresten !! Vi skal til Danmark nå i sommer og jeg husker fra i fjor at jeg syntes det var vanskelig å finne cottage cheese, skyr, is/ youghurt uten for mye sukker.
  Kanskje du har noen tips?

  Reply
 2. Sølvi

  Tusen takk for svar!!

  Og så lurer jeg på om det finnes lite øl / cider i Danmark? Vi fant ikke noe i fjor og mener det var fordi light versjonen av øl ikke slo an i Danmark. Stemmer det? 🙂

  Reply
  1. cecilielykke Post author

   Jeg tror godt du kan finne det, men jeg har faktisk ikke selv sett etter det i butikkene 😉 Light øl tror jeg er større sannsynlighet for å finne enn cider.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *