5 gode fitness apps

• THE BEST FITNESS APPS FOR A GREAT WORKOUT •

Træning er for mig et fristed. Hvor jeg har muligheden til at lukke hverdagen lidt ude, og kun fokusere på her og nu – ikke alle andre ting man skal gøre. Jeg plejer som regel at lave et program til mig selv efter hvad jeg føler for, men nogle gange er det rart at ikke bestemme selv. I kender det nok, men man har lidt nemt for at prioritere det man allerede er god til. Derfor bruger jeg nogle gange forskellige apps som har skræddersyede træningsprogrammer. Jeg gør det ikke så ofte med min styrketræning, men det bliver brugt næsten hver gang jeg er ude på en løbetur, eller laver yoga på stuegulvet. 

Der findes vanvittig mange apps der ude, og jeg har efterhånden testet rigtig mange. Jeg har derfor samlet min top 5 liste over de apps som er værd at have på sin smartphone:

  1. YogaStudio

At lave yoga hjemme har aldrig været nemmere. Alle timerne er delt op i tre niveauer så alle kan finde en sværhedsgrad der passer en. Det er også forskellige fokus, efter om man vil træne styrke, balance eller afslapning. Man kan også synkronisere timer i sin kalender, således at man ikke “glemmer” det. 

2. Running for weight loss

Jeg skal på ingen måde tabe mig, men denne app laver nogle virkelig gode intervaltræninger. Du kan også vælge programmer om du vil mestre at løbe 5km eller 10km, eller bare vil løbe uden et program. Der ligger også en masse tips om bl.a. vandindtag, makronæringstoffer og vegetariske proteinkilder. Med Premium version kan man også få en madplan, logge sin vægtnedgang lave handleliste med masser af inspiration til opskrifter. 

3. Fitness for weight loss

Fungerer på samme måde som appen over, men er beregnet til styrketræning. Alle øvelserne er uden vægter, så det er super nemt at få en god styrketræning hjemme. Der ligger nye træningsprogram til hver uge så træningen bliver varieret og sjov. Denne bruger jeg de dage jeg ikke lige har tid til at cykle i fitness, eller som supplement for kærnemuskulatur. 

4. Reps & Sets

Ikke en app jeg bruger særlig meget, men det er en super god måde at holde styr på sin fremgang. Her kan du logge alle øvelser i din træning og fylde ind antal set og repetitioner. Så er det nemt at finde tilbage til tidligere træninger, og man kan meget nemmere se om man rykker sig. Denne er også koblet op mod din kalender, således at du nemt kan planlægge hele ugens træning med få klik. Der ligger også et par færdiglavede programmer der inde. 

5. RunKeeper

Den aller bedste løbe-app i min optik. Den holder nemt styr på antal kilometer, tid og hastighed. Du kan selv indstille hvor ofte der skal gives besked hvor lang du er løbet, og du kan enten sætte den til at give besked pr. kilometer, pr. femte minut osv. Dette er også en supergod app til at køre pace-træning hvis du for eksempel løber op til et halvmaraton eller lignende, hvor du kan sætte træningen til det optimale min/km for hver løbetur. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *